Αγορασα το Dual 505-4 και θελω να αλλαξω κεφαλη

Reaction score
3
Αγορασα απο συνφορουμιτη το παρακατω πικαπ (ολοιδιο με του Ebay):
http://cgi.ebay.it/DUAL-CS-505-4-Plattenspieler-HiEnd-Record-Player-CS-505_W0QQcmdZViewItemQQitemZ150358851257

και θελω να του αλλαξω την μαμισια κεφαλη του Dual ULM68E (ειναι ιδια με αυτη του link).

Μεχρι 100Ε θα δωσω, αν μπορειτε προτεινετε καποια.

Επισης, ακουγεται καπως χαμηλα απο τον ενισχυτη μου (εχει phono), μηπως φταιει εκει που λεει στα specs στο output 4mV/5cm?(κατω κατω στη σελιδα του Ebay)

Κοιτωντας πχ την Ortofon Red λεει Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. 5,5 mV.
Αυτη η διαφορα του 1.5mV εχει να κανει με την ενταση?

Ευχαριστω

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορασα το Dual 505-4 και θελω να αλλαξω κεφαλη

Λοιπον,
αφου το εψαξα αρκετα εχουμε και λεμε:
Εχει tonearm ULM (Ultra Low Mass) οποτε μια βαρια κεφαλη δεν θα του κανει καλο.
Αυτες που προτεινουν διαφορα forum ειναι:
-Audio technica AT95E, AT110E, AT120E (δε βγαινουν πια)
-Ortofon OM σειρα (ΟΜ10,ΟΜ20) αλλα και απο τη σειρα 2m μπορει να την "αντεξειi"

Δεν αποκλειω και απο τις Grado Prestige.

Αν καποιος εχει σχεση με Dual ας βοηθησει.

Η απορια μου για την phono output ευαισθησια ισχυει ακομα.

ΥΓ.Το μηχανημα ειναι σκυλι...

Reaction score
81

Βαλε ορτοφον σειρα ομ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα στο Dual μου τις κεφαλές της Audio Technica.
Πολλοί το χρησιμοποιούνε με Ortofon ΟΜ, ενώ άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι και Shure M97xE.

Προσωπικά αν ήταν αν ξαναμπλέξω με το 505 θα δοκίμαζα κάτι σαν την Grado Prestige Black ή κάποια Ortofon (OM20;).

Reaction score
1.284
Αγόρασα και εγώ το 505-4 για δευτερο πικαπ !
Είχε την Dual ULM68E πάνω αλλά με Aftermarket βελόνα που η ανάρτησή της τα είχε παίξει ! Την έβγαλα λοιπόν και έβαλα μια Shure M92E
Την ρύθμισα , σωστά με προτράκτορ , την ζύγισα και έβαλα το σωστό αντισκατινγκ αλλά ΔΕΝ , ΔΕΝ μου άρεσε ο ήχος της είναι βλέπεις 15 χρονών η κεφαλή !

Σκεύτομαι να βάλω μια ΟΜ10Ε ! έχω βρεί σε πολύ καλές τιμές απο το ebay.com.au Αυστραλία μεριά !

Τώρα δεν είναι προτεραιότητά μου να φτιάξω το 505 αλλά μόλις το αποφασίσω και εγώ θα το ξαναπιάσω .
Απο ιμάντες είσαι καλά φίλε ? Αν ίσουν Αθήνα δυτικά προάστια ωραία θα ήταν να τα λέγαμε !

Reaction score
20

Έχω το dual 505-2 που είναι παρόμοιο με το 505-4, και του έχω βάλει την ortofon 2m blue.
Για πικάπ του 1985 με αυτήν την κεφαλή παίζει πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος! Αν μπορείς πήγαινέ το να σου αλλάξουν και το interconnect με κάποιο καλύτερο (π.χ. το van den hul MC D 502).

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αγορασα το Dual 505-4 και θελω να αλλαξω κεφαλη

Αγόρασα και εγώ το 505-4 για δευτερο πικαπ !
Είχε την Dual ULM68E πάνω αλλά με Aftermarket βελόνα που η ανάρτησή της τα είχε παίξει ! Την έβγαλα λοιπόν και έβαλα μια Shure M92E
Την ρύθμισα , σωστά με προτράκτορ , την ζύγισα και έβαλα το σωστό αντισκατινγκ αλλά ΔΕΝ , ΔΕΝ μου άρεσε ο ήχος της είναι βλέπεις 15 χρονών η κεφαλή !

Σκεύτομαι να βάλω μια ΟΜ10Ε ! έχω βρεί σε πολύ καλές τιμές απο το ebay.com.au Αυστραλία μεριά !

Τώρα δεν είναι προτεραιότητά μου να φτιάξω το 505 αλλά μόλις το αποφασίσω και εγώ θα το ξαναπιάσω .
Απο ιμάντες είσαι καλά φίλε ? Αν ίσουν Αθήνα δυτικά προάστια ωραία θα ήταν να τα λέγαμε !
Με Shure Μ97 και AudioTechnica AT95, ΑΤ110 τα πηγαινε πολυ καλα απ'οτι διαβασα, απλα τωρα πια αυτες οι κεφαλες δεν παραγονται.Στο Ebay υπαρχουν αλλα θα το ρισκαρες να παρεις κεφαλες τοσο ετων?
Η σειρα super OM της Ortofon ηταν πολυ καλη,ειδικα η 20.

Αν αγορασω απο αυτες που δεν παραγονται ακομα μαλλον προς την super ειμαι.
Αν παω σε νεες μαλλον στην Grado Black μιας και ζυγιζει 5.5g εναντι των 7.2g της Red (για τον ULM βραχιονα του Dual).

Απο ιμαντες αυτον του Pitch control παρηγγειλα γιατι εχει pitchικαρει λιγο.
Απο Ακουστικη Κρητης (πολυ εξυπηρετικοι)

Τωρα ψαχνω τα μηχανικα του μερη απο το Service manual για να του βαλω και λιπαντικο.

Reaction score
3

Τελικα του αλλαξα μονο την βελονα,του εβαλα την Ortofon 20.
Στο cartridge της Dual φοριεται αυτη η σειρα.

Αλλαξα και τον ιμαντα του pitch.

Ολα οκ , το πικαπ τα σπαει

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef