Αγορα Ηχειων Αυτοκινητου

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω ένα Corsa D, θέλω να αναβαθμίσω τα ηχεία του και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Μπροστά απ' όσο γνωρίζω φοράει δύο ηχεία 6.5' και δύο tweeter καθώς και άλλα δύο ηχεία πίσω (είναι 3θύρο). Ξέχασα ότι έχει και ένα στο κέντρο του ταμπλό. Δεν έχω ιδέα όμως τι χαρακτηριστικά έχουν, αν τα βρω θα τα προσθέσω

Αρχικά σκέφτομαι να κρατήσω την μαμά πηγή καθώς είναι κάπως δύσκολο να βρω κάτι να ταιριάζει και να δένει όμορφα. Αν δω ότι δεν με ικανοποιεί την αλλάζω στο μέλλον.

Τι μου προτείνεται καθώς και πόσο χρήματα χρειάζονται για κάτι αξιόλογο (δεν θέλω κάτι τρομερό, απλά τα μαμά ηχεία που έχει είναι πολύ μέτρια).

Τέλος θα χρειαστώ subwoofer; Δεν θέλω ντα πα ντούπα, να τρίζουν παράθυρα κλπ, αλλά θέλω να ακούω σαν άνθρωπος τραγούδια με μπάσο και όχι να ανεβάζω το "Bass" απ το equalizer στο τέρμα όπως κάνω τώρα και να μου κόβει από τις υψηλές.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

PS:
Κεντρικό ηχείο: http://bit.ly/2r03eqf
Ηχεία πορτών: http://oi248.photobucket.com/albums/gg178/AndyReinlo/Dscf2400.jpg
Tweeter: http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/sOAAAOSwnHZYgiGd/s-l225.jpg
More info: http://www.vxronline.co.uk/forum/showthread.php?70061-HOW-TO-replace-rear-speakers

sterd καλώς όρισες.
Αλλάζοντας μόνο ηχεία , το πιθανότερο είναι ν ακούς χειρότερα.
Τα ηχεία που έχει το αυτοκίνητό σου, είναι φτιαγμένα για τον συγκεκριμένο χώρο που έχουν πίσω τους και για την ισχύ που παίρνουν απ την πηγή.
Η λύση είναι ενισχυτής πρώτα και sub μετά.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Έχω διαβάσει από άτομα που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο ότι με την αλλαγή ηχείων είδαν μεγάλη βελτίωση στον ήχο καθώς αυτό που φοράει είναι πολύ μέτρια.

Σίγουρα το ιδανικό είναι να αλλαχτεί και η πηγή καθώς να μπει και ενισχυτής αλλά λογικά θα ανέβει πολύ όσο αφορά το οικονομικό.
Για αρχή λέω να το πάω κομμάτι - κομμάτι καθώς δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις και μπορεί να με καλύπτει πχ μόνο η αλλαγή ηχείων ή η προσθήκη ενισχυτή.

Υπάρχει και ένα Lancia Musa στην κατοχή μας που πραγματικά έχει μακράν τον καλύτερο ήχο απ'όλα τα αυτοκίνητα που έχω μπει με μαμά ηχεία. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω καθόλου τι ηχεία φοράει για να πάρω μια ιδέα.
Κάπου είχα διαβάσει ότι για Bose αλλά δεν νομίζω να το φοράει το δικό μας καθώς δεν έχω δει κάποιο logo, ούτε woofer στο πορτ μπαγκάζ.
The Bose® Hi-Fi Sound System includes an audio power amplifier with 6 independent channels. An equaliser automatically guarantees perfect electronic balancing of the output on all frequencies, as well as great balance and clear tones throughout the audio range. A total of 7 diffusers are built into the car: two 165 mm broadband speakers in the front doors with 50 mm tweeters, two 150 mm mid-woofers in the rear sides and a Bass-reflex dual-coil subwoofer with a diameter of 130 mm in the rear, plus two tweeters in the front pillars. Besides the Bose® Sound System, the new Musa offers a choice of two more audio systems, built into the design of the dashboard.
 


Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.281
Reaction score
853
Καλημέρα, όπως είδες η αλλαγή των εμπρός μεγαφώνων χρήζουν και βάσεις στήριξης αυτών με μικρό κόστος. Τα μεγάφωνα που μπορείς να τοποθετήσεις έχουν μερικώς σχέση με τα χρήματα που θέλεις να δαπανήσεις, αναφέρω το μερικώς διότι αν αγοράσεις αρκετά ακριβά ίσως η εργοστασιακή πηγή να μην μπορεί να τα καλύψει. Οπότε θα πρότεινα ένα σετ διαιρούμενα κατηγορίας έως 200Ε.
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Γεια σας παιδιά. Παραθέτω και εγώ το προβληματάκι μου για τους πιο έμπειρους:

Πρόσφατα αναβάθμισα το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου με μία πηγή Sony CD GTX610U την οποία είχα από άλλο αυτοκίνητο και ένα ζευγάρι διαιρούμενο δύο δρόμων Pyramid CK557 με mid-woofer 5,25 το οποίο είχα αγοράσει αχρησιμοποίητο από ένα φίλο. Τα mid-woofer μπήκαν στις πόρτες οδηγού-συνοδηγού με τα twiter στο ταμπλώ. Ο ήχος, αν και ποιοτικός, δεν με κάλυψε καθόλου από θέμα έντασης καθώς με το που θα σηκώσω λίγο αρχίζουν οι παραμορφώσεις. Το αυτοκίνητο είναι ένα 4Χ4 Mitsubishi L400 Van, νομίζω δεν παίζει κανένα ρόλο, και οι πόρτες του έχουν φωλιές που μπορούν να φιλοξενήσουν και μεγαλύτερης διάστασης μεγάφωνα. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρχαν μεγάφωνα στις πόρτες αλλά σε θέση κάτω από το ταμπλώ. Τη συγκεκριμένη πηγή την είχα σε ένα Skoda Fabia με τα μαμά διαιρούμενα ηχεία και ήμουν πολύ περισσότερο ευχαριστημένος.

Τα φώτα σας. Χρειάζομαι ενισχυτή..?? Χρειάζομαι άλλα ηχεία μεγαλύτερης διαμέτρου..?? Μήπως φταίει η καλωδίωση του αυτοκινήτου και πρέπει να πάρω κατευθείαν από την έξοδο της πηγής...???
 


Μηνύματα
19
Reaction score
0
E βέβαια.
Με τα υπάρχοντα και ενισχυτή να βάλεις δεν βλέπω προκοπή.
Ευχαριστώ Nick..!!!
Μα υποτίθεται ότι είναι καλά μεγάφωνα...!! Να πάω για αλλαγή λες ή να "κοτσάρω" κανένα woofer μόνο στο ίδιο crossover..?? Παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο οι ίντζες..??

Καμιά καλή πρόταση..??? Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχω για 4x4 εξορμήσεις και περιηγήσεις και δεν θέλω να βάλω κάτι ακριβό γιατί τρώει καταχτύπι από off road. Ωστόσο είμαι λάτρης του καλού και δυνατού ήχου...!!!
 


Μηνύματα
19
Reaction score
0
Νίκο και πάλι σε ευχαριστώ...!! Νομίζω ότι εδώ βγάλαμε λαβράκι...!!! Όπως είπα και στο αρχικό post, στην αρχή το αυτοκίνητο ΔΕΝ είχε μεγάφωνα στις πόρτες αλλά μόνο δύο μικρά κάτω από το ταμπλό. Στις πόρτες έχει θέσεις για μεγάφωνα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ανάλογες πλαστικές βάσεις που υπάρχουν σε ίδιο μοντέλο αλλά πλουσιότερης έκδοσης. Οι βάσεις αυτές (που όπως είπα ΔΕΝ έχω) προσαρμόζουν το μεγάφωνο στην πόρτα και ταυτόχρονα (φαντάζομαι) δημιουργούν την αδιάβροχη προστασία. Εγώ αυτό που έκανα ήταν ΑΠΛΑ να τα στερεώσω στην εξωτερική πλαστική επένδυση της πόρτας. Να φανταστώ ότι εκεί είμαι φάουλ. Αξίζει να φτιάξω ξύλινες βάσεις για τα υπάρχοντα μεγάφωνα.., ή μήπως να πάω κατευθείαν σε κάτι καλύτερο..??

Καμιά πρόταση..??
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.114
Reaction score
124.687
Ψάξε τα "καλά εργοστασιακά" να δεις ποια είναι, αν σε βολεύει το κόστος πάρτα, αλλιώς πάρε ιδέες από κει για να κάνεις κάτι ανάλογο σε κάποιο μαγαζί που ασχολείται με ήχο σε αυτοκίνητο.
Μόνος σου, δε πρόκειται να το σώσεις.
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Ψάξε τα "καλά εργοστασιακά" να δεις ποια είναι, αν σε βολεύει το κόστος πάρτα, αλλιώς πάρε ιδέες από κει για να κάνεις κάτι ανάλογο σε κάποιο μαγαζί που ασχολείται με ήχο σε αυτοκίνητο.
Μόνος σου, δε πρόκειται να το σώσεις.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγώ το έφερα από έξω. Ξέρω όμως ότι και στις εκδόσεις που είχαν μεγάφωνα αυτά φέρουν το όνομα "Mitsubishi" και λένε απλά "Made in Japan". Θα προσπαθήσω να ποστάρω φωτό με τις βάσεις και το κενό που έχει η πόρτα. Επίσης το πλαστικό κάλυμα πριν κοπεί..!!
 

Attachments


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
σε κάποιο μαγαζί που ασχολείται με ήχο σε αυτοκίνητο.
Όπως τα λέει ο EAR.
Ακόμα και να μην αλλάξεις ηχεία, θα σου βρει αντάπτορα για να ταιριάξει το μεγάφωνο στην τρύπα της πόρτας.

Σε ποιά περιοχή μένεις?
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Όπως τα λέει ο EAR.
Ακόμα και να μην αλλάξεις ηχεία, θα σου βρει αντάπτορα για να ταιριάξει το μεγάφωνο στην τρύπα της πόρτας.

Σε ποιά περιοχή μένεις?
Χανιά Κρήτη..!!
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Χανιά Κρήτη..!!
Γνωστά car audio της περιοχής είναι η
Ραδιοτεχνική -
ΚΟΥΒΕΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 145Β
73134 - ΧΑΝΙΑ(Νεροκούρου)

Τηλ. 28210-88114
Και η TECHNOLINE (Orfanoudakis Vassilios E.)
Plastira Nikolaou 36, Chania, 73134,
2821096766
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Νίκο σε ευχαριστώ και πάλι.
Λοιπόν πήγα σε ένα από τα δύο παραπάνω μαγαζιά και μου είπαν τα εξής:
α) δεν πειράζει που τα μεγάφωνα της πόρτας δεν έχουν μπει σε ειδικές βάσεις αλλά πάνω στην εξωτερική πλαστική επένδυση (μάλιστα μου είπε ότι είναι καλύτερα έτσι και δεν κατάλαβα το γιατί).
β) πρέπει να να μονωθεί εσωτερικά η εξωτερική λαμαρίνα της πόρτας και μου πρότινε ένα υλικό νομίζω μάρκας Conchord (60Ευρώ)
γ) τα μεγάφωνα που έβαλα (Pyramid CK557) δεν τα ήξερε αλλά όταν τα άκουσε με βεβαίωσε ότι "γονατίζουν" την πηγή από χαμηλή ένταση και πρότινε αλλαγή μεγαφώνων με άλλα κατά προτίμηση 6,5άρια πάλι διαιρούμενα. Μου πρότινε τα Clarion 1723S στα 60Ευρώ για τίμιο μεγαφωνάκι χαμηλού κόστους ή κάποια Vocal (δεν θυμάμαι μοντέλο) στα 120Ευρώ.

άλλες προτινόμενες λύσεις είναι η εγκατάσταση ενισχυτή κλπ κλπ.

τα φώτα σας.
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
ξέχασα..!! Οι παραπάνω τιμές είναι με τα προϊόντα εγκατεστημένα..!!!
 
Last edited:




Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.281
Reaction score
853
Δεν είναι ότι καλύτερο να κρίνουμε τις επιλογές ενός εγκαταστάτη καταστηματάρχη. Τα pyramid που έχεις δεν είναι ίδιας διαμέτρου με τα clarion, οπότε τα clarion σαν μεγαλύτερης διαμέτρου θα αναπαράγουν μεγαλύτερη μάζα. Ωστόσο αν τα επιλέξεις δεν κάνουν για σύνδεση με ενισχυτή όπως προανέφερε κι ο Νίκος παραπάνω.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.456
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top