Αγορα δικαναλου ενισχυτη και ηχειων.

Μηνύματα
352
Reaction score
207
Εξαρταται πιο chario σε τι χωρο και με τι συνθηκες ακροασης
Εγω σε σαλονι 40 τμ τα chario lynx αλλα στα 2 μετρα ακροασης τα παιζω με εξαιρετικο για τα γουστα μου αποτελεσμα με xindak 6200, αλλα ξερω πλεον οτι ειναο δυσκολο να βρεθουν
Παντως κατι πανω απο 100 watt και με πολλα ρευματα, καθως πεφτουν χαμηλα σε ohm θα ειναι just fine....α και επειδη τα chario ειναι forgiving...ενας ψιλοδιαφανος η και ταχυτατος θα τους ταιριαξει γαντι
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Όμορφα στο άκουσμα τα chario, συμφωνώ. Όμως, θα υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα αν βρίσκονταν ψηλά στη βιβλιοθήκη και όχι σε ένα ζευγάρι βάσεις;
Μήπως θα γίνονταν μία ακριβή επιλογή τελικά (σκεπτόμενος και τα συνοδά που απαιτούνται) χωρίς να αποδίδουν αυτά που μπορούν λόγω τοποθέτησης;
Αυτό ισχύει για όλα τα ηχεία βάσης που θα τοποθετηθούν ψηλά σε μία βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να είναι εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή.
Για τέτοιες περιπτώσεις, προτείνω να μείνει σε προηγούμενες προτάσεις ηχείων ή και συστημάτων όπου το συνολικό κόστος θα είναι σχετικά μικρό και το αποτέλεσμα παρόμοιο ;)
 

Μηνύματα
36
Reaction score
19
Γεια σας και παλι.Μετα από σχεδόν 2 χρονια ερευνας και δοκιμων (για ηχεια και ενισχυτή) και 14 auditions (μερικες με επαναληψη), σε μεγαλα καταστήματα της Αθηνας το quest ελαβε τελος.Αφου ακουσα από ηχεια τα Dali zensor 3,Monitor audio bronze 2,Paradigm mini monitor,Paradigm Titan monitor V.6,Elac debut b6,Wharfedale 225, κατεληξα στο diamond 225.Mono to Elac debut b6 ειχε εφαμιλλο μπασο αλλα ειχε κατωτερη ποιοτητα κατασκευης, ελαφρως λιγοτερο ραφιναρισμένα πριμα και ηταν 150 ευρω ακριβοτερο.Ειχα απογοητευτει γιατι τα περ/ρα ειχαν πριμα που "τσιριζουν" (με τα δικα μου μετρα και σταθμα) και προκαλουν πονοκεφαλο μετα από λιγη ωρα.Το αμερικανικο περιοδικο Stereophile.com που τα αποθεωσε,ειχε απολυτο δικιο.Επισης εχουν αριστες κριτικες από τα whathifi.com και από το theabsolutesound.com. Απο ενισχυτες ακουσα Marantz PM6006 Black,Cambridge Audio CXA60,Nad C 356BEE,Nad C 316BEE,Yamaha A-S701,και κατεληξα τελικα στον Yamaha A-S701.Για αλλου ξεκινάς και αλλου σε βγαζει!!Εννοω ότι ειχα διαβασει τις Αριστες κριτικες στο διεθνη τυπο για WF diamond 225 kai Yamaha A-S 701 αλλα στο μυαλο μου,για καποιο λογο δεν τα ειχα ως ποιοτικα προιοντα.Τελικα αφου ειχα απογοητευτεί μετα από 2 χρονια ακροασεων πηγα και ακουσα το συνδυασμο Yamaha-Wharfedale(ως υστατη λυση).Kαι αυτό ητανε,αποκαλυφθηκε εμπρος μου η αληθεια..Τα αγορασα την ιδια μερα.Περιττο να πω ότι φιλοι με "σοβαρα"πολυκαναλα συστηματα το γυριζουν στο δικαναλο σεταπ,γιατι καταλαβαν ότι από ενιχυτη 7.1 ποιοτητα Δεν μπορεις να ακουσεις….Επισης να κανω ειδικη μνεια στο Τuner Onkyo T-4030 Πρόκειται για ένα Κορυφαιο Tuner με αψογη ποιοτητα κατασκευης!!Ολο μεταλλικο, 5 κιλα βαρος (συγκρινε το με αλλα tuner και θα δεις ότι όλα είναι γυρω στα 1.5-3 κιλα).O ηχος του τωρα είναι το κατι άλλο πραγματικα!!Γλυκος,καθαρος,ατμοσφαιρικος,πραγματικα σε ταξιδευει.Καμια σχεση με αλλα που είναι τιγκα στα πριμα και τις μεσαιες.Οταν το αγορασα (περυσι) μου φανηκε ακριβο,αλλα τωρα λεω ότι αξιζει τα λεφτα του.Ολα αυτα τα γραφω ενα χρονο μετα την αγορα.
 



gid

Μηνύματα
7.319
Reaction score
8.541
Τελικα αφου ειχα απογοητευτεί μετα από 2 χρονια ακροασεων πηγα και ακουσα το συνδυασμο Yamaha-Wharfedale (ως υστατη λυση).Kαι αυτό ητανε,αποκαλυφθηκε εμπρος μου η αληθεια.
Φίλε αν μετά από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ακροάσεων, και μάλιστα με τα σοβαρά ονόματα που απέρριψες, βρήκες το φώς στα Yamaha + Wharf. Diamond.... Ζήτω η κολοκυθόπιτα.... :drinks:
 

Μηνύματα
36
Reaction score
19
Φίλε αν μετά από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ακροάσεων, και μάλιστα με τα σοβαρά ονόματα που απέρριψες, βρήκες το φώς στα Yamaha + Wharf. Diamond.... Ζήτω η κολοκυθόπιτα.... :drinks:
Αλλα τα μάτια τ'αετού και άλλα της κουκουβάγιας λεγανε οι παλιοι.
Συμφωνω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
https://www.stereophile.com/content/wharfedale-diamond-225-loudspeaker
https://www.theabsolutesound.com/articles/wharfedale-diamond-225/
https://www.tharbamar.com/single-post/2017/01/11/Wharfedale-Diamond-225-Bookshelf-Speaker-Review
https://www.avtest.pl/wzmacniacze/item/863-yamaha-a-s701
https://www.areadvd.de/tests/test-y...-701-klassischer-auftritt-kraeftiger-antritt/
https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/2676-yamaha-cd-n301-a-s701
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top