Αγορα ηχειων για παλιο Technics Eh600

Reaction score
1
Μου καηκαν τα tweeterακια απο τα ηχεια και ο ηχος ειναι πολυ μουντος, οποτε σκεφτομαι να παρω αλλα. Ειμαι παντελως ασχετος, ηταν τα πρωτα και μοναδικα μου ηχεια , και το technics δε θελω και δεν μπορω να το αλλαξω!
Λοιπον θα ηθελα προτασεις σε τιμες χαμηλες γυρω στα 100 ε. Δεν ξερω τι ποιοτητα ηχου θα εχω με τετοιου επιπεδου ηχεια αλλα τουλαχιστον θα ηθελα να μην ειναι υποδεεστερα απο τα μαμησια της technics (ξαναλεω ποτε δεν ειχα αλλα ηχεια!)
Τα ηχεια πανω λενε τα εξης: 6ohm total, input 120w/80w din. Ο ενισχυτης 205w, ο οποιος εχει για καθε ηχειο 4 εξοδους με ελατηριωτο κλιπσακι που γινονται 2 καλωδια των 2 ακρων το καθενα και καταληγουν στο ηχειο παλι σε 4 εισοδους. Ευχαριστω!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.526
Κανονικά πρέπει να είναι τα ίδια. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν ξέρεις τις προδιαγραφές (που δεν ανακοινώνονται σε τέτοια συστήματα) πώς θα βρεις "παρόμοια";

Πάρε καινούργια ηχεία.

Reaction score
1.127
Μπες στο σκρουτζ και κοιτα για ηχεια η ακομα καλυτερα στις αγγελιες για μεταχειρισμενα.μπορεις να βρεις καλυτερα ηχεια ελαφρως μεταχειρισμενα.

Reaction score
1
Μπες στο σκρουτζ και κοιτα για ηχεια η ακομα καλυτερα στις αγγελιες για μεταχειρισμενα.μπορεις να βρεις καλυτερα ηχεια ελαφρως μεταχειρισμενα.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι σημαινει "καλυτερα"/"χειροτερα". οπως εγραψα στο αρχικο ποτε δεν ειχα αλλα ηχεια. Δεν εχω μετρο συγκρισης και δεν ξερω ποσο "ποιοτικα" ηταν τα παλια ηχεια της technics ωστε να ψαξω σε αντιστοιχη ή καλυτερη κατηγορια. Με ανησυχει λογω αγνοιας και το θεμα της συνδεσης με τις 4 εξοδους του ενισχυτη

Reaction score
1.127
Νομιζω οτι οποιοδηποτε συγχρονο ηχειο ξυλινο θα ειναι καλυτερο απο τα τεκνικς. Μπορεις να βαλεις και αγγελια ζητησης στα λεφτα που θελεις εδω στο av site.

Reaction score
1
Νομιζω οτι οποιοδηποτε συγχρονο ηχειο ξυλινο θα ειναι καλυτερο απο τα τεκνικς. Μπορεις να βαλεις και αγγελια ζητησης στα λεφτα που θελεις εδω στο av site.
Αυτο φανταζομαι κι εγω, αλλα καθοτι δεν το κατεχω το αντικειμενο αδυνατω να κανω εστω στοιχειωδη ερευνα αγορας: 2 δρομων/3 δρομων, ενεργητικο?, ποσα ohm, ποσα watt κτλ κτλ. Αν μπορειτε δειξτε μου ενδεικτικα μερικα μοντελα να ξερω που να κινηθω

Reaction score
30.455
Δες πρώτα λίγο το θέμα της συνδεσμολογίας.
Αυτά τα all in one της Technics είχαν διακριτή έξοδο στον ενισχυτή για ψηλές και χαμηλές και αντίστοιχα διακριτές εισόδους σε κάθε ηχείο.

https://www.manualslib.com/manual/793219/Technics-Sa-Eh600.html

Σελίδα 5 στο manual.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.526
Θέλουμε λοιπόν ηχεία 2 δρόμων που να έχουν παρόμοιο crossover frequency με 3 δρόμων χωρίς να γνωρίζουμε πώς είναι συνδεδεμένα εσωτερικά... :o

Reaction score
1
μήπως είναι ευκολότερο και φτηνότερο να επισκευασθούν?
θα θελα λιγο να παρω καινουρια ηχεια.... :)
[DOUBLEPOST=1505382071][/DOUBLEPOST]
Θέλουμε λοιπόν ηχεία 2 δρόμων που να έχουν παρόμοιο crossover frequency με 3 δρόμων χωρίς να γνωρίζουμε πώς είναι συνδεδεμένα εσωτερικά... :o
Μπερδεμα δηλαδη?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos