Αγορα νεας τηλεορασης LCD

Reaction score
0
Καλημερες και καλη Ανασταση να εχουμε

Στο προκειμενο τωρα

Το 2006 με το προηγουμενο Mundial ειχα αγορασει την 1η μου lcd, μια 32αρα LG. Σκυλι βγηκε, καλα τα πηγε αλλα ηταν απο τις πρωτες τοτε, με μολις 1 Hdmi και μονο hd ready.

Αποφασισα λοιπον φετος πριν το Mundial να την αντικαταστησω με μια εως 40-42 ιντσες.

Το χρηματικο ταβανι ειναι τα 1000 ευρω. Εννοειται πως αν ειναι λιγοτερα τοσο το καλυτερο :114:

Βασικα κοιταγα και μια πλασμα αλλα επειδη διαβασα κατι για στρωσιμο 200+ ωρες και επειδη η τηλεοραση με το που θα βγει απο το κουτι θα μπει στην ενεργο δραση (δεν υπαρχει χωρος, χρονος και υπομονη για τετοια παιχνιδια) καταληγω και παλι σε LCD (αφου βλεπω οτι 4 χρονια μετα η τεχνολογια των Plasma εξακολουθει να υποφερει απο φαινομενα burn in κτλ).

Οι απαιτησεις χρησης ειναι 60-70% τηλεοπτικο σημα, 20-30% ταινιες (upscaled dvd, bluray και κανενα divx, mkv) και 10% παιχνιδι (PS3).

Κοιταγα προς καμια Philips που εχουν και αυτο το Ambilight ή οποια αλλη καλη προταση εχετε για την ανωτερω χρηση και μεχρι 1000 ευρω.

Ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aπο τα απερχόμενα μοντέλα πολύ καλή είναι αυτή.
Αν μπορείς κάνε λίγο υπομονή(κανα 2μηνο) να δούμε τι λένε τα νέα μοντέλα σε όλες τις μάρκες.Επίσης η Πανασόνικ κατεβαίνει με νέο αέρα και φρέσκα πάνελ στις lcd οπότε θέλω να δώ τι θα καταφέρει εκεί.

Reaction score
0
Σε ευχαριστω

Χρονικα δεν θα την αγορασω και αυριο το πρωι αλλα θελω να ειμαι κατασταλαγμενος και ετοιμος σε 2-3 μοντελα μαξ, να παω να τα δω και απο κοντα αν μπορω καπου και να καταληξω.

Απλα επειδη δουλευω τρελες ωρες θελω να το αργανωσω οσο πιο νωρις γινεται γιατι διαφορετικα στο τελος θα παρω οτι βρω μπροστα μου και δεν ειναι να πετας 1000 ευρω ετσι για κατι που δεν θα αξιζει και δεν θα σου αρεσει.

Παιζει καμια Philips Ambilight σε αυτα τα χρηματα πχ με το νεo Spectra νομιζω το λενε (μεταξυ 37 και 42 ιντσες).

Αααα ξεχασα να αναφερω παραπανω οτι η τηλεοραση ειναι για το σαλονι και η μεση αποσταση θεασης ειναι περιπου τα 2-2,5 μετρα (οι καναπεδες περιμετρικα) και μαξ τα 5 μετρα (η κουζινα,τραπεζαρια).

Reaction score
0
Επισης μην ξεχασω να αναφερω οτι θα πρεπει να εχει ενσωματωμενο mpeg4 ψηφιακο δεκτη για να μην εχουμε προσθετες συσκευες/αποκωδικοποιητες και καλωδια στο χωρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Επισης μην ξεχασω να αναφερω οτι θα πρεπει να εχει ενσωματωμενο mpeg4 ψηφιακο δεκτη για να μην εχουμε προσθετες συσκευες/αποκωδικοποιητες και καλωδια στο χωρο.
Πλέον πρέπει να προσπαθήσεις για να βρεις τηλεόραση χωρίς mpeg4 δέκτη σε αυτές τις διαστάσεις.:126:

Reaction score
0
Επειδη ειχα διαβασει σε αλλα φορουμς αρχες του ετους οτι πολλα μαγαζια ξεστοκαραν τηλεορασεις μαζικα με ψηφιακους δεκτες mpeg2.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα νεας τηλεορασης LCD

Από τη "...γενιά 2010" ΑΥΤΗ τη στιγμή υπάρχει μόνο γκάμα της Sony στην αγορά ενώ νομίζω πως σε κάποια πώλησης θα βρεις και καινούργιες Panasonic. Σε Samsung και LG είναι η γενιά 2009 έξω... ακόμα.

Εγώ θα κοιτούσα Sony ανάμεσα σε 40NX700 (κάπου 1200 ευρω) και 40EX700 (1100) που είναι ολόφρεσκα μοντέλα, και κάτι σε 40Β6000 ή 40B7000 από Samsung (πάλι 1200 και 1100) αν και με κουράζει σε αυτές το clouding...

Από εκεί και πέρα σε LG πας αν θέλεις να θυσιάσεις τεχνολογία και γενιά panel και να πάρεις πιο πολλές ίντσες...

Καλό βόλι και ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ σου!!!:139::137:

Reaction score
0
Οταν λες clouding τι εννοεις? Ειναι καμια καινουρια τεχνολογια της Samsung για βελτιωση της εικονας?

Ευχαριστω και καλη Ανασταση να εχουμε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Οταν λες clouding τι εννοεις? Ειναι καμια καινουρια τεχνολογια της Samsung για βελτιωση της εικονας?

Ευχαριστω και καλη Ανασταση να εχουμε
Όχι.Το αντίθετο.Είναι πρόβλημα που παρουσιάζουν οι lcd και εμφανίζεται κατ αυτήν την μορφή:

Δηλαδή σκιές σαν σύννεφα όταν υπάρχουν σκοτεινά πλάνα.

Reaction score
0
Thanks

Διαβασα κατι ψιλα εδω

Προβλημα παντως γιατι δεν ξερεις εκ των προτερων τι panel αγοραζεις

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το σίγουρο είναι ότι στα φθηνά μοντέλα αγοράζεις πάνελ ''κοινοπραξίας'',ενώ απ τις μεσαίας κατηγορίας και επάνω κάθε εταιρία κοιτάει να βάλει κάτι που το ΄χει μόνο αυτή(στο μέτρο του εφικτού,μιας και πολλές ψωνίζουν από άλλες.Δλδ samsung-sony,sony-sharp,phillips-lg,κτλ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis