Αγορα laptop για media player

Reaction score
0
Σκεφτομουν ν' αγορασω ενα popcorn A110 για media player (να παιζω παντος τυπου αρχεια ηχου και εικονας που εχω στο pc ευκολα και γρηγορα συνδεοντας το σ' εναν Onkyo 876 AV receiver, αλλα ψαχνοντας εκανα την σκεψη για αγορα ενος laptop για αυτην την δουλια. Ξερω οτι το κοστος δεν ειναι το ιδιο αλλα δεν ειναι και ιδιες οι δυνατοτητες των δυο συσκευων. Εμενα αυτο που μ' ενδιαφερει ειναι αν ενα laptop σαν κι αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?...S=Ήχου+&+Εικόνας&category=69977907&catalog=21
για παραδειγμα θα μπορει να κανει απροβληματιστα την δουλια του media server χωρις προβληματα στον τομεα του ηχου και της εικονας. Ποια νομιζετε οτι θα ηταν η καλυτερη λυση? Αν ας πουμε πρεπει ν' ανεβω κι αλλο στην τιμη για ενα καταλληλο laptop τοτε θα παρω αμεσως το popcorn αν οχι προτιμω το laptop

Reaction score
2
Τί είδους αρχεία θέλεις να παίζεις και πως σκέφτεσαι να συνδέσεις την πηγή σου(όποια και αν είναι αυτή) στον ενισχυτή σου?

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα laptop για media player

Ολων των ειδων τα αρχεια π.χ. mkv, avi, mpeg μαζι με τους υποτιτλους . Με HDMI θα το συνδεσω, που ειναι και το προφανες μιας και ολες οι συσκευες που ανεφερα το διαθετουν

Reaction score
6

Για Media player & server (όχι για παιχνίδια!!!) μπορείς να πας σε κάτι φτηνότερο:
HP Presario CQ60-240ev (http://www.plaisio.gr/product.aspx?...BB6366662CB36983F19AA43BC4EF4DDB938C8B04BEEF9) με Intel 4500HD & HDMI, το έχω πάρει στην γυναίκα μου.... Παίζει απροβλημάτιστα τα πάντα (ακόμα & 1080p Bluray rip) αφού έχει hardware acceleration για h264 &vc-1 !

Αν πάλι θες να έχεις και τα παιχνιδάκια σου, και το acer που διάλεξες είναι καλό, όπως επίσης και τo HP Pavilion dv5-1299ev Plus (με bluray rom & Geforce 9600GT) αλλά αν αντέχει η τσέπη σου λίγα παραπάνω δες και το HP HDX X16-1050ev (με απίστευτη 16:9 full HD 1920x1080 οθόνη , bluray rom ,Core2Duo 9400 και Geforce 9600GT - αυτό έχω εγώ...!)

Reaction score
0

Κοιτα παιχνιδια δεν θελω να παιζω. Το θελω μονο για να το χρησιμοποιησω σαν Media player, HTPC η οπως αλλιως θες πεστο. Το μονο που μ' ενδιαφερει ειναι να παιζει τα ολα video αρχεια αψογα καθως και να περναει σωστα τον ηχο μεσω HDMI στον ενισχυτη. Απλα μου κανει εντυπωση που καποιοι σε γνωστο καταστημα που ρωτησα μου ειπαν να προτιμησω το popcorn διοτι θα εχω καλυτερα αποτελεσματα

Reaction score
2
Αν δεν νιώθεις εξοικιωμένος με υπολογιστές να πας καρφωτά σε pop corn.Αν όχι εγώ θα πρότεινα HTPC ή έστω notebook το οποίο θα δουλεύεις έτσι.Πχ αυτό που πρότεινε ο deliol με την 4500HD είναι μια χαρά.Είχε πάρει πρόσφατα και ένας φίλος ένα αντίστοιχο DELL αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο και δεν είχε HDMI από ότι θυμάμαι.Θα τον ρωτήσω και θα σου πω!

Reaction score
2.306
Re: Απάντηση: Αγορα laptop για media player

εγω εχω το υποδεεστερο fujitsu amilo 2428
http://www.ciao.co.uk/Fujitsu_Siemens_AMILO_Xi_2428__6761443
και δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα

με HDMI κατευθειαν στην TV Και τελευταια σε εναν AVR denon.
Τα ανεμιστηράκια σου ακούγονται; Έχω το ίδιο και είναι σαν να έχω μια ηλεκτρική σκούπα στο δωμάτιο όποτε το δουλεύω στην ρύθμιση για υψηλές επιδόσεις...

Reaction score
7.344

Εχω ακριβως το ιδιο laptop εδω και 2 μηνες αλλα με ενα δισκο 250αρι. Θα σε καλυψει απολυτα για τη χρηση που το θελεις αλλα δεν σου κρυβω οτι το wdtv που εχω ειναι πιο βολικο με μονο μειονεκτημα οτι δεν παιζει ολα τα αρχεια.

Reaction score
2

Τα ανεμιστηράκια σου ακούγονται; Έχω το ίδιο και είναι σαν να έχω μια ηλεκτρική σκούπα στο δωμάτιο όποτε το δουλεύω στην ρύθμιση για υψηλές επιδόσεις...
Μήπως θέλει λίγο φύσιμα για να φύγει η σκόνη από τους ανεμιστήρες?

Reaction score
2.306

Μήπως θέλει λίγο φύσιμα για να φύγει η σκόνη από τους ανεμιστήρες?
Μπααα!! Το ρούφηξα με την πραγματική ηλεκτρική σκούπα από τις θύρες εξαερισμού και τίποτα... Άλλωστε όταν δεν δουλεύει τέρμα ακούγεται λίγο σαν ξεχαρβαλωμένο. Μάλλον πρέπει να το πάω μια βόλτα από το service ε;;

Reaction score
2
H ηλεκτρική σκούπα είναι άχρηστη σε τέτοιες περιπτώσεις.Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το φυσήξεις με ένα blower(φυσερό):

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις κανένα πανάκριβο,με 16 ευρώ από το Praktiker είσαι μια χαρά.
Επίσης αν έχει λήξει η εγγύηση σου μπορείς να το ξεβιδώσεις και αφού πρώτα φυσήξεις τη σκόνη,να βάλεις λίγο λαδάκι στα ανεμιστήρια η ακόμα και να τα αντικαταστήσεις αγοράζοντας καινούργια από καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη.

Reaction score
0

Εγω παντως κατεληξα στο popcorn. Το αγορασα και το εχω ηδη στα χερια μου αλλα δεν το εχω συνδεσει ακομα. Μολις καταφερω να ησυχασω λιγο απο τα τρια μικρα παιδια θα το κανω και θα γραψω κι εγω τις εντυπωσεις μου

Reaction score
2.306
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό για το φυσερο, ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Η εγγύηση τρέχει οπότε δεν παίζει πείραγμα!! Τέλος πάντων δεν θέλω να χαλάσω άλλο το θέμα του παιδιού! Καλορίζικο το καλαμπόκι!!! Καλές θεάσεις!

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ. Ηδη νιωθω πολυ ικανοποιημενος γι' αυτα που προσφερει

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα laptop για media player

ακουγεται το ανεμιστηρακι αλλα ελαχιστα

Reaction score
0

και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop για χρήση htpc (Toshiba portege M800-107) αλλά επειδή δεν έχει blu-ray θα πρέπει να βάλω ένα εξωτερικό. Έχετε να προτείνεται κάτι; Μέχρι τώρα έχω εντοπίσει ένα εξωτερικό bluray writer της LG με τιμή γύρω στα 220€. Υπάρχει κάτι άλλο πιο οικονομικό; Δεν είναι ανάγκη να είναι και εγγραφής.
Επιλέγω αυτό το laptop γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η φωρητότητα.

Reaction score
2

και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop για χρήση htpc (Toshiba portege M800-107) αλλά επειδή δεν έχει blu-ray θα πρέπει να βάλω ένα εξωτερικό. Έχετε να προτείνεται κάτι; Μέχρι τώρα έχω εντοπίσει ένα εξωτερικό bluray writer της LG με τιμή γύρω στα 220€. Υπάρχει κάτι άλλο πιο οικονομικό; Δεν είναι ανάγκη να είναι και εγγραφής.
Επιλέγω αυτό το laptop γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η φωρητότητα.
Αν σε ενδφιαφέρει η φορητότητα να μην μπλέξεις με εξωτερικά drives.Να πάρεις κάτι με onboard.Όσο καλό και αν ακούγεται το εξωτερικό δεν παύει να είναι ταλαιπωρία!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα laptop για media player

Αν σε ενδφιαφέρει η φορητότητα να μην μπλέξεις με εξωτερικά drives.Να πάρεις κάτι με onboard.Όσο καλό και αν ακούγεται το εξωτερικό δεν παύει να είναι ταλαιπωρία!
Ναι έχεις δίκαιο σε αυτό αν και το drive θα είναι μόνιμα τοποθετημένο δίπλα στον ενισχυτή και θα συνδέεται με το laptop μόνο για αναπαραγωγή στο home cinema.

Reaction score
47
Στο θέμα λαπτοπ για media player θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια σας.

Επειδή στήνω κι εγώ το home theater ψάχνομαι για media player που να αναπαράγει το υλικό των εξωτερικών σκληρών μου δίσκων. Ακούω για τα ευρέως χρησιμοποιούμενα οτι το ένα εχει προβλημα με υποτιτλους, το άλλο ζεσταίνεται, το τρίτο κάνει θόρυβο κλπ, κι έτσι σκέφτομαι το λάπτοπ (οικονομικής κατηγορίας) ή ακόμα καλύτερα νέτμπουκ που θα μου χρειαστεί έτσι κι αλλιώς.

Αυτά που χρειάζομαι είναι τα εξής:
- Αναπαραγωγή κατεβασμένων ταινιών σε όλα τα φορμάτ εως και 1080p - HDMI
- Μία ψηφιακή έξοδο ήχου (optical/coaxial) για τον πολυκάναλο AVR
- Άλλη μια ψηφιακή έξοδο ήχου (optical/coaxial) για το στερεοφωνικό DAC που να βγάζει 24/96 για μουσική

Τα περισσότερα λάπτοπ έχουν μία ψηφιακή έξοδο ήχου οπότε ίσως πάω σε μια εξωτερική USB κάρτα ήχου.
Άρα το ερώτημα παραμενει: λάπτοπ με HDMI? αν ναι ποιό? είναι σε θέση να αναπαράγει απροβλημάτιστα 1080p ή θέλει ειδικές προδιαγραφές σε CPU και θα μας πάει μακρυά η βαλίτσα σε χρήματα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος