Ακουστικά

D

deleted user 10898

Guest
ποιος ακουει απο ακουστικά? (κφ δημοκηδης...)
πως θα περιεγραφε τον ήχο?
τι κυριως χανεις σε σχεση με τα κλασσικα ηχεια?
ποια ποιοτητα και επανω ειναι αξιοπρεπης?

Reaction score
11.802
Εγώ από το 2001 που πήρα τα Sennheiser HD-600. Τώρα και με τη E-MU και Dolby headphone από foobar, μπορώ να πω ότι ακούω όλες τις αναλύσεις-δειγματοληψίες των flac άριστα. (άντε και κάνα mp3 που δεν το έχω βρει σε flac)

Reaction score
6
Εγώ ακούω με αυτά τα οποία αντικατέστησαν αυτά λόγω φθοράς.

Ελαφρώς χρωματισμένος ο ήχος αλλά μου αρέσει γιατί χρησιμοποιούνται κυρίως στο PC όπου η κάρτα ήχου δεν είναι και πολύ σπουδαία (άντε όπου να 'ναι θα το σιάξω), οπότε "φτιάχνουν" κάπως τον ήχο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
πως θα περιεγραφε τον ήχο?
Όπως και στα "δικά μας", το τι θα ακούσεις εξαρτάται από τα ακουστικά που θα επιλέξεις, την πηγή και τον ενισχυτή.

τι κυριως χανεις σε σχεση με τα κλασσικα ηχεια?
Η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις.
Ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα σου δώσει πράγματα που δε θα στα δώσει κανένα ηχοσύστημα (π.χ. δεν ακούς καθόλου τον χώρο σου ενώ στo δικάναλο ακούς κύρίως αυτό) και θα σου στερήσει άλλα πράγματα που για τα ηχεία θεωρούνται εύκολα και μπορεί να στα προσφέρει ακόμα κι ένα εισαγωγικό HiFi (π.χ. χτύπημα στο στομάχι)...

ποια ποιοτητα και επανω ειναι αξιοπρεπης?
Πρέπει να διαθέσεις τουλάχιστον 120-150 ευρώ για να πάρεις κάτι αξιοπρεπές.
Προσωπικά θα πήγαινα κατευθείαν στα 250+ (τουλάχιστον ένα ζευγάρι HD600) να τελειώνει η υπόθεση. Υπόψην οι τιμές στο εξωτερικό είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα βρεις στο Ελλάντα.

Πάντως το βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις τι τύπο ακουστικών θέλεις (κλειστού ή ανοικτού τύπου, ηλεκτροδυναμικά ή ηλεκτροστατικά κ.ο.κ.) και να αποφασίσεις αν θα τα παίζεις με ενισχυτή ακουστικών ή "σκέτα".

Γενικώς θεωρώ ότι αξίζει να έχει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και έναν αντίστοιχο ενισχυτή (αν είναι απαραίτητος ή δεν υπάρχει ήδη σε άλλη συσκευή).

D

deleted user 10898

Guest
κωστα σε ευχαριστω πραγματικα για την βοηθεια.
ειμαι ασχετος, αλλα πετοντας προχθες απο λονδινο περασα 4 ωρες πολυ ευχαριστα ακουγοντας (και απο ακουστικα της πλακας...)
σιγουρα θα αποφυγω τα "ενδιαμεσα" και θα παω οσο πιο "ψηλα" μπορω.
σιγουρα και ενισχυτης αλλα θα ηθελα να ξερω εαν πχ το dac μου και ο προ με μτσχ θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν με εναν τελικο μονο για ακουστικα...(δεν φανταζομαι γιατι οχι..)
αρχιζω διαβασμα...
καθε βοηθεια δεκτη..

Όπως και στα "δικά μας", το τι θα ακούσεις εξαρτάται από τα ακουστικά που θα επιλέξεις, την πηγή και τον ενισχυτή.

Η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις.
Ένα ζευγάρι καλά ακουστικά θα σου δώσει πράγματα που δε θα στα δώσει κανένα ηχοσύστημα (π.χ. δεν ακούς καθόλου τον χώρο σου ενώ στo δικάναλο ακούς κύρίως αυτό) και θα σου στερήσει άλλα πράγματα που για τα ηχεία θεωρούνται εύκολα και μπορεί να στα προσφέρει ακόμα κι ένα εισαγωγικό HiFi (π.χ. χτύπημα στο στομάχι)...

Πρέπει να διαθέσεις τουλάχιστον 120-150 ευρώ για να πάρεις κάτι αξιοπρεπές.
Προσωπικά θα πήγαινα κατευθείαν στα 250+ (τουλάχιστον ένα ζευγάρι HD600) να τελειώνει η υπόθεση. Υπόψην οι τιμές στο εξωτερικό είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα βρεις στο Ελλάντα.

Πάντως το βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις τι τύπο ακουστικών θέλεις (κλειστού ή ανοικτού τύπου, ηλεκτροδυναμικά ή ηλεκτροστατικά κ.ο.κ.) και να αποφασίσεις αν θα τα παίζεις με ενισχυτή ακουστικών ή "σκέτα".

Γενικώς θεωρώ ότι αξίζει να έχει κάποιος ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και έναν αντίστοιχο ενισχυτή (αν είναι απαραίτητος ή δεν υπάρχει ήδη σε άλλη συσκευή).

Reaction score
855
Απάντηση: Ακουστικά

Εγώ με τα Senn's 595 πάνω στην EMU 0404 είμαι πολύ ευχαριστημένος για τις κομπιούτερ-ώντιο ακροάσεις μου ...

Ωστόσο, η αίσθηση χωρικής ανάπλασης της ορχήστρας που δίνει το δικάναλο μου δεν αντικαθίσταται με τίποτε ...

Κάθε ένα λοιπόν για την δουλειά του... πρέπει όμως να υπάρχουν και τα δύο, κατά την γνώμη μου ...

Με Akg 700 ή Senn's 600 είσαι μία χαρά ... προτείνω δε έναν ξεχωριστό ενισχυτή που θα επιτρέψει την πλήρη απεμπλοκή από το κανονικό σύστημα ... κάποιους σχετικά φθηνούς που έχει προτείνει κατά καιρούς ο ΚΦ είναι μία χαρά ..

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ακουστικά

ευχαριστω Σπυρο,
και εμενα με ξενιζει η διαφορετικη αισθηση του χωρου, ολα αναμεσα στα αυτια...
θα δουμε...

Εγώ με τα Senn's 595 πάνω στην EMU 0404 είμαι πολύ ευχαριστημένος για τις κομπιούτερ-ώντιο ακροάσεις μου ...

Ωστόσο, η αίσθηση χωρικής ανάπλασης της ορχήστρας που δίνει το δικάναλο μου δεν αντικαθίσταται με τίποτε ...

Κάθε ένα λοιπόν για την δουλειά του... πρέπει όμως να υπάρχουν και τα δύο, κατά την γνώμη μου ...

Με Akg 700 ή Senn's 600 είσαι μία χαρά ... προτείνω δε έναν ξεχωριστό ενισχυτή που θα επιτρέψει την πλήρη απεμπλοκή από το κανονικό σύστημα ... κάποιους σχετικά φθηνούς που έχει προτείνει κατά καιρούς ο ΚΦ είναι μία χαρά ..

D

deleted user 10898

Guest

το impact twin που εχω λεει...

Headphone Outputs
Connectors

2 x 1/4" Phone Jack (Stereo)

Impedance

80 Ohm

Gain Level Range

-80 dBu <> +16 dBu @ 300 ohm (analog gain scale)

THD+N

< -94 dB (0.002%) @ 1 kHz, -1 dBFS

SNR

>103 dB(A), > 100 dB, 20 Hz to 20 kHz

Freq. Response

+0/-0.1 dB, 20 Hz to 20 kHz

Crosstalk

< -100 dB, 20 Hz to 20 kHz

Power @ 40 Ohm Load

200 mW

Power @ 600 Ohm Load

93 mW

τι λεν οι ειδικοι?

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
έχουν περάσει από τα χέρια μου δύο φορές τα HD 650 ενώ στην παρούσα φάση εδώ και περίπου ένα χρόνο έχω τα HD 600 με τον MUSICAL FIDELITY X CAN V 3.
Θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται ένα ζευγάρι καλά ακουστικά. Η αίσθηση είναι διαφορετική από τα ηχεία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν αλλα η λεπτομέρεια που μπορείς να πάρεις με ενθουσιάζει. Ο ενισχυτής παίζει τον ρόλο του αλλά θεωρώ ότι πάνω από την κατηγορία του δικού μου είναι υπερβολή.

Reaction score
0
Έχω τα 650 από το 2004.
Τα ακουστικά έχουν το χαρακτηριστικό της "ατελείωτης" απόδοσης.

Ακούνε την παραμικρή αλλαγή στην αλυσίδα αλλά ανταποκρίνονται ΑΜΕΣΑ στην οδήγηση:
- Σύνδεσέ τα σε ένα mp3 και θα ακούσεις μουντό, ψόφιο ήχο.
- Φτιάξε έναν υποτυπώδη ενισχυτή (π.χ. με το ΟΡΑ2132) και θα πάρεις επαρκή, ικανοποιητική απόδοση.
- Οδηγήσέ τα με έναν καλό λαμπάτο ή με μία σοβαρή κατασκευή με βάση το TPA6120a2 (με αυτό τα οδηγώ, ένα τσιπ ανά κανάλι!) και θα πάρεις εξωπραγματικές επιδόσεις!
- Σύνδεσέ τα στον τελικό των ηχείων (εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ!) και θα καταλάβεις αν έχουν ... μπάσα!
- Άλλαξε πηγή ή καλώδια και θα ακούσεις αμέσως τις διαφορές.
- Παίξε ένα flac πρώτα στο foobar και μετά στο PurePlayer του Πετραλιά και μετά αν μπορείς ξανάκουσε από foobar!
- Και όταν βαρεθείς τον ήχο τους ... λέμε τώρα ... κάτι άλλο φταίει, όχι αυτά.

Τα έχουν χαρακτηρίσει μουντά, τσιριχτά, χωρίς μπάσα(!), επίπεδα(!). Απλά διαφωνώ.

Και ναι. Τα ηχεία σου προσφέρουν πιο έντονο τρισδιάστατο και κλωτσιά στο στομάχι. Τα υπόλοιπα όμως χαρακτηρστικά των (κορυφαίων) ακουστικών δύσκολα..

Reaction score
11.802
Και πως βγάζεις το σήμα έξω από το PC σου όταν χρησιμοποιείς τον PurePlayer του Πετραλιά; Εννοώ, όταν εγώ χρησιμοποιώ το foobar, χρησιμοποιώ τους ASIO drivers και παρακάμπτω τα πάντα των windows και στέλνω bitperfect ψηφιακό σήμα με USB στην εξωτερική κάρτα ήχου-DAC που έχω.
Με το PurePlayer του Πετραλιά έχεις κάποια αντίστοιχη δυνατότητα-ρύθμιση;
Εξήγησε σε παρακαλώ.

Reaction score
0
PC > PurePlayer > M2Tech. Καμμία απολύτως ρύθμιση. Το M2Tech είναι το default audio device των Windows.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%E7%F2-%E1%EA%EF%DE%F2&p=932482#post932482
Οι ακουστικές ιδιαιτερότητες του εκάστοτε χώρου ακρόασης δεν υπεισέρχονται πλέον στην αντίληψη των χαρακτηριστικών μιάς ηχογράφησης.
Αρκετές μίξεις σύγχρονων καλλιτεχνών δημοφιλών στην ηλικιακή ομάδα 15-25,δίνουν την εντύπωση ότι έχουν πραγματοποιηθεί με γνώμονα τον εντυπωσιασμό στο άκουσμα από τα ipod και τα στερεοφωνικά αυτοκινήτου.
Προκειμένου όμως γιά audiophile μίξεις στις οποίες αρέσκεσαι,εξαιρουμένης της τεχνικής ΄΄binaural΄΄,οι υπόλοιπες πραγματοποιούνται με την προοπτική της δημιουργίας ακουστικού πεδίου από ηχεία εντός οικιακού χώρου.
Η ακρόαση από ακουστικά ωθεί επίσης το χρήστη στην υιοθέτηση υψηλότερης ηχητικής στάθμης.Αυτό το γεγονός έχει συγκεκριμένες συνέπειες:
http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%E7%F2-%E1%EA%EF%DE%F2&p=942712#post942712
Οι προσωπικές μου προτιμήσειςαποτυπώνονται στο παρακάτω λινκ:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?68510-%C1%E3%EF%F1%DC-STAX&p=900499#post900499

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ακουστικά

- Σύνδεσέ τα στον τελικό των ηχείων (εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ!) και θα καταλάβεις αν έχουν ... μπάσα!
Αυτό πως ακριβώς γίνεται ?
Το έχω διαβάσει και αλλού (head fi) να το κάνουν και μου φάνηκε περίεργο. Ποιός είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε μια τέτοια σύνδεση και τι προσέχουμε για να μην καταλήξουμε σε τηγανητά AKG και πιθανόν και αυτιά ? :105:

Reaction score
0
Θέλεις DIY αντάπτορα από μπανάνες (R+, R-, L+, L-) σε καρφί ακουστικών (R, L, Ground). Θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ όχι μη κάψεις τα ακουστικά (θα το καταλάβεις προτού συμβεί αυτό:105:), αλλά να μην κάψεις τα τελικά στάδια του ενισχυτή..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ακουστικά

ΟΚ άστο καλύτερα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
7
Απάντηση: Ακουστικά

Δεν ειμαι σιγουρος αν μπορουν να λειτουργησουν με ασφαλεια ολοι οι τελικοι με κοινη επιστροφη στα δυο ηχεια,οποτε θα διπλοτσεκαρα πριν το κανω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δεν γίνεται αυτό με όλους τους ενισχυτές. Προσοχή μην δείτε τίποτα fireworks στο σαλόνι σας.

κωστα σε ευχαριστω πραγματικα για την βοηθεια.
ειμαι ασχετος, αλλα πετοντας προχθες απο λονδινο περασα 4 ωρες πολυ ευχαριστα ακουγοντας (και απο ακουστικα της πλακας...)
σιγουρα θα αποφυγω τα "ενδιαμεσα" και θα παω οσο πιο "ψηλα" μπορω.
σιγουρα και ενισχυτης αλλα θα ηθελα να ξερω εαν πχ το dac μου και ο προ με μτσχ θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν με εναν τελικο μονο για ακουστικα...(δεν φανταζομαι γιατι οχι..)
αρχιζω διαβασμα...
καθε βοηθεια δεκτη..
Πάρε Sennheiser HD600 ή AKG 701/702, IMHO.
Για ενισχυτή πρέπει να δούμε budget κι αν ψήνεσαι να κάνεις κάτι DIY ή όχι. Υπάρχουν πολλές λύσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.150
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound