Ακουστικές εντυπώσεις από πικάπ

Reaction score
30.455
Σήμερα, Τετάρτη, 4 τετάρτου, δώδεκα και τέταρτο, στον Αντ1. Το Βινύλιο που μ'αρέσει.
Ασε μας ρε συ...που κάθε φορά που ο λερας ο Κανακης κάνει πως καθαρίζει τη βελόνα με το δάχτυλο, νομίζω πως με μαχαιρωνουν...:D

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έτσι "πέφτουν" οι θελκτικές κορασίδες .... aka... γκόμενες.......:
..προσπαθουσα να καταλαβω ποιο κομματι ειναι: Jim Morrison απο το δισκο An American Prayer. Kανω λαθος;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
το πρόβλημά σας είναι ότι νομίζετε πως θα ρίξετε γκόμενα παίζοντας από το cloud
Είναι ευχάριστο το ότι δεν διακρινόμαστε όλοι από τις ίδιες ανάγκες...;)
..προσπαθουσα να καταλαβω ποιο κομματι ειναι: Jim Morrison απο το δισκο An American Prayer. Kανω λαθος;
Καλή η πλάκα,αλλά η αυθεντική σύνθεση είναι το Adagio του Albinoni.
Το θέμα είναι απλά ότι βινύλια, μπομπίνες και όλα αυτά τα πράγματα του παρελθόντος όταν εμείς θα έχουμε πάψει να υπάρχουμε (…σε αυτό πιστεύω να υπάρξει κλίμα ομοφωνίας…) θα κληροδοτούν στις επόμενες γενιές ηχογραφημένο σε αυτά πολιτισμό, άσχετα με τη μορφή της τότε αποθήκευσης και ως δια μαγείας θα υπάρχουν παντοτινά.
Και εδώ υπάρχει εστία διαφωνίας.Καταρχάς έχει εξηγηθεί σε περασμένα θέματα ότι τα εν λόγω υλικά μέσα υφίστανται αναπόφευκτη φθορά που θα καταστήσει την καθημερινή τους χρήση ανέφικτη,οπότε θα παραμείνουν μονάχα ως μουσειακά εκθέματα και όχι ως χρηστικές πηγές ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας.

Αλλά και μέχρι τότε,επειδή ακριβώς ο εκάστοτε κάτοχος/φορέας θα φεύγει από τα μάταια εγκόσμια,αναμένεται ν'αποτελέσει η συσσώρευσή τους από δεδομένα άτομα αργά ή γρήγορα είτε βραχνά για τους επιγόνους τους που δεν θα μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον,είτε ανακυκλούμενη πηγή υπεραξίας για διάφορους επιτήδειους παλαιοπώλες.
Και στα δύο ενδεχόμενα,αστοχία.;)

Αντιθέτως,τα μόνα μέσα που δύνανται να διαιωνιστούν διατηρώντας την χρηστικότητά τους είναι τα άϋλα...

Last edited:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Καλή η πλάκα,αλλά η αυθεντική σύνθεση είναι το Adagio του Albinoni.
...πλακα γιατι; δεν εχει παιχτει ποτε απο τον Jim Morrison, η εχει παιχτει, αλλα το χαρακτηριζεις ως παρωδια; Μπορεις να γινεις λιγο ποιο σαφης;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Ισως ετσι ομως παιρνει κ την καποια αξια του και εχεις και την καποια κατανοηση, στην εποχη των "ευκολων" και αυλων

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
το πρόβλημά σας είναι ότι νομίζετε πως θα ρίξετε γκόμενα παίζοντας από το cloud
πες τα ρε φιλε! γιατι καποια που διαβαζω ειναι πραγματικα γ.τ.π... σαν να ακουω το πατερα μου να λεει παραμυθια για το πολεμο στη Κορεα που ποτε δεν πηγε...

Reaction score
15.469
Jim Morrison απο το δισκο An American Prayer
Ναι, εχει χρησιμοποιηθει ενα τμημα σαν εισγωγη ...
η αυθεντική σύνθεση είναι το Adagio του Albinoni
δικαιωσις ...
Ισως ετσι ομως παιρνει κ την καποια αξια του και εχεις και την καποια κατανοηση, στην εποχη των "ευκολων" και αυλων
Κατ' εμε αυτη ειναι η χρησιμοτητα του βινυλιου , βαζει τον βιαστικο χρηστη-ακροατη στην -συχνα ανυποφορη- θεση του να προσεξει αυτο που ακουει - μεσα απο την τελετουργια της αναπαραγωγης ενος δισκου.Τον βγαζει απο το βολεμα του next ...
Και βεβαια υπαρχουν εμπειροι ακροατες μουσικης που δεν υποπιπτουν σε τετοια ολισθηματα,υπαρχει ομως και τουλαχιστον ενας - νεοεισερχομενος στο χωρο της μουσικης αναπαραγωγης - ο οποιος μου ζητησε να του αντιγραψω τα τεραμπαϊτ μου σ' εναν-δυο σκληρους.Εγω αρνηθηκα λεγοντας του πως οποτε χρειαστει κατι πολυ ευχαριστως - βοηθωντας τον στις μουσικες του αναζητησεις - εαν και εφοσον δημιουργηθει η αναγκη, παραλληλα θα βοηθουσα σε αυτες με ψηγματα καλων μουσικων προτασεων.Και του εξηγησα οτι θα βγαλει φουσκα στο δακτυλο πατωντας συνεχως το next ... Ο τυπος παρεξηγηθηκε.Δεν καταλαβε το νοημα.
Το βινυλιο βοηθα εκει ...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
πες τα ρε φιλε! γιατι καποια που διαβαζω ειναι πραγματικα γ.τ.π... σαν να ακουω το πατερα μου να λεει παραμυθια για το πολεμο στη Κορεα που ποτε δεν πηγε...
Άααχ, όλα εύκολα τα έχετε εσείς. Εμείς περπατούσαμε 20-30 χιλιόμετρα ξυπόλητοι στα χιόνια για να πάμε σχολείο, τρώγαμε σκέτα χόρτα το βράδυ, κοιμόμασταν στα άχυρα δίπλα στα ζα, κλπ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
...πλακα γιατι; δεν εχει παιχτει ποτε απο τον Jim Morrison, η εχει παιχτει, αλλα το χαρακτηριζεις ως παρωδια; Μπορεις να γινεις λιγο ποιο σαφης;
Το σχόλιο παραδόθηκε - κατόπιν σκέψεως- με ΄΄ήπια΄΄ βινυλιακή ανάλυση για να μην εμπλεκόμεθα σε οξύτητες Μεγάλη Εβδομάδα...Εφόσον όμως κάποιοι οργανισμοί σηκώνουν και την υψηλή ανάλυση,ας το πάρει το ποτάμι.

Μολονότι έχω στη συλλογή μου το "An American Prayer" δεν είμαi Μορισονομανής ώστε να έχω συγκρατήσει όλα τα αποσπάσματα που συνόδευαν τις απαγγελίες.Και ούτε πρόκειται να το άκουγα ξανά αμέσως ώστε να το διαπίστωνα κάνοντας τον έξυπνο εκ του ασφαλούς.Θέμα χαρακτήρος αυτό...

Ως ΄΄πλάκα΄΄ χαρακτηρίστηκε το concept της διαφήμισης με τα ηχεία των 125dB ελεύθερου πεδίου - όπως λέμε...ελευθέρας βοσκής - που θυμίζουν τις περιβόητες...μπάρες του πάλαι ποτέ Δημάρχου Αθηναίων.

Και το ακάνθινο στεφάνι : Έστω και αν ο Jim Morrison είχε κάποτε απαγγείλει ή ερμηνεύσει στην καριέρα του υπό την επίμαχη μουσική υπόκρουση,η άμεση παραπομπή του Adagio σ'εκείνον αντί του Albinoni ισοδυναμεί με τη συνεχή επωδό περί βινυλίου σε κάθε αναφορά για αποθηκευτικά μέσα υψηλής ανάλυσης και αντοχής στο χρόνο.:sneaky:
Έχουμε θίξει ανάλογες καταστάσεις στην αναφορά για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης στην υψηλή πιστότητα...
Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...:rolleyes:
Προσοχή στο ήτα αντί του ύψιλον...:tongue:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.769
Άααχ, όλα εύκολα τα έχετε εσείς. Εμείς περπατούσαμε 20-30 χιλιόμετρα ξυπόλητοι στα χιόνια για να πάμε σχολείο, τρώγαμε σκέτα χόρτα το βράδυ, κοιμόμασταν στα άχυρα δίπλα στα ζα, κλπ...
...και διαβάζαμε με το φως του καντηλιού που είχαμε μπροστά στο εικόνισμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members