Ακροαστήκαμε τα Accuphase

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δηλ. προσωπικά όχι εγώ αλλά ο Μεσιέ Αναμουρλίδης και η υπόλοιπη παρέα.

Εμένα μου ήρθαν κάποιες φωτο με ΜΜS τις οποίες θα δείτε παρακάτω. Δυστυχώς δεν είχαν όλες καλή ποιότητα αλλά κάτι δείχνουν...



τα Accuphase στο φόντο me τα B&W να στέκονται απειλητικά μπροστά τους.



αυτός πρέπει να είναι ο ολοκληρωμένος 530 (δυστυχώς δεν φαίνονται καλά τα αναλογικά vu meters στην πρόσοψη)



κ αυτό ένα cd player της Accuphase (προφανώς το DP67)
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Aκριβώς,έτσι είναι Σπύρο.
Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε,παρέα και με κάποιους άλλους φίλους μέλη.

Κατ'αρχήν να πω πως όποιος δεν έχει δει συσκευή της Accuphase,δεν γνωρίζει τι εστί ποιότητα κατασκευής αλλά και τι εστί όμορφο μηχάνημα. :wink:
Ολες οι συσκευές,έχουν στιβαρή κατασκευή,με το αλουμίνιο της πρόσοψης να έχει λευκόχρυσο χρώμα και το λογότυπο της εταιρείας,σε όλα της τα μοντέλα,να είναι φωτιζόμενο,με μπλέ φως,κάτι που κάνει όμορφη αντίθεση στο είδη όμορφο σύνολο, και κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει. :)

Τόσο ο ενισχυτής ,[highlight=coral]Ε-530[/highlight],όσο και το cd,[highlight=coral]DP-67[/highlight],ήταν τολμώ να ομολογήσω,άστρωτα,μόλις τριών ημερών,και το αποτέλεσμα που πήραμε,χαρακτηριστικό μεν,όχι όμως αυτό που θα δώσουν μετά απο κάποιες ακόμη ώρες στρωσίματος.

Ηχεία βάλαμε τα B&W 800,είπαμε στα ζόρια θα φανεί η διαφορά,αλλά και τα TANNOY TD12,έχοντας την δυνατότητα για Α-Β,αντιπαράθεση,διότι ο ενισχυτής,μέσα στις πολλές ευκολίες και δυνατότητες που έχει,δέχεται δύο ζευγάρια ηχεία,με το κάθε ένα να συνδέεται σε ξεχωριστή έξοδο,και με τον προενισχυτή του να μας δίνει την δυνατότητα της επιλογή να παίζει κάθε ζευγάρι ξεχωριστά,ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Το προενισχυτικό στάδιο,είναι υπεράνω κριτικής.

Εκτός ότι είναι ένας μουσικότατος και αναλυτικότατος προ,με μεγάλη δυνατότητα οδήγησης,δέχετε οκτώ πηγές,δύο εκ των οποίων μπορούν να είναι ισορροπημένες,(ballance),μπορεί να δεχθεί δε ακόμη και ξεχωριστούς τελικούς,απομονώνοντας ή όχι τον δικό του τελικό με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού στην πρόσοψη.
Δέχεται ακόμη, 2 εξτρά πλακέτες,τις οποίες τις ονομάζει,Option Boards,όπου η μία μπορεί να είναι dac,και η άλλη phono stage,είτε mm είτε ρυθμιζόμενο mc ως προς την αντίσταση,συρταρωτά στο αριστερό πίσω μέρος της συσκευής.
Για τους νοσταλγούς του παλαιού Hi Fi,υπάρχουν ρυθμιστικά για μπάσσα +- 10 db στους 300 κύκλους για πρίμα +- 10 db στους 3.000 κύκλους ,καθώς και loudness + 6 db στους 100 κύκλους,το οποίο απενεργοποιείται μόνο του,όταν ανέβει η ένταση,ρυθμιστικό ballance,καθώς και ξεχωριστή επιλογή στο τι θέλουμε να ακούμε,και στο τι θέλουμε να αντιγράφουμε μέσω αυτού.
Μπορούμε δε με το απλό πάτημα ενός κουμπιού,να σβήσουμε τα μεγάλα αναλογικά VUmeter που μας δείχνουν τις κορυφές του μουσικού προγράμματος.
Εχει ρυθμιζόμενη είσοδο ακουστικών στην πρόσοψη,όπου χρησιμοποιεί ενισχυτικό και αυτό σε τάξη Α.

Το τελικό του στάδιο,είναι 30 watt στα 8 ΩΜ,σε καθαρή τάξη Α,όπου διπλασιάζει την ισχύ με αντίστοιχη πτώση της αντίστασης,έχοντας 120 καθαρά watt στα 2 ΩΜ,και 150 watt μέχρι λίγο πρίν το βραχυκύκλωμα,δηλαδή στο 1 ΩΜ!!! με 0,05% παραμόρφωση.
Στην τροφοδοσία έχει έναν διπλό τοροειδή μετασχηματιστή στα 450VA,και δύο ηλεκτρολυτικούς των 40.000 μf στα 50 v.
Χρησιμοποιεί 6 mosfet για το κάθε τελικό στάδιο,σε ξεχωριστή πλακέτα και ευμεγέθη ψύκτρα για το κάθε ένα κανάλι.
Η θερμοκρασία που εκπέμπει,είναι περίπου στους 50 βαθμούς,όχι υψηλή θερμοκρασία για αυτήν την καυτή τάξη,όμως η φιλοσοφία της εταιρείας είναι "καμμια βλαβη",πράγμα όπου όπως μας επιβεβαίωσε και η εδώ αντιπροσωπεία,στην μέχρι τώρα πορεία τους,δεν έχουν παραγγείλει ακόμη ανταλλακτικό για κανένα μηχάνημα που γράφει Accuphase made in Japan.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Γιώργο Mac δεν μπόρεσα νά έρθη λόγω εκτάκτου ανάγκης!
Υπήρχε σύγκριση με άλλου ενισχυτές, και πως τον είδατε σε σχέση με απαιτητικά ηχεία όπως τα 800 ή τα 802Ν?
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Η AΚΡΟΑΣΗ

Τα μηχανήματα όταν πήγα,ήταν είδη στο ρεύμα και ζεσταμένα,οπότε χαλαρά,άρχισα να βάζω διάφορα κομμάτια ,με σκοπό να γνωρίσω τον χαρακτήρα του συστήματος.
Τα 800 είχαν τον πρώτο λόγο.
Το πρώτο πράγμα που ήθελα να διαπιστώσω ήταν εάν μπορούσε να τα οδηγήσει.
ΝΑΙ τα οδήγησε χωρίς φόβο και πάθος,μπορώ να ισχυριστώ και να αιτιολογήσω.
Φυσικά μιλάμε πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια για νορμάλ ανθρώπους.
Πουθενά δεν κόλλησε,φυσικά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του,μην ξεχνάμε ότι είναι 30 βάττ στα 8 ωμ και 60 βαττ στα 4 ωμ,όπου όμως με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στις εντάσεις,έφθανε άνετα τα [highlight=red]105 db[/highlight],με ένα δύσκολο ηχείο,εντάσεις που ικανοποιούν τους περισσότερους νορμάλ,ακροατές.
Εγώ,ανήκω στους άλλους,απο πλευράς εντάσεων... :wink: :mrgreen: ,θέλω περισσότερα db... :twisted:

H στερεοφωνική εικόνα καλή τόσο σε ύψος,όσο και σε πλάτος,όμως δεν είχε το βάθος που περίμενα.
Φυσικά πολλά πράγματα μπορούν να παίζουν ρόλο σε αυτό,όπως το στήσιμο των μηχανημάτων,καθώς το κυριώτερο που πιστεύω, ότι ήταν άστρωτα.
Ο όγκος και η ανάλυση,ήταν παρόντα σε πραγματικά μεγέθη.
Ξεχάστε την προβολική εικόνα των B&W,εδώ όλα ήταν γλυκά και ισορροπημένα,εκτός απο το χαμηλό,όπου δεν είχε τον έλεγχο που γνωρίζω ότι έχουν τα συγκεκριμμένα ηχεία.
Ολα αυτά σε δύσκολα κομμάτια σε μεγάλες εντάσεις και με πολύ γεμάτο χαμηλό.
Εδώ σίγουρα φταίει η αστρωσιά του ενισχυτή. :|

Με τα ΤΑΝΝΟΥ,δεν τα πήγε τόσο καλά,όσο τουλάχιστον πίστευα. :(
Η αντιπροσωπεία της ΤΑΝΝΟΥ στην Ιαπωνία,συστήνει πάντος τα ενισχυτικά της Accuphase για τα συγκεκριμμένα ηχεία.

Ωφείλω να ομολογήσω ότι βγάζω το καπέλο στην εν λόγο εταιρεία,γιατί πραγματοποιεί,αυτά που υπόσχεται. :D
Ακόμη καταλαβαίνω την επιλογή του φίλου μας Ηλία Κατσαφάδου,γα τον συγκεκριμένο συνδιασμό. :)

Εάν θέλουν και οι υπόλοιποι φίλοι που ήσαν παρόντες,ας γράψουν δύο λόγια.

Το σετ αυτό μπορεί να το ακούσει ο καθένας στην Ηχοέκφραση,και εάν θέλει ας μας γράψει και τις εντυπώσεις του. :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Γιώργο Σαμπ.,γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις σου σε δικαιολογώ απόλυτα.
Πάντως το σετ όπως έγραψα και πιό επάνω,υπάρχει και είναι έτοιμο για ακρόαση,όμως εάν δεν είναι αναμμένο,πρέπει να περιμένει κάποιος τουλάχιστον τουλάχιστον ένα μισάωρο για να κάνει ακρόαση.
Δυστυχώς αυτά έχει η τάξη Α. :wink: ,αλλά και όλα τα καλά μηχανήματα. :)
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Αφου απολογηθω πρωτα για την ποιοτητα των φωτο(μεσω κινητου) θα ηθελα να προσθεσω πως δυστυχως δεν ειχα τον χρονο να ανεβω στον τεταρτο για τις ακροασεις των παιδιων(Σαββατο γαρ).
Η ολη εμπειρια μου ηταν στα πρωτα 5 λεπτα που ηρθε ο Γιωργος και καθως ο 530 οδηγουσε τα 800.
Οι εντασεις ηταν "μεσαιες" , αυτο που ακουει ενας φυσιολογικος ανθρωπος δηλαδη.

Οι εντυπωσεις που μου αφησαν οι συσκευες της Accuphase ηταν πλεον του ικανοποιητικου σε σημειο να ρωτησω τον Γιωργο οσα μπορουσα περισσοτερα στον πολυ μικρο χρονο που ειχα.

Να υπενθυμισω για ακομα μια φορα την απειρια μου στα του hi end :oops:
 

Μηνύματα
520
Reaction score
2.343
Γιώργο συμφωνώ με όλα όσα γράφεις για τον 530 που άλλωστε έχω επαληθεύσει και εγώ.
Ο ενισχυτής αυτός ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει .Από αισθητική πλευρά είναι απαράμιλλος ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι κορυφαία.
Αποτελεί ένα «πασπαρτού» που πάνω του μπορείς να χτίσεις ένα ηχητικό σύστημα πολλαπλών επιλογών με εναλλαγή πηγών – ηχείων απομόνωση προ και τελικών σταδίων κλπ/ κλπ/ . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικός σε H/C ενισχύοντας ένα δεύτερο σετ ηχείων ή να χρησιμοποιήσεις μόνο τον προ με κάποιο άλλο τελικό .

Από ηχητική άποψη είναι ένας ενισχυτής που τονίζει την μεσαία περιοχή και όχι τα άκρα . Όταν αγόρασα τα 800 της B&W διαπίστωσα με αρκετή έκπληξη ότι ο 530 (που ήδη είχα) μπορούσε να παίξει με αξιοπρέπεια τα συγκεκριμένα ηχεία μέχρι τα 105 Db περίπου όπως αναφέρεις. (Αν θυμάσαι είχα κάποτε αναφέρει ότι παρατήρησα μία συμπίεση πάνω από τα 103 db στη θέση ακρόασης και κυρίως σε σύνθετα μουσικά έργα με μεγάλη οργανική δομή). Επιπρόσθετα σου λύνει το θέμα ματσάρισμα προ-τελικός-καλώδια ,ενώ ΠΟΛΥ χρήσιμα θεωρώ και τα ρυθμιστικά μπάσων πρίμων.

Ναι δημιουργεί μεγάλη μουσική σκηνή αλλά κυρίως σε πλάτος ενώ στερείται μεγάλου βάθους όπως επίσης αναφέρεις. Τώρα που έχω συνδέσει στα 800 ένα σετ προ/τελικού Burmester εισπράττω ένα διαφορετικό μουσικό αποτέλεσμα με περισσότερη ανάλυση , βάθος σκηνής και τονισμό των άκρων που άλλοτε μου αρέσει και άλλοτε όχι.

Ένα άλλο θέμα που βγαίνει από όσα γράφεις και το έχω διαπιστώσει και εγώ συζητώντας με κατόχους του B&W 800 είναι ότι δεν είναι τόσο “Power Sucker” όσο νομίζει ο πολύς κόσμος . Τα TD 12 τελικά ίσως είναι δυσκολώτερα στην οδήγηση .

Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα βάλω και κάποια φωτογραφία από το δικό μου seteup.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Ηλία,χαίρομαι που έχουμε τις ίδιες απόψεις. :)
Συνήθως,όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας,όπου δεν είναι ίδιες, διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις και ακούσματα.
Οταν όμως κάτι είναι καλό,οι απόψεις ταυτίζονται. :wink:

Εάν σου είναι εύκολο,θα θέλαμε φωτογραφίες απο το σετ άπ που χρησιμοποιείς.

ΥΓ.
Αλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη. :mrgreen:
Μιλάω για τις δύο εταιρείες B&W & TANNOY,και συγκεκριμένα για τα TD12,τα οποία φαίνονται εύκολα και ξεγελάνε,(παίζουν πράγματι καλά με λίγα και ποιοτικά βαττ),όμως για να αποδώσουν εντάσεις και το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους,θέλουν και μεγάλους αλλά και ποιοτικούς ενισχυτές... :| :wink:
 

Μηνύματα
36
Reaction score
0
Η εταιρία που συζητάτε, είναι εκτος από πολύ σοβαρή, και παρα πολύ τίμια, παρόλο που κάποιος μπορούσε να πει ότι είναι ακριβά!

Με τα Klipsch Horns, και ακόμα με τα Quad 989, που έζησε και ο Βαγγέλης Λαζάρου, είχαμε καταλάβει πως ακόμα και τo 407E ήταν ένας πολύ καλός "Integrated" με ταχύτητα και δύναμη. Δεν είχε όμως τα κότσια να κατεβει κάτω από τα 2 Ohm!

Είχα φέρι στην Ελλάδα διά μέσου του Νίκου Λαιου τω πρώτο 407E και με τo Klipsch Horn και έζησα τις καλύτερες στιγμές τις ζωής μου, τώρα που δεν έχω το χώρο βέβαιος, δεν γίνετε να έχω khorns η TRIO!

Πάντως η εταιρία, και η αντιπροσωπεία είναι άπαιχτη, απλός προσέξετε να μην τa κάψετε!

Έχει την ιδιαιτερότητα, τω ξέρω από πείρα!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.457
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top