Αλλάζοντας Λυχνιές Στον Ενισχυτή

Reaction score
67
Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλεύσει για αλλαγή λυχνιών στον ενισχυτή Fatman iTube 182 (DARED MP-15) Με τι ποιοτικό θα μπορούσα να αντικαταστήσω τις κινέζικες ΚΤ88 Και τις προενισχύτριες 6N3(5670) ? Το κόστος δε με νοιάζει ιδιαίτερα αν πρόκειτε για κάτι καλό αλλά σε λογικά πλαίσια μιάς και δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο ο μικρός Fatman! Αξίζει η αλλαγή της ΚΤ88 με KT 90 ή ΚΤ 100 αντίστοιχα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας μιάς και ακόμη είμαι στα πρώτα βήματα της λάμπας Fatman I Tube :)

MVL

Reaction score
0
εχω παραγγειλει 5670 raytheon και GE και τις περιμενω. περιμενε αν θες για εντυπωσεις. ο δικος μου με ηχεια τα triagle titus παιζει υπεροχα ειδικα τζαζ, φωνες κλπ. Σιγουρα θελει το ταιρι του για να αποδωσει. τα ηχεια μου ειναι 90db και τα τουιτερ τους κορνες. εσυ με τι ηχεια τον παιζεις΄;

Reaction score
67
Απάντηση: Αλλάζοντας Λυχνιές Στον Ενισχυτή

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας.....Περιμένω εντυπώσεις απο τις λάμπες που προαναφέρατε και Θα χαρώ να καταλήξω κάπου σε καλές λάμπες για τον Fatman...Τα ηχεία που παίζω είναι τα Kef IQ70 μιάς και αυτά είναι γνώριμα στους περισσότερους απο σας γιατί αν αναφερθώ στα χειροποίητα ηχεία Made By Me θα ξεκινήσουμε καινούριο κεφάλαιο :) Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του ενισχυτή..To σκεπτικό μου για τις λάμπες ήταν να αντικαταστήσω τις 6N3 με 12AX7 της Telefunken και τς KT88 με τις Genalex Gold Lion Ρώσσικες KT88 αντίστοιχα.Απο Αμερική οι 12AX7 Telefunken οι τέσσερις κάπου στα 200 ευρ και οι Genalex οι δύο στα 100 ευρ. Οι δύο Genalex κατα τα λεγόμενα τους είναι ματσαριμένες όπως και τα δύο ζευγάρια της Telefunken.Θα ειναι σωστά τα δύο ζευγάρια για τα δύο κανάλια μεταξύ τους η θα έχουν διαφορά ,όπως επείσης οι 6N3 ταιριάζουν με τις 12AX7 η διαφέρουν;Μπορεί να ακούγοντα πολλά τα λεφτά αλλα ήθελα να δώ πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί ένας ενισχυτής της κατηγορίας του Fatman 182 η για όποιον τον γνωρίζει σα Dared MP 15...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

MVL

Reaction score
0
oi 6n3 δεν ειναι 12ΑΧ7. προσεχε και ρωτα πριν την αγορα. Μη μπερδευεσαι απο τον Dared Μ-15 που βγαινει με 12ΑΧ7 για την αμερικανικη αγορα

Reaction score
9

Επίσης έχε υπόψη σου τις Treasure KT88. Δε νομίζω ότι οι KT90 και οι KT100 έχουν την ποιότητα των επιλογών που θα βρεις στις ΚΤ88. Επίσης δε νομίζω ότι οι 6Ν3 είναι αντίστοιχες των 12ΑΧ7, οι 5670 είναι οι σωστές http://thetubestore.com/nos-5670.html

Reaction score
67

O.k κατέληξα σίγουρα σε General Electic 5670 μιάς και είναι μονόδρομη επιλογή οι 5670 και είναι και σίγουρα ποιοτικές για τα χρήματα που ζητάνε, εκεί που δε κατέληξα είναι αν θα πάρω Electro-Harmonix 6550 η τις Genalex - Gold Lion KT88 βέβαια οι δεύτερες ζητάνε τα διπλάσια χρήματα......τι λέτε?

MVL

Reaction score
0
6550 δεχεται ο ενισχυτης? Νομιζω ΚΤ-88 ειναι η σωστη επιλογη. Εγω σκεπτομαι τις gold lion οχι ομως πριν δοκιμαστουν οι προενισχυτριες. Επισης να ξαιρεις οτι οι εξω 6Ν3 ειναι οι οδηγήτριες και το μεσα ζευγάρι οι προενισχυτριες στον ενισχυτη σου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις μόνο προενισχύτριες και να αφήσεις τις τελικές ως έχουν.

Με τις τελικές δεν θα δεις τόσο μεγάλη διαφορά.

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Αλλάζοντας Λυχνιές Στον Ενισχυτή

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις μόνο προενισχύτριες και να αφήσεις τις τελικές ως έχουν.

Με τις τελικές δεν θα δεις τόσο μεγάλη διαφορά.
Συμφωνω με τον Πετρο.Ολο το[ζουμι] στον ηχο ειναι οι προενισχυτριες! [ενισχυτριες τασης] οι εξοδου συμβαλουν λιγοτερο .

Reaction score
67

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλές αλλα τώρα πραγματικά έχω χάσει τη μπάλα!!!!!!!Ο ενισχυτής παίζει πραγματικά καλά αλλα τις κινέζικες λάμπες θέλω να τις αλλάξω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους......Μετά θα ηρεμήσω και έχετε το λόγο μου δε θα σας ξαναενοχλήσω για το συγκεκριμένο μηχάνημα...έχετε το λόγο μου!!!Τελικά με βλέπω για τις Genalex KT88 (Στα σίγουρα) και σε GE 5670 μιάς και δεν έχει διαφορά με τις 6Ν3.........Απλά δε κατάλαβα για 4 λάμπες (ματσαρισμένες) υπάρχει κάποια σειρά για την τοποθέτηση τους;(1 με 2 και 3 με 4) μιάς και κάτι τέτοιο ανέφερε ο φίλος MVL........Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας μιάς και φροντίζεται για το ''Να μην πάθω για να μάθω'' αλλα με τη βοήθεια σας να μάθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MVL

Reaction score
0
Δεν ανεφερα σειρα τοποθετησης απλώς σου ειπα ποιες ειναι οι προενισχυτριες σου οι οποιες και παιζουν τον κυριο ρολο στη διαμόρφωση του ήχου. Απο εκει ξεκινας συνηθως τισ αλλαγές. Αν εχεις 4 καινουριες ιδιες να αναβαθμίσεις τις κινεζες δεν υπαρχει θεμα. Αν εχεις ομως 2 καλυτερες προτιμας να τις βαλεις εκει πρωτα. Ματσαρισμα σε λυχνιες για προενισχυση δεν μπαινει σαν θεμα σοβαρο . Εγω για παράδειγμα εβαλα σημερα κιολας 2 Raytheon στις προενισχυτριες και 2 GE JAN στις οδηγητριες και τις... στρωνω! Θεωρητικα οι πρωτες ειναι πιο καλές. Αλλα θα σου το πω σιγουρα μολις κανω το αντιστροφο και ακουσω διαφορες στον ενισχυτη μου (μας).

Reaction score
9

Αν το μηχάνημα σου παίρνει ΚΤ88 είναι προτιμότερες από τις 6550 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις τόσα πολλά χρήματα για τις Gold Lion. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για ΚΤ88 λάμπες.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe