Αλλαγή / Επέκταση του Συστήματός μου

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω βοήθεια - γνώμες για το εξής θέμα:

Εχω ως ενισχυτή τον YAMAHA RXV-2500. Τα κύρια ηχεία μου είναι τα chario Syntar 200T (110w/4ohm,90db,200hz/1600hz).

Εχω διαβάσει μετρήσεις εργαστηρίου για τον συγκεκριμένο ενισχυτή κρίνοντάς τον ως προενισχυτή αλλά και ως ενισχυτή. Στα 4 Ohm δίνει 110 watt ενώ στα 8 128 Με τα δύο κανάλια να οδηγούνται ταυτόχρονα.

Πέρα από αυτό Εχω διαπιστώσει οτι ο ενισχυτής σε καθημερινές συνθήκες δεν μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που νιώθω οτι λείπει από που χρειάζονται τα ηχεία για να παίξουν τα ηχεία σωστά. Νιώθω οτι ο ενισχυτής είναι στα όρια του.

Η ερώτηση είναι αν πρέπει να προσθέσω εναν 2καναλο τελικό και να χρησιμοποιεί ο YAMAHA ως προενισχυτής. Δεν ξέρω όμως αν το τελικό ακουσμα αλλάξει λόγω του τελικού αρα πρέπει να προστεθεί ενας τελικός που να ταιριάζει με τον YAMAHA, ή αν το ακουσμα παραμένει αυτό του YAMAHA και μόνο.

Δεν θα ήθελα να πάρω ολοκληρωμένο στερεο ενισχυτή για να μην μπω στην διαδικασία να αλλάζω καλώδια ανάλογα με ποιο ενισχυτή θέλω να χρησιμοποιω .

αναμένω προτάσεις υλοποίησης και εταιρείες μοντέλα < 1000 ευρώ. Ακόμα και προσεγμενες μεταχειρισμένες λύσεις.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Πιστεύω οτι η διενίσχυση θα σου φέρει αποτελέσματα ,αν μπορείς πάρε απο κάποιο φίλο σου να δοκιμάσεις κάποιον τελικό.Εγώ αυτό έκανα και πείστηκα ,συστήνω λοιπόν ανεπιφίλακτα τον parasound halo a-23,με ρυθμιζόμενη ευαισθησία για να ταιράζει με τους πάντες,όσο για τον ήχο του ψάξε και διαβασε διάφορα άρθρα στο δύκτιο και θα καταλάβεις.

Reaction score
313
dtziouvaras said:
Δεν θα ήθελα να πάρω ολοκληρωμένο στερεο ενισχυτή για να μην μπω στην διαδικασία να αλλάζω καλώδια ανάλογα με ποιο ενισχυτή θέλω να χρησιμοποιω .
Αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Θα μπορούσες να χρησιμοποιείς τα δύο εμπρός ηχεία ΠΑΝΤΑ με τον δικάναλο, με τον εξής τρόπο:
Από την έξοδο προενίσχυσης των δύο εμπρός ηχείων (Pre out L-R) του πολυκάναλου, δίνεις σήμα σε μία είσοδο του δικάναλου.
Έτσι, τα εμπρός ηχεία θα παίζουν με τον δικάναλο.
Είναι καλύτερα να συνδέσεις στο δικάναλο όλες τις audio συσκευές, για να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείς τον πολυκάναλο ούτε ως προενισχυτή.
Στην ουσία, ο πολυκάναλος θα λειτουργεί μόνο σε...πολυκάναλο σήμα, αποκωδικοποιώντας το σήμα και οδηγώντας το κεντρικό και τα περιφερειακά ηχεία, ενώ θα δίνει σήμα στον δικάναλο για την οδήγηση των εμπρός, κύριων ηχείων.

Reaction score
1
Αν κατάλαβα Σταύρο εννοείς σε οποιαδήποτε είσοσο όπως cd-in ας πούμε. Βεβαια δεν εχω αλλες audio συσκευές παρά ενα dvd-universal player της Denon. Θα μπορούσα βέβαια να στέλνω το ψηφιακό σήμα στον av ενισχυτή και το αναλογικό στον ολοκληρωμένο.

Reaction score
7.100
Διενισχυση δεν μπορει να γινει με τα 200Τ γιατι εχουν μονο ενα ζευγαρι μπορνες.Η λυση με τον ολοκληρωμενο ενισχυτη ειναι η πιο καλη,θα εχεις και καλο ηχο σε μουσικη αλλα και αρκετα καλυτερο ηχο στις ταινιες.Πριν καποια χρονια αυτη η λυη ηταν πολυ της μοδας γι αυτο και υπηρχαν add-on ενισχυτες -επεξεργαστες (οτι και ενας πολυκαναλος ραδιοενισχυτης αλλα με τρια μονο καναλια ισχυος).Νομιζω ηταν η ιδανικη λυση για να περασει καποιος στο home-cinema χωρις να αποχωριστει τον ηχο του καλου του δικαναλου ενισχυτη.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σταματησαν να παραγονται αυτες οι συσκευες.
Αν σε ενδιαφερει η ανεση στην οδηγηση κοιτα τον ADVANCE MAP-305,ειναι προστιος και με πολυ καλη τροφοδοσια (υπαρχει και θεμα γι αυτον πριν μερικες μερες).

Reaction score
1
Οκ, αλλά παρόλα αυτά, το τελικό ακουσμα θα είναι εξολοκλήρου ευθύνη του τελικού ή ολοκληρωμένου (ανάλογα τι θα αγοραστεί) ή του yamaha?

Reaction score
7.100
Aν προτιμησεις τη λυση του τελικου τοτε το τελικο ακουσμα (ειτε για μουσικη ειτε για ταινιες) θα επηρεαζεται σημαντικα απο το προενισχυτικο σταδιο του yamaha.Αν επιλεξεις ολοκληρωμενο αυτο θα συμβαινει μονο στις ταινιες.Νομιζω η δευτερη λυση ειναι καλυτερη.Φροντισε ομως να αποκτησεις και ενα κλαο cd-player για πηγη,μην περιμενεις να ακουσεις πολυ καλο ηχο απο ενα dvd-player εστω και αρκετα καλο.

Reaction score
14
tanto said:
Aν προτιμησεις τη λυση του τελικου τοτε το τελικο ακουσμα (ειτε για μουσικη ειτε για ταινιες) θα επηρεαζεται σημαντικα απο το προενισχυτικο σταδιο του yamaha.
Όχι μόνο όμως.
Επηρρεάζεται και από τον "χαρακτήρα" του τελικού.

Reaction score
7.100
Αυτο ειπα και εγω,απλα πιστευω οτι η επιρροη της συσκευης που προηγειται στην ηχητικη αλυσιδα ειναι πιο σημαντικη.

Reaction score
14
Δεν έχεις άδικο.
Προσωπικά θεωρώ πιο "εύστοχη" αλλαγή αυτήν της πηγής DVD player με ένα Cdplayer παρά την αλλαγή των προενισχυτικών σταδίων του Yamaha 2500 με αυτά ενός δικάναλου ολοκληρωμένου.

Πέρα από αυτό ο συγκεκριμένος πολυκάναλος πάσχει σαφώς από ενισχυτικό στάδιο.
Είναι κοινό μυστικό.

Reaction score
7.100
Αν ομως σκεφτεις οτι με 1300 περιπου ευρω αγοραζεις συνδυασμο cdplayer+ολοκληρωμενο ενισχυτη που θα σου δωσουν ηχο πολυ καλυτερο απο αυτον που τωρα εχεις νομιζω οτι αξιζει η κινηση.

Reaction score
1
Σταύρος Μπαρτζόκας said:
dtziouvaras said:
Είναι καλύτερα να συνδέσεις στο δικάναλο όλες τις audio συσκευές, για να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείς τον πολυκάναλο ούτε ως προενισχυτή.
Στην ουσία, ο πολυκάναλος θα λειτουργεί μόνο σε...πολυκάναλο σήμα, αποκωδικοποιώντας το σήμα και οδηγώντας το κεντρικό και τα περιφερειακά ηχεία, ενώ θα δίνει σήμα στον δικάναλο για την οδήγηση των εμπρός, κύριων ηχείων.
Αυτήν ακριβώς τη συνδεσμολογία ακολουθώ, απροβλημάτιστα, εδώ και 3 χρόνια που αποφάσισα να χρησιμοποιώ τον (κατά σύμπτωση επίσης Yamaha, μοντέλο RXV 1200) πολυκάναλο μόνο για homecinema και τον δικάναλο για audio από CD/πικάπ.
Οι audio πηγές κατευθείαν στον δικάναλο, το DVD στον πολυκάναλο ψηφιακά, και από τις 2 εξόδους προενίσχυσης του πολυκάναλου (L-R) σε μία είσοδο του δικάναλου. Κατά το άκουσμα CD/πικάπ ανοίγει μόνο ο δικάναλος. Στο DVD και οι δύο (χρειάζεται βέβαια μία ρύθμιση στάθμης (γίνεται μία φορά) για να χρησιμοποιεί κανείς μόνο το volume control του πολυκάναλου σε DVD).
Είναι σαφώς προτιμότερη "ηχητικά" επιλογή από το να χρησιμοποιηθεί ο πολυκάναλος ως προενισχυτής.

Reaction score
1
Εχετε καμμία πρόταση για Ολοκληρωμένο ενισχυτή? εννοώ εταιρεία-μοντέλο για < 1000 ευρώ?

Reaction score
7.100
Εγω σου προτεινα και νομιζω οτι στα χρηματα αυτα μαλλον δεν εχει αντιπαλο.Βεβαια στην εκθεση ΗΧΟΥ μπορεις να αγορασεις CAV A10 με 1000 ευρω (αυτο και αν ειναι ευκαιρια).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
σε αυτα τα λεφτα οφειλεις να τσεκαρεις Musical fidelity X150. Αν παρεις τον Advance acoustic , επελεξε το μοντελο ΜΑΡ305DA που εχει εσωτερικα ενσωματωμενο DAC οπου μπορεις να συνδεσεις το DVD player και να το χρησιμοποιησεις ως transport. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988