Αλλαγή ενισχυτή? Ηρθε η ώρα?

Reaction score
3
Εχω ένα Denon 3806 και εν' όψη ενός νέου ταξιδιού στη NY, μ' έχει πιάσει μία φαγούρα από τη μία αλλά η λογική με συγκρατεί από την άλλη.
Επίσης έχω ένα Denon 3910 με Bose Acoustimass 901 VI και Acoustimass 7 και ένα MJ Acoustics Reference 200 sw.
Λοιπόν ο προβληματισμός είναι αν χρειάζεται να αλλάξω τον 3806
Αν ναι, βλέπω Onkyo 905 από Γερμανία (στα 1300) ή Onkyo 906 από ΝΥ ή το τρελό Denon 5308Ci (γύρω στα 3000€)
Τι θα λέγατε αν σας ρώταγε ένας φίλος σας?

Reaction score
0
Θες να τον αλλαξεις επειδη δε σε καλυπτει ή ειναι η φαγουρα που λες πιο πανω?Παντως αν τον αλλαξεις,μετα θες και αναλογης ποιοτητας ηχεια για να ακουσεις μεγαλες διαφορες στον ηχο...

Reaction score
3
SoTrig, ηχεία χρειάζομαι ούτως ή άλλως γιατί αυτά που έχω είναι μη συμβατά με την ψηφιακή εποχή.
Μάλλον η φαγούρα είναι όχι ότι ντε και καλά τον χρειάζομαι, αλλά θέλω να δω πως να εκμεταλευτώ το ταξίδι...

Reaction score
0
Σε καταλαβαινω απολυτα,στο ψαξιμο ειμαστε ολοι...Στο θεμα μας τωρα,αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να χτυπησεις τον denon 5308Ci (που για να τον αναφερεις,θα την εχεις),καντο με κλειστα τα ματια.Και τα υπολοιπα μηχανηματα ομως που αναφερεις ειναι κορυφαια σε ποιοτητα ηχου.Υπαρχει βεβαια και μια αλλη επιλογη,να παιξεις με προ και τελικο...

Reaction score
3
Θέλω τον καλό ήχο πρώτιστα, ο 5308 δίνει και πολύ καλό upconversion σε 1080p. Το θέμα είναι να κάνεις την αλλαγή τώρα ή όχι
Για pro - τελικό δεν με ενδιαφέρει

Reaction score
0
Ο 5308 θα εχει σιγουρα καλυτερο ηχο,θα εχεις τα καινουρια forma,το πολυ καλο upconversion του οπως προειπες και παρα πολλες συνδεσεις.Ο ενισχυτης αυτος για να ξεπεραστει τεχνολογικα θα περασουν αρκετα χρονια.Εγω στη θεση σου,θα τον επαιρνα αφου σου δινετε η ευκαιρια να κανεις και το ταξιδι,ας το εκμεταλευτεις...
Οταν προσθεσεις στο συστημα σου και καποια σωστα ηχεια,πιστευω θα παρεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα αναλογο των χρηματων που εχεις δαπανησει.

Reaction score
3
Ευχαριστώ SoTrig, αυτά βάζω κι εγώ στη ζυγαριά του υπέρ. Υπάρχουν όμως και τα κατά, όπως υψηλό κόστος κτήσης, αρκετά υψηλότερη τιμή σε σχέση νε τις εναλλακτικές που προανέφερα και μήπως θα ήταν καλύτερα να το αναβάλω για κανένα χρονάκι ακόμη?
Αυτά είναι τα ερωτήματα που βάζω :)

Reaction score
0
Μην περιμενεις να εχει πεσει ιδιαιτερα η τιμη του,ομως και οι onkyo ειναι πολυ καλα μηχανηματα.It's up to you,παντως εγω δε θα εδινα πανω απο 1500 ευρω για ενισχυτη,θα προτιμουσα να δαπανησω το υπολοιπο ποσο για ηχεια.Θα σου προτινα να χτυπησεις τωρα εναν onkyo,πιστευω θα μεινεις απολυτα ικανοποποιημενος...

Reaction score
3
Κάτι άλλο, σύμφωνα με το νόμο του Ωμ έχουμε Watt=Volt*Amp
Ο 5308 θέλει 11Α στα 120V, δηλαδή W=11*120=1320
Κάποιος ηλεκτρολόγος μπορεί να μας πεί αν αυτό πράγματι σημαίνει 660W στα 240V? Δηλαδή τι μετασχηματιστή θα χρειαζόμουν αν έπαιρνα τον 5308?

Reaction score
3
Ναι, δεν είναι και τόσο γαϊδούρια. Μέχρι 500 ίσως και 600W έχω, λέγονται αυτομετασχημτιστές, δεν θυμάμαι γιατί.
Το γαϊδούρι γιατί το έγραψες με κεφαλαίο, υπονοείς κάτι Νικολάκι? :)

Reaction score
4
Οχι βρε. Για να τονίσω ότι θα είναι γαιδούρι...

Δεν ξέρω απο ηλεκτρικά και πολλά, αλλά αν είναι το δευτερεύον να δίνει 11Α ρευμα, θα χρειαστεί και ανάλογης διατομής τύλιγμα... Το οποίο θα τον κάνει τελικά γαιδούρι!

Ολα καλά?

Reaction score
3
Οχι βρε. Για να τονίσω ότι θα είναι γαιδούρι...

Δεν ξέρω απο ηλεκτρικά και πολλά, αλλά αν είναι το δευτερεύον να δίνει 11Α ρευμα, θα χρειαστεί και ανάλογης διατομής τύλιγμα... Το οποίο θα τον κάνει τελικά γαιδούρι!

Ολα καλά?
Δυστυχώς όχι όλα καλά, άστα θα τα πούμε από κοντά

Reaction score
0
Αν τελικά καταλήξεις να αλλάξεις ενισχυτή, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι περιττό, θα σου πρότεινα ότι μια που θα πας μέχρι NY γιατί δε κοιτάς και τους Harman Kardon, οι οποίοι Αμερική έχουν σχεδόν μισή τιμή από ότι εδώ.

Reaction score
3
Εριξα μία πολύ γρήγορη ματιά τώρα και βλέπω ότι έχουν Faroudja για scaler και τα Watt είναι πολύ λιγότερα. Βέβαια ξέρω ότι για τους HK τα Watt είναι πιό ... Watt. Εχεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο υπ' όψη?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν δεν καιγεσαι περιμενε να ερθει γερμανια ο 906 εχει ενδιαφεροντα μπλιμπλικα πανω του
και ειναι το πιο ασφαλες.
Με αντικαταβολη στην πορτα σου

Reaction score
3
Διάβασα ένα ολόκληρο thread στο avsforum και μιλάγανε για τα μύρια όσα προβλήματα του 905. Ειδικά για τη κακή υλοποίηση του Reon που ανάγκαζε πολλούς μέχρι και να το απενεργοποιήσουν. Χτες παρέλαβε πρώτος τον 906 ένας τύπος από Hawaii και περιμένουν όλοι να δουν αν η Onkyo έχει βελτιώσει το firmware

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef