Αλλαγή ηχείων

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθεια σας! Εχω τα Acoustic Energy aegis neo 1 βάσης και θα ήθελα να τα αλλάξω με ένα ζευγάρι καλύτερα ηχεία. Ο χώρος που παίζουν είναι περίπου 10 τμ , με ραδιοενισχυτή έναYamaha RS 700 και πατάνε σε βάσεις atacama 60 εκ. Σε μια βόλτα σε μαγάζι άκουσα τα Chario syntar 513 και 516 με ενισχυτή Yamaha AS 700 και μου άρεσε πολύ ο ζεστός ήχος που βγάζουν σε σχέση με τα ηχεία που έχω τα οποία είναι είναι αρκετά τσιμπιμένα στην υψηλή περιοχή και σε πολύωρες ακροάσεις είναι λίγο κουραστικά. Η μουσική που ακούω είναι Rock, fusion jazz Το ποσό που μπορώ να διαθέσω για ηχεία είναι μέχρι 450 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλη σας!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τα μοντελα που περιγραφεις ειναι μια χαρα και αυτη την περιοδο τα βρισκεις σε χαμηλη τιμη επειδη ειναι σε προσφορα. Στην πραγματικοτητα ειναι ηχεια υψηλοτερης κατηγοριας τιμης. Σε 10τμ το 513 πανω σε ενα καλο ζευγαρι βασεις, ειναι just right.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εγώ θα σου πρότεινα, πριν αρχίσεις τις αλλαγές, να βεβαιωθείς ποιο κομμάτι του ηχοσυστήματος σου ευθύνεται για το ηχητικό αποτελέσμα.
Δοκίμασε άλλους ενισχυτές, πηγές και βέβαια ηχεία πριν καταλήξεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ο ενισχυτης ειναι overkill για το συγκεκριμμενο ηχειο και αξιζει κατι καλυτερο κατα τη γνωμη μου. Το ΑΕ ειναι ενα καλο εισαγωγικο μοντελο, ο Yamaha εχει ρευματα κ ποιοτητα να αναδειξει ηχεια της κατηγοριας τιμης του.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σίγουρα; Το ραδιοενισχυτή RS700 διαθέτει...o_O
Ο R-S700 δεν εχει σχεση με τους μικρους ραδιοενισχυτες της yamaha, εχει στιβαρη τροφοδοσια, 4 τρανζιστορ στο καναλι, και ειναι ενας ενισχυτης κοντα στα 450 ευρω. Το ΑΕ Νeo ειναι ενα μικρο μονιτορ που στην εποχη του ειχε περιπου 200+ ευρω. Ο ενισχυτης μπορει να παιξει καλα με ενα ηχειο της κατηγοριας του με καλυτερα χαρ/κα.

Επιπλεον σε αυτες τις περιπτωσεις αλλαγης ενος κρικου συστηματος, η μεγαλυτερη διαφορα που παιρνεις ειναι απο τα ηχεια, τα οποια ειναι και παρακαταθηκη για μελλοντικη αντικατασταση κ των ενισχυτικων.

Αυτα με τη δικη μου λογικη παντα, ο καθενας εχει τον τροπο κ τη φιλοσοφια του.

Reaction score
4
Ο R-S700 δεν εχει σχεση με τους μικρους ραδιοενισχυτες της yamaha, εχει στιβαρη τροφοδοσια, 4 τρανζιστορ στο καναλι, και ειναι ενας ενισχυτης κοντα στα 450 ευρω. Το ΑΕ Νeo ειναι ενα μικρο μονιτορ που στην εποχη του ειχε περιπου 200+ ευρω. Ο ενισχυτης μπορει να παιξει καλα με ενα ηχειο της κατηγοριας του με καλυτερα χαρ/κα.

Επιπλεον σε αυτες τις περιπτωσεις αλλαγης ενος κρικου συστηματος, η μεγαλυτερη διαφορα που παιρνεις ειναι απο τα ηχεια, τα οποια ειναι και παρακαταθηκη για μελλοντικη αντικατασταση κ των ενισχυτικων.

Reaction score
4
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. δυστυχώς δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για καλύτερο ενισχυτή αυτή τη στιγμή. Ο συγκεκριμένος αγοράστηκε μεταχειρισμένος στη μισή τιμή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κανείς δεν πρότεινε να αλλάξεις και ηχεία και ενισχυτή.
Απλά ψάξε να βρεις ποιος κρίκος του ηχοσυστήματος σου ευθύνεται για το ηχητικό αποτέλεσμα που δεν είναι της αρεσκείας σου.
Εξοικονομείς χρήματα γνωρίζοντας που ακριβώς πάσχει το πράγμα.;)
Βάλε στην εξίσωση και την πηγή σου.
Δεν μας είπες από που ακούς...

Reaction score
4
Κανείς δεν πρότεινε να αλλάξεις και ηχεία και ενισχυτή.
Απλά ψάξε να βρεις ποιος κρίκος του ηχοσυστήματος σου ευθύνεται για το ηχητικό αποτέλεσμα που δεν είναι της αρεσκείας σου.
Εξοικονομείς χρήματα γνωρίζοντας που ακριβώς πάσχει το πράγμα.;)
Βάλε στην εξίσωση και την πηγή σου.
Δεν μας είπες από που ακούς...
[DOUBLEPOST=1442398428][/DOUBLEPOST]η πηγη ειναι ενα musical fidelity v90 dac και ενα laptop hp pavilion dv5000 ειχα ανοιξει θεμα στα ψηφιακα.

Reaction score
313

Παντελή, είχα άλλη εντύπωση.
Εννοείται πως δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις! ;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μιλώντας γενικά... Όλα τα DACακια της κατηγορίας του v-90 έχουν μειωμένο όγκο στη χαμηλομεσαία και μεσαία περιοχή. Αυτό τα κάνει να ακούγονται με τσιμπημένα πρίμα που σε χαμηλής ανάλυσης αρχεία γίνονται κουραστικά.
Αρχικά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τι συμβαίνει με ένα, αποδεδειγμένα, υψηλής ποιότητας μουσικό αρχείο.
Το ηχείο σου ναι μεν ανήκει στη χαμηλή κατηγορία τιμής, όπως είπε και ο φίλος Παντελής, αλλά το ίδιο tweeter το συναντάμε και σε αρκετά ακριβότερα ηχεία και εγχώριας παραγωγής.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Καποια στιγμη το συγκεκριμμενο ηχειο το ειχα ακουσει, μπορει η μοναδα των υψηλων του να ειναι καλη αλλα οι περιορισμοι λογω της τιμης του καθοριζουν και τα υλικα πισω απο αυτο. Μαλλον ειναι και ο λογος που οι υψηλες του δεν μου ειχαν ακουστει κ τοσο ραφινατες, συνολικα δε, μου εδωσε την εντυπωση οτι χαρην εντυπωσιασμου (χαρακτηριστικο των χαμηλων κατηγοριων), τονικα το ηχειο ρεπει προς τη λαμπροτητα. Δειτε ομως τα συμπερασματα καποιου αλλου (verdict) http://www.whathifi.com/acoustic-energy/neo-one-v2/review

Nαι, τα dac σε αυτη την κατηγορια τιμης ακουγονται ετσι οπως λεει ο Πετρος, απλα συνυπολογιζω οτι στην αλυσιδα υπαρχει και ο yamaha ο οποιος ειναι αρκετα μαλακος ενισχυτης. Αυτο που πρεπει να κανει ο φιλος ειναι να παρει το dac και τον ενισχυτη του και να παει να ακουσει τα Chario ή οποια αλλα ηχεια εχει στη λιστα του. Ετσι θα βγουν πιο ασφαλη συμπερασματα και θα ειναι και δικα του που εχει τη μεγαλυτερη αξια.

Το loudness των Yamaha ειναι μεταβλητο και η εταιρεια ισχυριζεται οτι επενεργει συνολικα στο φασμα. Δεν ξερω εαν ο φιλος ακουει με το loudness τερμα, σιγουρα τα πραγματα μπορει να βελτιωθουν εαν δοκιμασει με το ποτενσιομετρο χαμηλοτερα. Το ειχα δοκιμασει παλιοτερα στους A-S και ειναι αρκετα χρησιμο.

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να μην παρεξηγηθώ...
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως το tweeter αυτό είναι κάτι αξιόλογο.
Μια φτηνή μονάδα είναι σε όλους τους τομείς.
Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους να το χρησιμοποιούν σε ηχεία των +2000 ευρώ!

Reaction score
4
Ναι φυσικά παίρνω και το dac μαζί για ακροάσεις! Το loudness του ενισχυτή κατευνάζει αρκετά τα twiter αλλά δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα, τα πρίμα συνεχίζουν να ξυρίζουν λιγότερο βέβαια. Ενα άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι πιο ηχείο να ακούσω σε σύγκριση με το chario 513 που είναι σε προσφορά στα ίδια λ7 περίπου;

Reaction score
4
Ευτυχής κάτοχος πλέον των chario syntar 513! ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας! tyler durden, όπως το είπες: Σε 10τμ το 513 πάνω σε ένα καλό ζευγάρι βάσης είναι just right!! θα γράψω συντόμα τις εντυπώσεις μου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut