Αλλαγή κεφαλής και προβλημα στον βραχίονα

Reaction score
0
Γειά σας

Ζητάω συγνώμη αν έχει απαντηθεί το θέμα. Έψαξα αρκετά και ειλικρινά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Πρόσφατα απέκτησα ένα lenco 744 dd και ξεκίνησα πάλι τη συλλογή βινυλιων. Για να μην μακρυγορω το πικαπ δούλευε μια χαρά μέχρι χτες. Αποφάσισα να αλλάξω κεφαλη και αγόρασα μια 2m red. Η κεφαλή τοποθετήθηκε στο headshell από τεχνικό. Όταν την κουμπωσα στο πικαπ και έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις ο βραχίονας συνεχίζει να κρέμεται και να πέφτει στην ουσία πάνω στο βινύλιο ακυρωνοντας τον διακόπτη που τον κατεβάζει. Ισορροπεί κανονικά και όταν γυρίσω το αντίβαρο στο 1.8 πέφτει. Επίσης σταμάτησε να δουλεύει σωστά και το auto return. Έχει κάποιος καμιά ιδέα τι σκ@@@ γίνεται ? Είχα χαρεί πολύ με το πικαπ και με την κεφαλή πραγματικά άλλαξε η καθημερινοτητα μου και τώρα απλά έχω απογοητευτεί πολύ . Ευχαριστώ και συγνώμη αν κουρασα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Πριν βάλεις τα σωστά γραμμάρια βάρους, φρόντισες να μηδενίσεις το ρυθμιστικό στη θέση ισορροπίας?

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν ναι γύρισα τον δακτύλιο ας πουμε που εφάπτεται στο αντίβαρο στο 0

ika

News
Reaction score
16.766
Προσθέτω στα λεγόμενα του PeterMeni
Δλδ, αυτός που βίδωσε την κεφαλή στο κέλυφος, πως την έβαλε στην σωστή θέση? Στα τυφλά?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δες αρχικά αν κούμπωσες σωστά το headshell ή βγαίνει προς τα έξω.
Έχεις λοιπόν στη θέση ισορροπίας μηδενίσει το ενδεικτικό.
Μετά περιστρέφεις το βαρίδι ώστε να προσθέσεις 1,5 γραμμάριο βάρους περίπου ή όσο προτείνει ο κατασκευαστής τέλος πάντων.
Όταν λες τοποθετήθηκε η κεφαλή από τεχνικό, έκανε και τις ρυθμίσεις για την ευθυγράμμιση της?
Ρύθμισε με προτράκτορα τη σωστή θέση της?

Reaction score
0
Από όσο ξέρω τη ρύθμισε. Δηλαδή αυτή την δουλειά κάνει και τον ρώτησα χωρίς το πικαπ θα είναι οκ η ρύθμιση και μου είπε ναι. Άρα έκανε κ ευθυγραμμιση. Το headshell σωστά το κουμπωσα αλλά τώρα μου βάλατε κ ιδέες και δεν είμαι κ σπιτι. Να προσθέσω ότι εκτός του διακόπτη που δεν ανταποκρινεται, δηλ δεν σηκώνεται και δεν πέφτει ο βραχίονας, χάλασε κ το auto return. Γυρίζει μεν ο βραχίονας πίσω με τα χίλια ζόρια αν δεν συρθεί η βελονα στο lp ( δεν το άφησα να γίνει) και κάνει να ξεκινήσει πάλι κ φτάνει μέχρι τη μέση

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η ακίδα της κεφαλής πρέπει να βρίσκεται σε συγκεκριμένη απόσταση (ακριβώς) από το σημείο περιστροφής του βραχίονα και να διαβάζει το δίσκο με ορισμένη γωνία, για περιορισμό του σφάλματος.
Αν δεν γίνει ρύθμιση της κεφαλής επάνω στο πικάπ πως είναι δυνατόν να πληρούνται τα ανωτέρω?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προφανώς θέλεις και ρύθμιση VTA (αν γίνεται στο βραχίονα σου), δηλαδή κάθετης γωνίας ανάγνωσης ή στη πράξη ύψους της βάσης του βραχίονα.

Αν το σώμα της καινούριας σου κεφαλής είναι διαφορετικό στο ύψος από τη παλιά θέλει και αυτή τη ρύθμιση.
[DOUBLEPOST=1458725290][/DOUBLEPOST]Κάνε ένα διάβασμα στο παρακάτω...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Γεωμετρία-ακτινικών-βραχιόνων-και-τεχνικές-ρυθμίσεων.90092/

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.388
.. κατι τετοιο θα εκανε ο μαστορας (overhang) οχι ευθυγράμμιση..αλλα τα υπολοιπα συμπτωματα δεν δικαιολογουνται (αν δεν εχει καποια μηχανικη βλαβη το πικαπ, αποτι ειδα εχει μηχανισμο σχετικο για την κινηση cue του βραχιωνα κ' autoreturn)

Reaction score
30.455
Μισό για να καταλάβω...εχεις το κουμπάκι στη θέση up και ο βραχίονας κατεβαίνει;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δικαιολογούνται τα συμπτώματα αν είναι αρκετά μεγαλύτερο το σώμα της καινούριας του κεφαλής, με αποτέλεσμα το lift να μην έχει επαρκή διαδρομή για να επαναφέρει το βραχίονα.
Γενικά θέλει δουλειά σε ρυθμίσεις.

Reaction score
0
Peter ναι είναι μεγαλύτερο δεδομένου ότι πριν είχα μια shure m75mb. Και βαρύτερη μου φαίνεται επίσης. Harris σωστά ο διακόπτης είτε είναι πάνω, είτε κάτω είναι το ίδιο κ το αυτο
[DOUBLEPOST=1458726245][/DOUBLEPOST]Να ξαναπώ ευχαριστώ όλους όσους σχολιάζουν και προσπαθούν να με βοηθήσουν. Αν χρειαστώ κάποιον τεχνικό ο οποίος έρχεται κ στο χώρο, επειδη είναι δύσκολη η μετακίνηση και γνωριζετε κάποιον πείτε μου

Reaction score
30.455
Δικαιολογούνται τα συμπτώματα αν είναι αρκετά μεγαλύτερο το σώμα της καινούριας του κεφαλής, με αποτέλεσμα το lift να μην έχει επαρκή διαδρομή για να επαναφέρει το βραχίονα.
Γενικά θέλει δουλειά σε ρυθμίσεις.
Αν έχει κάποιο ρυθμιστικό του ύψους του βραχίονα λύνεται το πρόβλημα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν έχει κάποιο ρυθμιστικό του ύψους του βραχίονα λύνεται το πρόβλημα;
Ναι λύνεται σε συνδυασμό με ρύθμιση του lift.
Συνήθως οι μηχανισμοί ανύψωσης έχουν μια βιδούλα στο πλάι που τη ξεβιδώνεις και ανεβοκατεβαίνει όλο το σύστημα με το στήριγμα του βραχίονα.

Reaction score
0
Αν τελικά έχετε να μου προτείνετε κάποιον τεχνικό μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα. Εγώ δυστυχώς αποκλείεται να το φτιάξω. Ευχαριστώ κ πάλι

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.388
.. συνηθως στα αυτοματα πικαπ, οταν ο βραχιωνας φτασει σε ορισμενη θεση, (μηχανικα) ενεργοποιει ενα συστημα, και κανει lift-up (το οποιο δεν φενεται-να-δουλευει και δεν ειναι ενσωματομενο στον βραχιωνα στο συγκεκριμενο πικαπ) και επιστροφη στην αρχικη θεση.. το VTA (δεν φενεται-να-ρυθμιζεται) και οι το υψος της κεφαλης δεν διαφορει πολυ shure/ortofon.. κανενα λαστιχακι/ιμαντας θα εχει φυγει..ή κανενα πλαστικο θα εχει σπασει ..
η βιδα, πρεπει να ειναι για το συναρμολογιση του μηχανισμου..παρα ρυθμιση ..
..παρομιο προβλημα ειχα συναντησει σε εναν φιλο..σε ενα παλιο 70s πικαπ..ουτε θυμαμαι εταιρια.. το οποιο και επεστρεφε τον βραχιωνα στη μεση του δισκου..καποιες φορες..αναλογα/αναλογικα τα κεφια.. δεν ειχε να κανει ουτε με antiskate.. ουτε με βαρος αναγνωσης.. ποτε δεν το φτιαξαμε.. και ουτε ασχοληθηκαμε πολυ με αυτο.. ^^ (ασχετο!)
http://www.needledoctor.com/The-QUP_2.jpg ισως κανει κατι...αν και μου φενεται οτι δεν τεριαζει σε υψος.. ξηλωμα ολος ο μηχανισμος, και by hand :) "αν δεν ειπαρχει λυση...δεν ειναι προβλημα.." ή "μπλε και στην θαλασσα" φιλικα και με λιγο (μπλακ) χιουμορ! κ' ελπιζω να βρεθει η λυση..

Reaction score
0
Ευχαριστώ
.. συνηθως στα αυτοματα πικαπ, οταν ο βραχιωνας φτασει σε ορισμενη θεση, (μηχανικα) ενεργοποιει ενα συστημα, και κανει lift-up (το οποιο δεν φενεται-να-δουλευει και δεν ειναι ενσωματομενο στον βραχιωνα στο συγκεκριμενο πικαπ) και επιστροφη στην αρχικη θεση.. το VTA (δεν φενεται-να-ρυθμιζεται) και οι το υψος της κεφαλης δεν διαφορει πολυ shure/ortofon.. κανενα λαστιχακι/ιμαντας θα εχει φυγει..ή κανενα πλαστικο θα εχει σπασει ..
η βιδα, πρεπει να ειναι για το συναρμολογιση του μηχανισμου..παρα ρυθμιση ..
..παρομιο προβλημα ειχα συναντησει σε εναν φιλο..σε ενα παλιο 70s πικαπ..ουτε θυμαμαι εταιρια.. το οποιο και επεστρεφε τον βραχιωνα στη μεση του δισκου..καποιες φορες..αναλογα/αναλογικα τα κεφια.. δεν ειχε να κανει ουτε με antiskate.. ουτε με βαρος αναγνωσης.. ποτε δεν το φτιαξαμε.. και ουτε ασχοληθηκαμε πολυ με αυτο.. ^^ (ασχετο!)
http://www.needledoctor.com/The-QUP_2.jpg ισως κανει κατι...αν και μου φενεται οτι δεν τεριαζει σε υψος.. ξηλωμα ολος ο μηχανισμος, και by hand :) "αν δεν ειπαρχει λυση...δεν ειναι προβλημα.." ή "μπλε και στην θαλασσα" φιλικα και με λιγο (μπλακ) χιουμορ! κ' ελπιζω να βρεθει η λυση..
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να είσαι καλά. .είμαι έτοιμος για όλα χάχα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll