Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
3.545
Δε συμφωνεί με την εμπειρία μου (ακουστική δοκιμή )στην πράξη …

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει

16 ευρω κανει το τσιπ αρχικα και υπαρχει νεοτερο. Δεν κανει 16 ευρω το DAC. Και εγω εχω υλοποιηση με ess9039 το νεοτερο αλλα ακουγεται σημαντικα καλυτερα με switch και ελαφρως καλυτερα με καλυτερο καλωδιο ethernet στο τελευταιο μετρο μετα το switch σε σχεση με ενα απλο τυπικο utp παρομοιου μηκους
16 euro το ένα chip που εκμηδενιζει το jitter.
Ως παράδειγμα το ανέφερα το συγκεκριμένο DAC chip της ESS για να δεις ότι πλέον το jitter δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.478
Προσεξε μονο την διατυπωση σε αυτο που ειπα και ανεβασε οτι θελεις.

Στο λεω γιατι θα πρεπει να περιμενεις οτι ο,τι ανεβασεις θα ερμηνευτει αναλογα.
εγω τι να προσέξω κ τι θα ερμηνευτεί ανάλογα? τα ποστ σου με τους σχολιασμούς σου και τα γιουτιουμπ ριβου σου θα ανεβάσω :biggrin:

Reaction score
2.220
εγω τι να προσέξω κ τι θα ερμηνευτεί ανάλογα? τα ποστ σου με τους σχολιασμούς σου και τα γιουτιουμπ ριβου σου θα ανεβάσω :biggrin:
Για να μη κουραζεσαι θα σου εξηγησω πως θα γινει το στορυ.

Premise:
"Οταν ανεβασα βιντεο απο το youtube ποτε εκανα ακριβως review η ειπα οτι αυτο που ακουγεται εχει σχεση με αυτο που θα ακουγες στην πραγματικοτητα αν ακουγες το ιδιο το σεταπ απο κοντα? Κανε παραπομπη σε ποστ που το λεω αυτο.

Δεν παιρνω αποφασεις αγορας απο τα βιντεο στο youtube ουτε προτεινα καποιον να το κανει.

Το μονο που εκανα ειναι να κρινω πως ακουγεται ως ηχογραφηση στο βιντεο και να συγκρινω το ακουσμα αυτο με ενα θεωρητικο νοητικο database αλλων ηχογραφησεων σε βιντεο ηχοσυστηματων που εχω ακουσει αντιστοιχως. Δεν συνεκρινα κατι με την πραγματικοτητα"

daharis666 quote 1 post ###

Βασει του παραπανω premise (δηλαδη την πεποιθηση μου που δεν αλλαξε απο τοτε εως τωρα) το quote αυτο δεν παραβιαζει την πιο πανω αρχη για τον λογο Α, Β , Γ

daharis666 quote 2 post ###
Βασει του παραπανω premise (δηλαδη την πεποιθηση μου που δεν αλλαξε απο τοτε εως τωρα) το quote αυτο δεν παραβιαζει την πιο πανω αρχη για τον λογο Α, Β , Γ

κλπ...

Και σιγουρα μπορω να το κανω αυτο πολυ καλα.

Reaction score
2.220
άρα επιμένεις...τέλεια :biggrin:
Αμα θελεις να σε βγαλω οτι δεν τα καταλαβες καλα... Εσυ αποφασιζεις. :)

(Θελω copy paste τα link των post βεβαια διαφορετικα θα υποθεσω οτι θελεις να κανεις κοπτοραπτικη και να αφαιρεσεις context )

daharis666

Moderator
Reaction score
83.478
ήδη ανατρίχιασες και άρχισες τις εξηγήσεις πριν καν ανεβάσω τα ποστ σου....:roflmao:

(Θελω copy paste τα link των post βεβαια διαφορετικα θα υποθεσω οτι θελεις να κανεις κοπτοραπτικη και να αφαιρεσεις context )
εννοείται...με προσβάλεις... :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.478
λέγε για τον εαυτό σου και το ΑΙ σου...και άσε με εμένα ;)

Reaction score
12.622
Το πιστοποιημένο καλώδιο εγγυαται προδιαγραφες εξαρτηματων. Δεν εγγυαται την αποδοση του καναλιου καλωδιο+βυσματα+τροπος στρωσης/κάμψεις. Δεν εξασφαλιζει ποσο καλα θα διατηρηθει το στριψιμο των ζευγων. Πχ αν ξεστριφθουν παραπανω απο το ιδανικο για να μπουν στο βυσμα χαλαει τοπικα η εμπεδηση και εχεις return loss , αυξανει η ασυμμετρια αρα εχεις common mode και αυξανει η συζευξη μεταξυ ζευγων (NEXT) . Αρα η LC της γραμμης μπορει να μην εχει crc σφαλματα αλλα τα φαινομενα Return Loss , Next και αλλα εισαγουν θορυβο αναλογα με το ποσο καλα κατασκευασμενο ειναι το καλωδιο.
Μιλάς τώρα για περίπου ένα χιλιοστό του μέτρου που απέχει το στριμμένο καλώδιο απο την είσοδο του βύσματος. Να δούμε τί άλλη μπούρδα θα πεις.

Πιστευεις οτι εχω πεσει θυμα placebo επειδη ξοδεψα 40 ευρω στο switch και 40 στο καλωδιο? Τι εχω να κερδισω απο αυτο?
Αν δεν έχεις πέσει θύμα placebo, τότε μπορείς άνετα να συμμετάσχεις σε ένα τυφλό τεστ. Αφού δεν συζητάμε για data curruption και επαναποστολή δεδομένων και μιλάμε μόνο για τον θόρυβο και τις παρεμβολές, τότε όπως πρότεινα και χθες, μπορεί να παίζει ένα streamer με μεγάλο buffer και να γίνονται εναλλαγές καλωδίων δικτύου on the fly, χωρίς φυσικά να βλέπετε τί χρησιμοποιείται κάθε φορά.
Εκτώς αν μιλάς τελικά και για σφάλματα μετάδοσης, κάτι που έχει καλυφθεί απο τα μηδενικά σφάλματα μετάδοσης που αναφέρονται στα logs των μηχανημάτων μας.
Όσο για το τί έχεις να κερδίσεις, αυτό μπορεί να είναι αυτό που πιστεύει ότι κερδίζει ο κάθε αυτόκλητος γκουρού του audio. Κύρος και ικανοποίηση ότι αυτός ακούει καλύτερα, αυτός έχει καλύτερο - πιο αποκαλυπτικό σύστημα απο τους άλλους, ικανοποίηση του "εγώ" σας. Simple as that.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.478
από που να αρχίσω... :cry:
ποικίλης ύλης λέμε

Εχει τύχει να ακούσεις το smoke gets in your eyes του Eddie Higgins; Πες μου την άποψη σου για το σαξόφωνο όταν το ακούσεις …

κλαιω με το genelec. τενεκες. Ουτε 100 sub δε το σωζουν

Εδω το 8341 (ενα μοντελο μεγαλυτερο απο το προαναφερθεν) εναντιον του απλου ls50 meta της kef.
Για παμε στο 8351.

Μονο εδω ακουγονται ανθρωπινα τα genelec

View attachment 356533

daharis666

Moderator
Reaction score
83.478
Καλά τα λέτε και αυτονόητα είναι όλα αυτά περί YouTube και πραγματικής ακρόασης . Απλώς ένας βάτραχος δε θα ακουστεί σαν αηδόνι και ούτε το αντίστροφο ακόμα και ηχογραφημένα τα αξιαγάπητα ζωάκια να είναι και να τα δεις από το YouTube
Αυτα μαλιστα... Να μην ηταν τοσο ασχημα αλλα οντως απιστευτος ηχος.

Μη μου ξαναμιλησετε για τζενελεκ...

Με subwoofer αλλαζει η αποψη μου για τα τζενελεκ. Εδω παιζει πολυ ωραια. Αλλα η μεσαια περιοχη ακουγεται πολυ λεπτη και στεγνη και δεν εχει καλο decay - ακουγεται λιγο πνιγμενη (στο μπασο εχει τελειο). Λειπει το σωμα στις μεσαιες και τα ειδωλα φαινονται μικρα και μου ακουγεται οτι οι μεσοχαμηλες ειναι λιγο πιο κατω και οι μεσουψηλες λιγο πιο πανω και δε μου αρεσει αυτο. Το μπασο εντυπωσιακα καθαρο ομως.

Χωρις το sub ακουγεται σα τρανζιστορακι.
Natural και upmixing εχουν παρει διαζυγιο ηδη πριν το γαμο σε καθε πιθανη μορφη

Αυτο ακουγεται πχ καλυτερα σε mono

View attachment 371094
Ναι σωστα αυτη (ακουγεται πιο γεματη και ξεκουραστη) :

Παρατηρειστε στην στερεο εκδοχη

α) το χειροκροτημα που ακουγεται πιο ασθενικο στο δεξι καναλι και τα μεταβατικα ειναι χειροτερα
β) το μπασο πιο ελαφρυ
γ)γενικα την συνοχη

Mono

Stereo (ασχετα αν ο τιτλος λεει mono)

Reaction score
3.545
Το ZTE router του παρόχου μου διαθέτει 5 switching ports.
Γιατί να αγοράσω ξεχωριστό switch ;
Υπάρχει λόγος σοβαρός ;

Reaction score
2.560
Υπάρχει λόγος σοβαρός ;
Αν δεν έχεις σοβαρή κίνηση δεδομένων ανάμεσα στις συσκευές σου οχι.
Σαν ρούτερ είναι οκ, στο θέμα switching την τρώει στα ζόρια.

Reaction score
12.622
Υπάρχει λόγος σοβαρός ;
Υπάρχουν λόγοι, αλλά δεν σχετίζονται με το audio:
α) καλύτερος επεξεργαστής του router που συνεπάγεται καλύτερες μέγιστες ταχύτητες ανά θύρα. Να μπορεί δηλαδή να υποστηρίξει τη μέγιστη ταχύτητα ακόμα και σε όλες τις θύρες ταυτόχρονα
β) περισσότερες λειτουργίες, π.χ. vpn support, vlans κλπ ενώ είναι στα ατού το να μπορεί να τρέξει custom λογισμικό όπως το openwrt
γ) συνήθως τα router των παρόχων είναι αφενός κλειδωμένα ( έχουν περιορισμένες λειτουργίες διαθέσιμες ) και έχουν κενά ασφαλείας, ένα εκ των οποίων είναι τα "καρφωτά" usernames με administrator / supervisor δικαιώματα. Ένα router με ξεκλείδωτο firmware συνήθως επιτρέπει και τη δημιουργία νέων λογαριασμών, καθώς και τη διαγραφή των derault. Π.χ. εγώ χρησιμοποιώ το zyxel vmg8623-t50b στο οποίο έχω κάνει debranding και πλέον τρέχει το official firmware της zyxel. Στο official zyxel firmware τα έχεις όλα στη διάθεσή σου, εν αντιθέσει με αυτό της nova που είναι όλα κλειδωμένα και μη προσβάσιμα, κρυμμένα.

Reaction score
59
Δεν ξέρω αν είναι παπαντζα ή όχι ή για ποιο λόγο συμβαίνει, αλλά όταν δοκίμασα το wireworld chroma 8 ethernet cable μεταξύ smart TV και ρούτερ δεν δούλευε. Στη σύνδεση με το streamer δούλευε κανονικά
εμενα δουλευει κανονικά εχω το ιδιο στη TV

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll