Αλλαγή κεφαλής!!

Reaction score
1.127
Καλησπέρα σε όλους!!Έχω ένα dual cs 455-1 καινούριο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος καθώς για τα λεφτά του(380 ευρώ) έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.Σκέφτομαι όμως να αλλάξω τη κεφαλή η οποία δεν είναι κακή απλά είναι mm και να βάλω μια mc.Το σύστημα είναι:προ-τελικός vincent sp-331,phono stage project, και ηχεία aliante(επίσης πολύ καλα!).Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 200euro.Έχω ακούσει τα καλύτερα για τη denon dl 110.Ξέρει κανείς κάτι;Παρακαλώ τη γνώμη σας καθώς από mc δεν ξέρω καθόλου..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Αλλαγή κεφαλής!!

Το οτι η κεφαλη σου ειναι ΜΜ δεν ειναι απαταιτητα μειονεκτημα.
Τα σημαντικα τρια που χρειαζεται να ξερεις προτου προβεις σε οποιαδηποτε αλλαγη ειναι
1.Βαρος κεφαλης
2.Ενεργο βαρος βραχιονα
3.Ενδοτικοτητα κεφαλης( compliance)

Αν δεν καταλαβαινεις κατι ρωτα (δεν προσβαλλω απλα δεν ξερω το επιπεδο γνωσεων σου)
Αν ξερεις αυτα τα 3 υπαρχει ενα προγραμματακι που εχει ποσταρει ο Κογιας που σου δινει τον συντονισμο του συστηματος σου.Πραγμα πολυ βασικο. Aπο 9-14Hz optimum

Για Denon αξιζει να πας για την 160.Ειναι πολυ καλυτερη και ελαχιστα ακριβοτερη

Υπαρχουν και ακριβοτερες αλλα δεν αξιζει το κοστος για το πικαπ που εχεις.

Δες τα και τα ξαναλεμε

Reaction score
1.127

ο κατασκευαστής γράφει οτί ο βραχίονας αντέχει μέχρι 10 γρ.Μου έχει συμπεριλάβει και προτράκτορα για την αλλαγή της κεφαλής.Την ενδοτικότητα δεν καταλαβαίνω,Μήπως εννοείς τα mv?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.915

Η ενδοτικότητα είναι το πόσο μαλακή ή σκληρή είναι η ανάρτηση της βελόνας. Σε συνάρτηση μ' αυτήν, η ενεργός μάζα του βραχίονα πρέπει να είναι η κατάλληλη, ώστε το σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

mv=millivolts Ειναι η εξοδος της κεφαλης.
Ενδοτικοτητα ειναι το ποσο μαλακη η σκληρη ειναι η αναρτηση της βελονας στην κεφαλη και μετριεται σε cm/dyn η CU
Δεν βρηκα στοιχεια για τον βραχιονα σου οποτε το να δουμε αν κανει η οχι ειναι κομματακι δυσκολο.
Ρωτησε στην αντιπροσωπεια αν ξερουν το ενεργο βαρος του βραχιονα που φοραει το πικαπ σου η ισως καποιος αλλος εδω μεσα ξερει και μας το πει.
Ετσι κι αλλιως ειναι αργια αυτες τις μερες οποτε λιγο υπομονη.
Κατι θα βρουμε ωστε να κανεις μια σωστη αγορα.Μην βιαστεις.Εχουν φυγει πολλα λεφτα ετσι απο πολλους εδω μεσα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σαν το Κογια γραφω ρε παιδακι μου.:120:

Reaction score
1.127

Ο αντιπρόσωπος μου δίνει τα εξής στοιχεία για το dual:
Ο βραχιονας του DUAL ειναι ο Ultra Low Mass TONEARM EFFECTIVE MASS 5,5 grm.without cartridge, 8 grm with OMB10CARTRIDGE. και δέχεται κεφαλές από 2,5 - 10 gr.

Βρήκα και εγώ κάποιες πληροφορίες εδω:http://dual-reference.com/Adverts/ULM/page3.htm

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εχουμε λοιπον
Ενεργ μαζα βραχιονα 5,5 γρ
Κεφαλη Denon 160
Bαρος κεφαλης 4,8 γρ
Ενδοτικοτητα 10

Συμφωνα με το προγραμματακι εχεις ιδοσυχνοτητα συντονισμου 15,6 Hz.
Λιγο πανω απο το optimum.Xρειαζεσαι μαζα για να κατεβασεις λιγο την ιδιοσυχνοτητα

Sumiko Blue Point II
Βαρος 6 γρ
Ενδοτικοτητα 15

Συμφωνα με το προγραμματακι εχεις ιδιοσυχνοτητα 12,1.Πολυ καλυτερα

Εδω βρισκεις και το προγραμματακι
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=27961

Η Sumiko δειχνει καλη περιπτωση.Αν εχεις κεφι ψαξε και για αλλες.Προτιμησε υψηλοεξοδες ΜC κεφαλες .Πανω απο 1,5mv εξοδο.
Καλη τυχη και καλως ηλθες στο θαυμαστο κοσμο του AV site

Reaction score
1.127

OK ευχαριστώ για τη βοήθεια,θα το μελετήσω λίγο,άλλη μια ερώτηση:Αν κάποια στιγμή επιλέξω μια χαμηλοέξοδη π.χ. τη denon dl 304 για την οποία επίσης έχουν ακουστεί θετικά σχόλια,είναι αλήθεια ότι στους ταλαιπωρημένους δίσκους που έχω θα ακούω πολλά χρατς σε σημείο να γίνονται ενοχλητικά;Δεν ενοχλούμαι εύκολα,στη τελική βινύλιο ακούω!!Αλλά μήπως στις χαμηλοέξοδες είναι πολύ έντονο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το μεγαλο προβλημα με τις χαμηλοεξοδες ειναι να τις κανεις να παιξουν σωστα και οχι τα χρατς-χρουτς των παλαιων δισκων.
Χρειαζονται ενα παρα πολυ καλο phonostage.Kai σχετικα ακριβο ,βεβαιως-βεβαιως.
Για το πικαπ σου ειναι σαν να βαλεις χοντρα ζαντολαστιχα σε Smart.
Μην ταλαιπωρεισαι αδικα.Παρε μια υψηλοεξοδη για τωρα και στο μελλον .....ορεξη να εχεις να ξοδεψεις χρημα.Με το βινυλιο που θελεις να ασχοληθεις(και καλα κανεις) θα σου δοθουν πολλες ευκαιρειες να ξεπαραδιαστεις.

Reaction score
2.248

Καλημέρα vinyllover
Το νέο cs 455-1 ακολουθεί την ULM technology (ultra low mass) της παλαιάς DUAL που ήθελε το συνολικό ενεργό βάρος συστήματος βραχίονα/κεφαλής/fixing να μην ξεπερνά τα 8gr.

http://dual-reference.com/Adverts/ULM/ULMMAIN.htm

Για αυτό το λόγο σε συνεργασία με την Ortofon έβγαζε μία σειρά κεφαλών ΜΜ που τις ονόμαζε ULM με βάρος 2.5γρ και ενδοτικότητα από 25-30 CU για τον ULM βραχιονά της.

http://dual-reference.com/tables/ULMCART1.htm

Η νέα Dual δυστυχός δεν κατασκευάζει κεφαλές και η Ortofon από την άλλη δεν κατασκευάζει τόσο ελαφρές και υψηλής ενδοτικότητας κεφαλές που θέλει αυτός ο βραχίονας, με πιό συμβατή την σειρά OM με βάρος 5γρ και ενδοτικότητα 25 CU, που έγινε ΟΜΒulk για της ανάγκες του βραχίονα αφού το πλατό δεν ρυθμίζει VTA και το headshell παρέχει μόνο δυνατότητα μικρορύθμισης.

Μία καλή λύση είναι να προσπαθήσεις να βρεις μία παλιά κεφαλή της dual από την σειρά ULM (55Ε, 65Ε, 66Ε) και να αλλάξεις βελόνα με μία της Orfofon.
Η Ortofon ναι μεν δεν κατασκευάζει πλέον την σειρά ULM αλλά έχει βελόνες για αυτές τις κεφαλές.

http://www.ortofon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=223&Itemid=210

ΙΜΗΟ άλλη κεφαλή δεν κάνει εκτός από αυτές.

Καλή τύχη

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δεν τα ηξερα ολα αυτα καθοτι ουδεποτε ειχα Dual πικαπ
Κρειττον το σιγαν"

Reaction score
2.248

Τι να το κάνεις το Dual Μάνο.....
Να δω πότε θα έρθω Κόρινθο να κλέψω το δικό σου..... :138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Να σου λειπουν τα κολητηλικια.
Πιασε θεση και περιμενε.Θα γινει λοταρια στα εννιαμερα μου.:136:

(ανατριχιαστικο ακουστηκε αυτο.Σε 30+ χρονια να μιλαμε για βινυλιο.Μπρρρρρρρρρρρρρ!)

Reaction score
1.127

Ότι μπορεί κάνει ο καθένας στα οικονομικά πλαίσια που μπορεί να κινηθεί.Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση.για το βραχιονα αυτο ο αντιπρόσωπος μου πρoτεινει κεφαλη με μεγαλο compliance και μικρο σχετικα tracking force περιπου απο 1-2,5 γρμ.
Και πρoτεινει τις εξης κεφαλες ΜΜ
AudioTechnica - AT 120 E
Grado - Prestige Blue
Grado - Prestige Red
Grado - Prestige Silver1
Ortofon - 2M Blue
Ortofon - OM 20 Super
Ortofon - OM 30 Super
Ortofon - OM 40 Super
Shure - M97xE
Goldring - G1006
είμαι ανάμεσα σε grado και shure

Reaction score
3

Μία καλή λύση είναι να προσπαθήσεις να βρεις μία παλιά κεφαλή της dual από την σειρά ULM (55Ε, 65Ε, 66Ε) και να αλλάξεις βελόνα με μία της Orfofon.
Η Ortofon ναι μεν δεν κατασκευάζει πλέον την σειρά ULM αλλά έχει βελόνες για αυτές τις κεφαλές.

http://www.ortofon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=223&Itemid=210

ΙΜΗΟ άλλη κεφαλή δεν κάνει εκτός από αυτές.

Καλή τύχη
Εγω στο δικο μου 505-4 οντως κρατησα το μαμισιο cartridge και του εβαλα την Ortofon 20.Τελειος συνδυασμος (για τα λεφτα της).
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=OROM20S
Ειχα σκεφτει για την Ortofon Red αλλα ειναι βαρια για τον ULM βραχιονα του.
Τσεκαρε και το vinylengine,εχει αρκετη πληροφορια

Reaction score
1.279
Έχω και εγώ ένα Πειραματόζωο 505-4 ! Για αρχή έβαλα μια Shure E92 ( δεν θυμάμαι καλά..)
ΑΠΟΤΧΙΑ !
Τώρα έχω μια Stanton 500E καλύτερα απο πρίν αλλά πάλι ΔΕΝ ακούγεται σωστά !
Έχω την Μαμά κεφαλή την Orthofon αλλά βελόνα δεν έχει και ψάχνω μια 20 άρα να βάλω

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Αλλαγή κεφαλής!!

Έχω και εγώ ένα Πειραματόζωο 505-4 ! Για αρχή έβαλα μια Shure E92 ( δεν θυμάμαι καλά..)
ΑΠΟΤΧΙΑ !
Τώρα έχω μια Stanton 500E καλύτερα απο πρίν αλλά πάλι ΔΕΝ ακούγεται σωστά !
Έχω την Μαμά κεφαλή την Orthofon αλλά βελόνα δεν έχει και ψάχνω μια 20 άρα να βάλω
http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=228=ORTOFON&products_id=12391

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

120 € δεν ειναι πολλα?
Αναρωτιεμαι απλα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members