Αλλαγή κεφαλής!!

Reaction score
2.248
Απάντηση: Αλλαγή κεφαλής!!

Η βελόνα είναι το 50-60% της αξίας της κεφαλής.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Περιμενω το απογευμα την 160.Α ρε πανηγυρια που θα γινουν

Reaction score
1.127

Περιμενω το απογευμα την 160.Α ρε πανηγυρια που θα γινουν
Μιλάμε για τη denon dl 160?Αν πρόκειται γι αυτή θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου αφού την ακούσεις..

Reaction score
1.279
Δεν συμφέρει να αγοράσω μόνο την βελόνα !
Με 20-30 € παίρνω και καινούργια κεφαλή !
Επειδή το έψαξα για την 20 άρα ( που όλοι λένε ότι είναι καλύτερη της σειράς ) είναι πολλά τα χρήματα !
Το 505-4 το έχω πλέον για δοκιμές-τέστ και πειραματισμούς !

120 Είναι όντως ΠΟΛΛΑ ....

Reaction score
1.127
Απάντηση: Re: Αλλαγή κεφαλής!!

Δεν συμφέρει να αγοράσω μόνο την βελόνα !
Με 20-30 € παίρνω και καινούργια κεφαλή !
Επειδή το έψαξα για την 20 άρα ( που όλοι λένε ότι είναι καλύτερη της σειράς ) είναι πολλά τα χρήματα !
Το 505-4 το έχω πλέον για δοκιμές-τέστ και πειραματισμούς !

120 Είναι όντως ΠΟΛΛΑ ....
Καλησπέρα πρώην γείτονα!!Τώρα παρατήρησα ότι είσαι από πετρούπολη,έχω φύγει βέβαια κάποια χρόνια από εκει...Πάντως όσον αφορά τη κεφαλή μπορείς να επικοινωνήσεις και με τον αντιπρόσωπο της dual στην ακουστική κρήτης(έχει κατάστημα και στην άνω γλυφάδα)για να σου πει τη γνώμη του,εμένα μου φάνηκε πολύ εξυπηρετικός..

Reaction score
5.863

Οντως, ο Κος Παπαγεωργιου και εμενα με ειχε βοηθησει πολυ οταν ειχα στην κατοχη μου ενα παλιο DUAL CS-130.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ναι και "ιδωμεν το φως το αληθινον"
Καθαρισε ο ηχος.Απολαυση το αναλογικον μηχανημα.
Ευχαριστιες στον Petermeni και τον Mr JohnMarkou.
Παιδες με πολυ λιγα λεφτα εκανα μια απροσμενα υψηλη αμαβαθμιση.
Αναλυτικα σχολια αφου γινουν καποιες ακροασεις επιλεγμενων κομματιων

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.430

Αντε ρε όνομα και πολύ άργησες...Μάνο πρόσεξε πως θα ρυθμίσεις υπερκρέμαση, κανονικά θες προτράκτορα.Αν δεν εχεις ,ξέρεις κατεβάζεις απο ιντερνετ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ας ειναι καλα το Vinylengine.
http://downloads.nakedresource.com/download_centre/index.php?rega_arc_baerwald.pdf
Ακριβεια στα σημεια.τελειο αλφαδιασμα πικαπ με τις ρυθμιζομενες ακιδες και επειτα του πλατο και ζυγισμα 1,634γρ με ζυγαρια.Μεχρι και το αντισκεϊτινγκ ρυθμιστηκε σωστα.
Και απογειωθηκε ο ηχος.Ανασταση νεκρων ηχων,αποκαλυψη.Χρονια ειχα να απολαυσω βινυλιο.
Μπραβο της Denon. Τιμιο προϊον η κεφαλη της.Μπραβο και σε σενα που το ελεγες.

Reaction score
3

http://downloads.nakedresource.com/download_centre/index.php?rega_arc_baerwald.pdf
Ακριβεια στα σημεια.τελειο αλφαδιασμα πικαπ με τις ρυθμιζομενες ακιδες και επειτα του πλατο και ζυγισμα 1,634γρ με ζυγαρια.Μεχρι και το αντισκεϊτινγκ ρυθμιστηκε σωστα.
Και απογειωθηκε ο ηχος.Ανασταση νεκρων ηχων,αποκαλυψη.Χρονια ειχα να απολαυσω βινυλιο.
Συγνωμη,αλλα τι πικαπ εχεις?

Sorry τωρα ειδα :Heybrook TT2-Rega 301

http://www.conradhoffman.com/chsw.htm

Απο δω ειχα κατεβασει το προγραμμα TemplateGen, του δηλωσα effective length κτλπ και μου τυπωσε
proctractor.Πολυ καλο

PPZ

Reaction score
18

Εγω στο δικο μου Dual CS505-3 εχω βαλει μια AT110E (τη πηρα καινουργια με 30 ευρω).Μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ καλη!

Παλια ειχε Ortofon OM10, αλλα χαλασε η κεφαλη (το ενα καναλη σταματησε) και στην αναζητηση επεσα σε δημοπρασια του Emarket και την αγωρασα την κεφαλη.Παντως ο ηχος ειναι πολυ καλος, και με tracking force 1.25 γραμμαρια πιστευω ειναι μια καλη λυση...

Reaction score
3.967

Άντε αγοράκι μου, καλώς ώρισες στον κόσμο της ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ!!

Μεταξύ μας:
α. πόσα βινύλια άκουσες κ πόσες ώρες, μετά το μοντάρισμα της κεφαλής?

βου. διέκρινες τις χροιές καλής ψηφιακής αναπαραγωγής που προσφέρει??
:142::142::142::142:

Reaction score
2.248

Συγνωμη,αλλα τι πικαπ εχεις?

Sorry τωρα ειδα :Heybrook TT2-Rega 301

http://www.conradhoffman.com/chsw.htm

Απο δω ειχα κατεβασει το προγραμμα TemplateGen, του δηλωσα effective length κτλπ και μου τυπωσε
proctractor.Πολυ καλο
Καλημέρα billy36
Για το dual που έχεις η σταθερά είναι η απόσταση του pivot από το κέντρο περιστροφής του δίσκου. Μάλλον αυτό δήλωσες.

Υπάρχουν πλατό (με sme βραχίονα πχ) ή συστήματα με ξεχωριστές έδρες για πλατό και βραχίονα που αυτή η απόσταση (pivot to spindle) είναι μεταβλητή. Αλλά όχι στο dual.

Επίσης όλοι οι πίβοτ βραχίονες κατασκευαστικά δίνουν δύο σημεία μηδενισμού. Πριν προχωράμε σε ρυθμίσεις universal (κατά στιβενσον, μπαεργολκ και λοεφγρεν) και αλλάζουμε οφσετς καλό είναι να κοιτάμε τι θέλει να πει και ο κατασκευαστής.

Συγγνώμη για την παρεμβασή μου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Άντε αγοράκι μου, καλώς ώρισες στον κόσμο της ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ!!

Μεταξύ μας:
α. πόσα βινύλια άκουσες κ πόσες ώρες, μετά το μοντάρισμα της κεφαλής?

βου. διέκρινες τις χροιές καλής ψηφιακής αναπαραγωγής που προσφέρει??
:142::142::142::142:
Καμμια 20αρια ωρες μονο.Εχω καλεσμενους και δεν με αφηνουν να το παρακανω.
Αλλα σκοπευω να το ξεσκισω.Θα ακουσω την μιση δισκοθηκη μου.Περιπου 200 LP
Τα αλλα μισα αμα φτιαξω το phonostage της DACT.Με τρωει το χερι μου αλλα η τσεπη ειναι αδεια προς στιγμης.Αλλα ειναι σιγουρα το επομενο στοιχημα στην ατελειωτη αλυσιδα της αναλογοπαρανοιας.
Αμιν

Reaction score
3

Καλημέρα billy36
Για το dual που έχεις η σταθερά είναι η απόσταση του pivot από το κέντρο περιστροφής του δίσκου. Μάλλον αυτό δήλωσες.

Υπάρχουν πλατό (με sme βραχίονα πχ) ή συστήματα με ξεχωριστές έδρες για πλατό και βραχίονα που αυτή η απόσταση (pivot to spindle) είναι μεταβλητή. Αλλά όχι στο dual.

Επίσης όλοι οι πίβοτ βραχίονες κατασκευαστικά δίνουν δύο σημεία μηδενισμού. Πριν προχωράμε σε ρυθμίσεις universal (κατά στιβενσον, μπαεργολκ και λοεφγρεν) και αλλάζουμε οφσετς καλό είναι να κοιτάμε τι θέλει να πει και ο κατασκευαστής.

Συγγνώμη για την παρεμβασή μου.
Εχω κανει κατι λαθος?

Με effective length 221m μου βγαινει 204.347mm η αποσταση spindle to pivot (κατα IEC).
Δυστυχως inner και outer goove radius δεν ξερω για το 505-4.
Οποτε συμφωνα με το vinyl engine και το προγραμμα που ανεφερα μου τυπωνει εναν προτρακτορα τον οποιο και χρησιμοποιησα (κατα Stevenson)

Reaction score
2.248

Νομίζω έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι.
Το ARC template http://www.conradhoffman.com/chsw.htm που έκανες τον υπολογισμό για την εύρεση των σημείων μηδενισμού (που είναι και κατά μπαεργολκ) δεν ζητά την τιμή του ενεργού μήκους του βραχίονα, αλλά την απόσταση μεταξύ pivot και κέντρου περιστροφής του δίσκου (pivot to spindle p2s όπως το αναφέρει) ή αλλιώς mounting distance.

Σε αυτό το σχεδιάκι (κλοπι ραιγτ) μπορείς να δεις την διαφορά μεταξύ ενεργού μήκους (effective length) και mounding distance. Effective length = mounting distance + overhang

Οπως βλέπεις η απόσταση τοποθέτησης του pivot του βραχίονα με το κέντρο περιστροφής του δίσκου (mounting distance) είναι σταθερή σχεδόν σε όλα τα πλατό εκτός από συγκεκριμένους βραχίονες όπως ο SME πχ παρακάτω που έχει μεταβλητό mounting distance αλλά δεν μπορεί να ρυθμίσει off-set και overhang.

Στον δικό σου βραχίονα τώρα μπορείς για να βρείς τα σημεία μηδενισμού και να ρυθμίσεις κατά κατασκευαστή, κατά στιβενσον, κατά μπαεργολκ και κατά λοεφγρεν αρκεί φυσικά να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου.

Εαν ρυθμίζεις με βάση τα σημεία μηδενισμού του κατασκευαστή δεν χρειάζεται να αλλάξεις το off-set αφού κάθε βραχίονας έχει συγκεκριμένη τιμή

Εαν δεν επιθυμείς τα σημεία μηδενισμού του κατασκευαστή τότε χρειάζεται να αλλάξεις το off-set ως παρακάτω παίζοντας με την κεφαλή δεξιά αριστερά εντός της ελευθερίας κινήσεων που σου δίνει ο δρομέας του headshell

Βέβαια υπάρχει περίπτωση να μην μπορέις να ρυθμίσεις κατά λοεφγρεν πχ λόγο της περιορισμένης ελευθερίας κινήσεων της κεφαλής στο headshell

Τέλος σε όλες τις περιπτώσεις η ρύθμιση του overhang είναι απαραίτητη.

Ελπίζω να μην σε ζάλισα

Reaction score
3

http://www.vinylengine.com/tonearm_alignment_calculator.php

Στο παραπανω link δηλωσα μονο το effective length.O υπολογισμος εβγαλε 204.347 pivot to spindle.

Αυτο το νουμερο (204.347) το εβαλα στο προγραμματακι Arc template και μου εκτυπωσε τον προτρακτορα.

Νομιζω δε διαφωνουμε σε κατι

Reaction score
2.248

Οχι Bill. Είναι λάθος.
Ειναι σαν να μου λές ότι όποιος βραχίονας έχει ενεργό μήκος 221mm, τοποθετήτε το pivot του σε απόσταση 204.347mm από το spindle, έχει και overhang 16.653mm και όλοι οι κατασκευαστές κατασκευάζουν βάση στιβενσον.

Ο ΚΑΘΕ βραχίονας έχει διαφορετική γεωμετρία και τοποθετήτε διαφορετικά (γι αυτό λέμε ότι και ο κατασκευαστής ορίζει και τα δικά του σημεία μηδενισμού)

Το ενεργό μήκος του βραχίονα (η απόσταση της ακίδος της βελόνας με το pivot) δεν είναι σταθερά και μεταβάλεται αναλόγος μερικών παραμέτρων, από το μήκος του στελέχους της κεφαλής εως το μήκος του headshell και την διαδρομή των σλοτς

Στο 504 η απόσταση pivot to spindle μάλλον είναι 203mm

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88