Αλλαγή λυχνιών

Μηνύματα
172
Reaction score
74
Στην πλειοψηφία των μηχανημάτων κάποια αλλαγή με άλλα ισχύος δεν επιφέρει ακουστές διαφορές.
Γιατί λοιπόν οι λάμπες να έχουν διαφορές?
Γιατι οι λαμπες αποτελουντε απο πολλα ηλεκρτοδια που ειναι το ενα κοντα στο αλλο με αποτελεσμα να διμιουργουντε χωριτικοτητες, αυτες αλαζουν προς το καλυτερο η χειρπτερο την αποδοση ,γνωστες μαρκες εδιναν αυτα τα νουμερα,και φροντιζαν ολες οι παρτιδες παραγωγης να ειναι οσο το δυνατο ποιο κοντα,για τις σημερινες ουτε λογος.
 

Μηνύματα
9
Reaction score
4
Διότι είναι τεχνολογικά και κατασκευαστικά πρωτόγονες.
Μεταξύ τους δεν έχουν κατασκευαστικές διαφορές. Όλες έχουν τα νήματα στα 6,3 volts, μια άνοδο και μια κάθοδο δεν αλλάζει τίποτα άλλο! Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια!
Καλημέρα. Εννοείται πως αλλάζει ο ήχος και είναι ακουστή η διαφορά. Ακόμη και σε συστήματα που δεν είναι αποκαλυπτικά (λόγω χώρου, χρωματισμών κ.τ.λ).
Και πως δηλαδή αλλάζει ο ήχος; Πάρε πχ. 4x EL 84, 1 της Siemens, 1 της RFT, 1 της Telefunken και 1 της Valvo/Philips. Και οι 4 έχουν την ίδια τάση θερμάνσεως στα νήματα και την ίδια τάση ανόδου. Τώρα αν κάποια λυχνία έχει κάποιο πρόβλημα τότε ο ήχος ή θα έρχεται βραχνός ή θα έχει πολύ μπάσο. Αλλά η κατάσταση της κάθε λυχνίας θα πρέπει να διαπιστωθεί με λυχνιόμετρο. Γιατί τα αυξημένα μπάσα μπορεί να μην οφείλονται μόνο σε λυχνία.
 
Last edited:

Μηνύματα
632
Reaction score
575
Oι αλλαγες ειναι τοσο εμφανεις που και κουφος θα τις ακουγε. εχω αλλαξει δεκαδες λυχνιες.
Στου κουφού την πόρτα όμως...🤣
.....

Αφού είναι τόσο πρωτόγονες, φτιάξτε μου δύο αύριο πρωί. Θα είναι κι εύκολο λογικά.:roflmao:
Με τόση εξέλιξη...
 
Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Οσοι εχετε παλιας παραγωγης λαμπες κατα προτιμηση NOS και δεν πιστευετε οτι ειναι καλυτερες απο τις νεας παραγωγης, στειλτε μου μηνυμα κι αν εχετε τυπους που μου κανουν, θα τις παρω και για καθε μια που θα μου δινετε , θα σας δινω δυο καινουργιες νεας παραγωγης.
 

Μηνύματα
283
Reaction score
113
Η πλειοψηφία των κατασκευαστών κτίζει ένα μηχάνημα γύρω από μια συγκεκριμένη λυχνία, τύπο και μάρκα. Το πρώτο χαρακτηριστικό αυτής της λυχνίας είναι να βρίσκεται εύκολα και σε ποσότητα και στην συνέχεια να είναι σχετικά φτηνή.
Στην συνέχεια επιλέγονται μεταξύ των άλλων και οι πυκνωτές του μηχανήματος. Οι πυκνωτές επιλέγονται ξεκινώντας από τους πιο φτηνούς, αλλάζοντας όποιους χρειάζεται για να βελτιστοποιήσουν τα χαρακτηριστικά που έχουν επιλέξει να δώσουν στο κάθε μηχάνημα.
¨Όπως είπαν και πολλοί άλλοι σε αυτό το post, όλα ακούγονται.
Κατά συνέπεια, το να αλλάξεις μάρκα λυχνίας και ειδικά τους πυκνωτές, σημαίνει ότι δεν έχεις πια Audio Note αλλά κάτι άλλο, που σε πολύ σπάνιες και δυσεύρετες περιπτώσεις μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι χειρότερο.
 

Μηνύματα
130
Reaction score
165
Ανδρέα, απαντάς μόνο σου όταν λες ότι οι jj είναι χειρότερες από τις nos. Τώρα ,αν με ρωτάς για τις el84 , μία τετράδα nos philips ,με μία τετράδα telefunken , σε δικό μου τελικό ακούγονται διαφορετικά. Μη φανταστείς μέρα με νύχτα και βέβαια δεν έχω και κανένα σούπερ αποκαλυπτικό σύστημα.
Μία 12ax7 grey plate siemens, με μία 12ax7 black plate triple mica siemens πίστεψε με ακούγονται διαφορετικά.
Η μεταλλουργία, τα υλικά γενικότερα προφανώς στις nos είναι αυτό που πιθανότατα τις διαφοροποιεί από τις σύγχρονες.
Και όπως πολύ σωστά κάποιος φίλος έγραψε, αν δεν υπήρχαν διαφορές όλοι με jj , EH, και Κινέζικες θα παίζαμε.
Πάντως για όλους εμάς που παίζουμε με λάμπες ,είμαι βέβαιος πως οι Κινέζοι θα μας σώσουν. Και επειδή μας έχουν πάρει χαμπάρι, οι premium σειρές τους είναι ακριβές .
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.605
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top