Αλλαγή μεγαφώνου σε sub

Reaction score
2.657
Με έχει πιάσει μιά τάση πειραματισμού.
Έχω ένα Earthquake Supernova MKV 12" και σκεφτόμουν να αλλάξω το μεγάφωνο του με ένα JL Audio W7 (μεγάφωνο που είχε χρησιμοποιηθεί στο θηριώδες fathom).
Μιάς και αν κατάλαβα καλά από αυτά που έχω διαβάσει, το μεγάφωνο του Εarthquake είναι το Μagma.
Θα πετύχει η αλλαγή;
Πρέπει να προσέξω κάτι πριν τα αλλάξω πέραν του χώρου του κουτιού;
O ενισχυτής του sub είναι 4Ω αν δεν κάνω λάθος.
Πρέπει και το W7 να είναι οπωσδήποτε 4Ω για να παίξει σωστά;

Μήπως καλύτερα να τα αφήσω τα πειράματα μιάς και δεν το κατέχω το άθλημα;

Reaction score
2.288
Τα Thiele-Small parameters του W7 ειναι διαθεσιμα και με βαση αυτα και με την βοηθεια ενος προγραμματος υπολογισμου κουτιου (WinISD πχ) μπορεις να φτιαξεις ενα κουτι ακριβως στα μετρα του το οποιο θα μπορεις να το τροφοδοτησεις ειτε με τον ενισχυτη του earthquake η εναν οποιονδηποτε αλλο ενισχυτη εχεις διαθεσιμο και διαθετει επαρκη ισχυ (προυποθεση οτι θα συνδεθει σε εξοδο LFE ωστε να μην χρειαζεται εξωτερικο crossover).
Θα ελεγα καλυτερα να μην πειραξεις το Earthquake και να παρεις εναν επαγγελματικο τελικο για αυτο.
Στο μεταξυ βεβαια το Fathom δεν φοραει το W7 αλλα ενα custom driver βασισμενο στο W7.

Δεν ξερω για το W7 αλλα ενα 12 W6 με διπλο 6ωμο πηνιο φωνης σε κλειστη καμπινα που ειχα για λιγο καπου στα τελη του 90 ηταν το καλυτερο sub που ειχα ακουσει ποτε (μεχρι και σημερα)
Ηταν και το μονο που ειχε καταφερει να ταιριαξει με τα Klipsch Heresy που ειχα τοτε.

Την ιδια σκεψη με εσενα ειχα κανει κι εγω πριν 2-3 χρονια αλλα με ενα 12 W6 D3 που ειχα βρει μεταχειρισμενο-εκθεσιακο.
Ωστοσο αν και ηταν σε καλη τιμη εξακολουθουσε να ειναι πολυ ακριβο για το μπατζετ που ηθελα να διαθεσω κι ετσι δεν το προχωρησα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.192
Στα γρήγορα, βρήκα αυτά (δεν επιβεβαίωσα ότι είναι σωστά, ψάξε καλύτερα):
  • 12" 3-ohm subwoofer
  • peak power handling: 2,000 watts
  • frequency response: 18-200 Hz
  • sensitivity: 86.2 dB
  • top-mount depth: 9-1/2"
  • sealed box volume: 1.375 cubic feet
  • ported box volume: 1.75 cubic feet
Οπότε, αν είναι έτσι, ο ενισχυτής του ερθ δε φτάνει, ούτε η καμπίνα δε κάνει.
Άσε το ερθ ως έχει και φτιάξτο από την αρχή αν θες.
Θα πρότεινα κλειστή καμπίνα και ενισχυτή 1.000 βατ στα 8 ωμ - 2 κιλοβάτ στα 4ωμ, με δυνατότητα να παίζει και 2 ωμ φορτίο, αλλιώς μάλλον θα τον πάρεις στο χέρι, αφού το μεγάφωνο το δίνουν για 3-ωμο (πιθανά να είναι όπως το 6, με διπλό 6-ωμο πηνίο επίσης, συνδεμένα παράλληλα).
Το "πείραμα" δε βλέπω να πετυχαίνει τόσο απλά..

Reaction score
90
ειχα το w7 αν θυμαμαι ειναι 3ωμ, δεν ειναι απο τα sub που κανουν φασαρια αλλο sql και αλλο spl επισης τα sub που χρησημοποιουσαν για τα home cinema ηταν τροποποιημενα και οχι αυτοκινητου..

Reaction score
6.614
Στο σαμπ που εχεις οτι και να βαλεις με τιποτε δε θα παιξει καλυτερα αποτι ειναι τωρα, σκεψου οτι ειναι με παθητικο ακτηνοβολητη ρυθμισμενη η καμπινα με το συγκεκριμενο μεγαφωνο, το οποιο μην το υποτιμας εχει ψαγμενο τροπο ψυξης του πηνιου του... τις περισσοτερες φορες ψαχνουμε να βρουμε αν μας φταιει το σαμπ, αλλα εχουμε κανει κακες ρυθμισεις με τα ηχεια-χωρο-τοποθετηση εκει κρυβονται οι εκπληξεις...θα συμφωνησω με ολους οτι εαν τελικα θες αλλαγη φτιαξε κατι εξαρχης ψαξε τι εχουν φτιαξει πετυχημενο μετρημενο σε diy αλλοι ...

Reaction score
2.657
Δεν ψαχνομαι επειδη δεν ειμαι ικανοποιημενος απλα μου ηρθε μια ιδεα μιας και το w7 ειναι πολυ πολυ καλο μεγαφωνο.
Ο χωρος μου ειναι οτι χειροτερο σε εμενα και κατι που δε φτιαχνει λογω μεγαλων επιπλων.
Τουλαχιστον θα αλλαξω το slaps με το slaps m για να βγαλω κι εγω το αχτι μου και καλωδιο τροφοδοσιας. Αν εβρισκα και καμια απο αυτες τις προστασιες με φεριτη για τα rca, θα γλυτωνα και το hum.

Reaction score
6.614
ενταξυ και ενας κινητηρας φερραρι καλος ειναι αλλα αντε τωρα να φτιαξεις πλαισιο να δουλεψει :o:rolleyes:
για ταινιες το θες?

Reaction score
2.657
ενταξυ και ενας κινητηρας φερραρι καλος ειναι αλλα αντε τωρα να φτιαξεις πλαισιο να δουλεψει :o:rolleyes:
για ταινιες το θες?
Το πλαισιο υπαρχει. Ετοιμη κουτα της jl και υπαρχει δυνατοτητα και για 12αρι και 13.5. Απλα σκεφτομουν μηπως δε μπω σε αγορα εξωτερικου ενισχυτη και αν οντως αξιζει να μπω στην ολη διαδικασια μιας και αυτο που εχω δεν το εχω φτασει ακομη στα ορια του ουτε για αστειο.
Αποξλειστικα για ταινιες. Μουσικη μονο με τα ηχεια.

Reaction score
2.288
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι με το W7 να ειναι 3ωμ για να το οδηγησεις με γεφυρωμενο ενισχυτη θα χρειαστεις ενισχυτη που να ειναι σταθερος στο 1ωμ (αρα στα 2ωμ γεφυρωμενος).
Θα ελεγα οτι αξιζει να ασχοληθεις μονο αν φτιαξεις 2 τετοια sub (η ενα με δυο drivers) ωστε να μπορεις να τα οδηγησεις ανετα με εναν φτηνο επαγγελματικο ενισχυτη (πχ καποιον behringer)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale