Αλλαγή ποτενσιομέτρου σε marantz pm68

Reaction score
15
Γιατί θέλεις να το αλλάξεις;;
Εχω την εντυπωση οτι μια απ τις δυο εξοδους των ηχειων, παιζει πιο δυνατα! Πραγματι απ οτι ειπε ο ανθρωπος, δε βλεπει να χρειαζεται αλλαγη ουτε στους πυκνωτες ουτε πουθενα! Ειναι πολυ καλα τα υλικα που εχει μεσα. Απο μετρησεις που εκανε βεβαια, κατεληξε οτι φταιει το ποτενσιομετρο...

Reaction score
87
Θα αδραξω την ευκαιρεια και θα εκφρασω μια απορια μου. Αν καποιος εχει μια Α ευχέρεια με το κολλητηρι και το προβλημα ειναι διαπιστωμενο, γιατι να μην αλλαξει μονος ενα ποτενσιομετρο δεδομενου οτι υπαρχει ευκολη προσβαση? Φανταζομαι το ανταλλακτικο θα ειναι διαθεσιμο καπου online. Υπαρχει καποιος περιορισμος(ειδικο καλάι κτλ)?

Reaction score
460
Θα αδραξω την ευκαιρεια και θα εκφρασω μια απορια μου. Αν καποιος εχει μια Α ευχέρεια με το κολλητηρι και το προβλημα ειναι διαπιστωμενο, γιατι να μην αλλαξει μονος ενα ποτενσιομετρο δεδομενου οτι υπαρχει ευκολη προσβαση? Φανταζομαι το ανταλλακτικο θα ειναι διαθεσιμο καπου online. Υπαρχει καποιος περιορισμος(ειδικο καλάι κτλ)?
Εάν πιάνει το χέρι σου να το κάνεις Περιορισμός στην κόλληση δεν υπάρχει μόνο θέλει προσοχή να μην σου γίνουν ψυχρές οι κολλήσεις.

Reaction score
209
μου φαίνεται περίεργο ένα τόσο νέο μηχάνημα να έχει τέτοια προβλήματα, εγώ θα ξεκίναγα από ένα καλό καθάρισμα σε όλους τους διακόπτες με σπρέι.

D

Dimkal

Guest
δεν ειναι και τοσο νεο, ειναι 20ετιας, ποσο να κρατησουν τα ποτενσιομετρα χωρις ενα σερβις;;;
Το μηχανημα επιανε 3.5 με 4 αστερια με άριστα το 5.
Για εναν ερασιτεχνη στα ηλεκτρονικα ειναι.βατο να τον βελτιώσει αισθητα με νεους πυκνωτες τροφοσοδιας, να θωρακισει τον φτηνο του μετασχατιστη και βεβαια να αλλαξει καποια κρισιμα παθητικα στοιχεια .
Ειδαλλως με ενα κοστος εκατό ευρώ μπορει να αλλαξει αισθητα.με σαφη βελτιωση ηχου.
νομιζω οτι το θεμα καπου εδω ολοκληρωνεται.
Εγω εχω ενα ΝΙΚΚΟ 790 στο pc του παιδιου , δεκαετιας 80 παρακαλω, οπου με 80 ευρω τον εκανα μονος μου καινουριο και με νεα τρανζίστορ οδηγησης καινεξοδου παρακαλω.

Reaction score
1.147
δεν ειναι και τοσο νεο, ειναι 20ετιας, ποσο να κρατησουν τα ποτενσιομετρα χωρις ενα σερβις;;;
Το μηχανημα επιανε 3.5 με 4 αστερια με άριστα το 5.
Για εναν ερασιτεχνη στα ηλεκτρονικα ειναι.βατο να τον βελτιώσει αισθητα με νεους πυκνωτες τροφοσοδιας, να θωρακισει τον φτηνο του μετασχατιστη και βεβαια να αλλαξει καποια κρισιμα παθητικα στοιχεια .
Ειδαλλως με ενα κοστος εκατό ευρώ μπορει να αλλαξει αισθητα.με σαφη βελτιωση ηχου.
νομιζω οτι το θεμα καπου εδω ολοκληρωνεται.
Εγω εχω ενα ΝΙΚΚΟ 790 στο pc του παιδιου , δεκαετιας 80 παρακαλω, οπου με 80 ευρω τον εκανα μονος μου καινουριο και με νεα τρανζίστορ οδηγησης καινεξοδου παρακαλω.
Άλλαξε ο ήχος του ;

Reaction score
209
20 ετών είναι μικρής ηλικίας για τέτοια προβλήματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εχω ενισχυτές 50 ετών plus που είναι dead even τα L/R κανάλια χωρίς κανένα service (όχι βεβαία ότι δεν το χρειάζονται σε αυτή την ηλικία) αλλά τότε οι κατασκευές δεν ήταν μιας χρήσης ...

Reaction score
15
20 ετών είναι μικρής ηλικίας για τέτοια προβλήματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Εχω ενισχυτές 50 ετών plus που είναι dead even τα L/R κανάλια χωρίς κανένα service (όχι βεβαία ότι δεν το χρειάζονται σε αυτή την ηλικία) αλλά τότε οι κατασκευές δεν ήταν μιας χρήσης ...
Οποτε ρωταω το εξης! Υπαρχει καποιος απο εσας, να του ριξει μια ματια, ετσι για τη δευτερη γνωμη...;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas