Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 30.733
Καιρό έχω να πω τα νέα μου, οπότε ας ξεκινήσω με μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Μετά από τον Epson TW5500 που ήταν ένας καταπληκτικός προβολέας και μου κράτησε συντροφιά για πάρα πολλές ώρες, τη θέση του πήρε ένας άλλος Epson που ακούει στο όνομα 6600 για χάρη του 3D και μόνο.
Χάλια μαύρα, η εικόνα του με απογοήτευσε εντελώς.
Μαύρο ανοιχτό γκρι με έντονη πρασινάδα που δεν ερχόταν με τίποτα.
Τον δίνω αμέσως πίσω και παίρνω έναν Panasonic 6000 ο οποίος ήταν πολύ καλός, αλλά είχε έντονο πρόβλημα φωτοστέφανου, οπότε έφυγε κι αυτός άδοξα.
Την θέση του κατέλαβε προσωρινά ένας Benq ΤΗ681 ο οποίος με συντρόφευε μέχρι χθες!!
Εκπληκτικό μηχανάκι, αλλά χωρίς βαθύ μαύρο και με κακή κίνηση, αλλά πολύ φως 3000 lumens που έδινε μια εικόνα ζωντανή, ζωηρή, εντυπωσιακή, αλλά όχι σωστή.
Τέλος ιστορικής αναδρομής.
Από χθες λοιπόν έγινα κάτοχος ενός Vivitek HD1188 o οποίος σφετερίστηκε την θέση του benq.
Είναι αυτός.
http://www.vivitek.eu/Category/Home-Cinema-Projectors/143/H1188-
Μαζί με εμένα τον αγόρασαν επίσης και το αλλαχτήρι ο Γιάννης κατά κόσμον ichaltou και ο Αλέξης, κατά κόσμον Alex_T
Πήραμε 3 κομμάτια μαζί και πετύχαμε λίγο καλύτερη τιμή στα 1300 ευρώ από τα 1350.
Ο προβολέας είναι ένας DLP μικρός, ελαφρύς, γυαλιστερός, μαύρος και κακός.
Έφτιαξα μια βάση για να τον στήσω και είδα ότι δεν έφτανε και θα έπρεπε λόγω του offset που έχει, να πάει πολύ ψηλά.
Οπότε λύθηκε αυτό το πρόβλημα με την τοποθέτηση του κουτιού του από κάτω της.
Προσωρινά βέβαια, μέχρι να φτιάξω την βάση στο σωστό ύψος.
Οπότε και άρχισε να πυροβολεί την οθόνη μου.
Γέμισε τις 120 ίντσες οριακά, τσίμα τσίμα που λέμε.
Ευτυχώς.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Η κατασκευή είναι μεν πλαστικούρα, αλλά όχι σαν επσον.
Άλλωστε η Vivivtek είναι παλιά στους προβολείς και κατασκευάζει και τους Optoma.
Το οπτικό μονοπάτι του μηχανακίου είναι πλήρως σφραγισμένο, τα οπτικά στοιχεία του φακού του είναι όλα γυάλινα και όχι πλαστικά και φοράει τσιπάκι επεξεργασίας πολύ καλό, για να έχει καλή κίνηση στα panning της κάμερας.
Το μηχανάκι είναι υποσχόμενο υψηλών επιδόσεων μετά από ένα καλιμπράρισμα και δείχνει ότι το χρειάζεται οπωσδήποτε, διότι σκαλίζοντας τα μενού και τις ρυθμίσεις βλέπεις την βελτίωση.
Περιμένουμε τον Μανώλη όπου νάναι να έρθει και να μας τακτοποιήσει και να μας κάνει ανθρώπους.
Η εικόνα του είναι πολύ ευκρινής, ξυράφι (μονότσιπος γαρ) και λόγω του φωτός του είναι πολύ ζωντανή.
Το μαύρο του δεν είναι αυτό που θα ήθελα και δεν φτάνει εκείνο το μαύρο του Epson 5500 που έδειχνε μαύρη καρτέλα και χανόταν η οθόνη.
(Ακόμη τον νοσταλγώ και μετάνιωσα που τον έδωσα).
Όμως λόγω της μεγάλης αντίθεσης που επιτυγχάνει χάρη στο δυνατό φως, σου δίνει την εντύπωση του βαθέως μαύρου.
Η κίνησή του με το FI στο medium είναι υποδειγματική, βούτυρο θα έλεγα και ασυνήθιστο για DLP προβολέα.
Χρωματικά, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι, έχει μια απόκλιση προς το κίτρινο μια χροιά που σίγουρα όμως έρχεται μετά από καλιμπράρισμα, καθώς τώρα όλα είναι στο μηδέν.
Το gamma του το πήγα από το 2.2 που ήταν, στο 2.4
Εκεί μου άρεσε πιο πολύ και βλέπω σε ένα mode που λέγεται ISF night.
Γενικά είναι ένα μηχανάκι έκπληξη για αυτά τα λεφτά που κοστίζει.
Υ.Γ.
Η βάση που έφτιαξα σήμερα για μένα είναι να την κλαίνε οι ρέγγες.
Ούτε γύφτος για παλιοσίδερα δεν θα την έπαιρνε.
Βιαζόμουν και λίγο οπότε την έκανα λίγο πρόχειρη !! ........
Μετά από τον Epson TW5500 που ήταν ένας καταπληκτικός προβολέας και μου κράτησε συντροφιά για πάρα πολλές ώρες, τη θέση του πήρε ένας άλλος Epson που ακούει στο όνομα 6600 για χάρη του 3D και μόνο.
Χάλια μαύρα, η εικόνα του με απογοήτευσε εντελώς.
Μαύρο ανοιχτό γκρι με έντονη πρασινάδα που δεν ερχόταν με τίποτα.
Τον δίνω αμέσως πίσω και παίρνω έναν Panasonic 6000 ο οποίος ήταν πολύ καλός, αλλά είχε έντονο πρόβλημα φωτοστέφανου, οπότε έφυγε κι αυτός άδοξα.
Την θέση του κατέλαβε προσωρινά ένας Benq ΤΗ681 ο οποίος με συντρόφευε μέχρι χθες!!
Εκπληκτικό μηχανάκι, αλλά χωρίς βαθύ μαύρο και με κακή κίνηση, αλλά πολύ φως 3000 lumens που έδινε μια εικόνα ζωντανή, ζωηρή, εντυπωσιακή, αλλά όχι σωστή.
Τέλος ιστορικής αναδρομής.
Από χθες λοιπόν έγινα κάτοχος ενός Vivitek HD1188 o οποίος σφετερίστηκε την θέση του benq.
Είναι αυτός.

http://www.vivitek.eu/Category/Home-Cinema-Projectors/143/H1188-
Μαζί με εμένα τον αγόρασαν επίσης και το αλλαχτήρι ο Γιάννης κατά κόσμον ichaltou και ο Αλέξης, κατά κόσμον Alex_T
Πήραμε 3 κομμάτια μαζί και πετύχαμε λίγο καλύτερη τιμή στα 1300 ευρώ από τα 1350.
Ο προβολέας είναι ένας DLP μικρός, ελαφρύς, γυαλιστερός, μαύρος και κακός.
Έφτιαξα μια βάση για να τον στήσω και είδα ότι δεν έφτανε και θα έπρεπε λόγω του offset που έχει, να πάει πολύ ψηλά.
Οπότε λύθηκε αυτό το πρόβλημα με την τοποθέτηση του κουτιού του από κάτω της.
Προσωρινά βέβαια, μέχρι να φτιάξω την βάση στο σωστό ύψος.
Οπότε και άρχισε να πυροβολεί την οθόνη μου.
Γέμισε τις 120 ίντσες οριακά, τσίμα τσίμα που λέμε.
Ευτυχώς.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Η κατασκευή είναι μεν πλαστικούρα, αλλά όχι σαν επσον.
Άλλωστε η Vivivtek είναι παλιά στους προβολείς και κατασκευάζει και τους Optoma.
Το οπτικό μονοπάτι του μηχανακίου είναι πλήρως σφραγισμένο, τα οπτικά στοιχεία του φακού του είναι όλα γυάλινα και όχι πλαστικά και φοράει τσιπάκι επεξεργασίας πολύ καλό, για να έχει καλή κίνηση στα panning της κάμερας.
Το μηχανάκι είναι υποσχόμενο υψηλών επιδόσεων μετά από ένα καλιμπράρισμα και δείχνει ότι το χρειάζεται οπωσδήποτε, διότι σκαλίζοντας τα μενού και τις ρυθμίσεις βλέπεις την βελτίωση.
Περιμένουμε τον Μανώλη όπου νάναι να έρθει και να μας τακτοποιήσει και να μας κάνει ανθρώπους.
Η εικόνα του είναι πολύ ευκρινής, ξυράφι (μονότσιπος γαρ) και λόγω του φωτός του είναι πολύ ζωντανή.
Το μαύρο του δεν είναι αυτό που θα ήθελα και δεν φτάνει εκείνο το μαύρο του Epson 5500 που έδειχνε μαύρη καρτέλα και χανόταν η οθόνη.
(Ακόμη τον νοσταλγώ και μετάνιωσα που τον έδωσα).
Όμως λόγω της μεγάλης αντίθεσης που επιτυγχάνει χάρη στο δυνατό φως, σου δίνει την εντύπωση του βαθέως μαύρου.
Η κίνησή του με το FI στο medium είναι υποδειγματική, βούτυρο θα έλεγα και ασυνήθιστο για DLP προβολέα.
Χρωματικά, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι, έχει μια απόκλιση προς το κίτρινο μια χροιά που σίγουρα όμως έρχεται μετά από καλιμπράρισμα, καθώς τώρα όλα είναι στο μηδέν.
Το gamma του το πήγα από το 2.2 που ήταν, στο 2.4
Εκεί μου άρεσε πιο πολύ και βλέπω σε ένα mode που λέγεται ISF night.
Γενικά είναι ένα μηχανάκι έκπληξη για αυτά τα λεφτά που κοστίζει.
Υ.Γ.
Η βάση που έφτιαξα σήμερα για μένα είναι να την κλαίνε οι ρέγγες.
Ούτε γύφτος για παλιοσίδερα δεν θα την έπαιρνε.
Βιαζόμουν και λίγο οπότε την έκανα λίγο πρόχειρη !! ........