Αλλαγή φρουράς. VIVITEK HD1188

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.733
Καιρό έχω να πω τα νέα μου, οπότε ας ξεκινήσω με μια μικρή ιστορική αναδρομή.
Μετά από τον Epson TW5500 που ήταν ένας καταπληκτικός προβολέας και μου κράτησε συντροφιά για πάρα πολλές ώρες, τη θέση του πήρε ένας άλλος Epson που ακούει στο όνομα 6600 για χάρη του 3D και μόνο.
Χάλια μαύρα, η εικόνα του με απογοήτευσε εντελώς.
Μαύρο ανοιχτό γκρι με έντονη πρασινάδα που δεν ερχόταν με τίποτα.
Τον δίνω αμέσως πίσω και παίρνω έναν Panasonic 6000 ο οποίος ήταν πολύ καλός, αλλά είχε έντονο πρόβλημα φωτοστέφανου, οπότε έφυγε κι αυτός άδοξα.
Την θέση του κατέλαβε προσωρινά ένας Benq ΤΗ681 ο οποίος με συντρόφευε μέχρι χθες!!
Εκπληκτικό μηχανάκι, αλλά χωρίς βαθύ μαύρο και με κακή κίνηση, αλλά πολύ φως 3000 lumens που έδινε μια εικόνα ζωντανή, ζωηρή, εντυπωσιακή, αλλά όχι σωστή.
Τέλος ιστορικής αναδρομής.

Από χθες λοιπόν έγινα κάτοχος ενός Vivitek HD1188 o οποίος σφετερίστηκε την θέση του benq.
Είναι αυτός.

http://www.vivitek.eu/Category/Home-Cinema-Projectors/143/H1188-

Μαζί με εμένα τον αγόρασαν επίσης και το αλλαχτήρι ο Γιάννης κατά κόσμον ichaltou και ο Αλέξης, κατά κόσμον Alex_T
Πήραμε 3 κομμάτια μαζί και πετύχαμε λίγο καλύτερη τιμή στα 1300 ευρώ από τα 1350.
Ο προβολέας είναι ένας DLP μικρός, ελαφρύς, γυαλιστερός, μαύρος και κακός.
Έφτιαξα μια βάση για να τον στήσω και είδα ότι δεν έφτανε και θα έπρεπε λόγω του offset που έχει, να πάει πολύ ψηλά.
Οπότε λύθηκε αυτό το πρόβλημα με την τοποθέτηση του κουτιού του από κάτω της.
Προσωρινά βέβαια, μέχρι να φτιάξω την βάση στο σωστό ύψος.
Οπότε και άρχισε να πυροβολεί την οθόνη μου.
Γέμισε τις 120 ίντσες οριακά, τσίμα τσίμα που λέμε.
Ευτυχώς.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.
Η κατασκευή είναι μεν πλαστικούρα, αλλά όχι σαν επσον.
Άλλωστε η Vivivtek είναι παλιά στους προβολείς και κατασκευάζει και τους Optoma.
Το οπτικό μονοπάτι του μηχανακίου είναι πλήρως σφραγισμένο, τα οπτικά στοιχεία του φακού του είναι όλα γυάλινα και όχι πλαστικά και φοράει τσιπάκι επεξεργασίας πολύ καλό, για να έχει καλή κίνηση στα panning της κάμερας.

Το μηχανάκι είναι υποσχόμενο υψηλών επιδόσεων μετά από ένα καλιμπράρισμα και δείχνει ότι το χρειάζεται οπωσδήποτε, διότι σκαλίζοντας τα μενού και τις ρυθμίσεις βλέπεις την βελτίωση.
Περιμένουμε τον Μανώλη όπου νάναι να έρθει και να μας τακτοποιήσει και να μας κάνει ανθρώπους.
Η εικόνα του είναι πολύ ευκρινής, ξυράφι (μονότσιπος γαρ) και λόγω του φωτός του είναι πολύ ζωντανή.
Το μαύρο του δεν είναι αυτό που θα ήθελα και δεν φτάνει εκείνο το μαύρο του Epson 5500 που έδειχνε μαύρη καρτέλα και χανόταν η οθόνη.
(Ακόμη τον νοσταλγώ και μετάνιωσα που τον έδωσα).
Όμως λόγω της μεγάλης αντίθεσης που επιτυγχάνει χάρη στο δυνατό φως, σου δίνει την εντύπωση του βαθέως μαύρου.
Η κίνησή του με το FI στο medium είναι υποδειγματική, βούτυρο θα έλεγα και ασυνήθιστο για DLP προβολέα.
Χρωματικά, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι, έχει μια απόκλιση προς το κίτρινο μια χροιά που σίγουρα όμως έρχεται μετά από καλιμπράρισμα, καθώς τώρα όλα είναι στο μηδέν.
Το gamma του το πήγα από το 2.2 που ήταν, στο 2.4
Εκεί μου άρεσε πιο πολύ και βλέπω σε ένα mode που λέγεται ISF night.
Γενικά είναι ένα μηχανάκι έκπληξη για αυτά τα λεφτά που κοστίζει.

Υ.Γ.
Η βάση που έφτιαξα σήμερα για μένα είναι να την κλαίνε οι ρέγγες.
Ούτε γύφτος για παλιοσίδερα δεν θα την έπαιρνε.
Βιαζόμουν και λίγο οπότε την έκανα λίγο πρόχειρη !! ........ :(

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.733
Thanks guys. (παραλίγο να γράψω gays)
Φωτογραφικό υλικό αργότερα.
Πριν λίγο τελείωσα τη βάση μου που την έκανα 3 φορές λάθος.
Την μία ήταν κοντή η βάση.
Την άλλη δεν κούμπωνε ο προβολέας διότι η πλάκα του προβολέα ήταν πολύ κοντά στο κολονάκι στήριξης.
Την ξεκόλλησα και την ξανακόλλησα αλλά από την ανάποδη πλευρά!!!
Την ξανα ξεκόλλησα και την ξανα μανα κόλλησα.
Τώρα είναι σωστά. (ελπίζω)
Το βραδάκι θα προσπαθήσω να βγάλω όσο γίνεται πιο καλές φωτο να πάρετε μια γεύση.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.218
θα σε περασουμε απο ελεγχο κ διαγωνισμα, κανονισε την πορεια σου...

να διαβασεις για να τα πας καλα...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426
Μεγειά και καλοθέατος.Μιχάλη ,πάντως αν έπαιρνες JVC απο την αρχή θα ξεμπέρδευες μια και καλή!:tongue:

Reaction score
171
Πριν λίγο τελείωσα τη βάση μου που την έκανα 3 φορές λάθος.
Την μία ήταν κοντή η βάση.
Της κοντής ..βάσης, οι προβολείς της φταίνε!
Αντε να δούμε τι με βάλατε και πήρα..
"Γουρούνι στο σακί" προβολέα πρώτη φορά αγόρασα. Στηρίχτηκα στη μελέτη και τα διθυραμβικά σχόλια του Γιάννη. Αντικαθιστά τον Βenq W1070 και όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ..αναβάθμιση. Ξοδεύτηκα κιόλας..

Λόγω φόρτου δεν πρόλαβα να τον ..απολαύσω αλλά από τις λίγες σκηνές που είδα εχθές μεταμεσονύκτια από το Edge of Tomorrow και το Fury έμεινα ικανοποιημένος και μάλλον γλυτώνει ο Γιάννης να τον φορέσει για κολάρο τα Χριστούγεννα..

Σε σχέση με τον 1070 είναι καλύτερος σε όλα τα σημεία. Αναλυτική δοκιμή το Σαββατοκύριακο καθώς ο Benq δεν αποκαθηλώθηκε ακόμα και θα παίξει δοκιμή Α/Β.

Reaction score
1.831
Αναλυτική δοκιμή το Σαββατοκύριακο καθώς ο Benq δεν αποκαθηλώθηκε ακόμα και θα παίξει δοκιμή Α/Β.
Βάλε στην οθόνη να βαράνε και οι δυο.
Μισό καρέ θα παίζει ο ένας, μισό καρέ ο άλλος.
Έτσι θα καταλάβεις διαφορά.

:smoke:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.733
Καλά δεν παίζομαι, είμαι για ξύλο!
Αφού έφτιαξα για 3η φορά τη βάση του προβολέα, πήγα να την τοποθετήσω και μόλις έβαλα τον προβολέα επάνω της, είδα ότι το βύσμα του ρεύματος έπεφτε στο σημείο που ήταν το όρθιο κολονάκι και δεν έμπαινε.
Ξανά μανά κατεβαίνω βραδιάτικα στο μαγαζί και κόβω την κολόνα και την κολλάω λίγο πιο πέρα.
Πάω επάνω και τον βάζω στη βάση και τον στήνω.
Και βλέπω ότι το Lens shift δεν κατεβαίνει πολύ και η βάση θέλει λίγο λίγο χαμήλωμα !!!
Οπότε τώρα θα την κοντύνω λίγο ακόμη καμιά 15αριά πόντους και ελπίζω ότι θα είναι όλα καλά επιτέλους.
Η βάση του τρόμου έγινε.

Reaction score
1.831
Καλά δεν παίζομαι, είμαι για ξύλο!
Αφού έφτιαξα για 3η φορά τη βάση του προβολέα, πήγα να την τοποθετήσω και μόλις έβαλα τον προβολέα επάνω της, είδα ότι το βύσμα του ρεύματος έπεφτε στο σημείο που ήταν το όρθιο κολονάκι και δεν έμπαινε.
Ξανά μανά κατεβαίνω βραδιάτικα στο μαγαζί και κόβω την κολόνα και την κολλάω λίγο πιο πέρα.
Πάω επάνω και τον βάζω στη βάση και τον στήνω.
Και βλέπω ότι το Lens shift δεν κατεβαίνει πολύ και η βάση θέλει λίγο λίγο χαμήλωμα !!!
Οπότε τώρα θα την κοντύνω λίγο ακόμη καμιά 15αριά πόντους και ελπίζω ότι θα είναι όλα καλά επιτέλους.
Η βάση του τρόμου έγινε.
Αν είχες βιντεοσκοπήσει όλη τη διαδικασία και την έβαζες στο γρήγορο με μουσική Μπένι Χίλλ στο youtube θα έπαιρνες μερικές χιλιάδες κλικ!
Καλημέρα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp