Αλλαγή Container σε Video File

Reaction score
1
Αναζητώ μια εφαρμογή, που να μου δίνει τη δυνατότητα αλλαγής format του container, από MP4 σε AVI και από MKV σε AVI, χωρίς επανακωδικοποίηση.

Δυστυχώς, το «Avidemux» που χρησιμοποιώ, δεν κάνει πάντα την αλλαγή με απόλυτη επιτυχία!

Reaction score
1.458
Απάντηση: Αλλαγή Container σε Video File

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και θέλεις αλλαγή container?Τι media player έχεις?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ποιος είναι ο λόγος που θες να κάνεις αλλαγή container;
δοκίμασε την απλή μετονομασία του αρχείου, μπορεί να σου κάνει
file.mp4 σε file.avi
file.mkv σε file.avi

Reaction score
1

Επειδή και οι δυο τηλεοράσεις που έχω, προβάλουν πολύ μικρούς, τους χαρακτήρες από srt υπότιτλους, τους ενσωματώνω με το «AVIAddXSubs», σε μορφή XSUB. Αλλά για να το κάνει αυτό το «AVIAddXSubs», πρέπει το container του video, να είναι AVI.

Επίσης, αν ενσωματώσω τους υπότιτλους μέσω του «MKVToolnix» σε container AVI, καμία από τις τηλεοράσεις, δεν προβάλει τους υπότιτλους!

Reaction score
1

Η μια τηλερόραση, είναι η «LG 22LE3300-ZA», με ενσωματωμένο media player.

Η άλλη, είναι μια CRT 29”, η οποία δέχεται σήμα από τον ενσωματωμένο media player, ενός ψηφιακού δέκτη της «Crypto», τον «215D».

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αλλαγή Container σε Video File

δοκίμασε την απλή μετονομασία του αρχείου, μπορεί να σου κάνει
file.mp4 σε file.avi
file.mkv σε file.avi

Άλλαξα την επέκταση του αρχείου από .mp4 σε .avi, αλλά όταν προσπάθησα να ενσωματώσω υπότιτλους με το «AVIAddXSubs», έλαβα το εξής μήνυμα: «is not an AVI file (NO AVI MARK)».

Reaction score
1.458

Το Crypto σίγουρα έχει επιλογή για να μεγαλώνουν οι υπότιτλοι.Το έχεις ελέγξει αυτό?

Reaction score
1

Δυστυχώς, ο ψηφιακός δέκτης «Crypto 215D», στο «κομμάτι» των υπότιτλων, είναι «πατάτα»!

Γενικώς και τα δύο συστήματα τηλεοπτικής-video εικόνας που έχω προαναφέρει, το μοναδικό πλήκτρο που διαθέτουν για τους υπότιτλους, είναι το κλασικό «Subtitle», αυτό που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, να «πάει» από τον ένα υπότιτλο στον άλλο, εάν φυσικά υπάρχει στο video-αρχείο, δεύτερος, τρίτος κλπ υπότιτλος.

Reaction score
1

Το «mkv2avi» κάνει επανακωδικοποίηση και είναι απίστευτα αργό!

Στο «AVIMux GUI», ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει την αρχή λειτουργίας του, διότι όταν πατάω το κουμπί Start, δεν ξεκινάει καμία διαδικασία! Εάν όμως και αυτό κάνει επανακωδικοποίηση, δεν μου κάνει…

Γενικά, όπως αναφέρω και στην αρχή του θέματος, ψάχνω για μια εφαρμογή, που να μπορεί να αλλάξει τα containers (MP4 σε AVI και MKV σε AVI), χωρίς επανακωδικοποίηση.

Reaction score
1

Δυστυχώς, απ’ ότι βλέπω, οι εν λόγω εφαρμογές, είναι για Macintosh!

Ρε παιδιά, εκτός από τις δωρεάν εφαρμογές, μήπως γνωρίζετε κάποια εμπορική εφαρμογή, που να μπορεί να αλλάξει τα διάφορα containers (MP4 σε AVI και MKV σε AVI), χωρίς επανακωδικοποίηση;

Reaction score
8.905

Το AVIMux GUI το κάνει (σε W7, ιδιότητες, εκτέλεση προγράμματος με XP). Επισης και το VirtualDubMod το κάνει!

Reaction score
1

Το AVIMux GUI το κάνει (σε W7, ιδιότητες, εκτέλεση προγράμματος με XP). Επισης και το VirtualDubMod το κάνει!

Το VirtualDubMod, δε μου φορτώνει καθόλου αρχείο MKV.

«Πάμε» τώρα στο «AVI-Mux GUI».
Δεν ξέρω γιατί, αλλά, κάτι δεν «πάει» καλά.
Την πρώτη φορά που ακολούθησα την παρακάτω διαδικασία, ξεκίνησε ταχύτατα, να εξάγει το νέο αρχείο.

Όμως, κατά την διάρκεια της εξαγωγής, συνειδητοποίησα, πως το παράθυρο διαλόγου που προηγήθηκε και που αφορούσε, το πού, θα αποθηκευόταν και τι format θα είχε το αρχείο, το μοναδικό προς επιλογή format, για το εξαγόμενο αρχείο που υπήρχε, ήταν το ίδιο με αυτό, που μόλις είχα εισάγει, δηλαδή, MKV (matroska)!

Το σταμάτησα χωρίς να τελειώσει τη διαδικασία και όταν τσεκάρισα το μισοτελειωμένο αρχείο, ήταν όντος MKV και όχι AVI που θα ήθελα!

Από αυτή την πρώτη φορά και μετά, όσες φορές και εάν φόρτωσα MKV αρχείο στο «AVI-Mux GUI», αυτό, ακόμα και μετά το πάτημα του κουμπιού «start», δεν προχώρησε ποτέ στη διαδικασία εξαγωγής του αρχείου.

Παρακάτω, περιγράφω βήμα-βήμα τη διαδικασία που ακολούθησα:

1
. Πριν «τρέξω» το «AVI-Mux GUI», έχω κάνει δεξί κλικ επάνω του. Από το παράθυρο διαλόγου «Ιδιότητες», έχω πάει στην καρτέλα «Συμβατότητα», έχω τικάρει την «Εκτέλεση προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για:» και έχω επιλέξει, «Windows XP (Service Pack 3)».

2
. Έτρεξα το «AVI-Mux GUI».

3
. Έκανα δεξί κλικ μέσα στο πλαίσιο εισαγωγής αρχείων, «open files (add files via drag & drop)», επέλεξα «add», βρήκα το MKV αρχείο που ήθελα να επεξεργαστώ και το φόρτωσα στο «AVI-Mux GUI».

4
. Στη γραμμή τίτλου του εξαγόμενου αρχείου «File title», πληκτρολόγησα ένα όνομα με Χαλκιδαϊκούς-Λατινικούς χαρακτήρες.

5
. Στη γραμμή «Resolution», δε συμπλήρωσα τίποτα.

6
. Τικάρισα τις επιλογές: «no subtitles» και «all audio streams».

7
. Πάτησα το κουμπί «settings», αλλά δεν «πείραξα» τίποτα, γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα!

8
. Τέλος, πάτησα το κουμπί «start» και η διαδικασία ξεκίνησε.

Reaction score
8.905

Όσον αφορά το AVI-Mux έχεις δίκιο, το δοκίμασα και εγώ, δυστυχώς δεν δουλεύει..., στο παλιό μου pc ήταν εντάξει! Κοίτα την επίσημη σελίδα εδώ, υπάρχει και μάνιουαλ, ...εάν μπορείς να βγάλεις κάποια άκρη!

Reaction score
1

Εύρηκα... εδώ! Το δοκίμασα και είναι ΟΚ! :thumbsup:

Δυστυχώς, στο παραγόμενο αρχείο AVI από το «Video Container Changer», έχω εντοπίσει τα παρακάτω σοβαρά προβλήματα:

1. Το player του «Video Container Changer», αδυνατεί να το παίξει!!!

2. Όταν το φορτώνω στον «Media Player Classic», α) φορτώνεται πολύ αργά και β) απλά, δεν το παίζει!!!

3. Όταν το φορτώνω στον «VLC media player», α) φορτώνεται πολύ αργά και β) παίζει μόνο τον ήχο!!!

4. Το δε «MediaInfo», προσπαθεί για πολλή ώρα να το «διαβάσει», μα δεν τα καταφέρνει!!!

Από τα δωρεάν προγράμματα που έχω δοκιμάσει, μόνο το «Avidemux» τα καταφέρνει ορισμένες φορές.
Τόσο όμως το «Avidemux» (όταν δεν τα καταφέρνει), όσο και οι υπόλοιπες δωρεάν εφαρμογές αυτού του είδους, παρουσιάζουν, σχεδόν τα ίδια προβλήματα, με αυτά που απαριθμώ παραπάνω.

Όσο για το «Video Container Changer», θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Ι. Καταλαβαίνεις, γιατί μετά από την αποσυμπίεση του ZIP, έχουμε δυο exe, το «Video Container Changer v1.1 (.NET 4)» και το «Video Container Changer v1.1»;

ΙΙ. Στα Settings του «Video Container Changer», προσπαθώ να τικάρω την επιλογή «Container Transcoding», αλλά, δεν τικάρεται! Γνωρίζεις το γιατί;

Reaction score
8.905

Καταλαβαίνεις, γιατί μετά από την αποσυμπίεση του ZIP, έχουμε δυο exe, το «Video Container Changer v1.1 (.NET 4)» και το «Video Container Changer v1.1»;
Γιατί το σκέτο exe απαιτεί NET Framework 2 και το άλλο το 4. Το σάιτ είναι εδώ!

Εάν έχεις προβλήματα ανάγνωσης είναι (μαλλον) γιατί τα κωδικοποιημένα βίντεο προφάιλ του MKV δεν είναι συμβατά με το κοντέινερ AVI! Μάλλον την νέα επανα-αποκωδικοποίηση δεν την γλυτώνεις! Δοκίμασε σαν έσχατη λύση και το VirtualDubMod.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead