Αλλαγη κρανους

Reaction score
5.971
Καλησπερα σε ολους!
Σκεφτομαι να αλλαξω το κρανος μου. Διαβασα οτι τα κρανη εχουν ημερομηνια ληξης απο την αγορα τους.
Ποιος ειναι ο χρονος ζωη τους? Το κρανος το εχω περιπου 3 χρονια,πρεπει να το αλλαξω,η εχει ζωη ακομα?
Διαβαζω σε φορουμ,αλλος λεει 2 χρονια,αλλος λεει 5 χρονια.
Το κρανος που εχω ειναι αυτο..http://www.motoexpert.gr/popup_image.php?pID=1416

Reaction score
1
Απάντηση: Αλλαγη κρανους

Ο χρόνος ζωής τους οφείλεται αποκλειστικά στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους.Να υπολογίζεις περίπου μιά πενταετία, αν κι εγώ στα τρία-τέσσερα χρόνια το αλλάζω.Μέσες άκρες με ένα πολυκαρμπονάτο που είναι και η πλειοψηφία θα βγάλεις τρία χρονάκια άνετα...
Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τη σειρά VX ή VN της Nitro με πολύ καλό value for money και εξαιρετικά επίπεδα θορύβου (αν κάνεις ταξίδια)...

Aν και έχω ένα πανάκριβο SHOEI δεν με έχει ευχαριστήσει καθόλου...

Reaction score
4

Πράγματι και εγώ για τα πολυκαρβονικά είχα ακούσει για πενταετία

βέβαια ένα ηρωικό νόλαν 34 με βόλεψε για παραπάνω αλλά που μυαλό τότε

το αραι που έχω ακόμα μου είπαν ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης αφού είναι από κέβλαρ

πάντως η κατάσταση του κράνους εξαρτάται και από την χρήση του , τις πτώσεις που υπέστη , το χρόνο έκθεσης στον ήλιο κ.α.

Reaction score
5.971

Reaction score
1

Καλή μάρκα, Αμερικάνικα, δεν έχω ακούσει κακά λόγια μου αρέσει το Gunslinger που βγάζει...αλλά πρώτα να δοκιμάσεις και μετά να πάρεις.Το κράνος είναι λεπτό θέμα, ότι κάθεται πχ σε εμένα καλά, μπορεί να μην κάθεται σε εσένα :126:

Εdit αυτό που έβαλες στο link είναι ίδιο με το Gunslinger με μόνη διαφορά το σχέδιο :107:

Reaction score
51

Για τα ΚBC τι γνωμη εχετε? Πριν λιγο ειχα συζητηση με φιλο,και μου προτεινε το κρανος αυτο που ειναι και σε προσφορα σε καταστημα στην γειτονια μου.
http://www.motofashion.gr/website/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=114

Για τι μοτοσυκλέτα το θέλεις το κράνος Γιάννη?
Και για τι χρήση?
Πόσα χρήματα διαθέτεις?

Reaction score
1

Eχω ενα Honda...

Φτάνει...σ' αγαπάω ήδη :137: αν και θα αλλαξοπιστήσω σύντομα...

Στο δια ταύτα...Με αυτά τα χρήματα έχεις πάρα πολλές επιλογές σε εξαιρετικά κράνη, όπως αυτό που ανέφερες πριν.

Reaction score
51

Eχω ενα Honda Sh-300,και η χρηση του ειναι για μεσα στην πολη.
Απο 150-200 ευρω μαξ.

Θα βρω κάτι να σου προτείνω μέχρι αύριο
Θα σου προτείνουν και άλλα παιδιά, βλέπεις, ζυγίζεις και αποφασίζεις

Θα σκεφτόσουν και «ανοιγόμενο»/σπαστό?
Ή Full Face?

Reaction score
1

Soichiro θα σε φωνάζω από εδώ και στο εξής, αλητήριε :116:

Κawasaki όμως ετοιμάζομαι να πάρω :126:

Γιάννη full face οπωσδήποτε !!! Τα ανοιγόμενα δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου, έχουν δεί πολλά τα ματάκια μου...Αν πάλι θέλεις ανοιγόμενο μόνο Schuberth είναι τα μόνα με μεταλλικούς διακόπτες και συνδέσμους που αποδεδειγμένα δεν σπάνε στις πτώσεις αλλά με πολλές εκατοντάδες ευρώ αντίτιμο...

Reaction score
51

Full Face

Τίμιες επιλογές είναι και τα HJC που φέρνει η Colori στην Ελλάδα

Πολλά μοντέλα και σχέδια, θα σου αναφέρω μερικά όχι από πολυκαρμπονάτο
Σε περνάω σε kevlar που δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Ξεκινάω από τα οικονομικότερα προς τα ακριβότερα:

HJC ZF-9 KEVLAR METALLIC SILVER

Στα 107€

HJC FG-14 KEVLAR SOLID BLACK

147€

Reaction score
1

Σε HJC είχα το FS-10 εξαιρετικότατο για χρήση στην πόλη, ελαφρύ και με τζαμάκι φιμέ που κατέβαινε με διακόπτη, για τον ήλιο ! Αμερικάνικα κι αυτά με κατασκευή στην Κορέα.Εχουν και πλήρη γκάμα ανταλλακτικών αν χρειαστεί κάτι με τη γνωστή άψογη εξυπηρέτηση της Colori.Ηταν το μοναδικό κράνος που είχα που η επένδυση έβγαινε πλήρως και έμπαινε στο πλυντήριο με προτροπή του κατασκευαστή !!!

http://www.hjchelmets.com

Reaction score
51

Για χρήση πόλης προτείνω ανοιχτόχρωμα κράνη (λευκό, ασημί κοκ) και ΟΧΙ ματ (γρατσουνιές πολύ εύκολα)

Καλό είναι να δεις 2-3 διαφορετικές εταιρίες και 2-3 μοντέλα σε κάθε εταιρία.
Ακόμα και στο ίδιο νούμερο θα βρεις διαφορές στην αίσθηση στο κεφάλι....

Πρέπει όταν το φοράς στην αρχή να είναι σφιχτό αρκετά εως πολύ (χωρίς όμως να αισθάνεσαι δυσφορία)

Αν οι επενδύσεις πλένονται, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε χρήση πόλης που τα καυσαέρια πάνε παντού!!

Αν το αφήνεις στην βαλίτσα του SH, απαραίτητα πάντα στην κουκούλα του (υφασμάτινη) που συνοδεύει το κράνος στο κουτί του.

Reaction score
1

Επιτέλους!!!
Ποια Kaw(λ)a :116: θα πάρεις Νίκο? :107:
Ζ 1000SX :107: το δεύτερο Kawasaki μου, ελπίζω να βγεί καλό γιατί με το άλλο είχα θέματα...μάλλον δεν τους λένε τυχαία "Οι Ευρωπαίοι της Ιαπωνίας" :142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.688
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis