Αμάν Παναγία μου!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576


Α, να μη το ξεχάσω. Μιας και ο φωστήρ χαϊεντοριβιούερ πιάνει στο στόμα του έννοιες όπως τάξη Α και γραμμικότητα, πάρτε και το σχετικό ορισμό. Σας τον παραθέτω αυτούσιο, στα Σανσκριτικά.

Συγγνώμη για το ύφος, αλλά δεν άντεξα. Αν έγραψα τίποτις υπερχλωρυδατικόν, δύσπεπτον και πεπτικώς προβληματικόν και χαϊεντολογικώς ανάρμοστον, διορθώστε το, σβάτε το, τέλος πάντων βολέψτε το δεόντως. Άντε, βοήθειά μας, και προσοχή, μην παίρνετε κλειστά τις στροφές! Πίσω από τη γωνία μπορεί να παραφυλάει καμιά παραμορφωμένη 2Α3. Λάμπα κι αυτή…
 

Attachments


Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

4.5 αστεράκια ο Audio Note, 4.6 o Consonnance...
Αλλά τι να μας πει η Audio Note, εδώ οι τύποι βγάζουν ακόμα το Systemdek (έστω και βελτιωμένο) αντί να κολλήσουν το βραχίονα πάνω σε μία σανίδα (κατά προτίμηση βρεγμένη για να κυνηγάνε αυτούς που δοκιμάζουν τα μηχανήματά τους)... Aχαχούχα!!... :mrgreen: :happy_8:

Ό,τι πρέπει ήταν αυτά για ανάγνωση μαζί με τον πρωινό μου καφέ! Thank you, Costas!! :respect:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

150mw εεε, τέρας ισχύος. Αλήθεια πούλησε έστω και ένα κομμάτι ο εισαγωγέας; Με τι ηχείο το πρόβαρε; Αν ναι θέλω το όνομα του αγοραστή για το αρχείο μου.

Το είχα ψιλοξεχάσει αυτό το συγκριτικό, καλά που μου το θύμησες ΚΚ...

Κατά τα άλλα ζήτω ο "ειδικός τύπος"...
 

Μηνύματα
925
Reaction score
0
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Θα ήθελα (αν γίνεται) να γίνει sticky και να μπει πρώτο πρώτο στην κατηγορία με τίτλο: Αγορά ενισχυτή με μπούσουλα
 


Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Eξαιρετικο! Το περιοδικο το εχω διαβασει στην εποχη του και ειχα παρομοιες ενστασεις. Κατεληξα στο οτι ειτε οι μετρησεις γινονται λανθασμενα, ειτε μερικα απο τα κομματια του τεστ ειχαν σοβαρο προβλημα.
Ενας BABY για παραδειγμα που περασε απο τα χερια μου, μετρουσε πολυ κοντα στις προδιαγραφες του. Βεβαια ΔΕΝ ειναι Ταξη Α'. Αλλα τα 10 Watt τα εχει ανετα.
Καλα, ο Κασσόνας με τις 2Α3 ειναι ουτως ή αλλως μια χαμενη υποθεση αλλα τα 3.5 Watt τα βγαζει συνηθως κανονικα για αυτο που ειναι (με 2% THD). Eκτος και αν η ταση νηματων πεσει κατω απο 4.5 Βολτ (αντι για 5 Βολτ που ειναι το κανονικο), οποτε κανει τρομακτικα νουμερα.
Και τον Κορατο επισης τον αδικει. Κατι δεν μετραει σωστα και εκει το παλληκαρι...

Και Ενταξει, ο ριβιουερ ειναι απειρος. Φαινεται και απο τις αναφορες του σε καποιες μετρησεις που δεν εχουν καμμια σημασια. Ο διευθυντης ομως, που σιγουρα περναει το αρθρο μια ματια πριν δημοσιευτει, τι ρολο παιζει ??

Μπραβο Κωστα. Πολυ ευστοχο. :cool_4:
Αν μη τι αλλο αυτα τα ποστ θελουν χρονο και κουραγιο.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Συγγνώμη για το ύφος, αλλά δεν άντεξα. Αν έγραψα τίποτις υπερχλωρυδατικόν, δύσπεπτον και πεπτικώς προβληματικόν και χαϊεντολογικώς ανάρμοστον, διορθώστε το, σβάτε το, τέλος πάντων βολέψτε το δεόντως.
Τι να σε πω βρε Κωστή μ'...
Κατ' αρχάς καλά έκανες και έβαλες το κείμενο στην audio γιατί εδώ δεν μπορείς να κατηγορηθείς για αντιχαϊεντισμό, την συνηθισμένη καραμέλα των νεαρών κορασίδων του σπορ. Το πολύ πολύ να διαβάσει κανένας τρομοκρατημένος ασχετίδης και να πει "πάλι τα χώνει ο Κόγιας ο ξερόλας". Ε, χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε που λένε και στο χωριό μου...

Εμείς, δεν έχουμε το δικαίωμα να πειράξουμε ούτε οξεία από το άνω κείμενο. Στο κάτω κάτω, όποιος αντέχει και σε όποιον αρέσουμε. Πιστεύω ότι κείμενα σαν αυτό, αποτελούν το καθαρό κέρδος όλων όσων ασχολούμαστε με την ελεύθερη διακίνηση γνώσης μέσω του διαδικτύου. Όσοι βλέπουν εμπάθειες και κακές προθέσεις, ας αναθεωρήσουν ταχέως. Οι πρώτοι που θα ωφεληθούν, θα είναι οι ίδιοι...

Τα σέβη μου. :bravo:
 

Μηνύματα
925
Reaction score
0
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Δλδ. αν εδώ πω ότι ο Κόγιας είναι αντιχαϊεντάς δεν θα είμαι νεαρή κορασίδα :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
Σοβαρά τώρα, πρέπει να γίνει sticky
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Λοιπόν μιας που έπεσε ένα νέο τεύχος περιοδικού με super ατάκες ας ανεβάσω μερικές. Ο δράστης είναι σεσημασμένος και τον τελευταίο καιρό έχει πει πολλά πετυχημένα...

Από δοκιμή ηχείου βάσης...

Ένα άλλο σημείο διαφοροποίησης του είναι η εκπληκτική για το μέγεθος του έκταση του χαμηλού του. Ακόμα και οι πιο χαμηλές νότες του εκκλησιαστικού οργάνου διαγράφονται εντυπωσιακά, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε παλμό. Και όλα αυτά με αξιόλογο έλεγχο, χωρίς ποτέ τα μπάσα να βιάζονται «κουρεύοντας» τη νότα ή να κρεμάνε αφήνοντας «ουρά». Το γεγονός αυτό υποδηλώνει την πολύ καλή φόρτιση, αλλά και τη θαυμάσια ποιότητα του μεγαφώνου των χαμηλών, το οποίο, αν και σε πολύ υψηλές εντάσεις εκτελεί μεγάλες διαδρομές, εν τούτοις ποτέ δε δείχνει να δυσανασχετεί ή να παραμορφώνει. Βέβαια, η τελευταία οκτάβα και κάτι περισσότερο απουσιάζει. Από εκεί και πάνω όμως υπάρχει σαφέστατη παρουσία της οποιασδήποτε χαμηλής πληροφορίας.
Αρχικά το παλικάρι μας εντυπωσιάζει αναφέροντας ότι το ηχείο μπορεί να αναπαράγει και τις χαμηλότερες νότες του εκκλησιαστικού οργάνου (σημειωτέον η χαμηλότερη νότα του εκ. οργάνου είναι στα 16,3 Hz).

Δύο προτάσεις μετά αλλάζει τροπάριο και μας ενημερώνει ότι η τελευταία οκτάβα και κάτι παραπάνω (αλήθεια ποιανού οργάνου) δεν υφίσταται. Απλά απουσιάζει...
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.218
Reaction score
27.780
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Αν απουσιάζει μια οκτάβα και κάτι μιλάμε για τουλάχιστον 15 κλαβιέ του ποδιού.
Άρα φτάσαμε από τις χαμηλές στις χαμηλομεσαίες. Ε εκεί αποδίδει καλά όμως !!!!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Χμ, κούρεμα της νότας, ουρά, παλμός, χμ, χμ... Ποιός νά 'ναι μωρέ...

Αλήθεια, τί είναι το μέγεθος και τί ο παλμός;
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Και συνεχίζει ο ίδιος στο ίδιο τεύχος με δοκιμή λαμπάτου ολοκληρωμένου:

Ο ενισχυτής αυτός είναι απίστευτα επιλεκτικός και δεν σηκώνει παιχνίδια με οποιεσδήποτε μετριότητες. Επομένως, μιλάμε για High End εργαλείο και όχι αστεία. Από την άλλη, είναι και η σχετικά μικρή ισχύς του, που δεν επιτρέπει πολλά πειράματα. Εάν όμως τον συνοδεύσετε με ένα ανάλογης ποιότητας καλόβολο ηχείο, θα παρατηρήσετε ότι το μέτωπο των χαμηλών είναι επαρκέστατο.
Ανοίγω εδώ μια μικρή παρένθεση, καθώς είναι γεγονός ότι, όταν κάποιος θέλει να απολαύσει κάποια τέτοια μικρά αριστουργήματα όπως ο Astro Black, πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος.
Δε θα πρέπει δηλαδή να έχει απαίτηση να ακούσει σε ρεαλιστικές εντάσεις τη συμφωνία Νο5 του Mahler. Ούτε όμως και τους Mettalica σε διονυσιακές στιγμές. Θα πρέπει να προσαρμοστεί και να καταλάβει πως πρέπει να φέρεσαι σε ένα ντελικάτο κόσμημα, να πάρεις από αυτό την ομορφιά που μπορεί να σου δώσει. Ακούστε, π.χ. το «La Traviata» της αξέχαστης Maria Callas στο δίσκο της ΕΜΙ (56330) και θα μπορέσετε να απολαύσετε σε όλο του το μεγαλείο τον αισθησιασμό και τις απίστευτες ερμηνευτικές δυνατότητες της μεγάλης ντίβας δίπλα σας, μέσα στο σαλόνι σας.

Έχουμε λοιπόν έναν λαμπάτο ενισχυτή με περιορισμένη ισχύ που δεν μπορεί να αναπαράγει σύνθετα συμφωνικά έργα σε ρεαλιστικές εντάσεις, ούτε δυνατό Rock, αλλά παρόλα αυτά ο καλλιτέχνης που γράφει την δοκιμή τον θεωρεί εργαλείο. Φαίνεται οι "απόλυτα συνειδητοποιημένοι" ακροατές ακούν μόνο Maria Callas.

Ωραίο εργαλείο γυαλισμένο αστραφτερό. Και φθηνό μόνο 3800€ κάνει. Να έπαιζε και λίγο μουσική σε ρεαλιστικές εντάσεις καλά θα ήταν. Εκτός και αν εργαλείο θεωρείτε το μηχάνημα που μπορεί να ερμηνεύσει μόνο φωνητικά σύνολα, άντε και κανένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Αυτό είναι το νέο στυλ δημοσιογραφίας. Δεν λέμε κακή κουβέντα για κανένα μηχάνημα για να μην στεναχωρηθεί κανένας. Όλο και κάτι καλό θα βρούμε να πούμε στο τέλος...

Η απόλυτη κοροϊδία είναι στο τέλος όπου γράφει τα υπέρ και τα κατά της συσκευής:

Υπέρ: Μουσικότατος, διάφανος, με πολύ ευγενικό χαρακτήρα. Υπέροχες χροιές.

Κατά: Αυτά τα άτιμα τα watt. Θέλει προσοχή στην επιλογή των ηχείων.
Τα περί αδυναμίας σωστής αναπαραγωγής του ενισχυτή τα κάνει εντελώς γαργάρα...
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Re: Απάντηση: Αμάν Παναγία μου!!!

Και συνεχίζει ο ίδιος στο ίδιο τεύχος με δοκιμή λαμπάτου ολοκληρωμένου:
Έχουμε λοιπόν έναν λαμπάτο ενισχυτή με περιορισμένη ισχύ που δεν μπορεί να αναπαράγει σύνθετα συμφωνικά έργα σε ρεαλιστικές εντάσεις, ούτε δυνατό Rock, αλλά παρόλα αυτά ο καλλιτέχνης που γράφει την δοκιμή τον θεωρεί εργαλείο. Φαίνεται οι "απόλυτα συνειδητοποιημένοι" ακροατές ακούν μόνο Maria Callas.

Σημασια εχει οτι προετοιμαζει τον αναγνωστη για την χαμηλη Ισχυ.
Ομως ποση ειναι τελικα η ισχυς του εν λογω Ενισχυτη ?
Μεσα στο κειμενο δεν αναφερεται, υπαρχει ομως πινακακι συνημενο που ανακοινωνει 2x 22 Watt.

ΨΕΜΑ. Ειναι αδυνατον 2 λυχνιες 2Α3 (εστω και SOVTEK) να βγαλουν 22 Watt. Η 2Α3 παραγει 3.5 Watt σε τοπολογια Single Ended, ή δυο απ' αυτες 7 Watt σε Parallel Single Ended, ή το πολυ 15 Βαττ σε Push Pull class AB1.

Tελικα μετα απο μια ματια στο Internet αποδεικνυεται οτι ο ενισχυτης ειναι Push Pull και οχι PSE, οπως θα πιστευε κανεις με γνωμονα την τιμη του
- Δικαιουμαι να γνωριζω αυτο το πολυ σπουδαιο στοιχειο ή οχι ?
- Εχει σχεση με την τιμη του Ενισχυτη ή οχι ?

Ενω ομως για αυτην την βασικη πληροφορια δεν γινεται κουβεντα υπαρχει εκτενης αναφορα στην φανταχτερη λυχνια 101D του 1928, την οποια διαλεξε ο κατασκευαστης να χρησιμοποιησει για σταθεροποιηση τασεως προενισχυτριων λογω εντυπωσιασμου, για να τσιμπησει αρκετα την τιμη, και να δεσει τον αγοραστη στο αρμα της Κινας, καθως παραγεται πλεον μονο απο Κινεζους για κατι τετοιες περιπτωσεις.

Παραπερα στο ιδιο SITE διαβαζω εκ μερους του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ οτι
"σε αυτην την τοπολογια (Push Pull class AB1) επρεπε κανονικα να βγαζει 12 Βαττ αλλα μετα απο σπεσιαλ περιποιηση (σημειωση δικη μου - βλεπε τελειωμα ταξης ΑΒ1 -σχεδον ταξη Β) παραγει 2x 18 Watt.

http://66.102.9.104/search?q=cache:SrEMNVR0mRsJ:www.hifi.nl/recensies/3030/Melody_Astro_Black_22.html+melody+astro+black+22&hl=el&ct=clnk&cd=1&gl=gr

Μια πιο προσεκτικη ματια στο παραπανω λινκ μας πληροφορει οτι ο κατασκευαστης ειναι βεβαια ΚΙΝΕΖΟΣ, ονοματι Shi He Wang, με operation στην Μελβουρνη, και παραγωγη στην Κινα

Το ριβιου τιτλοφορειται "Η αντεπιθεση της Ωκεανιας" και μεσα αφου επαναλαμβανεται πολλες φορες οτι
"Να οι Αυστραλοι" και
"δες τι φτιαχνουν οι Αυστραλοι" και
"Να η ζωντανη Αυστραλεζικη απαντηση στο ερωτημα Θα μας προλαβουν οι Κινεζοι ή θα τους φαμε στην γωνια ?"
και αλλα περι Αυστραλιας, αφου εχεις εμπεδωσει πλεον οτι ΑΛΛΟ Kινα και ΑΛΛΟ Astro Black 22, καπου αναφερει απλα οτι "ο κατασκευαστης τους φτιαχνει στην ΚΙΝΑ"
-Δικαιουμαι να γνωριζω οτι προκειται για αλλον ενα Κινεζικο ή οχι ?
- Μου το κρυβει περιτεχνα και επιτηδες ή οχι ?


Ωραίο εργαλείο γυαλισμένο αστραφτερό.

Piano black παρακαλω.
Ποιο ποσοστο του κειμενου του ριβιου χρειαζεται να αφιερωθει για αυτην την πληροφορια ?
Μια προταση ?
Δυο προτασεις ?
Μια παραγραφος ?

Ολοκληρη στηλη χρειαζεται για να εξυμνηθει το Piano black. Tαυτοχρονα περναει το μηνυμα οτι το συνολικο επιπεδο της συσκευης ειναι εξισου υψηλο με το επιπεδο του φινιρισματος. Δεν υπαρχει ομως ουτε μια φωτογραφια του εσωτερικου.

Και φθηνό μόνο 3800 κάνει. Να έπαιζε και λίγο μουσική σε ρεαλιστικές εντάσεις καλά θα ήταν. Εκτός και αν εργαλείο θεωρείτε το μηχάνημα που μπορεί να ερμηνεύσει μόνο φωνητικά σύνολα, άντε και κανένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Αυτό είναι το νέο στυλ δημοσιογραφίας. Δεν λέμε κακή κουβέντα για κανένα μηχάνημα για να μην στεναχωρηθεί κανένας. Όλο και κάτι καλό θα βρούμε να πούμε στο τέλος...

Αυτο ειναι το λιγοτερο. Και ειναι το επιφαινομενο
Τα πραγματα ειναι ΠΟΛΥ χειροτερα.
Περα απο προσωπα υπαρχει ολοκληρο συστημα που λειτουργει σαν ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ-Ρυθμιστης της αγορας του Hi End.
Γι αυτο καπου αλλου λεω οτι χρειαζεται οι ριβιουερς να ειναι και λιγο Ηρωες.
Ευτυχως που υπαρχουν και Ανθρωπες δηλαδη.
 





Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.552
Reaction score
37.802
... σε ποια περιοδο του χαλιεντ βρισκομαστε τωρα ?
-γραμμοφωνικη περιοδος 1930-1950?!
-προ φωνογραφικη ?!
-φωνογραφικη ?!
-μεταφωνογραφικη ?!
-δικαναλικη !?
...
-ιμερσιβικη
🐒
σε τι κοσμο μεγαλωνουν οι κασσετες μας....
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.603
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top