Αμερική και τελωνείο

Reaction score
296
ξέρω ότι το θέμα είναι χιλιοειπωμένο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την κοινότητα εάν κάποιος έχει παραγγείλει καλώδια από Αμερική και αν, με usps, πλήρωσε τελωνείο.
το σκέφτομαι για καλώδια που δεν υπάρχουν εδώ αλλά έχουν καμία 400αρια και το τελωνείο θα τσούξει.
εναλλακτικά (με 2πλα μεταφορικα) θα μπορούσα να μειώσω την αξία του δέματος στα μισά.

Reaction score
464
Σε ότι εχω πάρει με ταχυδρομείο δεν έχω πληρώσει κάτι μέχρι τώρα.
Βέβαια με μικρότερη αξία.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.100
Πρόσθεσε αξια προϊόντος και κόστος μεταφοράς *(μαζί με την ασφάλεια), και στο σύνολο υπολόγισε extra ένα 30% χοντρικά. Το τελωνείο υπολογίζει βάση συνολικού κόστους, όχι μονο το εμπόρευμα.

*Η ασφάλεια υπολογίζεται με το 1% της αξίας του προϊόντος. Μόνο σε καινούργια προϊόντα που συνοδεύονται από απόδειξη ή τιμολόγιο. Αν είναι μεταχειρισμένο χωρίς παραστατικά, δεν μπορεί να ασφαλιστή.

Reaction score
11
φιλε Bower,
δουλευω σε εταιρεια ταχυμεταφορων.Οτι ερχεται απο τριτες χωρες με δηλωμενη αξια ανω των 22 ευρω κρατειται στο τελωνειο.Βεβαια αν η αξια ειναι λιγο παραπανω (30-50 ευρω) ενδεχεται βγει απο τελωνειο σαν "ατελος" που σημαινει πως ο παραληπτης δεν καταβαλει καποιο ποσο.Διαφορετικα τα παγια εκτελωνιστικα εξοδα ειναι αρκετα .
με ταχυδρομιο εξαρταται την αξια παλι αλλα και να περασει τα εξοδα ειναι σαφως λιγοτερα

Reaction score
877
ξέρω ότι το θέμα είναι χιλιοειπωμένο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την κοινότητα εάν κάποιος έχει παραγγείλει καλώδια από Αμερική και αν, με usps, πλήρωσε τελωνείο.
το σκέφτομαι για καλώδια που δεν υπάρχουν εδώ αλλά έχουν καμία 400αρια και το τελωνείο θα τσούξει.
εναλλακτικά (με 2πλα μεταφορικα) θα μπορούσα να μειώσω την αξία του δέματος στα μισά.
καλησπέρα.. ερώτηση κρίσεως..

τι καλώδια είναι αυτά που δεν τα βρίσκεις Ευρώπη και θες να τα πάρεις από Αμερική?
αν πιστεύεις στα καλώδια, πως θα πάρεις καλώδια που δεν έχεις ακούσει?
αξίζει ο κόπος να διακινδυνέψεις το τελωνείο?
γιατί δεν φτιάχνεις μόνος σου καλώδια?

Reaction score
296
Neotech και λεω να το τολμησω.
Οσο για το πως ακουγονται, τα χαρακτηριστικα που ψαχνω τα αναφερουν διαφορετικα review οποτε λεω να το τολμησω, ποσο εξω να πεφτουν.
Δεν ¨πιστευω¨ σε καλωδια, εχω ακουσει καλωδια και τις βελτιωσεις που φερνουν.

Reaction score
877
χαλκό ή ασήμι?? μονόκλωνα ή πολύκλωνα?? UPOCC??

(** UPOCC ασήμι είναι τα δικά μου.. ψώνισα από TAIWAN και τα' φτιαξα μόνος.. το ασήμι κόστισε πολύ)

Reaction score
296
Αν και εχω διαβασει αναφορες απο διαφορετικα

(** UPOCC ασήμι είναι τα δικά μου.. ψώνισα από TAIWAN και τα' φτιαξα μόνος.. το ασήμι κόστισε πολύ)

Μανώλη τα.καλώδια είναι αυτά που έχεις περιγράψει βήμα βήμα στο aca?
σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες, έχω ν πω ότι τα έφτιαξα (Αλλά ρευματος) και δούλεψαν Και μάλιστα πολύ καλα, ιδιαίτερα όσον αφορά στο staging Αλλά τους έλειπε σώμα (άντε να βάλεις αγωγό ασημί με 3mm2 ...).
μετά δοκίμασα χαλκό και βλέπω ότι το πάνε ένα βήμα περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλω.

Reaction score
1.458
Αν είναι μέχρι $100 η αξία της αγοράς μαζί με τα μεταφορικά και τυχόν ασφάλιση,από USPS προς ΕΛΤΑ θα περάσει ατελώς.
Σε αρκετές περιπτώσεις και για πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Reaction score
877
Αν και εχω διαβασει αναφορες απο διαφορετικα

Μανώλη τα.καλώδια είναι αυτά που έχεις περιγράψει βήμα βήμα στο aca?
σ'ευχαριστώ για τις οδηγίες, έχω ν πω ότι τα έφτιαξα (Αλλά ρευματος) και δούλεψαν Και μάλιστα πολύ καλα, ιδιαίτερα όσον αφορά στο staging Αλλά τους έλειπε σώμα (άντε να βάλεις αγωγό ασημί με 3mm2 ...).
μετά δοκίμασα χαλκό και βλέπω ότι το πάνε ένα βήμα περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλω.
ναι.. αυτά.. απλά έχουν φτάσει πλέον στην τελική τους μορφή με τερματισμό από καθαρό ασήμι και καλύτερη εμφάνιση.. πάντως αξίζει να δοκιμάσεις και χαλκό.. προχώρα..

αυτόν τον καιρό φτιάχνω κι εγώ χαλκό, τα RCA θα είναι θωρακισμένα (pseudo-balanced δύο αγωγοί + θωράκιση με κοινή γείωση στην πηγή)..

χαλκό πήρα από partsconnection Αμερική.. ήταν πακέτο περίπου 300 USD και ΔΕΝ πλήρωσα τελωνείο, προφανώς γιατί ήταν μικρό το δέμα και ακόμα γιατί ήρθε με απλό ταχυρδομείο.. αν το φέρει courier θα πληρώσεις σίγουρα..

Reaction score
296
ok, το partsconnection έγραφε κανονικά την αξία τους;
το καλό με τα καλώδια είναι ότι δεν τραβάνε το μάτι Για μεγάλο κόστος.
άρα 2 δέματα και usps παίζει να την γλυτώσω.

Reaction score
1.458
Καλύτερα πριν κάνεις την παραγγελία να έρθεις σε συννενόηση με τον πωλητή/μαγαζί μήπως μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα.;)

Reaction score
877
ok, το partsconnection έγραφε κανονικά την αξία τους;
το καλό με τα καλώδια είναι ότι δεν τραβάνε το μάτι Για μεγάλο κόστος.
άρα 2 δέματα και usps παίζει να την γλυτώσω.
δεν θυμάμαι.. είναι αρκετός καιρός..

Neotech πουλά και η hificollective στην Αγγλία.. ακριβότερα αλλά γλιτώνεις με σιγουριά το τελωνείο..
http://www.hificollective.co.uk/catalog/aggd26-neotech-upocc-silvergold-wire-1501-teflon-p-9294.html
http://www.hificollective.co.uk/catalog/aggd26-neotech-upocc-silvergold-wire-1501-teflon-p-9294.html

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Με USPS είναι ασφαλή και ατελώς .
Με μεταφορική θα πληρώσεις γιατί έχουν κέρδος από τον εκτελωνισμό .

Reaction score
11
φιλε Bower,
μπερδευτηκα και το usps το ειδα ups.δλδ αυτο που ειπα ισχυει για εταιρειες τυπου ups.απο εκει και περα και απο αλλες αγορες που εχω κανει απο αμερικη,καποιες φορες κρατηθηκαν τελωνειο αλλα το κοστος ηταν ελαχιστο

Reaction score
147
Πρόσφατα αγόρασα 24 λυχνίες ΚΤ120 από ΗΠΑ / Καλιφόρνια μέσω αξιόπιστου seller στο ebay. Το πακέτο έγραφε απέξω κανονική αξία και ήρθε με USPS Prority mail. Καμία χρέωση τελωνείου, αλλα θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.704
...κι εμένα που έτυχε να σταματήσει μία μόνο φορά, από τις τόσες, έδωσα 6€ για εκτελωνισμό.

Reaction score
766
ενα γουφερ που θελουμε να φερουμε απο αμερικα?...

θα μας πιασουν τον κ...λο?

και μιληστε ανοιχτα παρακαλω...ακομα και με π...στια....

δε καταλαβα που θα παμε και με το σταυρο στο χερι για να τ αρπαξουν τελωνεια και μεταφορικες...

πχ, αμα βρουμε κανεναν που μεταφερει κι αλλα πραγματα συνεχως απο αμερικα και το περασει στη ζουλα?

ε μη μου πειτε οτι κανεις δε το σκεφτεται...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος