Αμερική και τελωνείο

ryk

Reaction score
925
Ρε παιδιά πήρα τρία δισκάκια (65$) από US και στη fedex (έτσι ήρθαν) μου λένε ότι πάνω από 22€ έχει τελωνείο (υπάρχει αυτό; ) και ζητάνε 122€. Έχουμε σαλτάρει τελείως μου φαίνεται....
Παλαιότερα (μέσα στην κρίση) είχα αγοράσει κάτω από 100$ χωρίς τελωνείο.....
Πήγα και τα εκτελώνισα ο ίδιος και κάτι γλύτωσα.
Αυτά τα αμερικανάκια....ότι τους πεις να μην κάνουν, αυτό θα κάνουν!
Από την fedex μου επιβεβαίωσαν τα 22€ και για usps τα 150 (εγώ ήξερα 100).
Με τις υγείες μου!

Reaction score
1.121
Να σε έχουμε υπ' όψιν... :D
Να σε έχουμε υπ' όψιν... :D
Να με έχετε .. :) Ο,τι πληροφορία και βοήθεια μπορώ να δώσω εδώ είμαστε!
Απλά να γνωρίζετε πως είμαστε -σχετικά- μεγάλο γραφείο,
συνήθως δεν ασχολούμαστε με courier και ups και τα συναφή,
μεγάλα φορτία και δύσκολα, ως επί το πλείστον ψάρια..
Από τότε βέβαια που σφίξαν οι κώλοι και μερη υπολογιστών κάνουμε
και χαλιά και ό,τι κάτσει !!

Reaction score
0
Έκανα μια παραγγελία από Αμερική από 500,00 USD στα 250,00, δηλαδή 210,47 ευρώ. Μου είπαν ότι θα έρθει με το ταχυδρομείο και όχι με κάποια εταιρεία κούριερ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: έχω πολλές πιθανότητες να μου πιάσουν τον κώλο στο τελωνείο ή λέτε να γλιτώσω? Το δέμα μου είπαν ότι είναι στα 200 περίπου γραμμάρια, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Επίσης έχω διαβάσει σε πολλά φόρουμς ότι παίζει να το κοστολογήσουν με την αρχική του τιμή οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι πολλά τα χρήματα που θα πρέπει να πληρωθούν. Επίσης ξέρετε αν σταματάει το δέμα στο τελωνείο της κάθε περιοχής που είναι η τελική του παράδοση ή αν σταματάει κατευθείαν στο αεροδρόμιο? Ωστόσο φίλος μου που είχε πάρει πολλές φορές κοστούμια από Ιαπωνία της ίδια αξίας, 200 ευρώ περίπου, δεν πλήρωσε ποτέ τελωνείο. Λέτε να καταφέρω να το αποφύγω?

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.693
Τα ΕΛΤΑ πάντα χρέωνανα δασμούς. Από την πρώτη μου παραγγελία σχεδόν 30 χρόνια πίσω. Απλά τα πακέτα περνούσαν τσάτρα-πάτρα και μπορεί να μην ασχολιόντουσαν αν ήταν μικρά ή φτηνά. Αλλά τώρα τα πράγματα έχουν σοβαρέψει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.965
Όχι και πάντα. Εξαρτάτο από την αξία που θα δήλωνε ο αποστολέας. Έχω φέρει 2 τόπια βελούδο πλάτους 1,40 μέτρων (αν θυμάμαι καλά) και βάρους άνω των 20 κιλών, που επειδή η αξία τους δηλώθηκε στα 100$, πλήρωσα μόνο κάπου 6-7 ευρώ στα ΕΛΤΑ της Ομόνοιας.

Εκεί που δεν γλίτωνες με τίποτα ήταν με UPS και DHL.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead