Αμορτισέρ σε Hyundai sonata 2000cc μοντέλο 2004

Reaction score
295
ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ -ΤΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑ 100%!!!!!
Aκριβώς.Αλλά έπρεπε να τα βγάλεις,να τα στείλεις Αθήνα (Θεσ/νικη μένω) και να περιμένει το αμάξι καμια βδομάδα στο συνεργείο κλπ.
Ηταν κάπως δύσκολο.
Και η τιμή τους τότε ηταν 110.000 δρχ. για τα 4 και μάλλον μετα απο 80000-100000 χλμ που άντεχαν σίγουρα,σκεφτόσουν μάλλον την αλλαγή παρα την επισκευή.

Reaction score
295
Τελικά έκανα παραγγελία τα πορτοκαλί κονι. Αντε και βλέπουμε. :)
Kαι καλά έκανες.
Τα πορτοκαλί είναι πιο σκληρά απο τα κόκκινα.
Ζηλέυω.Εχω βάλει στο avensis τα kayaba και δεν ....
Οχι τιποτα κακό αλλά και οχι κατι ιδιαίτερο.
Λιγο ξερό, λίγο απότομο, σαν να εχω τώρα μικρότερες διαδρομές αλλά ταυτόχρονα και κλίσεις.
Δεν ξέρω δεν μ ενθουσίασε ποτέ.
Τώρα βέβαια θέλουν αλλαγή αλλά ......

Reaction score
957
Η αλήθεια είναι πως και εγώ απο την αρχή προς τα εκεί έκλεινα. Τα κόκκινα τα είχε το παλιό μου sonata κοντά 20 χρόνια και δεν έπαιρναν χαμπάρι τίποτα. Δεν κούναγε το αμάξι πουθενά και ταυτόχρονα δεν καταλάβαινε ούτε γουβα ούτε παλιοδρομους.

Reaction score
957
Λοιπόν τα αμορτισέρ ήρθαν! Σαν πρώτη εντύπωση το αμάξι έχει πιο σωστή οδική συμπεριφορά με ωραία απόσβεση και γερό κράτημα! Αυτές τις μέρες μάλιστα σκοπεύω να πάω και στο συνεργείο να τα τοποθετήσω οπότε πιστεύω ότι θα εχω και πιο ασφαλή συμπεράσματα!

Reaction score
957
Τα έχω τοποθετήσει εδώ και μερικές μέρες και ενώ το αυτοκίνητο έχει "δέσει" και έχει πολύ γερό κράτημα αρνείται πεισματικά να μεταφέρει έστω και τον παραμικρό κραδασμό στην καμπίνα. Τα εχω ρυθμίσει στη μέση και είναι πολύ πιο σφιχτά από τα εργοστασιακά. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια μιας και οι επαρχιακοί δρόμοι που κινούμαι είναι κομμάτια την ακούνε λίγο τα λάστιχα. Ακούγεται δηλαδή το γκουπ στο λάστιχο σε μεριές που με τα εργοστασιακά δεν ακουγόταν τίποτα αλλά μέχρι εκεί! Απλά ακούγεται οτι χτυπάει το λάστιχο, δεν περνάει κάτι πιο πάνω! Επίσης σε σημεία που πέρναγαν κραδασμοι με τα εργοστασιακά δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα! Πιστεύω πάντως ότι για τα δικά μου γούστα ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω την πιο μαλακή ρύθμιση. Βέβαια πρώτα θα κάνω μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και θα αλλάξω και λάστιχα και μετά θα αποφασίσω αν θα τα μαλακωσω. Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι επιεικώς ενθουσιασμενος αν και μου φαίνεται λίγο περίεργη η φάση με τα ελαστικά μου!

Reaction score
295
Περίμενε λίγο να σπάσει λίγο ο "τσαμπουκάς τους" και θα εξαφανιστεί και αυτό που λές.
Στη πρώτη σκάλα είναι μαλακό και τώρα που δοκίμασες τη δεύτερη δεν θα σ αρέσει η πρώτη.
Εκανες το καλύτερο κατα την γνώμη μου.Με τα καινούργια λάστιχα θα γίνει χαλί.Τα παλια λάστιχα έχουν χάσει πέλμα και έχουν σκληρύνει.
Καλοταξιδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.164
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos