Αναίσθητο ... subwoofer;

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος ενός Harman Kardon AVR-255 και ενός 5.1 της Indiana Line με subwoofer το HC810 με τα εξης spec:

speaker type: active subwoofer
enclosure load: bass reflex
nominal power: 150 Watt
max power: 200 Watt
frequency response: 27÷180 Hz
crossover frequency: 40÷180 Hz
input sensitivity: 50 mV
unit: shielded magnet
speaker diameter: 260 mm
power supply: 220÷240 V (50 Hz)

Το πρόβλημα είναι ότι το sub απλώς δεν ακούγεται σε χαμηλές και μέτριες εντάσεις και ... ψυθιρίζει σε πιο μεγάλες εντάσεις, και αυτό όταν έχω τερματίσει την ένταση από τις ρυθμίσεις του ενισχυτή για το LFE και του ίδιου του sub. Ας σημειώσω ότι έχω πάιξει και με το crossover πάνω στο sub αλλα εις μάτην.

Έχω αλλάξει καλώδια, έχω δοκιμάσει το sub με άλλες πηγές που ναι μεν δεν έσπαγε τα γυαλικά αλλά το καταλάβαινες. Προ καιρού το είχα στείλει και για σερβις και ήταν μια χαρά!

Ο ενισχυτής στέλνει σίγουρα σήμα στο sub (το δοκίμασα με ένα παλιο full-range ηχείο).

Πρόβλημα του ενισχυτή;
Πρόβλημα απο το sub;
Ή μήπως απλώς δεν τα πάνε καλά μαζί;

Θα χρειαστώ τα φώτα σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.594
Υποθέτω στο left/mono. Δοκιμάσατε και το right?

O AVR-255 έχει pre-outs γιά όλα τα κανάλια. Δοκιμάστε το και στο pre-out του κεντρικού, αφού το βάλετε σαν large, μήπως φταίει η συγκεκριμένη έξοδος.

Reaction score
0
Απάντηση: Αναίσθητο ... subwoofer;

Tο rca καταλήγει στην είσοδο L/mono του sub. Δοκιμάζω τις συμβουλές του zizik και επανέρχομαι ....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Οκ.Βγάλε το καλώδιο απ τον ενισχυτή και χτύπα ελαφρά το βύσμα(το ακροφύσιο του) με το δάχτυλο,έχοντας την ένταση στο 1/4 για αρχή.Επανέλαβε ανεβάζοντας σταδιακά την ένταση στο sub.

Reaction score
0

@gstriftos : Τζίφος δεν ακούγεται τίποτα

@zizik : Δοκίμασα και στο center ως large αλλά δεν...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.594
Δεν έχει διαφορά?

Έχουμε να κάνουμε με πολύ αναίσθητο sub...

Μήπως να δοκιμάσετε και τις high εισόδους του sub, σαν έσχατη λύση?
Δεν θα παίρνει πληροφορία LFE .1, μόνο το μπάσο των main, αλλά πιθανόν να παίξει καλύτερα.
Αν έχετε λίγα μέτρα καλώδιο ηχείων, από την έξοδο των L-R να το βάλετε στις εισόδους ηχείων του sub, και από εκεί στα L-R ηχεία.
Πρέπει όμως να βάλετε τα L-R σαν large, και το crossover του sub στα 80Hz.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αναίσθητο ... subwoofer;

Συνέδεσα το δεξί (είχα καλώδιο μόνο για ένα κανάλι) στο sub και μετά στο ηχείο. Το ηχείο αναπαράγει κανονικά το sub αρνείται πεισματικά να βγάλει λέξη...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.918

.... έχω δοκιμάσει το sub με άλλες πηγές που ναι μεν δεν έσπαγε τα γυαλικά αλλά το καταλάβαινες.
Μπορείς να μας πεις πώς είχες συνδέσει το sub με άλλες πηγές και έπαιζε?

Reaction score
0

To sub παραμασχαλα κ βουρ στην αντιπροσωπια να το βαλουν να παιξει κ να εισαι παρων μαλον εχει προβλημα!!

Reaction score
0

@rose.athens : Και πάλι ψυθίριζε τώρα που το θυμάμαι

Αν σας πω ότι ποτέ δεν είχε παίξει μάλλον ... (ήταν σπίτι των γονιών μου για 2 χρόνια...).
Οπότε είχε γυρίσει από το σέρβις (προ 9 μηνων) με την ίδια συμπεριφορά και έιχαν πει όλα οκ ...

Θα κοιτάξω να το πάω σε ένα κατάστημα της γειτονιάς μου να δω αν 100% φταίει το sub.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους, θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Καλές γιορτές σε όλους και εύχομαι ένα πιο φωτεινό 2012!

Reaction score
0

Λοιπόν μες τις γιορτές ήρθε ο ξάδερφός μου που σκαμπαζε ολίγον τι παραπάνω απο εμένα και αφού σιγουρευτήκαμε ότι ήταν εκτός εγγύησης ανοιξαμε τις βιδες και τσεκάραμε τα παρακάτω:

- Τσεκαραμε μήπως καποιο καλώδιο είχε φύγει
- Το ηχείο του sub (10ιντσο) επαιζε μια χαρα οταν τροφοδοτήθηκε απο εναν παλιο δικαναλο ενισχυτη
- Οι πυκνωτές ζεσταινόντουσαν μετά από λίγο
- Και πάλι έπρεπε να στήσεις αυτί για να το ακούσεις να ψυθιρίζει

Μέχρι εκεί που νιώθαμε σίγουροι το ελέγξαμε όσο μπορούσαμε. Ενα τμήμα πλακέτας ήταν καλυμένο και κολλημένο όποτε δεν μας αποκάλυψε τα μυστικα του.

Θα έβαζα μερικές φώτο αλλά το τμήμα αυτό του sub έχει πάει πια στον τεχνικό.

Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.385
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier