Αναβάθμιση Ραδιοφωνικού Δέκτη

Reaction score
16
Καλησπέρα σε όλους. Σκεφτόμουν μήπως αναβάθμιζα το ραδιοφωνικό δέκτη στο σύστημά μου μιας και ακούω αρκετά ραδιόφωνο.

Έχω ένα Sony ST-SE370 εδώ και αρκετά χρόνια και ομολογώ πως ο ήχος του δεν είναι καθόλου κακός. Μια χαρά για να είμαι ειλικρινής. Θα έλεγα ίσως υστερεί λίγο σε μπάσο και όγκο κυρίως. Όχι βέβαια οτί έχω ακούσει και κάτι καλύτερο στο σύστημα που έχω.

Το θέμα είναι με μια αγορά της τάξης των 300€ θα μπορούσα να αναβαθμίσω τον ήχο που βγαίνει από το ραδιόφωνο ώστε να αξίζει η αγορά ή θα έπερνα λίγο πολύ παρόμοιο ήχο; Μήπως πρέπει να ανέβει το budget;

Είδα πχ το NAD C426 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει πχ. Η της yamaha to T-S500.

Αν αξίζει τον κόπο, έχετε κάτι να προτείνετε για αγορά είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό ή ακόμα και κάτι μεταχειρισμένο αλλά προφανώς εύκολα προσβάσιμο;;

Ο ενισχυτής μου είναι ένας NAD C355 και ηχεία έχω κάτι Dynaudio Excite X12.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982
Απάντηση: Αναβάθμιση Ραδιοφωνικού Δέκτη

Θα έλεγα να έπαιρνες αυτό, αλλά πιάνει μόνον FM.

Reaction score
16

Φαίνεται ωραίο εργαλείο!! Φοβάμαι λίγο όμως το βλέπω και με αρκετές γρατζουνιές, και δεν είδα κάπου να μιλάει για κάποιο ρετουσάρισμα να έχει γίνει. Αυτά με τα χρόνια δεν θέλουν και κάποια ανανέωση όσων αφορά τα "εντόσθιά" τους;; Στα υπόψη σίγουρα πάντως γενικότερα το μοντέλο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Εντάξει, είναι παλιό. Κάτι πιο πρόσφατο, που να αξίζει δηλαδή, ίσως κάποιος Grundig, ή Magnum Dynalab, αλλά τα Dynalab δεν είναι τόσο φθηνά. Αξίζουν όμως. Πάρε και ένα τηλ. στην MF Audio, μήπως έχουν τίποτα...

Αυτός πάντως, είναι καλή περίπτωση. Ίσως και κάποιος Quad. Επίσης, αυτός ο Onkyo.

Reaction score
16

Σ' ευχαριστώ Κώστα. Πολύτιμες οι συμβουλές σου! :102:

Reaction score
2

Noble αγοραζε χωρις πολλα πολλα.

Πρεπει να χει ξελασπωσει πολυ κοσμο ο κυρ Κωστας!
(εμενα πρωτο πρωτο. ενα ενισχυτακι εψαχνα κ με εκανε μαγκα)

BTW δεν προλαβα και τα βινυλια σου. Ειχες πολυ ενδιαφερον πραμα. Το θελα για στοκ, να υπαρχει με το που θα παρω το πικαπ!

Reaction score
16

Είμαι σίγουρος οτί την έχει ψάξει! Έχω διαβάσει αρκετά posts του άλλωστε! Ίσως να πάρω το βάπτισμα του πυρός με τα μεταχειρισμένα ξεκινώντας με κάποιο tuner. Απλά φοβάμαι λιγάκι ίσως γιατί ποτέ δεν αγόρασα κάτι 2ο χέρι. Ψυχολογικό είναι περισσότερο, είμαι σίγουρος οτί τα χρήματα πιάνουν περισσότερο τόπο. Θα κοιτάξω τριγύρω μπας και βρω κάτι που μου κάνει το κάτι παραπάνω για να το αγοράσω! Ακούω και άλλες προτάσεις για καλά tuners!

Κρίμα με τα βινύλια! Πήγαν σε καλά χέρια πάντως! Εγώ τα είχα και καθόντουσαν. Με το καλό το πικαπάκι :)

Thanks!

Reaction score
16

To T-9900 πώς το βλέπεις Κώστα;; Έχει και 130€ λιγότερα, πιο κοντά στο ποσό που έλεγα να δώσω.

Reaction score
2

Για' δεν παιρνεις ενα μεταχειρισμενο tivoli να ησυχασεις;

Πιο φθηνα θα σου βγει απο τα βινταζ και μπορεις κ να το παιρνεις κ μαζι σου στις διακοπες κ τις παραλιες χωρις να μετακομιζεις ολο σου το σαλονι!
Το μονο που χρειαζεται για να παιξει ειναι ενα ψυγειακι μπυρες κ 1 hi end ανοιχτηρι.

Καλημερεςς

Reaction score
16

Καλημέρα!

Θέλω να αναβαθμίσω ποιοτικά το ραδιοφωνικό δέκτη μου, και αν αυτό είναι εφικτό, με 300 ευρώ.
Δεν ξέρω αν μπορώ να το κατεφέρω με ένα tivoli. Λες να παίζει καλύτερα από το sony;;
Πάντως δεν το ήξερα οτί παίζουν και με μπαταρίες αυτά!

Φορητό ραδιοφωνάκι, ψυγειάκι και ανοιχτήρι (entry level) υπάρχουν κανονικότατα :608:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

To T-9900 πώς το βλέπεις Κώστα;; Έχει και 130€ λιγότερα, πιο κοντά στο ποσό που έλεγα να δώσω.
Αν έχεις κάποια ευχέρεια, θα έλεγα να περιμένεις να δεις πού θα πάει ο Magnum. Δεν πιστεύω στο μεταξύ να βρεθεί κάποιος και να χτυπήσει τον Onkyo, αν και τίποτα δεν αποκλείεται. Πάντως, αν δεν βιάζεσαι δηλαδή, στήσε καρτέρι στο ebay για κάποιον Yamaha 1010 ή 7000.

Ο 7000 δεν είναι φθηνός, αλλά πόσοι ακούν σήμερα ραδιόφωνο στο σπίτι, ή τη δουλειά; Ε, αυτοί πρέπει να τον έχουν.

Πάντως, με κάποια επιφύλαξη, ο Magnum πρέπει να είναι καλύτερος όλων αυτών. Είναι πολύ νεώτερη μηχανή.

Reaction score
16

Πάντως από πλευράς specs, τα vintage που μου πρότεινες είναι σαφώς ανώτερα σε σχέση με μηχανήματα που κάνουν 500-600 ευρώ καινούρια. Το μόνο θέμα είναι πόσο θα έχει επιρεάσει ο χρόνος την απόδοσή τους.

Το Onkyo Τ-9900 έχει πολύ παρόμοια specs με το Τ-9990 το οποίο είναι αν κατάλαβα καλά είναι ας πούμε το Τ-9900 ΜΚ2. Προς το παρόν αυτό ζαχαρώνω περισσότερο. Δεν θέλω να ξεφύγω και στα χρήματα...

Reaction score
2

To thread θα το κρατησω στα φεηβοριτς για οταν θα μπορω να παρω κατι αντιστοιχο (αφου τελειωσω με ολες τις υπολοιπες αναβαθμισεις), μιας κ ακουω κ εγω αρκετα ραδιοφωνο.

Προς το παρον παντως, βολευομαι μια χαρα με streaming απο το live24 κ απο κει κατευθειαν στο ντακ. Ουτως η αλλως με τα μηχανηματα που εχουν στο σταθμο, μια χαρα ακουγεται η μουσικη που βγαζουν στα bitrate που χρησιμοποιουμε.
Ασε που οταν ακους ραδιοφωνο, σπανια κανεις κριτικη ακροαση. Κ πως να κανεις δλδ, αφου ανα 10 λεπτα σκανε οι χαζοδιαφημισεις του τζαμπο κ των αντηλιακων :Ρ

Νομπλ αμα παρεις τελικα ραδιοφωνακι, γραψε εντυπωσεις ρε συ! Κ ειδικα οσον αφορα τις διαφορες σε σχεση με streaming απο pc -> dac..
(Ετσι για να με πριζωσεις να χω συνεχεια κατι να ασχολουμαι)

sk

Reaction score
499

Πάντως, IMHO, σαν μια μεγάλη αναβάθμιση θα θεωρούσα την λήψη (& το άκουσμα) πολύ περισσότερων σταθμών από αυτούς που έχουμε συνηθίσει.

Κάτι που είναι εφικτό με π.χ. αυτό ή αυτό.

(Είναι ότι βρήκα με ένα πρόχειρο search, πιθανόν να υπάρχουν και μοντέλα με καλυτέρα χαρακτηριστικά σε εξίσου καλές τιμές)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Α βέβαια! Ειδικά όσοι σταθμοί στρημάρουν σε MP3 256 ή 320Kbps, ακούγονται μια χαρά.

Reaction score
2

Εννοειται.
Οπως επισης πολυ καλη φαση ειναι κ ο last.fm ετσι; Ακους ο,τι μουσικη θες και χωρις διαφημισεις! Μαθαινει κ τις προτιμησεις σου κ παιζει συναφη κομματια - διαβαζεις κ το προφιλ του καλλιτεχνη που ακους, μαθαινεις κ 2 πραγματα.

Ηταν free για χρονια, τωρα ομως εχει μια συνδρομη της ταξης των $3 το μηνα. Η κοπελα μου εχει κανει γιατι ακουει ολη την ωρα στη δουλεια.. (Δε της φτανει ο εν λευκω κ ο μπεστ απο το λαηβ24! :Ρ )

Reaction score
16

Ωραία και τα ιντερνετικά μηχανήματα, αλλά δεν προσφέρουν λίγο πολύ ότι και ένας υπολογιστής;;
Νομίζω βασικά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ο δέκτης FM εκτός του οτί προσφέρει την παροδοσιακή αναλογική εμπειρία, σου δίνει και τη δυνατότητα να ακούσεις και ανθρώπους που κάνουν εκπομπή στην πόλη σου με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Έχει μια ιδιαίτερη αίγλη για μένα αυτό.

Reaction score
16

Μηχανηματάρες! Αλλά δυστυχώς εκτός budget. Σας ευχαριστώ όλους! Εννοείται θα ενημερώσω με εντυπώσεις όταν έρθει η ώρα :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef