Αναβάθμιση Ραδιοφωνικού Δέκτη

Reaction score
29.527
Απάντηση: Αναβάθμιση Ραδιοφωνικού Δέκτη

Τάσο τον εχεις μέσα στην λίστα.
Το κακό είναι οτι ζητάνε ενα σκασμό λεφτά οι γερμαναράδες.
Αν ψαχτεί στο ebay με λίγο υπομονή κάτι θα βρεί.
Το θέμα είναι που θα βρεί σταθμό να παίζει μουσική της προκοπής και οχι Mp3 όπως κάνουν πλέον όλοι.Ακόμα και ο εν λευκώ τα εχει ψιλοσκατώσει . Εγω άκουγα και ακούω ραδιόφωνο , κατά βάση εν λευκώ και κόσμο , αλλά τελευταία δεν μου τα λένε καλά.
Τυχεροί οι αμερικάνοι που έχουν ακόμα σταθμούς σε ολη την επικράτεια , οι οποίοι παίζουν απο βινύλια, cd, και μπομπίνες, μέχρι και dat.Μιλάμε για ποιότητα να σου φύγει το κεφάλι.
Μου έστειλε ενας φίλος μια κασσέτα dat γραμμένη απο ραδιόφωνο , με καλό δέκτη sansui tu-x1, σε dat σαν το δικό μου , και μου έπεσε το σαγώνι στο υπόγειο. Νόμιζα οτι είχε γράψει απο την αναλογική του dat κατευθείαν απο cd.

Reaction score
1.187

Sansui TU-X1 τι μού λες τώρα... Τον ήχο του TU-X1 δεν μπορούν να τον πλησιάσουν παρά ελάχιστα μηχανήματα, και δεν μιλάω μόνο για ραδιόφωνα, αλλά γενικώς...
Σίγουρα οι ελληνικοί ραδιοσταθμοί δεν είναι ότι καλύτερο από πλευράς ποιότητας ήχου αλλά παρόλα αυτά ένα καλό tuner κάνει την διαφορά. Αυτό το λέω γιατί όταν άκουσα το Accuphase Τ-109V σε ένα φίλο μου πριν από κάποια χρόνια έπαθα πλάκα. Δεν πίστευα ότι παίζει ραδιόφωνο, αλλά θα έλεγα ότι παίζει ένα κορυφαίο CD player.

Λοιπόν για τον φίλο που ψάχνει υπάρχουν ακόμα αυτά:

http://www.audio-extasa.eu/onkyo-integra-t9900-tuner-p-647.html

http://www.audio-extasa.eu/kenwood-kt8300-tuner-p-673.html

http://www.audio-extasa.eu/yamaha-tx1000-tuner-p-1351.html

http://www.audio-extasa.eu/phase-linear-model-5000-series-two-p-1060.html

Και ο θεός:

http://www.audio-extasa.eu/sansui-tux1-amfm-tuner-p-1051.html

Reaction score
16

Παιδιά τελικά πήρα κάτι πιο low budget από αυτά που προτάθηκαν, καθότι κάτι οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, κάτι ο φόβος για τα μεταχειρισμένα, είπα να παίξω με κάτι χαμηλότερης εμβέλειας.

Περιμένω λοιπόν ένα Onkyo T-4670 το οποίο απ' ότι κατάλαβα είναι ενα κλικ πιο κάτω απο το Τ-9990 που μου προτείνατε εσείς.

Θα σας πω εντυπώσεις αν όλα πάνε καλά και δουλέψει!

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!

Review από το Τ-4700 που είναι το δίδυμο αδερφάκι του εξ Αμερικής.

Reaction score
1.815

Εξαιρετικός δέκτης! Να ξέρεις οτι το μηχάνημα που πήρες δεν είναι καθόλου της ..."σειράς". Είναι στην κλάση των μηχανημάτων που σου πρότινε ο φίλος komhst.

Aνήκει στην καλή σειρά των μηχανημάτων της INTEGRA και είναι με αυστηρώς επιλεγμένα υλικά.
Μπορείς να διαβάσεις εκτενέστερα για όλες τις σειρές της ONKYO, αλλά και για το δικό σου στο παρακάτω link:
http://www.fmtunerinfo.com/onkyo.html

Σαν "δώρο" λοιπόν για τα ...καλορίζικα αυτού του υπέροχου δέκτη που πήρες, θα παραθέσω από το προσωπικό μου αρχείο τις φωτογραφίες του επίσημου προσπέκτους του 1991, για να διαπιστώσεις και μόνος σου τη σειρά κατάταξης του μηχανήματος:

Eδώ φαίνεται πεντακάθαρα οτι είναι το αμέσως επόμενο μοντέλο από το θηρείο της Τ-9090ΙΙ (T-9990II το μοντέλο της Γερμανίας)

Συγχαρητήρια για την αγορά σου! Ενα πραγματικά εξαιρετικό tuner! Καλοάκουστο!!!!

Reaction score
16

Καταρχήν ευχαριστώ για τις συμβουλές, τις ευχές και τα δωράκια :107:

Παρέλαβα χθες από Γερμανία:

Το μηχάνημα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, σχεδόν αχρησιμοποίητο!

Ευτυχώς δουλεύει κιόλας!! :119:

Πρώτες εντυπώσεις (αν και δεν είμαι και τόσο σχετικός) θα έλεγα πως o κατάλογος καλά τα λέει σε σχέση πάντα με το προηγούμενο sony που είχα. More natural sound with improved high-range clarity and low-bass authority. Θα πρόσθετα και λιγότερο θόρυβο (φύσημα). Γενικά τα όργανα ξεχωρίζουν καλύτερα μεταξύ τους και τα φωνητικά δεν είναι τόσο μπροστά και αναμιγνύονται καλύτερα με την υπόλοιπη μπάντα. Το sony ακούγεται πιο μπουκωμένο νομίζω.

Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες αλλά είναι υπαρκτές.

Έδωσα λοιπόν 59€ (ήμουν τυχερός μάλλον;), αναβαθμίστικα κατά ένα κλικ και έκανα και το κέφι μου!

Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Χάρης

ΥΓ: Πολύ σας χαίρομαι με το μεράκι σας με τα vintage μηχανήματα. Πραγματικά καταλαβαίνει κανείς πόσο καλύτερα τα έφτιαχναν εκείνη την εποχή πριν τα πάντα θυσιαστούν στο βωμό της υπερκατανάλωσης. Keep up the good work! :109:

Reaction score
42

Καλησπέρα,

επειδή και εγώ ψάχνομαι για tuner, αναρωτιέμαι και γι'αυτό θέλω να σας ρωτήσω, αν στα 300-350 ευρώ που θα διαθέσω, αξίζει να τα δώσω για κάποιο από όλα τα προαναφερθέντα tuners, ή να πάρω έναν Denon TU-1510AE όπου έχουν ακουστεί καλά σχόλια.

Reaction score
42

...ξέχασα να ρωτήσω κάτι, η σειρά 3 της Sansui ποιά είναι; ποιά μοντέλα έχει;;;

Reaction score
1.815

To DENON είναι ένα αξιόλογο μηχάνημα, αλλά ...να πάρεις ένα από τα προαναφερθέντα tuners!:116:

Reaction score
42

Για τον Sansui TU-317 αξίζει να το δω ή να πάω σε άλλα;

Reaction score
42

Παιδιά βοήθεια..!!!!

κοιτάω αυτούς:

Onkyo T-9990
Tanberg 3011A (δεν έχει ΑΜ)
Audiolab 8000T

Ποιόν να προτιμήσω;;;

Reaction score
42

τελικά πήρα τον Naim NAT05, πολύ καλός δέκτης!

Reaction score
42

Με γεια!

απλά.., το μόνο που δεν μ'άρεσε, ήταν το ότι δεν έχει ON-OFF!! Στην πίσω πλευρά έχει τον διακόπτη, προφανώς..., όπως σε όλα της τα προιόντα η NAIM, έτσι και σε αυτό, είναι συνέχεια συνδεδεμένα με το ρεύμα!!

Reaction score
1.187

Και επίσης δεν έχει RDS. Με τον ρυθμό που αλλάζουν χέρια και ονομασίες οι ραδιοσταθμοί στην Ελλάδα είναι κομματάκι δύσκολο να θυμάσαι ή να ξέρεις ποιος είναι που. Η έλλειψη του RDS είναι θέμα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss