Αναβάθμιση ήχου

Reaction score
4.327
Γειά χαρά
Είμαι κάτοχος dali zensor 3, dali zensor 1 και vokal και bk sub 10-άρι όλα πάνω σε έναν denon avr-x2000. Πηγή pc με hdmi (για ταινίες) και creative z (αναλογικά για μουσική). Όλα καλά με τον denon σε ταινίες κ.λ.π. αλλά για μουσική δεν.... Τα ακούσματα είναι κυρίως metal και ο χώρος είναι dedicated τετράγωνος 14m2 περίπου. Οπότε με τρώει για κανα ενισχυτάκο :drinks: (καιi μεταχειρισμένο ). Σαν πρώτη σκέψη ήταν ο xtz να οδηγήσει τα zensor 3 αλλά λόγω του ότι ψιλοσκληραίνει ψηλά (απ' ότι έχω διαβάσει) δεν θα "καθόταν" και πολύ καλά σε metal ακούσματα. Οι xindak πάλι μου φαίνονται πολύ καλοί και μάλλον γλυκόηχοι με λαμπάτη προενίσχυση και το ιδανικότερο μοντέλο θα μου ήταν ο 6900 (επειδή έχει έξοδο sub καθώς θέλω να αξιοποιήσω το bk μου για μουσική). Επίσης έχει και usb dac (αλλά τι bitrate υποστηρίζει?). Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές θα ήταν overkill για αυτά τα ηχεία ή θα τους καθόταν μια χαρά; Δυστυχώς για ακροάσεις λόγω επαρχίας δύσκολο. Ότι άλλες προτάσεις - γνώμες έχετε θα τις εκτιμούσα.
A και οι εντάσεις που ακούω είναι αρκετά ψηλές... :p

Thanks

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.640
Εξ ιδίας πείρας και λόγω metal ακουσμάτων, θα σου πρότεινα να αποφύγεις ενισχυτικά με λάμπες (είτε στην προενίσχυση, είτε ολοκληρωμένους, είτε τελικούς).

Θα σου πρότεινα να "πειραματιστείς" με Class D ενισχυτικά (πάλι, εξ ιδίας πείρας). Εάν ορίσεις έναν προϋπολογισμό, οι προτάσεις θα γίνουν συγκεκριμένες.

Reaction score
4.327
Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα κάτι κάτω από χιλιάρικο μιας και τα ηχεία δεν είναι και κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Αυτό με τον λαμπάτο ήχο kai metal το εξηγείς λίγο αν θες. Τι δεν κάθεται;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.640
Βασικά, διάβασε αυτό το post μου και συγκεκριμένα τη δεύτερη παράγραφο και θα καταλάβεις. Να διευκρινίσω ότι ακούω από ένα ζεύγος B&W 802D, ενισχυόμενα από τέσσερις Anthem Statement M1, 1000W έκαστος.

Προφανώς, δεν εννοώ να πας σε κάτι παρόμοιο, αλλά δεδομένου του προϋπολογισμού σου, θα πρότεινα να αναζητήσεις ενισχυτή με όσα περισσότερα watt γίνεται. Είναι λίγο απλοϊκή η προσέγγισή μου, αλλά δεδομένης της απουσίας ευκαιριών για ακροάσεις (όπως δηλώνεις), δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON