Αναβάθμιση ηχείων και DAC

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ πολύ για όλη την πληροφορία που προσφέρετε απλόχερα.

Ας αρχίσω με το τι έχω και μετά το τι αποτέλεσμα θέλω να πετύχω. Έχω στημένο ένα 5.1 σύστημα με τα Dali Zensor 5, το Dali Zensor Vocal, τα Dali Zensor 1 και το Dali Sub E12-F. Ο ενισχυτής που τα οδηγεί είναι ο Sony STR-DN1080. Όλα καλά μέχρι εδώ, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα για το home cinema.

Μια μέρα επισκέφθηκα ένα φίλο ο οποίος είναι μουσικόφιλος βινυλιάς και όπως καθίσαμε να πιούμε ένα ουισκάκι είπαμε να βάλουμε να ακούσουμε ένα δίσκο και (ξανά)ενθουσιάστηκα - έχω μια μικρή συλλογή από βινύλια από την εφηβεία μου. Το έψαξα λίγο και κατέληξα να πάρω ένα πικάπ, το Pro-ject Primary-E με το phono stage για να μπορώ να το ακούσω από τον ενισχυτή μου. Το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε, πήρα και από ένα φίλο μου τα b&w 602 s2 αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικό όσο ανέβαινε η ένταση, πολύ brightness που γινόταν κουραστικό πολύ γρήγορα.

Έπειτα από πολύ ψάξιμο βρέθηκα ανάμεσα σε δύο ενισχυτές τον Rega Brio και τον Audiolab 6000A. Αφού διάβασα διάφορα αρθρα ήταν που συνειδητοποίησα ότι θα χρειάζονταν να δώσω ένα σκασμό λεφτά για τελικούς/ηχεία κτλ. Τότε διάβασα και για τα ενεργά που με λιγότερα χρήματα θα είχα ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Το λοιπόν, τα ηχεία που θέλω να πάρω είναι τα KRK Rokit 10-3 G4 και σε δεύτερο χρόνο δύο sub.

1. Θα έχω καλύτερο αποτελέσμα ηχητικά από αυτό που έχω τώρα, τόσο που να αξίζει να κάνω την μετάβαση;
2. Από το line out του πικάπ και με δύο καλώδια Rca σε xlr θα μπορώ να ακούσω τους δίσκους μου;
3. Σε περίπτωση που θέλω να διατηρήσω τις ευκολίες του ενισχυτή μου (spotify, bt κτλ) αλλά και να κρατήσω και την αναλογική πηγή ποια λύση μου προτείνετε, dac με analog in/streamer/dal ή μια λύση με dac/streamer/dal και audio switch και αν δεν είναι δύσκολο πιο συγκεκριμένα μηχανήματα;

Υ.Γ Δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω το home system και εγώ και η γυναίκα και τα μωρά μας αρέσει η μουσική και μέχρι πρότινος βολευομασταν με spotify.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reaction score
1.600
Θα έχω καλύτερο αποτελέσμα ηχητικά από αυτό που έχω τώρα, τόσο που να αξίζει να κάνω την μετάβαση;
Ναι.

2. Από το line out του πικάπ και με δύο καλώδια Rca σε xlr θα μπορώ να ακούσω τους δίσκους μου;
Ναι (από το line out του phono)

3. Σε περίπτωση που θέλω να διατηρήσω τις ευκολίες του ενισχυτή μου (spotify, bt κτλ) αλλά και να κρατήσω και την αναλογική πηγή ποια λύση μου προτείνετε, dac με analog in/streamer/dal ή μια λύση με dac/streamer/dal και audio switch και αν δεν είναι δύσκολο πιο συγκεκριμένα μηχανήματα;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Τα πικαπ συνήθως δεν έχουν line out , αλλά phono out που δεν κάνει. \Αν δεν είναι κάποιο από τα καινούργια που έχουν και phono pre amp μέσα , μάλλον δεν θα κάνει.
Αν είναι κλασσικό πικαπ θέλει και phono

Reaction score
1.789
Εγώ δεν κατάλαβα με ποιον συνειρμό φεύγεις από ένα στημένο 5.1 με το οποίο δηλώνεις ικανοποιημένος και φτάνεις να ψάχνεις ηχεία μέσω ενός πικάπ. Με το ψηφιακό περιεχόμενο είσαι ευχαριστημένος στο σύστημα σου;

Reaction score
1.600
Τα πικαπ συνήθως δεν έχουν line out , αλλά phono out που δεν κάνει. \Αν δεν είναι κάποιο από τα καινούργια που έχουν και phono pre amp μέσα , μάλλον δεν θα κάνει.
Αν είναι κλασσικό πικαπ θέλει και phono
Λέει ότι το πικάπ του έχει ενσωματωμένο phono.

Reaction score
7.069
Aπο την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το home cinema, πουλάς τον πολυκαναλο και τα πίσω-κεντρικο ηχεία, κρατάς τα μπροστά με το υπογουφερ και αγοράζεις πικάπ, ενισχυτή και ένα streamer, ένα αν ο ενισχυτής δεν έχει phono και έναν προενισχυτη phono. Μια αρχική εκτίμηση για το πόσο μπορούν να πουληθούν αυτά και ποσά ακόμα μπορείς να βάλεις, μετά θα έρθουν και οι προτάσεις. Απλά οι ενισχυτές που ανέφερες έχουν μικρή ισχύ.

Reaction score
3.524
Καλημέρα. Χωρίς να τον έχω ακούσει τον ενισχυτή που έχεις, έχω όμως διαβάσει ότι είναι αρκετά μουσικός σε σχέση με άλλους av ενισχυτές. Κράτησε τον για στέρεο με τα ηχεία που έχεις. Το αποτέλεσμα ότι δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι φταίει ο ενίσχυσης. Εγώ πιστευω οτι η επιλογή του συγκεκριμένου πικαπ με ενσωματωμένο phono και βελόνα μάλλον entry level κάνει την ζημιά. Τι πικαπ και συστημα είχε ο φίλος σου και σου άρεσε τόσο πολυ; Είναι του επιπέδου του δικου σου ή είναι σε άλλο επίπεδο. Εγώ επειδή μέχρι πρότινος ένιωσα οτι άκουγα καλά μέσω ενος av ενισχυτή με το mk2 που εχω, όταν πηρα το phono ifi zen κατάλαβα τι εχανα από ποιοτητα. Φοβάμαι ότι το ενσωματωμένο phono και η κεφαλή/βελόνα του πικαπ σε οδηγουν σε λάθος επιλογές.

Reaction score
4
Και μια κάτοψη του χώρου:
Home.jpg

Aπο την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το home cinema, πουλάς τον πολυκαναλο και τα πίσω-κεντρικο ηχεία, κρατάς τα μπροστά με το υπογουφερ και αγοράζεις πικάπ, ενισχυτή και ένα streamer, ένα αν ο ενισχυτής δεν έχει phono και έναν προενισχυτη phono. Μια αρχική εκτίμηση για το πόσο μπορούν να πουληθούν αυτά και ποσά ακόμα μπορείς να βάλεις, μετά θα έρθουν και οι προτάσεις. Απλά οι ενισχυτές που ανέφερες έχουν μικρή ισχύ.
Μπορώ να διαθέσω 2000 - 2500 ευρώ, σε περίπτωση που τελικά δεν πάω στα ενεργά από ότι έχω καταλάβει 3000 θέλω μόνο για τα ενισχυτικά.

Reaction score
4
Καλημέρα. Χωρίς να τον έχω ακούσει τον ενισχυτή που έχεις, έχω όμως διαβάσει ότι είναι αρκετά μουσικός σε σχέση με άλλους av ενισχυτές. Κράτησε τον για στέρεο με τα ηχεία που έχεις. Το αποτέλεσμα ότι δεν σου αρέσει δεν σημαίνει ότι φταίει ο ενίσχυσης. Εγώ πιστευω οτι η επιλογή του συγκεκριμένου πικαπ με ενσωματωμένο phono και βελόνα μάλλον entry level κάνει την ζημιά. Τι πικαπ και συστημα είχε ο φίλος σου και σου άρεσε τόσο πολυ; Είναι του επιπέδου του δικου σου ή είναι σε άλλο επίπεδο. Εγώ επειδή μέχρι πρότινος ένιωσα οτι άκουγα καλά μέσω ενος av ενισχυτή με το mk2 που εχω, όταν πηρα το phono ifi zen κατάλαβα τι εχανα από ποιοτητα. Φοβάμαι ότι το ενσωματωμένο phono και η κεφαλή/βελόνα του πικαπ σε οδηγουν σε λάθος επιλογές.
Ο φίλος είχε ένα Technics (όχι το MkII), το phono stage από το Pro-Ject πικάπ μου είναι από ότι έχω διαβάσει αρκετά καλό και η κεφαλή η Ortofon OM NN.

Reaction score
7.069
Μπορώ να διαθέσω 2000 - 2500 ευρώ, σε περίπτωση που τελικά δεν πάω στα ενεργά από ότι έχω καταλάβει 3000 θέλω μόνο για τα ενισχυτικά.
Από που το κατάλαβες αυτό? Αν κρατήσεις τα ηχεία και το υπογούφερ, με έναν δικάναλο ολοκληρωμένο στα 1000-1200 ευρώ, ένα streamer στα 500, ένα πικάπ στα 500 και ένα phono pre στα 200, είσαι μια χαρά (στο περιπου οι τιμες). Αν υπάρχει κάποιο laptop που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν digital transport, μπορείς να πάρεις απλά ένα dac και να μην αγοράσεις streamer. Αν δεν σε καλύπτουν τα ηχεία σου σαν ήχος και θέλεις να τα αλλάξεις και αυτά, τότε σίγουρα το κόστος ανεβαίνει πολύ.

Reaction score
1.064
Με ενα πολυκαναλο ενισχυτη Marantz sr601x , 701x θα κενταει το ετοιμο συστηματακι σου . Ξεκινα απο εκει
και μετα ακομη ενα σαμπ . Αργοτερα βλεπεις για τα ενεργα

Reaction score
1.600
Ο φίλος είχε ένα Technics (όχι το MkII), το phono stage από το Pro-Ject πικάπ μου είναι από ότι έχω διαβάσει αρκετά καλό και η κεφαλή η Ortofon OM NN.
Πες στον φίλο σου να φέρει το πικάπ να το ακούσετε στο σύστημά σου, ώστε να απομονώσεις τι σου φταίει.

Reaction score
4
Με ενα πολυκαναλο ενισχυτη Marantz sr601x , 701x θα κενταει το ετοιμο συστηματακι σου . Ξεκινα απο εκει
και μετα ακομη ενα σαμπ . Αργοτερα βλεπεις για τα ενεργα
Οι Marantz που λες είναι καλοί στην μουσική απόδοση, πιο καλοί από τον str-dn1080;
Πες στον φίλο σου να φέρει το πικάπ να το ακούσετε στο σύστημά σου, ώστε να απομονώσεις τι σου φταίει.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αλλά θα το προσπαθήσω.

Reaction score
234
Το ρώτησε και ένας φίλος παραπάνω αλλά δεν πήρε απάντηση,με το ψηφιακό περιεχόμενο είσαι ευχαριστημένος στο σύστημα σου;
Το σύστημα του φίλου σου απο τι αποτελείται;
Κεφαλή;
Phono stage;
Ηχεία;
Ενισχυτή;
Παράγοντες που συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ακρόαση είναι και ο χώρος η απόσταση ακρόασης και το σωστό στήσιμο.
Σε τι απόσταση από τα zensor 5 είσαι;
Τα ηχεία τι απόσταση έχουν μεταξύ τους;

Reaction score
4
Το ρώτησε και ένας φίλος παραπάνω αλλά δεν πήρε απάντηση,με το ψηφιακό περιεχόμενο είσαι ευχαριστημένος στο σύστημα σου;
Το σύστημα του φίλου σου απο τι αποτελείται;
Κεφαλή;
Phono stage;
Ηχεία;
Ενισχυτή;
Παράγοντες που συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ακρόαση είναι και ο χώρος η απόσταση ακρόασης και το σωστό στήσιμο.
Σε τι απόσταση από τα zensor 5 είσαι;
Τα ηχεία τι απόσταση έχουν μεταξύ τους;
Με το μέτρο σύγκρισης που έχω τώρα δεν είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που άκουσα έχει ένα yamaha as500 και τα b&w 300.

Τα zensor έχουν 3 μέτρα απόσταση και προσπαθώ, όταν κάνω τις δοκιμές, να κάνω ένα ισόπλευρο τρίγωνο για να έχω καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
1.064
Οι Marantz που λες είναι καλοί στην μουσική απόδοση, πιο καλοί από τον str-dn1080;

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αλλά θα το προσπαθήσω.
Ναι καλυτερος . Επιπλεον θα εχεις audyssey για να φερεις το ηχο εκει που το θελεις + πολυκαναλο pre outs σε περιπτωση που θελεις να βαλεις ενεργα !

Reaction score
9.065
Φίλε @TRiCKAS,
Απ' ότι κατάλαβα σε θέμα πολυκάναλου είσαι ικανοποιημένος το πρόβλημα που σου προέκυψε είναι σε θέμα δικάναλης ακρόασης και μετά την επίσκεψη σου στο φίλου σου.
Τα ηχεία τα οποία έχεις δεν είναι και άσχημα για το χώρο ( πάντα υπάρχουν καλύτερα) και αφού σου αρέσουν ας μη τα αλλάξεις, ίσως ο AV ενισχυτή σου να μη τα καταφέρνει καλά στο δικάναλο για αυτό σου προτείνετε και ο Marantz.
Τώρα για πικαπ η γνώμη μου είναι παίρνεις ένα Dual με αντίστοιχη καλή κεφαλή και είσαι ωραίος.
Οι ηχητικές ακουστικές διαφορές πάντως από σπίτι σε σπίτι είναι σημαντικές, αν θέλεις να τσεκάρεις θα πρέπει να πάρεις τον ενισχυτή και το πικάπ του φίλου σου και να τα δοκιμάσεις στο δικό σου χώρο και πάλι ίσως να μην είναι το ίδιο αποτέλεσμα.
Φιλικά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος