Αναβάθμιση tweeter

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Με τρώει, να κάνω αντικατάσταση αυτού του tweeter:

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=78

με αυτό:

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=336&Itemid=279

στο υπάρχον ηχείο μου, χωρίς αλλαγή στο (ηλετρονικό) crossover του;

Εκτός από τη διαφορά στην ευαισθησία και απόκριση που πιστεύω θα αντιμετωπίσει η ψηφιακή ισοστάθμιση και το room correction που ούτως ή άλλως χρησιμοποιώ, μπορεί να υπάρξει άλλο πρόβλημα; Από πλευράς διαστάσεων, χωράει χωρίς κάποια τροποποίηση στην καμπίνα (νομίζω).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Από διάμετρο χωράει αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια φλάντζα ώστε να έρθει πρόσωπο με τη μπάφλα της καμπίνας.
Διαφορετικά μεγάφωνα με διαφορετική απόκριση και σίγουρα εντελώς διαφορετικό κροσάρισμα.
Θα πρέπει, τουλάχιστον, να δεις αν υπάρχει αντιστάθμιση αντίστασης στο δικό σου.
Μας λες το λόγο της αντικατάστασης.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.554
Ευχαριστώ Πέτρο. Η διάφορα στο πάχος ειναι μόλις 0.7mm, εύκολα καλύπτεται. Το σημείο cross ειναι 3.5khz, 24db/octave (ηλεκτρονικό, ενσωματωμένο στον ενισχυτη). Αντιστάθμιση δεν ξέρω αν υπάρχει, τι πρόβλημα μπορει να δημιουργηθεί; τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μου φαίνονται πολύ όμοια. Ο λόγος αντικατάστασης ειναι το γνωστό μικρόβιο αλλα επειδή το κόστος ειναι μεγάλο, το σκέφτομαι.

Last edited:

Reaction score
677
Μεγάλη δεν είναι η κλίση;
Συνήθως μόνο στα ribbon έχω δει 24άρες κλίσεις.
Σε θόλου το πολύ 2ης τάξης πάνε όλοι.

Reaction score
29.744
Αναλογα το mid. Μπορει να δεις και 18db/oct αλλα και 24db/oct, αναλογα παλι το σχεδιο του Cross.

Reaction score
29.744
Από διάμετρο χωράει αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια φλάντζα ώστε να έρθει πρόσωπο με τη μπάφλα της καμπίνας.
Διαφορετικά μεγάφωνα με διαφορετική απόκριση και σίγουρα εντελώς διαφορετικό κροσάρισμα.
Θα πρέπει, τουλάχιστον, να δεις αν υπάρχει αντιστάθμιση αντίστασης στο δικό σου.
Μας λες το λόγο της αντικατάστασης.
Αντισταθμιση αντίστασης σε ηλεκτρονικο Cross λιγο δυσκολο το βλεπω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ευχαριστώ Πέτρο. Η διάφορα στο πάχος ειναι μόλις 0.7mm, εύκολα καλύπτεται. Το σημείο cross ειναι 3.5khz, 24db/octave (ηλεκτρονικό, ενσωματωμένο στον ενισχυτη). Αντιστάθμιση δεν ξέρω αν υπάρχει, τι πρόβλημα μπορει να δημιουργηθεί; τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μου φαίνονται πολύ όμοια. Ο λόγος αντικατάστασης ειναι το γνωστό μικρόβιο αλλα επειδή το κόστος ειναι μεγάλο, το σκέφτομαι.
Αν υπάρχει θα είναι παράλληλα στο tweeter ένας πυκνωτής και μια αντίσταση εν σειρά.
Αν δεις την καμπύλη αντίστασης του παλιού αυξάνει αρκετά με τη συχνότητα όταν αυτό που σκέφτεσαι αυξάνει ελάχιστα.
Αν δεν υπάρχει στο παλιό το καινούριο σίγουρα δεν χρειάζεται.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Μεγάλη δεν είναι η κλίση;
Συνήθως μόνο στα ribbon έχω δει 24άρες κλίσεις.
Σε θόλου το πολύ 2ης τάξης πάνε όλοι.
Μιλάμε για ηλεκτρονικό διαχωρισμό, όπου τα 24 db κλήση είναι must.

Reaction score
677
Μιλάμε για ηλεκτρονικό διαχωρισμό, όπου τα 24 db κλήση είναι must.
Κι εγώ για ενεργό κρος μιλάω,όσα τέτοια σεταπ έχω δει σκόρπια (προορίζω και το δικό μου για φουλ ενεργό απο ημιενεργό που είναι τώρα,και το ψάχνω) μεταξύ πρώτης και δεύτερης τάξης παίζουν.Μεταξύ μιντ και γούφερ,τέταρτης,εκεί ναι,όλοι έτσι παίζουμε.
Τα ενεργά κρος την έχουν δυνατότητα,έτσι κι αλλιώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt