Αναζήτηση Πικάπ.

Reaction score
32
Φίλοι καλησπέρα,

Μετά από πολλά χρόνια υπομονής αποφάσισα να ενδώσω στα μουσικά θέλω μου και να ξεκινήσω με μία σύνθεση που περιλαμβάνει ένα σετ ηχείων της Audio Spectrum τα AVS5, έναν ενισχυτή Yamaha AS1000 και το αντιστοιχο Yamaha CDS1000.

Στο πρόγραμμα είναι και ένα πικαπ το οποίο αναζητώ ακόμη. Θα ήθελα την γνώμη σας για πικάπ-κεφαλή συνολικά. Προσανατολίζομαι στο mk2/5 και ήθελα μια πρόταση κεφαλής κι εδώ. Η μουσική που ακούω περιλαμβάνει όργανα όπως τσέλο, κοντραμπασσο, πιάνο, φωνητικά, κιθάρα ηλεκτρική και μη, βιολί, γενικότερα καθαρά όργανα και σε σχετικά χαμηλή ένταση οπότε καλό θα ήταν να αποδίδει καλά μεσαία και μπάσα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
8.905
Απάντηση: Αναζήτηση Πικάπ.

Εάν διαβάσεις με προσοχή υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα... εάν δεν έχεις όρεξη δες αυτό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Αν πάρεις Technics, πάρε μια Arkiv στην βερσιόν κονκόρντ, η οποία είναι σχεδιασμένη ειδικά γι' αυτό το πικάπ. Αν θελήσεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα (για το ίδιο πικάπ), πάρε μια Dynavector Karat 17. Αν θελήσεις να πάρεις κάποιο διαφορετικό πικάπ, προτίμησε ένα μεταχειρισμένο με ανάρτηση, και βάλτου επάνω έναν Rega RB30x, μαζί με οποιαδήποτε των προαναφερθεισών κεφαλών. Αν προτίθεσαι να ξοδέψεις πολλά χρήματα, παράτα στην άκρη τις βινυλομαλ@$#&ς και πάρε αυτό το σετ, μαζί με μια οθονούλα βέβαια, κι άντε γειά.-

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Συμφωνω με τον Βασιλη για την SHURE 97xE που θα ειναι εξάρχης πολυ καλη και με την προοπτικη μιας jico SAS βελονας για μια αψογη κεφαλη

Reaction score
32

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Τελικά κατέληξα σε SL1200 (να πω την αλήθεια, έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο από τα 90's) και νομίζω ο Βασίλης θα το εκτιμήσει δεόντως :)

Τώρα σειρά έχει η κεφαλή βελόνα. Προσανατολιζόμουν σε μια Audio Technica Audio Technica AT440M αλλά διάβασα πως αποδίδει πολλά πρίμα κι ενδεχομένως να είναι κουραστική.

Πιθανώς θα πάρω την Arkiv και την Shure για ξεκίνημα και στη συνέχεια θα κάνω αναβάθμιση στις βελόνες. Ο βραχίονας παίζει και με τις 2 κεφαλές στην ίδια ρύθμιση ή θα χρειάζεται κάθε φορά σετάρισμα;

Κώστα, για την ώρα έχω το MacMini και την οθόνη... :405: είναι αλήθεια ότι μου έλειψε ο αναλογικός ήχος και τον είχα εγκαταλείψει εντελώς επειδή δεν είχα σωστό σύστημα ήχου.

Reaction score
32

Βασίλη, αύτό με τη χωρητικότητα δεν το κατάλαβα, είναι mod στο πικάπ ή είναι εξωτερική προσθήκη; Αν ναι πως μπαίνει, τι προσφέρει και που μπορείς να το προμηθευτείς;

Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην ελλάδα που να εμπορεύεται τις Jico SAS (ή κεφαλες βελόνες γενικότερα) η ο φίλος μας ο Ιάπωνας θα κάνει τη δουλειά;

Reaction score
8.905

Όσον αφορά το “κόλπο” για την αλλαγή της χωρητικότητας, αυτά τα T (RCA) βύσματα τα βάζεις στην είσοδο του φόνο η ενισχυτή, δεν πωλούνται αλλά είναι εύκολο να τα φτιάξεις μόνος σου. Την βελόνα SAS την παίρνεις από το ιντερνετικό κατάστημα της Jico μόνο και όπως είπα και παραπάνω.... η κεφαλή μετά απογειώνεται!

Reaction score
32

Φίλοι μου το ταξίδι ξεκίνησε με Portishead - Roads :)

Σειρά τώρα έχει η Shure :610:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Η μουσική που ακούω περιλαμβάνει όργανα όπως τσέλο, κοντραμπάσο, πιάνο, φωνητικά, κιθάρα ηλεκτρική και μη, βιολί, γενικότερα καθαρά όργανα και σε σχετικά χαμηλή ένταση οπότε καλό θα ήταν να αποδίδει καλά μεσαία και μπάσα.
Φίλοι μου το ταξίδι ξεκίνησε με Portishead - Roads
μου διαφεύγει κάτι ;:headbang:
Είναι λάθος να θεωρείς τα πρίμα πολυτέλεια .Όλος ο "αέρας" της μουσικής στα ψηλά είναι

Reaction score
32

Δεν είναι κακή. Περιμένω να ακούσω και την SHURE με την δικλη της βελόνα (χωρίς την SAS) και θα περιγράψω διαφορές. Επίσης πρέπει να πάρω ένα σετ πιατάκια για τις ακίδες των ηχείων γιατι έχω συντονισμό στο πάτωμα και μου χαλάει τον ήχο.

Reaction score
32

μου διαφεύγει κάτι ;:headbang:
Είναι λάθος να θεωρείς τα πρίμα πολυτέλεια .Όλος ο "αέρας" της μουσικής στα ψηλά είναι
Εννοώ πως τα μπάσα πονάνε στις χαμηλές εντάσεις. Συνήθως με πιο πολύ φορτίο διεγείρονται καλύτερα:p Φυσικά και τα πρίμα είναι απαραίτητα, ψάχνω ισορροπημένο ήχο. :)

Reaction score
32

Και μετά την άφιξη του Γιαπονέζου San! Εξαιρετικά αναλυτικός ήχος και λεπτομέρειες. Όμως πράγματι χρειάζεται μια αύξηση της χωρητικότητας η Shure για να πάρει λίγη ψυχή παραπάνω!

Reaction score
32

Να υπογραμμίσω πως την έβαλα σε μια κεφαλή Nagaoka που διαθέτει και ρύθμιση αζιμούθιου.

Η Arkiv υπερτερεί σε εντάσεις αλλά χάνει αισθητά σε ανάλυση. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν υπήρχε βελόνα Jico SAS για την Arkiv, αλλά η Shure είναι σαφώς πιο αναλυτική!

Reaction score
1

Την Α.Τ 440 την έχεις ακούσει ή σου είπανε πως δίνει έμφαση στα πρίμα και δεν την αγόρασες;
Η γνώμη μου είναι πως η Α.Τ είναι μία από τις καλύτερες κεφαλές για το mk2,πολύ ισορροπημένη και υπέρ αναλυτική!
Τώρα επάνω έχω την Arkiv, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, αλλά όχι καλύτερη από την Α.Τ!
Την Shure δεν την έχω ακούσει,μπορείς να μου παραθέσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της και πόσο την αγόρασες;

Reaction score
32

Την αγόρασα περίπου 65 ευρώ από ebay γιατί στην ελλάδα θέλανε 1,5 μήνα για να την φέρουν. 160 δολλάρια κι ενάμιση μήνα χρειάστηκα για την jico sas. Θα πάρω φωτό από τα specs της την δευτέρα και θα την ανεβάσω.

Με την audio technica έγινε όπως ακριβώς τα είπες, αλλά σίγουρα θα είναι η επόμενη αγορά μου και στη συνέχεια κάποια nagaoka. Εσύ το επιβεβαιώνεις αυτό που όλοι ισχυρίζονται σχετικά με την AT;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

H M97xE/SAS μαλλον στην κλαση της AT150MLX φτανει και οχι της ΑΤ440 κυριως λογω στελεχους και μεταλικου σωματος.

Reaction score
32

H M97xE/SAS μαλλον στην κλαση της AT150MLX φτανει και οχι της ΑΤ440 κυριως λογω στελεχους και μεταλικου σωματος.
Καλό να το γνωρίζουμε :thumbsup: Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
8.905

Για μένα ο συνδυασμός που έκανες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο... και μάλλον θα απογοητευτείς από τις μελλοντικές αγορές που σκέφτεσαι να κάνεις... χαμένα λεφτά θα έλεγα, καλορίζικη και πάλι!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης