Αναζήτηση ηχείων και ψυχικη διαταραχη..

Reaction score
0
παιδιά κελημέρα,

ψάχνω για ηχεία εδώ και ένα τρίμηνο με κόστος 1500-2000 ευρώ. ενισχυτής ο Naim nait 5i. αδυνατω να ακουσω πολλα ηχεια γιατι μενω θεσσαλονικη, που ως γνωστον φημιζεται για τα σουτζουκακια της και οχι για τα μαγαζια της..
με τα πολλα -και λιγο πριν τρελαθω από το ψαξιμο- διαβασα και ακουσα τα παρακατω που μου αρεσαν¨

atc scm 19 (αλλά θα γεμισουν τον 22τμ χώρο μου?)
atc scm40 (φτάνει όμως ο Naim?)
spendor A5 (από περιοδικά μόνο)
totem arro (θα παίζουν κοντά στον τοίχο?)
opera grand mezza (από εμφάνιση super, από απόδοση?)
system audio 1550 (αρέσουν και στη γυναίκα μου, χε χε)

Νομίζω οτι βαρέθηκα να ψάχνω και μου έχει γίνει και λίγο έμμονη ιδεά! Θα ακούσω και τις γνώμες σας και χωρίς πολλή σκέψη θα αγοράσω ότι μου κάτσει καλύτερα!.

Η συμβολή σας κρίνεται σημαντική για την ψυχική μου υγεία...

ευχαριστω!

Reaction score
4
Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων και ψυχικη διαταραχη..

Ποια ηχεία θα αντικαταστήσουν ή ποια είχες πριν και σου άρεσαν - ή τι δεν σου άρεσε και θέλεις από τα νέα ; :137:

Reaction score
10
Αφου θες να τα βάλεις και κοντά σε τοίχο πάρε τα 40αρια να ηρεμήσεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων και ψυχικη διαταραχη..

Ποια ηχεία θα αντικαταστήσουν ή ποια είχες πριν και σου άρεσαν - ή τι δεν σου άρεσε και θέλεις από τα νέα ; :137:
Είχα τα Kef Iq5. 'Μικρός' ήχος, καθόλου αναλυτικός, δε σε έβαζε στο τριπ να ακουσεις πραγματικα μουσική.
Θέλω 'involvement' στον ήχο, καλή ανάλυση, καθαρότητα.
με μια λέξη, συμμετοχή στη μουσική.

Reaction score
70
Γιάννη σου έστειλα και π.μ. αν θέλεις να ακούσεις τα audio physic spark 3 στον χώρο σου.Πιστεύω θα σου ταιριάξουν πολύ καλά με τα naim γι'αυτό και επιμένω να τα ακούσεις στον χώρο σου.Άσε που αρέσει στις γυναίκες το "κόψιμο" των audio physic...

Reaction score
4

αφου σ'αρεσει η αναλυση σιγουρα να τσεκαρεις τα audio physic του προλαλησαντα

στα λεφτα που κοιτας για ριξε και μια ματια και στα Yamaha Soavo-1, σουπερ value for money ηχεια με πολυ καλο range και αναλυση, βεβαια δεν ξερω ποσο θα ταιριαξουν με τον Naim, ποτε δεν ξερεις βεβαια...

κοιτα και τπτ πιο ευαισθητα ηχεια μιας και εχεις "λιγα" βατ

Reaction score
1.380

... Νομίζω οτι βαρέθηκα να ψάχνω και μου έχει γίνει και λίγο έμμονη ιδεά! Θα ακούσω και τις γνώμες σας και χωρίς πολλή σκέψη θα αγοράσω ότι μου κάτσει καλύτερα!.
Ελπιζω οτι αυτο ειναι αστειο γιατι 2000 ειναι μεγαλο ποσο. Υπαρχουν καποιοι που διαφωνουν αλλα για μενα τα ηχεια ειναι με διαφορα ο σημαντικοτερος κρικος της αλυσιδας που οταν το αλλαζουμε διαφοροποιουν αμεσως τον ηχο. Κλεισε ραντεβου και ελα μια μερα Αθηνα για ακροασεις. Εμπιστεψου μονο τα αυτια σου.

Reaction score
4

Είσαι έτοιμος να "στήσεις" ; :137:

Τα πάνταόλα ;

Το μέγεθος του ηχείου, πόσο και που ; :137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Θα τα σηκώσει ο Naim όμως? δε μιλάω για υψηλές εντάσεις βέβαια.
Oύτε για αστείο...
Αν και ο αυτός που ξέρει τα atc καλύτερα απ όλους είναι ο κος Θέμης,δεν νομίζω ο naim να αναδείξει τα συγκεκριμένα ηχεία.Όχι γιατί είναι κακός ενισχυτής αλλά δεν έχει επαρκή ισχύ για ηχείο τέτοιας ευαισθησίας.Επίσης έχει δει κανείς το μαγνήτη που έχουν στο woofer?Σαν φρένο φορτηγού είναι.Που να κουνηθεί σωστά αυτό το πράμα με λιγότερο απο καμιά 150άρα watt.

Αν βρείτε κάπου τα duevel planets ακούστε τα.Παρόλο που είμαι φαν των monitor και τα συγκεκριμένα μόνο τέτοια δεν είναι,μ άρεσαν πολύ!Τρομερό μπάσο σε έκταση(λίγο χαλαρό βέβαια),πολύ καλές μεσαίες και υψηλές,σχετικά ασαφής στερεοφωνική εικόνα(επιφύλαξη σ αυτό αν πειραματιστείτε-ThanasisK,ποιά η γνώμη σου σ αυτό το θέμα).Λόγω ευαισθησίας ταιριαστό με τον ενισχυτή σας,για να μπορείτε να ακούτε και σε σχετικά υψηλές στάθμες όποτε θελήσετε.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Oύτε για αστείο...
Αν και ο αυτός που ξέρει τα atc καλύτερα απ όλους είναι ο κος Θέμης,δεν νομίζω ο naim να αναδείξει τα συγκεκριμένα ηχεία.Όχι γιατί είναι κακός ενισχυτής αλλά δεν έχει επαρκή ισχύ για ηχείο τέτοιας ευαισθησίας.Επίσης έχει δει κανείς το μαγνήτη που έχουν στο woofer?Σαν φρένο φορτηγού είναι.Που να κουνηθεί σωστά αυτό το πράμα με λιγότερο απο καμιά 150άρα watt.
gstriftos οι μεγάλοι μαγνήτες δεν απαιτούν απαραίτητα πολλά βαττ.
Θα μπορούσαν να είναι μικρότεροι και να έχουν την ίδια ευαισθησία σαν μεγάφωνα. Οι μεγάλοι μαγνήτες απλά κρατούν πάντα το πηνίο μέσα στο διάκενο και δεν υπάρχουν παραμορφώσεις.
Όσον αφορά τώρα στην "τεράστια" ισχύ που όλοι νομίζουν οτι χρειάζονται ηχεία σαν τα ATC των 85db, σε βεβαιώ οτι είναι περισσότερο μύθος παρά η αλήθεια. Η εταιρία όταν δίνει το κατώτατο όριο στα 50 βαττ σημαίνει οτι το ηχείο μπορεί να παίξει άριστα σε ένα νορμαλ χώρο και τα 300 ανώτατο, οτι μπορεί να τα σηκώσει, όχι οτι απαραίτητα τα χρειάζεται.
Εξ άλλου γι αυτό υπάρχουν οι δοκιμές για να λύνονται οι απορίες.

Και κάτι ακόμη: Με όλα τα, εκτός κλασσικής, κομπρεσσαρισμένα του θανάτου κομμάτια που σηνήθως ακούμε, δεν κλιπάρει κανένας ενισχυτής κι ας παίζουν χίλιοι νοματέοι. Βάλε μία σκέτη σοπράνο ακομπρεσάριστη και εκεί βλέπεις ποιός ενισχυτής αντέχει και ποιός όχι.

Reaction score
791
Γιατί δεν δοκιμάζεις και τα ηχεία για τα οποία σχεδιάσθηκε αυτός ο ενισχυτής; Τα naim allae (τα μικρά δαπέδου της naim, μπορεί να κάνω λάθος στο όνομα). Είναι στα χρήματα που διαθέτεις και πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει. Φυσικά μετά πας στα 40άρια.

Reaction score
0
Γιατί δεν δοκιμάζεις και τα ηχεία για τα οποία σχεδιάσθηκε αυτός ο ενισχυτής; Τα naim allae (τα μικρά δαπέδου της naim, μπορεί να κάνω λάθος στο όνομα). Είναι στα χρήματα που διαθέτεις και πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει. Φυσικά μετά πας στα 40άρια.
Ο μόνος λόγος -αν και ανόητος- είναι οτι δεν έχω ακούσει να αναφέρονται πουθενά (δοκιμές, προτάσεις κτλ).
Θα προσπαθήσω να τα ακούσω πάντως, είναι και όμορφα αισθητικά. Ωστόσο το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι μάλλον το μέγεθος του ηχείου. Μου αρέσουν καλύτερα τα βάσης νομίζω αλλά έχω πάντα την αμφιβολία αν θα μπορέσουν να γεμίσουν ένα χώρο 20-25 τμ. και καθως δεν μπορω να δοκιμασω ηχεία στο σπίτι, μενω με την απορία.

Reaction score
0
ασε που βλεπω δυστυχως οτι κοστιζουν γυρω στα 3500, οπότε ξεπερνά το budget μου..

Reaction score
10
Φίλε μου μια χαρά θα τον γεμίσουν το χώρο σου, τα έχω ακούσει και σε μεγαλύτερο χώρο με ενισχυτή ανάλογης ισχύος με τον δικό σου. Επίσης δεν θα έχεις και πρόβλημα στις χαμηλές συχνότητες λόγω κλειστής καμπίνας.

Και τώρα που έχει πέσει και η λίρα είναι σα να κλέβεις εκκλησία. Και από αυτή την άποψη αν το δεις θα κάνεις μία εξαιρετική αγορά! Νομίζω ότι κοστίζουν περίπου 2500 Ε αλλά καλό θα ήταν να μας πει ο κύριος Θέμης...

Reaction score
0
ασε που βλεπω δυστυχως οτι κοστιζουν γυρω στα 3500, οπότε ξεπερνά το budget μου..
Λάθος, μάλλον μιλας για τα Naim Ariva, που φαινονται πολυ ενδιαφεροντα για το entry level που θελω να στησω.
Τα έχει ακούσει κανείς? Στο web βλεπω πως ειναι ευκολα στην οδηγηση και ταιριαζουν γαντι με τα Naim 5.

Reaction score
791
Ναι, συγνώμη μιλάω για τα Ariva τα οποία τα έχω ακούσει εκτενώς. Μάλλον θα έχεις γλυκό πονοκέφαλο μεταξύ atc 40 και naim ariva!!!! Πάντως σε μεγαλίτερες σειρές το πάντρεμα naim ενισχυτικά με atc ηχεία είναι εκπληκτικό και ας μην σε προιδεάζει η ισχύς των ενισχυτικών:126:

Reaction score
791
Βλέποντας όμως τώρα το site της Naim το Αriva το έχει discontinued, ενώ βέβαια ο Ορφέας το έχει στους τιμοκαταλόγους του. Οπότε μάλλον άκυρο το Ariva.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm