Αναζήτηση ηχείων.

Reaction score
1
Γεία σε όλους και καλός σας βρήκα....
Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή ηχείων.Πρόσφτα έπεσε στα χέρια μου ένας mission cyrus ii + psx τον οποίο θα συνδέσω με ενα technics sl 1200 με κεφαλή jvc-z1s και βελόνα jico sas,ο χώρος μου είναι περίπου 17 τμ και οι μουσικές που ακούω κυρίως (sou-jazz-funk).
Το μπάτζετ που διαθέτω είναι περίπου 400 ευρώ είται για καινούργια είται για μεταχηρισμένα,ποιά έιναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω;
Επίσης στο μέλλον θα άξιζε η αγορά ενος phono ή με καλύπτει το υπάρχον;
Και τέλος,ένας γνωστός πουλάει τα celestion sl6 τα έχει ακούσει κάποιος θα ταίριαζαν με αύτον τον ενισχυτή;
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην κούρασα...

Reaction score
1
Και τον ενισχυτή και τα ηχεία τα έχω ακούσει παλιά και μου άρεσαν αλλά όχι στο ίδιο σύστημα. Θεωρώ ότι ταιριάζουν ηχητικά αλλά τα ηχεία ενώ είναι 8Ω έχουν χαμηλή ευαισθησία, 84db. Τα 50w του ενισχυτή ίσως να μην επαρκούν οπότε κατά την προσωπική μου γνώμη μάλλον όχι για σετ με αυτόν τον ενισχυτή.
Το phono stage του ενισχυτή είναι καλό και για να πάρεις καλύτερο ήχο πρέπει να πας σε ανώτερη κατηγορία. Τα γνωστά που υπάρχουν σε χαμηλές κατηγορίες δεν θα αναβαθμίσουν το ήχο σου σε όλα τα σημεία.
17 τμ είναι καλά αλλά θα σου πρότεινα ηχείο δαπέδου και σχετικά εύκολο, πάνω από 89db και 8Ω.
Καλώς ήρθες. :)

Reaction score
1
Αν και δεν συνηθίζω να προτείνω εδώ now for sale συσκευές τσέκαρε μήπως μπορείς να ακούσεις αυτά με τον ενισχυτή σου, είναι ακριβώς στα χαρακτηριστικά που έγραψα και ίδια μάρκα. Λίγο ακριβότερα όμως.

http://www.hifi-review.com/151250-mission-mx3.html
System type 2-way
Enclosure type Bass-reflex
Frequency response ± 3dB 48 - 20000 Hz
Nominal impedance 8 Ohm
Amplifier Requirements 25 - 100 W
Sensitivity (2.83V/1m) 89 dB
Tweeter 25 mm (1 in.) dome
Woofer 2 x 130 mm (5 in.)
Dimensions (H x W x D) 815 x 172 x 340 mm / 32.09 x 6.77 x 13.39 in.
Weight 19.2 kg / 42.24 lbs.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
για τον χώρο σου και για το μπάτζετ εγώ θα σου πρότεινα το εξής
ο ενισχυτής που έχεις είναι μικρός...δεν θα σου βγάλει μπασάκι

γνώμη μου είναι να πάρεις 2 sub koda(2 όμως!)
https://www.skroutz.gr/s/12148610/Koda-SW-850-MKII.html
αν το ψάξεις μπορεί να τα πάρεις και ένα κλικ πιο φθηνά

και βρίσκεις ότι πιο ευαίσθητο ηχείο (κοιτάς ευαισθησία db δηλαδή...όσο πιο μεγάλο νούμερο...τόσο πιο εύκολα θα το οδηγήσει ο cyrus και άρα θα το παίξει και πιο δυνατά) κυκλοφορεί με τα ρέστα
πχ από τα λίγα που είδα σε καινούριο
https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=5020
https://www.audioshow.gr/index.php?...uct_id=1627&virtuemart_category_id=68&lang=el
https://www.odes.gr/el/wharfedale-cr-30-1-walnut-pearl.html
https://www.skroutz.gr/s/5072227/Taga-Harmony-Platinum-S-90-SL.html

μετά παίρνεις τα καλώδια ηχείων από τον ενισχυτή και συνδέεις το κάθε ηχείο με τις μπόρνες του κάθε sub(για κάθε κανάλι ξεχωριστά left-right...θα δημιουργήσεις δηλαδή 2 ζεύγη sub-ηχείο ) και από εκεί και μετά ξανά στο ηχείο(είναι αυτά τα κόκκινα-μαύρα τσουτσουν@κια στην φωτό) μετά

κόβεις συχνότητες από 80hz και πάνω με το ποτενσιόμετρο του κάθε sub και είσαι κομπλέ ;)

Reaction score
1.064
Τα monitor audio brownse 2 ειναι ευκολο και καλο ηχειο .
Πρεπει να παρεις με τα ρεστα 2 βασουλες οπωσδηποτε .
Αναλογα το χωρο , αποστασεις κλπ, οπως ειπε ο daharis666 αν χρειαστει περνεις ενα σαμπ
Αν χρειαστει

Reaction score
1
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας,δέν θα ήθελα να παω σε δαπέδου γιατι δεν με βολεύει πολύ.Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο cyrus μαζί με το psx έχει 70w οτι είδα στο net::
Continuous power – 50W/CH (both driven into 8 Ohms)
Continuous power (with PSX connected) – 70W/CH (both driven into 8 Ohms)
Αν υσχίει αυτό απο πόσα db και πάνω (περίπου) πρέπει να είναι τα ηχεία ;
Θα έχω υπ όψιν για sub αν χρειαστεί,για τα audio brownse 2 έχω ακούσει καλά λόγια θα είναι μέσα στα υποψήφια !!
Αν ανέβαζα λίγο το μπάζετ θα άξιζε κατι άλλο ;
Και τέλος οταν μιλάμε για phono καλύτερο απ το υπάρχων σε ποιά κατηγορία απευθυνόμαστε ;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας,δέν θα ήθελα να παω σε δαπέδου γιατι δεν με βολεύει πολύ.Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο cyrus μαζί με το psx έχει 70w οτι είδα στο net::
Continuous power – 50W/CH (both driven into 8 Ohms)
Continuous power (with PSX connected) – 70W/CH (both driven into 8 Ohms)
Αν υσχίει αυτό απο πόσα db και πάνω (περίπου) πρέπει να είναι τα ηχεία ;
Θα έχω υπ όψιν για sub αν χρειαστεί,για τα audio brownse 2 έχω ακούσει καλά λόγια θα είναι μέσα στα υποψήφια !!
Αν ανέβαζα λίγο το μπάζετ θα άξιζε κατι άλλο ;
Και τέλος οταν μιλάμε για phono καλύτερο απ το υπάρχων σε ποιά κατηγορία απευθυνόμαστε ;
Όσα πιο πολλά db τόσο πιο εύκολα και σε μεγαλύτερες στάθμες θα παίξει το ηχείο με τον ενισχυτή σου

sub δεν σημαίνει ότι θα ακούς μπαμ-μπουμ σαν ραπερ
αλλά ότι θα έχεις 10000000+ φορές καλύτερο χαμηλό-μπάσο στις μουσικές που ακούς και ειδικά στις συχνότητες που παίζει η μπότα

κάτι που δεν πρόκειται να πάρεις ΠΟΤΕ με κανένα σκέτο ηχείο από αυτά που μπορείς να κουμπώσεις στον cyrus
τον popo σου να χτυπάς:D;)

Reaction score
1
Για καλύτερο γενικά ήχο από το πικάπ θες phono stage πάνω από 250 ευρώ, για καινούργιο..
Αφού δεν θες δαπέδου και αφού έχεις το τροφοδοτικό πάρε για αρχή μόνο υπογούφερ και αφού το πάρεις πες του φίλου σου να φέρει τα ηχεία του να τα δοκιμάσεις πακέτο με το υπόγούφερ. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει το αποτέλεσμα, το σύστημα θα παίζει σωστά και επίσης θα καλύπτεις επαρκώς το χώρο.
Για sub μην δώσεις πάνω από 300 και πάρε μόνο 8 ίντσες, δεν σου χρειάζεται μεγαλύτερο σε οικιακό χώρο με τα γνωστά προβλήματα που αυτοί έχουν.

Reaction score
448
εγω παντως εαν ακουγα 99% soul-jazz-funk θα κοιτταζα κατι σε μονοδρομο..
αν δεις σε αγγελειες θα βρεις... καπου πηρε το ματι μου κατι Spicom και το παιδι (Skokman ) τα δινει πολυ φθηνα, καπου 350ε.... κανε εναν κοπο παρε αγκαζε τον ενυσχητη σου, πεταξου μεχρι το Περαμα να τα ακουσεις.. δεν χανεις τιποτα... νομιζω ειναι ταμαμ για αυτο που θες..
Εαν ειχα χωρο θα τα τσιμπαγα για δευτερο συστηματακι πακετο με τον Tsakiridis Achileas που εχω , ενα dual Πικαπακι και ενα Sony XA30s που εχω και καθονται..... (Υποψιν δεν ξερω και δεν εχω καμια σχεση με τον πωλητη ε)...

Reaction score
1
Καλησπέρα,μοίπος γνωρίζεται για το Q Acoustics Q3020I το βρήκα σε κάλη τίμη κ σε καλή κατάσταση.

Reaction score
1.064
Καλο ηχειο ευκολοδηγητο αλλα δεν εχει καλο χαμηλο 64Hz ...λεει. Θελει ενα σαμπακι 8αρι μικρο μαζι με το ζευγος

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510