Αναζήτηση ηχείων

Reaction score
248
Το studio17 έχει το Harbeth Monitor 30.1 στα 2.450 e (λέει). Πολύ καλή λύση για αυτό που ψάχνεις.
Σε ευχαριστώ,φαινεται ενδιαφέρον.Θα το βάλω σε μια λίστα που θα προσπαθήσω να φτιάξω.Δυστυχώς απογοητέυτικα λίγο με τα Καναδέζικα reference 3a γιατί ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι θα τα έχει διαθέσιμα για ακρόαση μετά τον Άυγουστο.

Reaction score
3.001
Σε ευχαριστώ,φαινεται ενδιαφέρον.Θα το βάλω σε μια λίστα που θα προσπαθήσω να φτιάξω.Δυστυχώς απογοητέυτικα λίγο με τα Καναδέζικα reference 3a γιατί ο αντιπρόσωπος μου είπε οτι θα τα έχει διαθέσιμα για ακρόαση μετά τον Άυγουστο.
Το dulcet έχει όλα τα καλά χαρακτηριστικά της εταιρίας στη μεσαία περιοχή αλλά είναι κακό χαμηλά ξέχνα το, ενώ το
de Capo είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σ΄αυτα τα λεφτά κι αυτό το μέγεθος, αξίζει και το τελευταίο λεπτό.

Reaction score
248
Το dulcet έχει όλα τα καλά χαρακτηριστικά της εταιρίας στη μεσαία περιοχή αλλά είναι κακό χαμηλά ξέχνα το, ενώ το
de Capo είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σ΄αυτα τα λεφτά κι αυτό το μέγεθος, αξίζει και το τελευταίο λεπτό.
Το φαντάζομαι γιατί είχα ακούσει τα dulcet σε έκθεση και μου είχαν αρέσει.Πιστεύω οτι τα μεγαλύτερα θα έχουν πιο ολοκληρωμένο ήχο.Κοστίζουν βέβαια και 4.000e

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Προς θεου, μη δωσεις 2,5 χιλιαρικα για να αγορασεις αυτες τις αγγλικες παπουτσοθηκες(χαρμπεθ) που κανουν μονο για...τουιτερ!! Αν δωσεις 2.5 χιλ. για ''ηχεια'' πρεπει να δωσεις κι αλλα 5 χιλιαρικα για σαμπ. Τα παιδια που σου μιλανε εδω, δεν κανουν επιδειξη γνωσεων. Να σε βοηθησουν να κανεις το σωστο προσπαθουν. Μην πεφτεις στη λουμπα της ηλιθιας χαιεντιας με πανακριβα εγγλεζικα ρεζιλόξυλα τυπου βασης. ΔΕΝ παιζουν. Στις μερες μας ολα τα ηχεια βασης ειναι-ξαναλεω- για χρηση τουίτερ/μιντ. Τελος.

Reaction score
7.038
Προς θεου, μη δωσεις 2,5 χιλιαρικα για να αγορασεις αυτες τις αγγλικες παπουτσοθηκες(χαρμπεθ) που κανουν μονο για...τουιτερ!! Αν δωσεις 2.5 χιλ. για ''ηχεια'' πρεπει να δωσεις κι αλλα 5 χιλιαρικα για σαμπ. Τα παιδια που σου μιλανε εδω, δεν κανουν επιδειξη γνωσεων. Να σε βοηθησουν να κανεις το σωστο προσπαθουν. Μην πεφτεις στη λουμπα της ηλιθιας χαιεντιας με πανακριβα εγγλεζικα ρεζιλόξυλα τυπου βασης. ΔΕΝ παιζουν. Στις μερες μας ολα τα ηχεια βασης ειναι-ξαναλεω- για χρηση τουίτερ/μιντ. Τελος.
έχεις ένα δίκιο εδώ αδιαμφισβήτητα, αλλά αν βρεις και "βάσης" μεγάλου όγκου (σχεδόν πατώματος) κάτι θα ακούσεις!! anyway πολύ σημαντικό πράγμα ίσως το σημαντικότερο που το τονίζει συνεχώς ο Κώστας είναι ο χώρος που εχεις. Το είδα με πειράματα στον δικό μου. Με αυτόν ξεκινάς και με αυτόν καταλήγεις!!:):)

Reaction score
248
έχεις ένα δίκιο εδώ αδιαμφισβήτητα, αλλά αν βρεις και "βάσης" μεγάλου όγκου (σχεδόν πατώματος) κάτι θα ακούσεις!! anyway πολύ σημαντικό πράγμα ίσως το σημαντικότερο που το τονίζει συνεχώς ο Κώστας είναι ο χώρος που εχεις. Το είδα με πειράματα στον δικό μου. Με αυτόν ξεκινάς και με αυτόν καταλήγεις!!:):)
Το γνωρίζω οτι όλοι θέλουν να βοηθήσουν.Παρακολουθώ το site πολύ καιρό και αν είχα αμφιβολίες δεν θα έπερνα μέρος.Όπως είπα ο χώρος είναι σχετικά μικρός(18τμ)και θα ήθελα ένα μαζεμένο ηχείο να κάνει οσον το δυνατόν καλύτερα την δουλειά.Δεν περιμένω με τα δεδομένα που έχω θέσει να αποκτήσω παπάδες,απλά ένα μεστό ήχο που να κατεβαίνει χαμηλά οσο γίνεται καλύτερα.Για αυτό ζήτησα κάποιες προτάσεις, ώστε σιγά-σιγά να ξεκινήσω ακροάσεις.
[DOUBLEPOST=1551565370][/DOUBLEPOST]
Το γνωρίζω οτι όλοι θέλουν να βοηθήσουν.Παρακολουθώ το site πολύ καιρό και αν είχα αμφιβολίες δεν θα έπερνα μέρος.Όπως είπα ο χώρος είναι σχετικά μικρός(18τμ)και θα ήθελα ένα μαζεμένο ηχείο να κάνει οσον το δυνατόν καλύτερα την δουλειά.Δεν περιμένω με τα δεδομένα που έχω θέσει να αποκτήσω παπάδες,απλά ένα μεστό ήχο που να κατεβαίνει χαμηλά οσο γίνεται καλύτερα.Για αυτό ζήτησα κάποιες προτάσεις, ώστε σιγά-σιγά να ξεκινήσω ακροάσεις.
Μουσική ακούω κυρίως το βράδυ αργά λόγω παιδιού κτλ και παίζω σε πολύ χαμηλές εντάσεις.

Reaction score
248
Κοίταξε εγώ δεν τοέχω ακούσει αυτό το ηχείο που προτάθηκε,αλλά δεν είναι τίμιο αυτό που λές απέναντι στον Έλληνα αντιπρόσωπο.Ο καθένας έχει τα γούστα του.

Reaction score
4.250
Κωστα μια ερωτηση θεωρητικη.
Εχουμε 4 ηχεια βασης ενεργα επώνυμης μαρκας. Να το κανω και συγκεκριμενο, Dyanaudio focus 20xd. Παιρνουμε και 4 γουφερ της ιδιας εταιριας.

Από την άλλη ο κατασκευαστης προεβλεψε ότι αντι να παρεις 4 εξωτερικα σαμπ εχεις 4 ηχεια δαπέδου ενεργα με γουφερ καταλληλο για να μην πας στα εξωτερικα σαμπ, όπως πχ το DYNAUDIO FOCUS 60XD.

Αντιπαρέρχομαι το οικονομικο στοιχειο, θεωρητικα παντα για να προτιμησω την κουρτινα νο 1?

Reaction score
1.369
Φίλε μου, καταλαβαίνω οτι έχεις ένα μικρό χώρο που δεν θέλεις να αλοιώσεις την αισθητική του με αντικείμενα που θα βοηθήσουν τον ηχητικά, όπως επίσεις δεν θέλεις να τον γεμίσεις με κουτιά που παράγουν ήχο.
Παρολα αυτά, το να μην παίρνεις ισορροπημένα και σε ολο το φάσμα την πληροφορία που υπάρχει στις ηχογραφήσεις είναι ξεκάθαρα λάθος, το οποίο δημιουργεί στερήσεις και μειώνει σημαντικά την απόλαυση. Επίσεις ο ενισχυτής σου είναι ανίκανος να οδηγήσει σωστά σχεδον οποιοδήποτε σοβαρό ηχείο.

Λαμβάνοντας υπ΄οψιν μου τα παραπάνω η πρόταση μου είναι να ξανασκεφτείς την περίπτωση ενός ζευγαριού ενεργών, συμπληρώνοντάς τα με δυο σαμπγούφερς. Αν δεν σου αρέσουν αισθητικά τα σαμπ υπάρχουν και κάποια που είναι περοσσότερο διακριτικά όπως τα παρακάτω.
https://www.bowerswilkins.com/home-audio/pv1d
http://lyngdorf.com/bw-2/

Τώρα αν επιμένεις να πάς σε επιλογή παθητικών βάσης θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα Pmc twenty5.22. Με τοποθέτηση κοντά στον πίσω τοίχο, όπου τα ηχεία αυτά παίζουν απροβλημάτιστα και σε συνδυασμό με τη γραμμή μεταφοράς χαμηλών, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δεν θα μπορέσει βέβαια να τα οδηγήσει σωστά ο ενισχυτής σου. Το ίδιο συνέβει και με τα focal που άκουσες, τα οποία είναι εξαιρετικά αν τα ακούσεις να οδηγούνται σωστά.

• Like
Reactions: PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.449
...την κουρτινα νο 1?
Δυο βασικοί λόγοι απο μένα:
  1. Ούτε για πλάκα δεν μπορείς να εξισώσεις τα δυο 7αρια ενός (καταπληκτικού!) 60XD με ένα καλό υποβαθύφωνο στην πρώτη οκτάβα, σε στάθμη. Τα 7αρια θα “τελειώσουν” πολύ νωρίτερα.
  2. Τα υποβαθύφωνα μπορουν να τοποθετηθούν στον χώρο στις θέσεις που είναι προτιμητέες για την αναπαραγωγή χαμηλών, οι οποίες ειναι διαφορετικές απο τις βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης των ηχείων για αναπαραγωγή μεσαίων-υψηλών. Δυστυχώς δεν μπορείς να κόψεις το 60xd σε πάνω και κάτω μέρος για να βάλεις τα γούφερ στις θέσεις του δωματίου που παίζουν καλύτερα ;)
(Στα Grimm μπορείς!)

Reaction score
238
Για την υπερβολή στο μπατζετ σου: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/aviator/charioaviatornobile.html

Εγώ θα επέλεγα αυτό: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/aviator/charioaviatornobile.html
Και για σαμπ αυτό: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/syntar/chario-syntar-501.html
Και με τα ρέστα, θα έκανα οικονομία για να πάρω to εξωτερικό τροφοδοτικό του ενισχυτή σου, αν και νομίζω ότι σε παίνρει οριακά: https://www.naimaudio.com/product/flatcap-xs

my 0.02 EUROS

Reaction score
248
Για την υπερβολή στο μπατζετ σου: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/aviator/charioaviatornobile.html

Εγώ θα επέλεγα αυτό: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/aviator/charioaviatornobile.html
Και για σαμπ αυτό: https://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/chario/syntar/chario-syntar-501.html
Και με τα ρέστα, θα έκανα οικονομία για να πάρω to εξωτερικό τροφοδοτικό του ενισχυτή σου, αν και νομίζω ότι σε παίνρει οριακά: https://www.naimaudio.com/product/flatcap-xs

my 0.02 EUROS
Καλημέρα σε όλους,πολύ καλή πρόταση,ευχαριστώ.Πιστέυεις οτι το flatcap θα αναβαθίσει την απόδοση του xs?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.299

Reaction score
248
μην πιέζετε τον φίλο....
αφήστε τον να πάρει χάρμπεθ
Δεν έχω αποφασίσει να αγοράσω ακόμα κάτι. Απλά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην ακούσω και τα harbeth εφόσον δεν έχω ακούσει ποτέ τα 30.1.Έχω σε λίστα 1)PMC, 2)CHARIO, 3)HARBETH, 4)EGGLESTON WORKS(μτχ), 5)GOLDENEAR και συνεχίζουμε.
[DOUBLEPOST=1551605370][/DOUBLEPOST]
Δεν έχω αποφασίσει να αγοράσω ακόμα κάτι. Απλά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην ακούσω και τα harbeth εφόσον δεν έχω ακούσει ποτέ τα 30.1.Έχω σε λίστα 1)PMC, 2)CHARIO, 3)HARBETH, 4)EGGLESTON WORKS(μτχ), 5)GOLDENEAR και συνεχίζουμε.
Να μην ξεχάσω και αυτά:
Vienna Acoustics Haydn Grand Symphony

Reaction score
6.596
:rolleyes:Αυτα τα Vienna θα παιζουν καλα κλασικη ...τα χαρμπεθ ταιριαζουν με ναιμ γιατι ειναι αγγλικα και τα δυο...αμα τα ακουσεις εκει θα ειναι καλα και για το σπιτι,αυτα...8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.851
Με 2,5 χιλιάρικα, ε;

Οκ. Πάρε μια τετράδα 10", και για αρχή, ένα ζευγάρι ομοαξονικά 8".

Ξέρω ότι δε φτάνουν τα λεφτά για τετράδα 10", αλλά άλλα τόσα χρειάζεσαι.

Καλές ακροάσεις.
Άμα δε φτάνουν τα λεφτά,, πάρε την απαραίτητη τετράδα, και 1 δορυφόρο.

Αργότερα, σε δεύτερο χρόνο, παίρνεις τον δεύτερο δορυφόρο....

Είναι να έχεις τις σωστές προτεραιότητες.

Reaction score
238
Καλημέρα σε όλους,πολύ καλή πρόταση,ευχαριστώ.Πιστέυεις οτι το flatcap θα αναβαθίσει την απόδοση του xs?
Πάντα τα εξωτερικά τροφοδοτικά της ΝΑΙΜ αναβαθμίζουν τα κυρίως κομμάτια (ενιχυτές, ντακ, στρίμερς κλπ). Εφόσον θες να κρατήσεις τον ενισχυτή που έχεις, είναι η επόμενη λογική αναβάθμιση που κάνει κανείς όταν έχει ΝΑΙΜ. ΚΑι το κυριότερο, αν αργότερα αναβαθμίσεις σε ενισχυτικά της ίδιας εταιρείας, ΔΕΝ πετάς τα τροφοδοτικά, τα χρησημοποιείς!!!!

Μίλα με τον Μιχαήλο στον Ορφέα Πετρούπολης, ίσως έχει να σου δώσει και ντέμο να ακούσεις στο χώρο σου για να βγάλεις μόνος σου συμπερασμα.

Reaction score
3.001
[DOUBLEPOST=1551605370][/DOUBLEPOST]

.
Επειδή απ΄την αρχή φωτογράφισες ακριβώς τι ψάχνεις, (όπως θα παρατήρησες), αντί για προτάσεις "επ 'αυτού",
δέχτηκες μέχρι και κριτική για τις επιλογές σου (π.χ. ...ο ενισχυτής σου είναι ανίκανος να οδηγήσει...) δηλαδή είσαι υπόλογος... με τα δικά σου λεφτά, και ποιός το λέει αυτο? ( άλλαξέ τα όλα ..... ) δηλ. κριτική και για τις επιλογές σου.
Ενώ ρωτάς με απόλυτη σαφήνεια.... ψάχνω για ηχείο βάσης.
Ναι... ψάχνεις, και καλά κάνεις, αλλά σε λάθος forum.

Μην τσιμπάς λοιπόν με προϊόντα εργαστηρίου που αποτελούν πάθος για κάποιους !

Τα ενεργά είναι σα να φορτώνεσαι μαζί με την τύπισσα και την πεθερά.

Τα sub είναι σα να φορτώνεσαι την τύπισσα την πεθερά και τα παιδιά της τύπισσας απ' τον πρώτο γάμο.

Το οξύμωρο είναι ότι αυτο.... συμβαίνει στα Ομορφόπαιδα τα "Ατίθασα" . :focus:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.299
Επειδή απ΄την αρχή φωτογράφισες ακριβώς τι ψάχνεις, (όπως θα παρατήρησες), αντί για προτάσεις "επ 'αυτού",
δέχτηκες μέχρι και κριτική για τις επιλογές σου (π.χ. ...ο ενισχυτής σου είναι ανίκανος να οδηγήσει...) δηλαδή είσαι υπόλογος... με τα δικά σου λεφτά, και ποιός το λέει αυτο? ( άλλαξέ τα όλα ..... ) δηλ. κριτική και για τις επιλογές σου.
Ενώ ρωτάς με απόλυτη σαφήνεια.... ψάχνω για ηχείο βάσης.
Ναι... ψάχνεις, και καλά κάνεις, αλλά σε λάθος forum.

Μην τσιμπάς λοιπόν με προϊόντα εργαστηρίου που αποτελούν πάθος για κάποιους !

Τα ενεργά είναι σα να φορτώνεσαι μαζί με την τύπισσα και την πεθερά.

Τα sub είναι σα να φορτώνεσαι την τύπισσα την πεθερά και τα παιδιά της τύπισσας απ' τον πρώτο γάμο.

Το οξύμωρο είναι ότι αυτο.... συμβαίνει στα Ομορφόπαιδα τα "Ατίθασα" . :focus:
σαν κ σένα ένα πράγμα...που κρίνεις οτι ο φιλος βρίσκεται σε ένα λάθος φόρουμ...πληκτρολογωντας σε ένα χώρο με λεφτά που δίνουν άλλοι για τη λειτουργία του....ατίθασε

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss