Αναζήτηση ηχείων

Reaction score
3
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !! Καινούργιος στο χώρο του hi-fi έχω έναν ενισχυτή Technics su-g700m2 και είμαι σε αναζήτηση ηχείων. Χωρίς να έχω πολλά ακούσματα νομίζω αυτό που μου ταιριάζει ηχητικά είναι τα Harbeth έχει κανείς γνώμη αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή μου ? Ο χώρος μου είναι γύρω στα 25 τμ και οι μουσικές που ακούω είναι soul,reggae,jazz. Επίσης το budget είναι μέχρι τα 2500€. Αν έχετε και άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Reaction score
2.509
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους !! Καινούργιος στο χώρο του hi-fi έχω έναν ενισχυτή Technics su-g700m2 και είμαι σε αναζήτηση ηχείων. Χωρίς να έχω πολλά ακούσματα νομίζω αυτό που μου ταιριάζει ηχητικά είναι τα Harbeth έχει κανείς γνώμη αν ταιριάζουν με τον ενισχυτή μου ? Ο χώρος μου είναι γύρω στα 25 τμ και οι μουσικές που ακούω είναι soul,reggae,jazz. Επίσης το budget είναι μέχρι τα 2500€. Αν έχετε και άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.
Wharfedale Super Linton με τις βασεις τους, ταιριαζουν και αισθητικα και εχεις και ρεστα.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
385
Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις πρώτα πριν τα πάρεις, όποιο ηχείο κι αν σου προτείνουμε. Επίσης, να έχεις στο μυαλό σου τις προτεραιότητες που έχεις ηχητικά, δηλαδή αν είσαι της ανάλυσης και λεπτομέρειας ή όχι και τόσο κλπ. Αν σ' αρέσουν τα φωνητικά να είναι upfront ή πιο πίσω, αν σ' αρέσει ο laid-back ήχος ή ο πιο ζωντανός κλπ. Εγώ Harbeth έχω (τα shl5 plus, δεν τα πουλάω) και παίζουν όλα τα είδη μουσικής καλά.

Reaction score
3
Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις πρώτα πριν τα πάρεις, όποιο ηχείο κι αν σου προτείνουμε. Επίσης, να έχεις στο μυαλό σου τις προτεραιότητες που έχεις ηχητικά, δηλαδή αν είσαι της ανάλυσης και λεπτομέρειας ή όχι και τόσο κλπ. Αν σ' αρέσουν τα φωνητικά να είναι upfront ή πιο πίσω, αν σ' αρέσει ο laid-back ήχος ή ο πιο ζωντανός κλπ. Εγώ Harbeth έχω (τα shl5 plus, δεν τα πουλάω) και παίζουν όλα τα είδη μουσικής καλά.
Γενικά θέλω μια ισορροπία σε όλα αυτά που λες, η πολύ ανάλυση έχω διαβάσει μετά από κάποια στιγμή κουράζει. Δεν θέλω ούτε όμως ηχεία για πάρτυ με ανούσιο μπάσο. Θέλω να βάζω ένα βινύλιο και αν γουστάρω εκείνη την ώρα να ακούω και λίγο δυνατά και να ακούω αυτό που διαβάζω από πολλούς λεπτομέρειες που δεν είχα ξανακούσει. Γίνεται αυτό στο μπάτζετ που έχω ? 😅

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.540
Γενικά θέλω μια ισορροπία σε όλα αυτά που λες, η πολύ ανάλυση έχω διαβάσει μετά από κάποια στιγμή κουράζει. Δεν θέλω ούτε όμως ηχεία για πάρτυ με ανούσιο μπάσο. Θέλω να βάζω ένα βινύλιο και αν γουστάρω εκείνη την ώρα να ακούω και λίγο δυνατά και να ακούω αυτό που διαβάζω από πολλούς λεπτομέρειες που δεν είχα ξανακούσει. Γίνεται αυτό στο μπάτζετ που έχω ? 😅
Μια φωτό της πλευράς του δωματίου που (θα) φιλοξενεί τα ηχεία, θα βοηθήσει πολύ, (αν δεν γίνομαι αδιάκριτος).

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
385
Εννοείται ότι γίνεται.

Reaction score
3
Έχετε καμία συγκεκριμένη πρόταση ? Ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένα εννοείται σε άριστη κατάσταση

Reaction score
1
Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Στο budget σου θα πρότεινα τα KEF Q Concerto META (δες το αντίστοιχο βίντεο και τις μετρήσεις στο YouTube στο Erin's Audio Corner) που τα βρίσκεις στα 999€ στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι έχεις μικρό δωμάτιο, θα έχεις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόκριση του μπάσου λόγω των room modes.

Ακόμα και εάν δεν σε απασχολεί τόσο το πόσο χαμηλά θα παίζουν τα ηχεία σου (τα KEF που σου πρότεινα φτάνουν έως τα ~50Hz με ικανοποιητική ένταση), στην πραγματικότητα χρειάζεσαι τουλαχιστον 2 subwoofer για να εξισορροπήσεις αυτές τις διακυμάνσεις, όπως και ένα DSP module και ένα μικρόφωνο μετρήσεων για να δέσουν όλα μεταξύ τους.

Θα πρότεινα να πάρεις 2 SVS SB-1000 Pro (750€ στην Ελλάδα) για το οποίο μπορείς να βρεις τις μετρήσεις στο audioholics.com. Ανάλογα από το πόσο περιορισμένος είσαι ως προς τον χώρο και το budget θα μπορούσες να δεις και το PB-1000 Pro (1000€ στην Ελλάδα) τα οποία έχουν ακόμα πιο βαθύ μπάσο, πολύ πιο βαθύ, ωστόσο, από αυτό που θα χρειαστείς για τα είδη μουσικής που ανέφερες. Οποιοδήποτε δύο μικρότερα/φθηνότερα subwoofers που μπορούν να παίξουν έως τα ~25Hz (-3dB) θα κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους, αλλά εγώ δεν έχω να σου προτείνω κάτι.

Συνολικό budget για τα ηχεία περίπου στα 2500€ πλην του DSP module και του μικροφώνου μετρήσεων.

Reaction score
496
Έχετε καμία συγκεκριμένη πρόταση ? Ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένα εννοείται σε άριστη κατάσταση
Μια επιλογή από τρέχουσες αγγελίες (δεν έχω καμιά σχέση με τους πωλητές)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.540

Δεν ξέρω αν γίνομαι πιστευτός, αλλ' εν πάση περιπτώσει, όποια ηχεία και να πάρεις, μ' αυτόν τον άδειο τοίχο πίσω τους, θα παίζουν λάθος - και δεν είναι αυτό το κακό. Το κακό είναι πως αν αφήσεις τον τοίχο ως έχει, με τον καιρό θα συνηθίσεις τον λάθος ήχο και θα σου ψιλοαρέσει, ή θα συμβιβαστείς στο "έτσι παίζουν τώρα, τί να κάνουμε", ή θα σου ζαλίσουν το κεφάλι και σε λίγο καιρό θα ψάχνεις για άλλα ηχεία - και δεν θα φταίνε τα ηχεία.

Αν γίνεται, βάλε στον τοίχο κάποιο μεγάλο, ή πολλά μικρότερα τελάρα απορρόφησης, όσο καλαίσθητα αντέχει η τσέπη. Επίσης αν γίνεται, βάλε και από ένα τελάρο στο κέντρο ενός εκάστου των πλαϊνών τοίχων.

Τα ηχεία που σου προτείνω δεν είναι τα καλύτερα που θα μπορούσα να βρω, αλλά έχουν μεγάλη ανάσα στις χαμηλές λόγω μεγάλου γούφερ. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχω καταλήξει πως είναι προτιμώτερο να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς στο υπόλοιπο φάσμα, παρά να σκλαβωθείς στην κακομοιριά του άμπασου ήχου. Είναι γελοίο, να ακούς το rastaman vibration και να νομίζεις πως το μπάσο βγαίνει από αναποδογυρισμένο τάπερ.

Φυσικά, αν τελικά επιλέξεις μικρά ηχεία, μπορείς να τα πλαισιώσεις με ένα υπογούφερ (με γούφερ κατά προτίμηση 12άρι), υπό την προϋπόθεση πως αυτό θα έχει high pass έξοδο line προς τα ηχεία, να είναι δηλαδή υπογούφερ για ήχο, και όχι για home cinema, όπου τον διαχωρισμό μπάσου - υπολοίπου φάσματος τον κάνει ο ενισχυτής (αυτό που λέμε bass management). Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείς και έναν τελικό ενισχυτή για να οδηγεί τα ηχεία, με τον υπάρχοντα Technics σε ρόλο προενισχυτή (αφού έχει την ανάλογη έξοδο).

Δεν θα κουραστώ να το λέω, ένα υπόδειγμα τέτοιου υπογούφερ:

20230929131752_dd97199f.jpeg

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members