Αναζήτηση ηχείων

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.614
αν οδηγούσες όμως εσύ κάποιο με 324 άλογα θα προσπερνούσες τον άλλον με το audi με 275 άλογα;
Επειδή για να κερδίσεις 3db έντασης πρέπει να διπλασιαστεί η ισχύς, καταλαβαίνεις ότι το 275 με 324 δεν είναι διάφορα αξία λόγου.

Reaction score
2.646
Μπορεις επισης να συνδυασεις τα Ascilab με δυο ενεργα sub KRK S10G4 η ακομη και S8G4 (δεδομενου οτι η μουσικη που ακους δεν εχει μεγαλες απαιτησεις σε χαμηλο και ακους σε χαμηλες εντασεις. Δεν θα προτεινα 8" διαφορετικα) που διαθετουν RCA inputs & outputs και crossover με High Pass & Low Pass, περνωντας το σημα απο το Pre-out του NAD στα sub, και απο τα sub πισω στον NAD στο main-in ωστε να δωσει κροσαρισμενο σημα στα bookshelf για πιο ευκολη ενσωματωση.
Bεβαια το σημα σε αυτην την περιπτωση θα περασει μεσα απο το αναλογικο Line level κυκλωμα crossover του sub αλλα δεν εχω εντοπισει παραπονα η αναφορες για μειωμενη ευκρινεια η θορυβο (κατι που υπαρχει σε αλλα sub) σε τετοια συνδεση οποτε θα ελεγα οτι ειναι αποδεκτη λυση.
Τα Ascilab F6Bs μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Last edited:

Reaction score
10
Αυτα ειναι απο τον erin για την εκδοση με το προηγουμενο tweeter το jet 5 οχι το καινουριο jet 6.
View attachment 388688

View attachment 388689

View attachment 388690
View attachment 388691
View attachment 388693
View attachment 388694

View attachment 388695
Σε αυτά τα λεφτά γιατί να μην πάρει κάποιος τα KH150; Γλιτώνει και τα λεφτά του ενισχυτή και τα δίνει σε subwoofer.

Reaction score
2.447
Σε αυτά τα λεφτά γιατί να μην πάρει κάποιος τα KH150; Γλιτώνει και τα λεφτά του ενισχυτή και τα δίνει σε subwoofer.
Εχουν εναν πιο στεγνο και λεπτο ηχο τα pro monitors που καποιος που εβαλε στη λιστα spendor και harbeth ειναι αμφιβολο αν θα του αρεσει ο ηχος τους.

Reaction score
7
Εχουν εναν πιο στεγνο και λεπτο ηχο τα pro monitors που καποιος που εβαλε στη λιστα spendor και harbeth ειναι αμφιβολο αν θα του αρεσει ο ηχος τους.
H αλήθεια είναι ότι αναζητώ (σε έναν ιδανικό κόσμο που τα HiFi είναι φθηνά και άριστα, τα καλώδια αόρατα, ο κόσμος έχει ειρήνη, και το κοκορέτσι κάνει καλό στην υγεία) έναν πιο γλυκό ήχο, λιγότερο "τέλειο".. τουλάχιστον αν βρισκόμουν ανάμεσα σε δύο επιλογές, θα επέλεγα την πιο "κλασσική" από ότι την "στούντιο"

Reaction score
10
Προσωπικά, εγώ πιστεύω ότι τα ELAC που προτάθηκαν μόνο ενοχλητικά μπορεί να είναι (το peak μετά από cut στις συχνότητες που η ανθρώπινη ακοή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη είναι θανατηφόρο) και μόλις το προσέξεις θα σου ακούγονται πολλά κομμάτια περίεργα επειδή θα χαλάει η ισορροπία του μιξ. Έτσι κι αλλιώς, ο ήχος θα γίνει λιγότερο τέλειος όταν τα βάλεις στο δωμάτιο σου, δεν έχεις κανένα λόγο να επιλέξεις κάτι με κακό direct ήχο.

Προφανώς δεν κάνω εγω κουμάντο στις προτιμήσεις και στο πορτοφόλι σου, μιλάω βάσει της βιβλιογραφίας. Άμα δεν σε ενδιαφέρει τι λένε οι μελετητές και λοιποί σπασίκλες του θέματος, πάω πάσο. Απλά οι χαρακτηρισμοί στεγνό, γλυκό, λεπτό και τα λοιπά δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Έχεις μπροστά σου τις μετρήσεις και ξέρεις πάνω–κάτω πως ακούγεται το κάθε ηχείο και τι μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα έχει. Διαλέγεις και παίρνεις.

Reaction score
2.447
Προσωπικά, εγώ πιστεύω ότι τα ELAC που προτάθηκαν μόνο ενοχλητικά μπορεί να είναι (το peak μετά από cut στις συχνότητες που η ανθρώπινη ακοή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη είναι θανατηφόρο) και μόλις το προσέξεις θα σου ακούγονται πολλά κομμάτια περίεργα επειδή θα χαλάει η ισορροπία του μιξ. Έτσι κι αλλιώς, ο ήχος θα γίνει λιγότερο τέλειος όταν τα βάλεις στο δωμάτιο σου, δεν έχεις κανένα λόγο να επιλέξεις κάτι με κακό direct ήχο.

Προφανώς δεν κάνω εγω κουμάντο στις προτιμήσεις και στο πορτοφόλι σου, μιλάω βάσει της βιβλιογραφίας. Άμα δεν σε ενδιαφέρει τι λένε οι μελετητές και λοιποί σπασίκλες του θέματος, πάω πάσο. Απλά οι χαρακτηρισμοί στεγνό, γλυκό, λεπτό και τα λοιπά δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Έχεις μπροστά σου τις μετρήσεις και ξέρεις πάνω–κάτω πως ακούγεται το κάθε ηχείο και τι μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα έχει. Διαλέγεις και παίρνεις.
Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα .

επίσης επειδή ακριβώς υπάρχει μια ελαφριά βύθιση γύρω από τα 3khz βοηθάει να μην ακούγονται προβολικά ( δηλαδή ενοχλητικά φωτεινά )πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αρκετές ηχογραφήσεις αν δεν υπάρχει μια βύθιση εκεί

Reaction score
10
Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα .

επίσης επειδή ακριβώς υπάρχει μια ελαφριά βύθιση γύρω από τα 3khz βοηθάει να μην ακούγονται προβολικά πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αρκετές ηχογραφήσεις αν δεν υπάρχει μια βύθιση εκεί
Η βύθιση από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αλληλουχία βύθισης και κορυφής. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθον το harman how to listen θα το έχει διαπιστώσει στη πράξη.

Reaction score
63
Δες τα elac vela bs403.2 που εχουν down firing port (λιγοτερο ευαισθητα στην τοποθετηση και ποιοτικα)
Έλα σπίτι μου να δεις αν είναι ευαίσθητα στην τοποθέτηση.

Παιζει να μην εχω συνατησει πιο κακοσχεδιασμενα και τραγικα ηχεια οσα χρονια ασχολουμαι με το σπορ.
Μη στρίβεις το μαχαίρι! Στο χώρο που τα άκουσα ήταν πολύ ωραία. Στο δικό μου χώρο, μέχρι να βρω τρόπο να βάλω dsp άκουγα μουσική με ακουστικά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Erin δεν είχε πολλά παράπονα, ούτε τα λάτρεψε όσο άλλα. Έχω μετρήσεις αν θέλετε και τυγχάνει ο χώρος μου είναι επίσης 4 x 7.

Reaction score
2.447
Έλα σπίτι μου να δεις αν είναι ευαίσθητα στην τοποθέτηση.

Μη στρίβεις το μαχαίρι! Στο χώρο που τα άκουσα ήταν πολύ ωραία. Στο δικό μου χώρο, μέχρι να βρω τρόπο να βάλω dsp άκουγα μουσική με ακουστικά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Erin δεν είχε πολλά παράπονα, ούτε τα λάτρεψε όσο άλλα. Έχω μετρήσεις αν θέλετε και τυγχάνει ο χώρος μου είναι επίσης 4 x 7.
Γιατί έτσι ; Τι προκάλεσαν στο χωρο σου και δεν μπορούσες να τα ακούσεις ;

Reaction score
63
Γιατί έτσι ; Τι προκάλεσαν στο χωρο σου και δεν μπορούσες να τα ακούσεις ;
Ο χώρος έχει θέμα και αυτά τα ηχεία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, έβγαλαν τα προβήματα στην επιφάνεια. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω. Στο χώρο που τα άκουσα ήταν μια χαρά.

Όσον αφορά την τοποθέτηση θέλει απόσταση από τον τοίχο. Όση περισσότερη, τόσο το καλύτερο. Δεν τα δοκίμασα κολλητά στον τοίχο.

Reaction score
2.447
Ο χώρος έχει θέμα και αυτά τα ηχεία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, έβγαλαν τα προβήματα στην επιφάνεια. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω. Στο χώρο που τα άκουσα ήταν μια χαρά.

Όσον αφορά την τοποθέτηση θέλει απόσταση από τον τοίχο. Όση περισσότερη, τόσο το καλύτερο. Δεν τα δοκίμασα κολλητά στον τοίχο.
Στο μπασο δηλαδη εβγαλε θεματα? Μπουμαρε, ετριζε ο χωρος?

Reaction score
7
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες, την θετική διάθεση και την βοήθεια... Τελικά με μετακινήσατε από την θέση μου (που ήταν δύσκολα εφαρμόσιμη) και διάλεξα μια από τις προτάσεις. Μόλις παραλάβω/στήσω/ρυθμίσω, θα επανέλθω με κριτική, φωτό, κλπ

Reaction score
2.447
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες, την θετική διάθεση και την βοήθεια... Τελικά με μετακινήσατε από την θέση μου (που ήταν δύσκολα εφαρμόσιμη) και διάλεξα μια από τις προτάσεις. Μόλις παραλάβω/στήσω/ρυθμίσω, θα επανέλθω με κριτική, φωτό, κλπ
Τι επελεξες τελικα; Ικανοποιημενος;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624