Αναζήτηση DAC

Reaction score
373
Έχοντας κάνει ριζικές αλλαγές στο σύστημά μου τα τελευταία δύο χρόνια έχει έρθει η ώρα σιγά σιγά να αγοράσω ένα DAC.

Έχντας ήδη μια ψηφιακή δισκοθήκη 1600 άλμπουμ περίπου χριάζομαι ένα μετατροπέα για να την αξιοποιήσω όπως και για να αναβαθμίσω το παλιό μου cd player (marantz cd 6000 ose limited edition) για να ακούω και τα cd μου.

Μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να ακούσω στο σύστημά μου κάποια μηχανήματα τα οποία είναι τα

nosrthstar essensio
mytek digital stereo 192
primare dac 30

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και άλλα πολύ αξιόλογα μηχανήματα εκεί έξω τα οποία δεν έχει τύχει να ακούσω και γι αυτό θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να ακούσω σχόλια και εμπειρίες από εσάς.

Από αυτά που ανέφερα αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι το dac 30 της primare αλλά η τιμή του (περίπου 2200-2500) είναι σε απαγορευτηκά όρια για εμένα. Το mytek επίσης ήταν εξαιρετικό με τρομερές ικανότητες αλλά και δυνατότητες. Το essensio μου άρεσε πάρα πολύ αλλά ήθελα το κάτι παραπάνω ηχητικά.

Η κατηγορία που σκέφτομαι να κινηθώ είναι περί τα 1000 ευρώ σε καινούριο ή μεταχειρισμένο. Θα χρησιμοποιηθεί με σύνδεση usb για να παίξει από υπολογιστή οπότε με ενδιαφέρει να έχει υποστήριξη μέχρι 24/192 και πολύ ποιοτικό usb τμήμα.

Σκέφτομαι και το Burson dac το οποίο δυστυχώς δεν έχει τύχει να ακούσω ακόμα.

Αν έχεται κάποια πρόταση την ακούω ευχαρίστως!

Reaction score
373
Απάντηση: Αναζήτηση DAC

Για το audiolab m-dac από φίλο που το έχει πάρει έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια. Επίσης μου έχει πει πως είναι πολύ παραμετροποιήσιμο. Μου έχει αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά firmwares και φίλτρα ακόμα και από τρίτους developers λογισμικών. Αλλά το μόνο που με ''χαλάει'' είναι το 24/96 από την usb είσοδο. Βέβαια το μηχάνημα προσφέρει 24/192 από την ομοαξονική είσοδο αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν και πολύ ορθό να προσθέσω στην πορεία του σήματος και ένα μετατροπέα από usb σε spdif. Μάλλον δεν θα το έκανα. Παρόλα αυτά το audiolab είναι πραγματικά από τα μηχανήματα που σκέπτομαι πολύ σοβαρά.

Όσο για το m2tech young δυστυχώς ούτε αυτό το έχω ακούσει.

Reaction score
677

mytek .Εξαιρετικος ηχος, φουλ παραμετροποιησιμο,πληθος συνδεσεων. (και τσιπακι sabre).Νομιζω το καλυτερο στα λεφτα του...

Reaction score
373

mytek .Εξαιρετικος ηχος, φουλ παραμετροποιησιμο,πληθος συνδεσεων. (και τσιπακι sabre).Νομιζω το καλυτερο στα λεφτα του...

Το mytek το έχω ακούσει σπίτι μου. Μου το είχε φέρι φίλος μαζί με το macbook του και όντως είναι εξαιρετικό μηχάνημα για τα χρήματα του. Αν το σετάρεις σωστά φτάνει πολύ ψηλά. Είναι πιο πάνω από το budget μου αλλά μέχρι τώρα είναι και το επικρατέστερο.

Reaction score
32

Να προσπαθήσεις να ακούσεις το Burson φίλε Πάνο. Πρέπει να εχουν κάνει καλή δουλειά οι Αυστραλοί.

:offtopic: Γιατί δεν εμφανίζεται το avatar μου;

Reaction score
373

Να προσπαθήσεις να ακούσεις το Burson φίλε Πάνο. Πρέπει να εχουν κάνει καλή δουλειά οι Αυστραλοί.

:offtopic: Γιατί δεν εμφανίζεται το avatar μου;
Δεν έχεις άδικο Νίκο. Εχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα γι αυτό. Θα πάω κάποια στιγμή να το ακούσω.

Reaction score
5.889
ακου και το ναιμ εαν μπορεις ...
βεβαια ειναι ακριβοτερο αλλα πληρως αναβαθμισημο με τα τροφοδοτικα ...
εβγαλε και φθηνοτερο μοντελο νομιζω ...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εγω δεν θα επαιρνα ντακ με τσιπακι σαμπρε.
Ακουσε και την Αντιλοπη, η ροη της ειναι αξιοπροσεκτη.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Αναζήτηση DAC

Η αντιλοπη τι φοραει; Γιατί δεν προτιμάς το σάμπρε;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

και γω δεν ειμαι φιλος των sabre, εχω ακουσει 4-5. Η Αντιλοπη ειναι πολυ ανοιχτο μηχανημα μεσαια κ υψηλα, με εξαιρετικης ποιοτητας υψηλες (εκει υστερουν ολα τα σαβριδια που ακουσα) οι οποιες δεν σκληραινουν κ δεν ακουγονται "μηχανικες". Υπαρχει μια φυσικοτητα στις χροιες των οργανων κ μια ομοιογενεια που συνιστουν τη ροη που λεει ο Βλασης.

Reaction score
373

και γω δεν ειμαι φιλος των sabre, εχω ακουσει 4-5. Η Αντιλοπη ειναι πολυ ανοιχτο μηχανημα μεσαια κ υψηλα, με εξαιρετικης ποιοτητας υψηλες (εκει υστερουν ολα τα σαβριδια που ακουσα) οι οποιες δεν σκληραινουν κ δεν ακουγονται "μηχανικες". Υπαρχει μια φυσικοτητα στις χροιες των οργανων κ μια ομοιογενεια που συνιστουν τη ροη που λεει ο Βλασης.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πολύ ενδιαφέρον! Με βάλατε σε σκέψεις!

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Αναζήτηση DAC

Μετα απο αμετρητα μουκαλια Γιαννη μου, χρωσταω μια απαντηση, ακουσαμε το υπεροχο ντακ του κυριου Weiss Dac 202 σε συνδυασμο με τον καταπληκτικο προενισχυτη της VIVA AUDIO.
Το αποτελεσμα υπερανω κριτικης αλλα επειδη ανεβηκαν τα ντιμπια μπουκωσε ο χωρος.
Θελω πολυ δουλεια ακομα με την διαμορφωση του χωρου.
Βεβαια η καθαροτητα και των δυο μηχανηματων ανεβασε τον πηχη ψηλα.
Το σχεδιο προχωραει αργα αλλα κανονικα.
:whistling:

Για εξηγήσου ψηλέ. Είχες και την αντιλόπη το ίδιο διάστημα.

Reaction score
677

Η αντιλοπη καλα παιζει αλλα λεπτοηχη κατα τη γνωμη μου. Εχει καλη αναλυση.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση DAC

:whistling:

Για εξηγήσου ψηλέ. Είχες και την αντιλόπη το ίδιο διάστημα.
Μαλιστα.
Απολογια μερος πρωτο.
Ο φιλος εβαλε χρηματικο οριο τα 1000 σε καινουργιο η σε μεταχειρισμενο.
Πιο κοντα σε αυτα τα χρηματα, με εξιταρει η αντιλοπη.
Το λεπτοηχο ειναι σχετικο. Πολλα μηχανηματα εχουν ακουστει λεπτοηχα εξαιτιας ενος καλωδιου.
Ο θειος Βαις ειναι στα 5000 αν δεν κανω λαθος.
Τελος πρωτου μερους.

Reaction score
117

Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και μάλιστα σε σημείο αξιοπρόσεκτο. Ένα όμως μου κάνει εντύπωση στα Burson. Δεν έχουν έξοδο balanced οι Αυστραλοί. Γιατί, δεν πιστεύουν στο σχεδιασμό balanced? Εγώ που χρησιμοποιώ ενισχυτή balanced δε σας κρύβω ότι με χαλάει ο περιορισμός αυτός...

Reaction score
3.341

ούτε και οι Ιταλοί με την Μ2tech και το young

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση !!

Reaction score
373

Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και μάλιστα σε σημείο αξιοπρόσεκτο. Ένα όμως μου κάνει εντύπωση στα Burson. Δεν έχουν έξοδο balanced οι Αυστραλοί. Γιατί, δεν πιστεύουν στο σχεδιασμό balanced? Εγώ που χρησιμοποιώ ενισχυτή balanced δε σας κρύβω ότι με χαλάει ο περιορισμός αυτός...

Προσωπικα το balancced δεν μου λεει κατι και ο λογος ειναι οτι και ο ενισχυτης μου δεν εχει τετοια εισαδο.... Τα καλωδια-συνδεσεις balanced ειναι πιο απαραιτητα σε επαγγελματικες εφαρμογες με μεγαλα μικη καλωδιων, για καταστολη θορυβων κλπ... Σιγουρα εχουν ενα κλικ καλυτερο αποτελεσμα αλλα δεν πιστευω πως τοθεμα αυτο αποτελει καθοριστικο παραγοντα στην επιλογη dac.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@