Αναζήτηση dac

Reaction score
7.194
δηλαδη το teac UD-503 το εχει για πρωινο? Λογικο να υπαρχει ενθουσιασμος για μια πολυ αξιολογη Ελληνικη υλοποιηση,αλλα μην ειμαστε και τοσο υπερβολικοι.

Reaction score
238
Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Το teac είναι μια αξιόλογη υλοποίηση, αλλά το Ayazi παίζει σε άλλο επίπεδο. Οποιος τα έχει ακούσει δίπλα δίπλα το γνωρίζει αυτό ;)

Reaction score
690
Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Το teac είναι μια αξιόλογη υλοποίηση, αλλά το Ayazi παίζει σε άλλο επίπεδο. Οποιος τα έχει ακούσει δίπλα δίπλα το γνωρίζει αυτό ;)
Γενικά έχω παρατηρήσει πως όποιοι προτιμάνε συσκευές με έντονο χαρακτήρα , πάντα υπερβάλουν για τις επιδόσεις τους...
'Εχω ακούσει δίπλα δίπλα teac και ayazi και προτίμησα το teac όχι γιατί είναι καλύτερο , αλλά γιατί απλά δεν μου "κάθεται" και τόσο στο αυτί αυτός ο έντονος αναλογικός χαρακτήρας του δεύτερου.

Το ayazi έχει έναν δικό του ήχο / χαρακτήρα που σίγουρα θα βρει το κοινό του. Είναι επίσης μια ποιοτικότατη ελληνική υλοποίηση. Μην εκφράζουμε όμως απόλυτες υποκειμενικές απόψεις , γιατί αντικειμενικά καλύτερο δεν είναι απο κανένα εκ των προαναφερθέντων .
Και εγώ γουστάρω την ουδετερότητα και τα μικροδυναμικά του mytek , δεν σημαίνει όμως ότι θα αρέσει και σε κάποιον που ψάχνει την ηρεμία του teac ή τον αναλογικό χαρακτήρα του ayazi .

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.819
δεν έχω εμπειρία από το audioaffair.
Απλά μετά το ποστ 9, όπου και υπήρχε και το λινκ για το audioaffair, ακολούθησε
το δικό σου μήνυμα για πιο οικονομική τιμή και θεώρησα (λανθασμένα μάλλον) ότι αναφέρθηκες σε αυτό μιας και το quotαρες (δηλαδή πιο οικονομική τιμή σε σχέση με τα 700), γι'αυτό και η ερώτηση.

ισχύει κάτι τέτοιο ή έστω είναι στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα?
καλό θα'ταν να πάνε τα λεφτά στην Κύπρο.[...]
Βασικά το λάθος είναι εν μέρει δικό μου. Έκανα μεν quote το post 9, αλλά μέχρι να κάνεις ειδική αναφορά, είχα προσέξει μόνο την τιμή από το Amazon της Γερμανίας.

Πάντως, σε απόλυτη τιμή προϊόντος, το audiofair το διαθέτει σε πιο οικονομική τιμή. Απλα, στην τιμή αυτή θα πρέπει να προστεθούν τυχόν έξοδα αποστολής. Από εδώ υπάρχει τρόπος ο ενδιαφερόμενος να μην πληρώσει μεταφορικά - όπως έχω εξηγήσει σε όποιον ενδιαφέρθηκε.

Reaction score
238
Γενικά έχω παρατηρήσει πως όποιοι προτιμάνε συσκευές με έντονο χαρακτήρα , πάντα υπερβάλουν για τις επιδόσεις τους...
'Εχω ακούσει δίπλα δίπλα teac και ayazi και προτίμησα το teac όχι γιατί είναι καλύτερο , αλλά γιατί απλά δεν μου "κάθεται" και τόσο στο αυτί αυτός ο έντονος αναλογικός χαρακτήρας του δεύτερου.

Το ayazi έχει έναν δικό του ήχο / χαρακτήρα που σίγουρα θα βρει το κοινό του. Είναι επίσης μια ποιοτικότατη ελληνική υλοποίηση. Μην εκφράζουμε όμως απόλυτες υποκειμενικές απόψεις , γιατί αντικειμενικά καλύτερο δεν είναι απο κανένα εκ των προαναφερθέντων .
Και εγώ γουστάρω την ουδετερότητα και τα μικροδυναμικά του mytek , δεν σημαίνει όμως ότι θα αρέσει και σε κάποιον που ψάχνει την ηρεμία του teac ή τον αναλογικό χαρακτήρα του ayazi .
Αναλογικός χαρακτήρας στο Ayazi? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αντιγράφω από το Σταματάκο στην παρουσίαση που έκανε για την συσκευή από το AVMentor:

<<Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς ακούγοντας τον μετατροπέα είναι αυτή μιας πολύ καλόηχης, ευχάριστης συσκευής η οποία διακρίνεται για την ουδετερότητά της και την δυνατότητα απόδοσης λεπτομερειών. Με τον Ayazi στη θέση του DAC το σύστημα διατήρησε τις πολύ καλές δυνατότητές του σε θέματα εικόνας με σαφώς οριοθετημένη σκηνή και ακούστηκε ομοιογενές, με αίσθηση έκτασης στα άκρα του φάσματος και πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά, στοιχεία που κάνουν τον μετατροπέα ιδιαίτερα κατάλληλο για αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης. Η γενική εικόνα που σχηματίζει κανείς ακούγοντας τον DAC της Ideon είναι ότι η εταιρία στόχευσε εξαρχής στην ακρίβεια και δεν έπαιξε παιχνίδια με την ηχητική ταυτότητα του Ayazi, και προσπάθησε να προσεγγίσει την ουδετερότητα και την “απουσία” της συσκευής από το σύστημα, ένας στόχος που με βάση τα όσα άκουσα επιτεύχθηκε. - See more at: http://www.avmentor.gr/reviews/ideon_audio_ayazi_3.htm#sthash.rhFKL7lK.dpuf>>

Reaction score
690
Εγώ που το άκουσα μαζί με άλλες 4 πηγές σε ουδέτερο σύστημα ( classe + b&w) , έδωσε την εντύπωση του εύηχου και κάπως "λαμπάτου" χαρακτήρα. Δεν είναι κάτι μειονεκτικό ίσα ίσα αρέσει σε πολλούς. Το ότι δεν έκατσε στο αυτί μου ή στο σύστημα δεν λέει κάτι.

Reaction score
107
το teac ud-503 στο περιοδικο what hifi δεν εχει καλες κριτικες ριξτε μια ματια... να ρωτησω οποιος γνωριζει. γινεται μια καρτα ηχου με επισκευη να βελτιωθει η ποιοτιτα της σε καποιο τεχνικο; εχω την focusrite saffire 6 usb

Reaction score
620
το teac ud-503 στο περιοδικο what hifi δεν εχει καλες κριτικες ριξτε μια ματια... να ρωτησω οποιος γνωριζει. γινεται μια καρτα ηχου με επισκευη να βελτιωθει η ποιοτιτα της σε καποιο τεχνικο; εχω την focusrite saffire 6 usb
Αμα το λεει το what hifi.....

Reaction score
7.194
ειναι γνωστο οτι το συγκεκριμενο περιοδικο,θαβει σχεδον οτι δεν ειναι Αγγλικο.

Για την καρτα ηχου που λες,καλυτερα να μην την πειραξεις.Θεωρητικα μπορει με την αλλαγη καποιων στοιχειων (πυκνωτων,καλωδιωσης κλπ) να βελτιωθει,αλλα ειναι προτιμοτερο αν δεν σε καλυπτει να αγορασεις κατι αλλο,παρα να βαλεις χερι σε αυτη.

Reaction score
620
δεν του εχεις εμπιστοσυνη;
Με καλυψε ο φιλος tanto...ειναι αθλιοι. Η μεροληψια στο μεγαλειο της. Γενικα ομως με ολα τα συναφη site που αρχιζουν να μιλουν για φινα πριμα,υγρες μεσαιες και τετοια συναφη χαζοζαρουμενα και δεν παραθετουν μετρησεις και πως εχουν γινει αυτες, ουτε που τους δινω σημασια.

Reaction score
107
Χ
ειναι γνωστο οτι το συγκεκριμενο περιοδικο,θαβει σχεδον οτι δεν ειναι Αγγλικο.

Για την καρτα ηχου που λες,καλυτερα να μην την πειραξεις.Θεωρητικα μπορει με την αλλαγη καποιων στοιχειων (πυκνωτων,καλωδιωσης κλπ) να βελτιωθει,αλλα ειναι προτιμοτερο αν δεν σε καλυπτει να αγορασεις κατι αλλο,παρα να βαλεις χερι σε αυτη.
νομιζω πως δεν με καλυπτει και σκεφτομαι να παρω το dac pioneer n-50a το ειδα στο περιοδικο εχει καλες κριτικες δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστες, παντος απο την focusrite saffire σιγουρα το dac θα ειναι πολυ καλυτερο ετσι πιστευω, τι γνωμη εχεις;

Reaction score
7.194
το what hi-fi ειναι ενα περιοδικο που δεν εχει κανει ποτε μετρησεις σε καμια συσκευη, Λειτουργει περισσοτερο σαν οδηγος αγορας παρα σαν περιοδικο ειδικου τυπου,κατι που φυσικα δεν συμβαινει με το hi-fi choice ή το hi-fi news. Το πως γινεται να θαβουν το teac UD-503 και να εξυμνουν (στην κυριολεξια) ενα audiolab,μονο αυτοι το γνωριζουν. Το περιοδικο ειναι σχεδον γεματο απο διαφημισεις απο καταστηματα και οι δοκιμες ειναι απλα παρουσιασεις συσκευων με καποια γλαφυρη περιγραφη του ηχητικου χαρακτηρα,ενω στο τελος σου πετανε και την συσκευη αναφορας της κατηγοριας που θα ειναι σιγουρα καποια αγγλικη (ασχετα αν ουσιαστικα ειναι κινεζικη).Αυτο δεν το κανουν μονο στις χαμηλες και μεσαιες κατηγοριες τιμης για τους πολυκαναλους ,γιατι εκει πολυ απλα δεν υπαρχουν συσκευες απο Αγγλικες εταιρειες.
Το pioneer Ν50Α,ειναι μια χαρα μηχανημα και σαν music network player αλλα και σαν usb dac και αυτο δεν το λεω γιατι το γραφει ή οχι το what hi-fi,αλλα γιατι το εχω εδω και σχεδον 2 χρονια και μπορω να εκφερω αποψη.

Reaction score
107
το what hi-fi ειναι ενα περιοδικο που δεν εχει κανει ποτε μετρησεις σε καμια συσκευη, Λειτουργει περισσοτερο σαν οδηγος αγορας παρα σαν περιοδικο ειδικου τυπου,κατι που φυσικα δεν συμβαινει με το hi-fi choice ή το hi-fi news. Το πως γινεται να θαβουν το teac UD-503 και να εξυμνουν (στην κυριολεξια) ενα audiolab,μονο αυτοι το γνωριζουν. Το περιοδικο ειναι σχεδον γεματο απο διαφημισεις απο καταστηματα και οι δοκιμες ειναι απλα παρουσιασεις συσκευων με καποια γλαφυρη περιγραφη του ηχητικου χαρακτηρα,ενω στο τελος σου πετανε και την συσκευη αναφορας της κατηγοριας που θα ειναι σιγουραX καποια αγγλικη (ασχετα ;V ουσιαστικα ειναι κινεζικη).Αυτο δεν το κανουν μονο στις χαμηλες και μεσαιες κατηγοριες τιμης για τους πολυκαναλους ,γιατι εκει πολυ απλα δεν υπαρχουν συσκευες απο Αγγλικες εταιρειες.
Το pioneer Ν50Α,ειναι μια χαρα μηχανημα και σαν music network player αλλα και σαν usb dac και αυτο δεν το λεω γιατι το γραφει ή οχι το what hi-fi,αλλα γιατι το εχω εδω και σχεδον 2 χρονια και μπορω να εκφερω αποψη.
ωραιος.. ειδες διαφορα στον ηχο με το dac; απο την saffire θα ειναι καλυτερα;

Reaction score
7.194
και φυσικα δεν υπαρχει συσκευη αυτου του τυπου απο την Αγγλια σε αυτη την κατηγορια τιμης,αν υπηρχε κανενα cambridge audio προφανως και θα ηταν καλυτερο (μια χαρα συσκευες ειναι φυσικα,απλα δινω ενα παραδειγμα της αντικειμενικοτητας του περιοδικου).

Με ρωτας αν ειδα βελτιωση στον ηχο με το usb dac,αλλα σε σχεση με τι? Με την καρτα ηχου της μητρικης (σκουπδια δηλαδη),με μια εξτρα καρτα ηχου,με ενα αλλο usb dac? Σιγουρα θα παρεις πολυ καλυτερο ηχο,απο αυτην που μπορει να δωσει ενας υπολογιστης ακομα και με μια καλη καρτα ηχου (εξτρα εννοω οχι της μητρικης). Θα παρεις ηχο της κατηγοριας 500-600 (στο περιπου) αν μιλαμε απλα για usb dac (εννοω σε σχεση με αλλες συσκευες).Σημασια ομως εχει τι ψαχνεις εσυ ακριβως? Θελεις ενα καθαροαιμο usb dac για να αξιοποιησεις τον υπολογιστη σου σαν βασικη πηγη ή θελεις ενα music network player που να μπορει να δουλεψει ομως και σαν usb dac?

Απλα απο την δικη μου εμπειρια με αυτες τις συσκευες ειναι οτι μαλλον ειναι πλεονασμος μια συσκευη music network player να εχει και δυνατοτητα usb dac. Αν προκειται να βαλεις στο παιχνιδι υπολογιστη σαν βασικη πηγη,τοτε απλα αγοραζεις ενα καθαροαιμο usb dac που μαλλον θα ειναι και καλυτερο για αυτη την χρηση. Στις χαμηλες κατηγοριες τιμης εκτιμω οτι θα σταματησουν να βγαινουν συσκευες που κανουν και τα δυο και θα το βλεπουμε αυτο σε πιο ακριβες συσκευες.

Last edited:

Reaction score
107
και φυσικα δεν υπαρχει συσκευη αυτου του τυπου απο την Αγγλια σε αυτη την κατηγορια τιμης,αν υπηρχε κανενα cambridge audio προφανως και θα ηταν καλυτερο (μια χαρα συσκευες ειναι φυσικα,απλα δινω ενα παραδειγμα της αντικειμενικοτητας του περιοδικου).

Με ρωτας αν ειδα βελτιωση στον ηχο με το usb dac,αλλα σε σχεση με τι? Με την καρτα ηχου της μητρικης (σκουπδια δηλαδη),με μια εξτρα καρτα ηχου,με ενα αλλο usb dac? Σιγουρα θα παρεις πολυ καλυτερο ηχο,απο αυτην που μπορει να δωσει ενας υπολογιστης ακομα και με μια καλη καρτα ηχου (εξτρα εννοω οχι της μητρικης). Θα παρεις ηχο της κατηγοριας 500-600 (στο περιπου) αν μιλαμε απλα για usb dac (εννοω σε σχεση με αλλες συσκευες).Σημασια ομως εχει τι ψαχνεις εσυ ακριβως? Θελεις ενα καθαροαιμο usb dac για να αξιοποιησεις τον υπολογιστη σου σαν βασικη πηγη ή θελεις ενα music network player που να μπορει να δουλεψει ομως και σαν usb dac?

Απλα απο την δικη μου εμπειρια με αυτες τις συσκευες ειναι οτι μαλλον ειναι πλεονασμος μια συσκευη music network player να εχει και δυνατοτητα usb dac. Αν προκειται να βαλεις στο παιχνιδι υπολογιστη σαν βασικη πηγη,τοτε απλα αγοραζεις ενα καθαροαιμο usb dac που μαλλον θα ειναι και καλυτερο για αυτη την χρηση. Στις χαμηλες κατηγοριες τιμης εκτιμω οτι θα σταματησουν να βγαινουν συσκευες που κανουν και τα δυο και θα το βλεπουμε αυτο σε πιο ακριβες συσκευες.
θελω να δουλευει στον υπολογιστη αλλα να δουλευει και μονο του το dac για αυτο διαλεξα το pioneer. σε ρωτησα πριν αν το pioneer θα ειναι καλυτερο απο την focusrite

Reaction score
7.194
ειναι δυο διαφορετικα πραγματα,η καρτα που λες εχει δυνατοτητες που δεν εχει το pioneer. Aν χρειαζεσαι αυτες τις δυνατοτητες (οι υποδοχες,η δυνατοτητα εγγραφης απο αλλες πηγες,μικροφωνα κλπ) τοτε ισως να πρεπει να την κρατησεις.Αλλα σαν usb dac για αναπαραγωγη αρχειων σαφως το pioneer θα εχει καλυτερο ηχο.Ποσο καλυτερο? δεν μπορω να σου απαντησω απο την στιγμη που δεν εχω ακουσει την καρτα ηχου που εχεις και δεν ειμαι και το .......what hi-fi :D

Reaction score
107
ειναι δυο διαφορετικα πραγματτηςα,η καρτα που λες εχει δυνατοτητες που δεν εχει το pioneer. Aν χρειαζεσαι αυτες τις δυνατοτητες (οι υποδοχες,η δυνατοτητα εγγραφης απο αλλες πηγες,μικροφωνα κλπ) τοτε ισως να πρεπει να την κρατησεις.Αλλα σαν usb dac για αναπαραγωγη αρχειων σαφως το pioneer θα εχει καλυτερο ηχο.Ποσο καλυτερο? δεν μπορω να σου απαντησω απο την στιγμη που δεν εχω ακουσει την καρτα ηχου που εχεις και δεν ειμαι και το .......what hi-fi :D
ωραιος.. ευχαρισω για της απαντησεις

Reaction score
531
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Οτι δεν έχει xlr το έχω αποκλείσει.

Ξέχασε τον ενισχυτή ακουστικών και πάρε το Ideon Audio Ayazi. Αν πας σε καλύτερα ακουστικά, θα πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή έτσι και αλλιώς, οπότε γιατί να μην πάρεις ένα καλύτερο dac? Που έχει όσα αναφέρθηκαν για πρωινό...
1. Θέλω να αποφύγω να γεμίσω συσκευές και καλώδια.
2. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1000 ευρώ και για τα δυο. Αν ήταν να ανέβω πάρα πάνω θα πήγαινα σε oppo ha-1 στα 1450 περίπου ή στο grace m-920 που το έχω βρει στα ίδια χρήματα μετ/νο. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!

ΥΓ. Σ΄εχασα εσένα ρε φίλε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani