Αναζητειτα combo ΗD δεκτης [DVB-S & DVB-T]

Reaction score
1
την καλημερα μου στους συμφορουμιτες!

λοιπον οπως γραφω και στον τιτλο αντι για 2 συσκευες ψαχνω για μια high definition συσκευη που να διαθετει τα παρακατω.

1. combo δεκτη για δορυφορικα και επιγεια mpeg2+mpeg4
2. high definition και αν γινεται upscale στα επιγεια ψηφιακα
3. media player & PVR ready
4. RJ45 connector

οσο το δυνατον πιο επωνυμο με φιλικο μενου και υποστηριζομενο απο την κοινοτητα του internet. αυτα, αν ξεχναω κατι θα συμπληρωσω. τι λετε υπαρχει παρομοια συσκευη, αξιζει η αγορα της ή ειναι καλυτερα ξεχωριστες συσκευες?

ευχαριστω οσους το διαβασατε.

Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητειτα combo ΗD δεκτης [DVB-S & DVB-T]

Αυτά που ζητάς, στο σύνολό τους, θα τα βρεις μόνο στον AZBox.
Το κακό είναι ότι, προς το παρόν, όλα αυτά που ζητάς δεν τα κάνει απροβλημάτιστα. Αν θες κάνε μια βόλτα στο thread του δέκτη και τα ξαναλέμε.

Reaction score
1

ποσο κοστιζει αυτος? θα το κοιταξω ευχαριστω.

Reaction score
0

Skroutz + Tuner dvb-t.
Υπάρχει και ο Spiderbox 9000 combo αλλά υστερεί στο ότι δεν αναπαράγει HD αρχεία (ως media player). Τα άλλα όμως (απ' ότι διαβάζω) τα κάνει καλά.
Οι τιμές τους, απ' ότι βλέπω, είναι παραπλήσιες. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι ο ΑΖ είναι λινουξάτος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Reaction score
1

να προτιμησω azbox ή Dreambox 800HD + ξεχωριστο ψηφιακο δεκτη?

Reaction score
786

Υπαρχει και ο παμφηνος Edision Argus Mini 2in1 IP

Ειναι HD, combo, PVR και εχει LAN με ανεπισημη υποστηριξη

Δεν εχει ομως media player

Reaction score
0

να προτιμησω azbox ή Dreambox 800HD + ξεχωριστο ψηφιακο δεκτη?
Θες και ένα media player οπότε ξέχνα το.
Αν πάλι πάρεις DM800 + media player με T-tuner πάλι το κόστος ανεβαίνει υπερβολικά.
Εγώ θα έπαιρνα ΑΖ. Έχω ήδη έναν στο σαλόνι και θα πάρω και δεύτερο μεταχειρισμένο για το "ανδρικό δωμάτιο".
Αν διάβασες το thread ετοιμάζεται το Ε2 και αν δουλέψει καλά, το μηχάνημα θα είναι μακράν η καλύτερη πρόταση της αγοράς.

Reaction score
1

το Ε2 τι ειναι?

ο azbox εχει τοσο καλη υποστηριξη οσο οι dreambox?
θα βρω internet radio για τον azbox?

Reaction score
0

Το Ε2 (Enigma2) είναι το λογισμικό που τρέχει στα dreambox HD μοντέλα και νομίζω και στον 7025.
Ο πεντακοσάρης που έχεις τρέχει Enigma1.
Καταλαβαίνεις πως αν δουλέψει καλά θα έχεις όλα τα plugin του dreambox μαζί με τον πολύ καλό media player του AZBox και υποστήριξη 1080p.

Reaction score
1

παρα πολυ ωραια καταλαβα! τις δυνατοτητες δικτυωσης του dreambox τις εχει ο azbox?
επισης τι γινεται με το θεμα upscaling στα επιγεια ψηφιακα, υπαρχει πουθενα αυτο?

Reaction score
0
Jason72
Κατ' αρχήν στις προδιαγραφές που έβαλες, είπες media player, αλλά ΔΕΝ είπες τι είδους media player. Αν είναι για κανένα avi και mp3 (που δεν νομίζω) τότε ΚΑΙ ο DM800 σε καλύπτει πλήρως. Προφανώς βέβαια μιλάς για ματρόσκες κτλ απλά ΔΕΝ το λες. Το πιθανότερο είναι οτι πολλά πολλά δεν γνωρίζεις (ΔΕΝ είναι κακό, πρός Θεού) και κάπου άκουσες διάφορα.

ΕΑΝ λοιπόν πούμε οτι οι προδιαγραφές είναι αυτές που είπες και δεν αλλάξεις γνώμη σε μια ώρα τότε AZBox (Υπάρχει και ο AB IPBox 900 που παίζει ματρόσκες αλλά είμαι βέβαιος οτι μετά από 10 post θα πείς ΔΕΝ τον θέλω οπότε δεν γράφω άλλο)

Πάμε τώρα στον AZBox
Κατ' αρχήν είναι ΛΑΘΟΣ να πάρεις κάτι με την προοπτική ότι ΟΤΑΝ θα βγει το Χ firmware ΤΟΤΕ θα δείξει την αξία του. Οι αγορές γίνονται (Με αυτή την σειρά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)με βάση
1 ΠΟΣΑ θα δώσεις
2 Τι ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις
3 ΤΙ μπορεί να κάνει ΤΩΡΑ το μηχανάκι.
4 Πόσα ΞΕΡΕΙΣ ώστε να μπορείς να το αξιοποιήσεις.

Στην δική σου περίπτωση δεν είπες πόσα δίνεις, το πιθανότερο είναι οτι δεν ξέρεις τι θα το κάνεις (έχεις ΣΙΓΟΥΡΑ μια κατευθυνση αλλά έως εκεί) και μάλλον σίγουρα δεν ξέρεις πολλά ώστε να το αξιοποιήσεις.

Με βάση τα παραπάνω σου προτείνω να πάρεις ενα σχετικά απλό στην χρήση δορυφορικό δέκτη και ένα ξεχωριστό media player. Αν και όταν "μεγαλώσεις" τότε πάρε και δεύτερο (και τρίτο) δέκτη και ότι άλλο θές. Βάρα αλύπητα τότε...

Σου μιλάει άνθρωπος που τα παραπάνω τα ΕΦΑΡΜΟΣΕ κατά γράμμα σε δύο τρία ατομα τα οποία βρήκαν την υγειά τους. ΔΕΝ χρειάζεται να τα σκαλίζουν συνέχεια τα μηχανάκια τους. Ειδικά όταν ΔΕΝ σκαμπάζουν και πολλά πολλά, ευλογία είναι.

Σίμος

ΥΓ : Φυσικά οι περισσότεροι που έχω συμβουλεύσει κατά καιρούς, πήγαν και αγόρασαν Dreambox για τις δυνατοτητες δικτυωσης όπως κομψά το θέτεις.

Reaction score
1

Σιμο αγγελοκαρδε

Γνωριζω μερικα πραγματα, ποιος σου ειπε οτι το μηχανημα δεν θα το αξιοποιησω?
ολα αυτα που ζηταω θα τα χρησιμοποιησω φυσικα, δεν τα ζηταω για επιδειξη!

Λοιπον για το media player με ενδιαφερει να παιζει οτι υπαρχει, σαν υπολογιστης.

Παμε στην υποχρεωτικη σειρα σου τωρα.
1. Δινω αρκετα, θα βρω χρηματα και θα το βαλω δοσεις. μπορει να δωσω και 350 ευρω, ισως και παραπανω.
2. Εχω αναφερει τι θελω να κανω, ξαναγραφω οτι με ενδιαφερει και το upscaling 576 ψηφιακων καναλιων σε 720/1080.
3. Το τι μπορει να κανει ο AZbox γραφω και εδω για να μαθω αφου διαβασω site, posts κλπ.
4. Με τον DM500S εχω στησει server, εχω περασει images, σκεφτομουν να γραψω σε python plugin για equalizer αφου δεν εβρισκα και το χρειαζομαι ακομα. Το αφησα επειδη δεν ειχα αρκετο χρονο. Δεν γνωριζω απο pvr γιατι δεν εχω ακομα, media player σκετο επισης δεν εχω αλλα φανταζομαι ειναι ευκολο. τι αλλο?

Προσωπικα νομιζω πως η συμβουλη για azbox ειναι καλυτερη διοτι θα τα κανω ολα με ενα remote και λιγοτερο κοπο.
Δεν ξερω ομως κατα ποσο γινονται οσο καλα οσο με ξεχωριστες συσκευες.

Μου αρεσει να σκαλιζω τα μηχανακια γενικοτερα, δε το βαριεμαι και θελω να μαθαινω.

Τελος η κομψη αναφορα για τις δυνατοτητες δικτυωσης επανερχεται.
Εχει τις ιδιες ο azbox με τους dreambox?

Νικος

Reaction score
0
Φίλε μου πρέπει να παραδεχθείς οτι για άτομο που όπως λέει και δεν έχω λόγο να αμφιβάλω, ρωτάς παράξενα πράγματα. Ομολογώ οτι περίμενα να ξέρεις ΠΟΛΥ λιγότερα.

Η τεράστια πλειοψηφία δεν γνωρίζει, αγοράζει κάτι επειδή ονειρεύεται διάφορα, περνάει ένα image από κάποια απλή σαν concept εφαρμογή και κατόπιν αυτοαναγορεύεται σε χάκερ (πάνω κάτω αυτή είναι η σειρά). Συνήθως κάπου εκεί έρχεται η πρώτη στραβή. Τα έκανα σε συστήματα με UNIX πριν ~12 χρόνια. Μιλάω εκ πείρας.(Ευτυχως που οι δέκτες δεν είναι τόσο περίπλοκα μηχανάκια)
Σε παιδιά όμως που δεν θέλεις(-ουν) να μπλέξουν με σκαλίσματα δέκτη είναι λογικό να προτείνεις να πάρουν Linux δέκτες ; Γιατί δλδ ;Για να παιδεύονται ;

Στα δικά μας

1 Τα χρήματα φτάνουν για αρκετούς συνδυασμούς
2 Upscaling κάνουν όλοι οι δέκτες που θα σου προταθούν.
3 Ο AZBox (γιατί αυτός μας νοιάζει πλέον) παίζει mkv (και DTS downmix). Εφ΄όσον του βάλεις και επίγειο δέκτη θα δείς και επίγεια ψηφιακά. Γενικά θα σε καλύψει πλήρως σαν media player, ειδικά από την USB. Δεν έχω την ίδια επιτυχία με το wireless. Εκεί, απλούστεροι media players κάνουν παπάδες.
4 Εφ' όσον είναι Linux και έχει ethernet θα δείς και διαδίκτυο. Το concept ιδιο είναι. ΠΩΣ θα το κάνεις είναι τόσο απλό να το βρείς που απορώ γιατί ρωτάς.

Πάμε στα αρνητικά του
1 Είναι Linux (έχει δλδ παίδεμα και συχνά απορείς και λές μόνο εγώ σε όλο τον κόσμο είμαι ΤΟΣΟ ηλίθιος και δεν τα κατάφερα ;) Θα φας πολύ πακέτο. Trust me.
2 Η εικόνα του έχει μια πολύ ήπια κοκκιώδη υφή. Πρέπει να δείς και 10 δέκτες για να το διαπιστώσεις. Αν είναι ο πρώτος σου όμως δεν μπορείς να το πάρεις χαμπάρι.
3 Γενικά το firmware του είναι μια πονεμένη ιστορία. Πρέπει τα τελευταία 2-3 χρόνια να ήταν ο καλύτερος σε προδιαγραφές δέκτες με το χειρότερο firmware support. Κυριολεκτικά old bugs out, new bugs in. Τώρα υπάρχει μια beta του enigma2. Αυτό πχ περί enigma το ακούω ~1,5 χρόνο, και όλο έρχεται. Επίσης απ΄ ότι διαβάζω γράφεται εκ νέου from scratch καινούριο firmware. Αυτό ΦΥΣΙΚΑ σημαίνει οτι η όλη ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος πάει για @@@ για άγνωστο διάστημα. (ΕΑΝ βέβαια κάτσει η φάση με το enigma τότε έχεις κάνει Royal flush αγορά)

Δεν θέλω να γράψω πράγματα που λογικά θα βρεις άμεσα με ένα απλό google search όπως blind scan 4:2:2 decoding κτλ.

Bottom line
Να το πάρεις μόνο αν όπως λες μπορείς να το παλέψεις το θηρίο.
Δική μου συμβουλή όμως θα ήταν να μην το πάρεις. Η πρότασή μου είναι η εξής.

1 Edision Argus Mini Combo IP (Μεταχειρισμένος ~130 ευρώ) Έχει απ' όλα όσα ζήτησες, εκτός media player.
2 Xtreamer sidewinder ~150 Ευρώ. Κάνει παπάδες. Παίζει τα πάντα.

Σαν συνδυασμός είναι ανώτερος από το AZBox. Επίσης σε σύνολο στοιχίζει ~280 δλδ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από έναν καινούριο AZBox.

Σίμος

Reaction score
7.621
με τοσα που ζητας καλυτερα να περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα για να δουμε τι πουλια θα πιανει ο azbox με enigma2 σημερα? αυριο? θα κυκλοφορησει νεα pre-beta version για τεστ σε putch.bin format με νεο kernel + νεους drivers + δυνατοτητα για gstreamer αλλα οπως γραφω και παραπανω για σταθερο και με ολες τις δυνατοτητες?(που ψαχνεις) firmware θα πρεπει να κανεις υπομονη

Reaction score
0

Ένας καινούριος Elite+T-tuner δεν κάνει πάνω από €280. Κοίταξε τα links που σου έδωσα. Στη Γερμανία κάνει €20-30 φθηνότερος αλλά δεν ξέρω τα ταχυδρομικά.
Ναι, ο ΑΖ έχει τις ίδιες ικανότητες δικτύωσης και προσωπικά μόνο linux δέκτη θα αγόραζα εάν είχα τις ίδιες ανησυχίες δικτύωσης όπως εσύ.
Όσο αφορά το upscaling, στα δορυφορικά SD δεν μπορώ να πως πως με ενθουσίασε η εικόνα του στην 50άρα U10 και συμφωνώ με τον φίλο angelheart ότι έχει μία πολύ ήπια κοκκιώδη υφή αλλά από την άλλη η 50άρα δε συγχωρεί και πολλά. Στις SD ταινίες με streaming από το pc, η εικόνα είναι καταπληκτική. Στο HD υλικό, είτε αυτό είναι ταινία, είτε δορυφορικό τι να λέμε... :111:
Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τον φίλο nakata.

Reaction score
0
Φίλε Quantum (με όλο το σεβασμό σε αυτά που γράφεις)

Την άποψή μου περί εικόνας ΔΕΝ την είπα τυχαία. Την διαπίστωσα όχι εγώ μόνο (που άντε να πεις είμαι άσχετος, προκατειλημμένος ή οτι άλλο) Το είδε πχ η γυναίκα μου (!) που όταν σύνδεσα τον δέκτη με ρώτησε αμέσως. Βέβαια αυτή είναι καλομαθημένη από πλευράς hardware. ΔΕΝ νομίζω πάντως, οτι σε γενικές γραμμές είναι πρόβλημα.

Επισης ΔΕΝ καταλαβαίνω την εμμονή του Jason με το upscaling. Δεν νομίζω τα τελευταία χρόνια να βγήκε δέκτης που ΔΕΝ κάνει upscaling. Τώρα αν κάνει ποιοτικό upscaling αυτό είναι άλλη κουβέντα, που δεν έχει σχέση μόνο με το chip που φοράει ο εκάστοτε δέκτης, ούτε και μου είναι πολύ ξεκάθαρο πόσο και τι θεωρεί ο καθένας "καλό upscaling"

Συμφωνώ απόλυτα με την τιμή για τον Elite.

Να κάνω τώρα το εξής σχόλιο. Όταν ο Edision, που πρότεινα, παίζει δίκτυο από τον πρώτο μήνα που κυκλοφόρησε, ΠΩΣ προτείνεις ένα μηχανάκι (με ΦΟΒΕΡΟ HARDWARE συμφωνώ) το οποίο έκανε σχεδόν 1 χρόνο από την ημέρα που κυκλοφόρησε να "δει" δίκτυο με αξιώσεις. (ΔΕΝ μιλάω για τον Χέοπα) Ένα σωρό ματσακονιές έγιναν για να δεί τα γνωστά. Ένας Θεός ξέρει ΠΟΣΑ bugs υπάρχουν ακόμη εκεί, που δεν θα δούμε αν έρθει το enigma.

Προς πληροφόρηση (εγκυκλοπαιδική) ο Edision ήταν ο πιο εύκολος απ' όλους τους δέκτες που έχω ακουμπήσει εγώ σε θέματα δικτύωσης. ΕΧΕΙ μειονεκτήματα, αλλά οχι αυτά που έθεσε ο φίλος ως προαπαιτούμενα.

Σίμος

ΥΓ Λες οτι δεν έχεις προβλήματα στο wireless streaming σε ματρόσκες ; Αυτό λες ; Γιατί αν είναι έτσι πρέπει να αρχίσω πάλι το σκάλισμα.

Reaction score
0

Φίλε angelheart (εννοείται ότι έχεις το σεβασμό μου μιας και είσαι σκεπτόμενο άτομο).
Το μόνο πράγμα που διαφωνούμε (απ' ότι κατάλαβα) είναι στο ότι εσύ προτείνεις τον edision ενώ εγώ τον ΑΖ.
Η πρόταση η δική μου έγινε με γνώμονα το ότι δεν μπορείς ανά τακτά διαστήματα να χώνεις χρήμα για να παίρνεις άλλα μηχανήματα. Η δική σου πρόταση, καλώς ή κακώς, έχει ημερομηνία λήξης. Και εξηγούμαι: Ποιος θα θυμάται τον edision μετά από 5 χρόνια? Πες πως αύριο πεθαίνει το ψψ. Ποια μηχανήματα νομίζεις πως θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στα όποια νέα δεδομένα? Εγώ πιστεύω πως θα είναι τα linux.
Ήμουν από τους πρώτους που αγόρασαν τον DM7000 στην Ελλάδα. Τον έχω ακόμη να δουλεύει και είναι πάντα μέσα στα νέα κόλπα. Που είναι τώρα οι δέκτες που κυκλοφορούσαν τότε?
Ο Edision παίζει δίκτυο γιατί αυτό ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία του. Ο ΑΖ βγήκε με άλλο προσανατολισμό (όλα σε 1) και έγινε μπάχαλο διότι οι drivers της Celrun ήταν για τα μπάζα. Αλλά και το DM7000 δεν ήταν έτσι στην αρχή για κάμποσο καιρό? Πάντως το multicas παίζει μια χαρά εδώ και αρκετό καιρό.
Για να μην μακρυγορώ, το λογισμικό που θα εκμεταλλευτεί τις μεγάλες δυνατότητες του δέκτη δεν θ'αργήσει να βγει και τότε όπως είπες θα είναι flush royal. Τώρα είναι full house.

ΥΓ: Wireless δε χρησιμοποιώ πουθενά στο σπίτι μου παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Έχω lan σε κάθε δωμάτιο (καινούριο). Έκανα χθες μια δοκιμή με διαδρομή: Λαπιτόπ συζύγου (γκρίνια)->ασύρματα στο Ρούτερ->Ενσύρματα ΑΖ με ένα .avi και έπαιξε άψογα. Ματρόσκες παίζω μόνο ενσύρματα και με το prioritymanager ακόμη και οι πιο βαριές παίζουν μια χαρά.

Reaction score
0
Quantum
ΔΕΝ διαφωνούμε στο ποιόν δέκτη προτείνουμε, αλλά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το θέμα γενικά. Πλην όμως αυτός ο διάλογος όσο και να μου αρέσει, παραείναι of topic. Επιφυλάσσομαι για να τα ξαναπούμε όμως. Να είσαι καλά.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το wireless.

Σίμος

Reaction score
0

Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να πας για dreambox 500hd με usb dvb-t tuner , οι αναφορές στα forum μέχρι στιγμής λένε καλά λόγια (εγώ έχω τον 8000 ) και ξέρεις ότι δορυφορικά παίρνεις σιγουριά (firmware ,quality,plug-ins etc) και από media player οι δυνατότες είναι ικανοποιητικές (στον δικό μου με αντιστοιχο επεξεργαστή , με το κατάλληλο image , βάζω usb hot plug και παίζει τα πιο συνηθισμένα αρχεία απροβλημάτιστα ) dts downmix κάνει με plugin αργότερα αν θες και media player πιο εξελιγμένο αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο xtreamer από αυτά που δεν παίζουν hd audio codecs και είσαι εντάξει.

Υ.Γ. Πρόσφατα στο peterpan neverlan image 2.0 έχει κυκλοφορήσει και apple movie trailers plugin το οποίο παίζει καλύτερα από το htpc μου!

Reaction score
1

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.
Αποφασισα να περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα γινει με τον Αzbox.
Μεχρι τοτε θα προετοιμαστω για Sky UK HD που στοχευω βαζοντας μοτερ στο πιατο μου.
Ισως παρω και μεγαλυτερο πιατο, θα δειξει.

Τα πραγματα που θα αντικαταστησω θα τα παω Βολο σε μια παλια CRT που εχω εκει στο σπιτι.

Πως σας ακουγεται?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος