Αναζητηση νεου, ποιοτικου media player

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Χαιρετω την κατηγορια, με τους φανταστικους θαμωνες!

Λοιπον, στο ψητο...

Ψαχνω για ενα νεο media player, σε αντικατασταση του HiMedia 900b που εχω.

Θα συνδεθει με ενισχυτη home cinema Pionneer LX55 και με τον προβολεα Sony 30 3d.
Eπισης πολυ συχνα θα βλεπω και απο την 42αρα tv μου.

ΟΙ απαιτησεις μου...

1ον απ ολα , η ποιοτητα της εικονας!
Θελω (εννοειται ..) να παιζει αισθητα καλυτερα απ αυτο που εχω τωρα, χωρις σπασιματα, κολληματα κλπ

2ον η συνδεσιμοτητα του, να μπορει να βολευεται με ολα , οπως επισης φυσικα και να παιζει ολα τα φορμα εικονας κ ηχου (περισσοτερα εικονας, δεν πολυακουω απο κει audio)

Nα ειναι οκ με ολους τους υποτιτλους, να μην εχει κολληματα, σπασιματα χαζα κλπ
να παιζει φυσικα 3d τα παντα ολα
να παιζει ISO blueray κανονικα

καλο θα ταν και το wifi αν υπηρχε, οπως το Himedia που εχω τωρα..

Γενικα, να ναι μια αναβαθμιση απ αυτο που εχω τωρα , σε ολους τους τομεις, αλλα πιστευω αυτο που θα μου αρεσει περισσοτερο θα ναι στην ποιοτητα της εικονας.

Και βεβαια να ναι απροβληματιστο, να μην εχω θεματα λειτουργικοτητας κ ασυμβατοτητας που βλεπω τριγυρω συχνα..

Να παιζει. Απλα, κι ωραια.

Υπαρχει κατι τετοιο η να κατσω σ τα αυγα μου με το Himedia 900 ?

Eυχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.660
John, για δες το WD TV Live. Νομίζω ότι καλύπτει όλες (τις τεχνικές) απαιτήσεις σου (μέχρι και Wi-Fi έχει). Δεν γνωρίζω τιμή, αλλά από προσωπική χρήση ενός παλαιότερου (και σαφώς λιγότερων δυνατοτήτων) media player της WD, είμαι πολύ ευχαριστημένος, οπότε, δεν έχω ενδοιασμό στο να προτείνω αυτό που προτείνω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Λεφτά έχεις,πάρε το πιό ακριβό που μπορείς. :p

Σοβαρά τώρα τσέκαρε τα pop corn και συγκεκριμένα το Α410.Διάβασε και το αντίστοιχο θέμα που υπάρχει στην κατηγορία.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.620
νομίζω 3d & iso μαζί δεν θα βρεις...παρά μόνο με cinavia, ίσως το oppo 93 με το firmware χωρίς cinavia αλλά αυτό ξεφεύγει από ένα media player και δικτυακά θα έχεις μόνο dlna που σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να τραβάς και αρχείο με εξωτερικούς υπότιτλους.

ίσως το Med600x3d αλλά δεν είμαι σίγουρος για το iso αν το παίζει...θα το τσεκάρω το απόγευμα αν έχει...φτάσει και η ταινία(!), γιατί είναι και οι τελευταίες ώρες που το έχω στα χέρια μου σήμερα. Η κίνηση σε μερικά σημεία δεν μου άρεσε αλλά γενικά παίζει καλά από δικτυσκό NAS, από 3d δεν ξέρω γιατί δεν έχω.

Εχω παραγγείλει το Α410 έφυγε σήμερα από τη μακρινή κίνα και σε λίγες μέρες θα το έχω και θα μπορώ να σου πω εντυπώσεις αν και υπάρχουν ήδη από άλλους χρήστες στο αντίστοιχο νήμα.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Γιάννη μήπως για όλα αυτά που θέλεις είναι καλύτερα να στήσεις ένα όμορφο HTPCάκι?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Νομιζω πως το WD θα ναι υποβαθμιση...οτι εικονα ειδα, και ειχα παλιοτερα ειναι αισθητα χειροτερη απ οτι εχω τωρα με το HiMedia.

Γιωργο το Pop COrn A410 το σκεφτομαι η αληθεια.

ΑΠλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο θα αναβαθμιστω... αν θα αξιζει η οχι και αν θα παιζει τα παντα ολα που θελω... για να μη το παρω τζαμπα!
Εσεις εδω που τα κατεχετε περισσοτερο, ολο κ θα ξερετε ...

Γιατι η εικονα του HiMedia ειναι εξαιρετικη!

Επισης για το 600χ3d αγαπητε Melina, νομιζω πως κι αυτο θα ναι χειροτερο, αν οχι το ιδιο μ αυτο που εχω τωρα!
Ευχαριστω παντως!

Αναμενω !!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Γιάννη μήπως για όλα αυτά που θέλεις είναι καλύτερα να στήσεις ένα όμορφο HTPCάκι?
ευχαριστω για την προταση, αλλα νομιζω πως δε θελω...δεν ξερω αν θα παιζει σωστα τα 3d , επισης , θα ναι πολυπλοκο που σημαινει δε θα μπορει να το χειριστει ευκολα η γυναικα μου οταν θα βλεπει μονη , η οταν θα μ εχει παρει ο υνος στον καναπε, θα ναι πιο ακριβο , αλλα κ θα ναι μανουρα μωρε, τωρα παταω ενα κουμπακι, βρισκω ταινια, play, Μπαμ μπαμ γινεται ευκολα η δουλιτσα!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.660
wizzy παίζει 3D και .iso το WD?
Για 3D, αυτό που χρησιμοποιώ, όχι. Αυτό που προτείνω, δεν έχω ιδέα.

Αρχεία .iso δεν ξέρω αν παίζουν. Εάν το γράφει στα specifications του κατασκευαστή, τότε ναι.

@Kotsidis John: Ίσως έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα την απαίτηση περί αναπαραγωγής 3D. Τι budget έχεις;

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Εγώ μαζί σου σε όλα όσα λές... απλώς για να κάνει όλα τα παραπάνω που γράφεις και να είναι και σημαντική η αναβάθμιση... μάλλον προς τα εκεί πάει...

Ας πούν και οι πιο έμπειροι στα της εικόνας... :drinks:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Για 3D, αυτό που χρησιμοποιώ, όχι. Αυτό που προτείνω, δεν έχω ιδέα.

Αρχεία .iso δεν ξέρω αν παίζουν. Εάν το γράφει στα specifications του κατασκευαστή, τότε ναι.

@Kotsidis John: Ίσως έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα την απαίτηση περί αναπαραγωγής 3D. Τι budget έχεις;
Wizzy σ ευχαριστω φιλε.
Δεν ξερω αν ζηταω πολλα, πιστευω οχι, εξαλλου η δουλεια μου γινεται τελεια μ αυτο που εχω τωρα, απλα επειδη περασαν κανα 2 χρονακια περιπου, σκεφτηκα, δεν μπορει, ολο κ λατι καλυτερο θα βγηκε!

Budget..ξερω γω? αν αξιζει , ε εως και 300 να πω βαρια βαρια? σιγουρα καλυπτουν!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.958
Για να καταλάβω ρε John, τι δεν σε ικανοποιεί ή δεν έχει το HiMedia που θα ήθελες οπωσδήποτε να έχεις?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Νομιζω πως το WD θα ναι υποβαθμιση...οτι εικονα ειδα, και ειχα παλιοτερα ειναι αισθητα χειροτερη απ οτι εχω τωρα με το HiMedia.

Γιωργο το Pop COrn A410 το σκεφτομαι η αληθεια.

ΑΠλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο θα αναβαθμιστω... αν θα αξιζει η οχι και αν θα παιζει τα παντα ολα που θελω... για να μη το παρω τζαμπα!
Εσεις εδω που τα κατεχετε περισσοτερο, ολο κ θα ξερετε ...

Γιατι η εικονα του HiMedia ειναι εξαιρετικη!

Επισης για το 600χ3d αγαπητε Melina, νομιζω πως κι αυτο θα ναι χειροτερο, αν οχι το ιδιο μ αυτο που εχω τωρα!
Ευχαριστω παντως!

Αναμενω !!
Koίτα το popcorn φοράει πιό καλό/δυνατό επεξεργαστή (Sigma 8911) που λογικότερα θα αποδίδει καλύτερα στο θέμα κίνησης(ανέκαθεν η αχίλλειος πτέρνα των Realtek).
Έχει και το vxp επάνω για να παίξεις αν θες με κάποιες παραμέτρους οπότε διαφορά,λογικά,θα υπάρχειΠως το σιγουρεύεις.Κοίτα αν κάποιος εκεί πάνω έχει έστω και το προηγούμενο μοντέλο ή το A300 και σύγκρινε το με το δικό σου.Αν δεις διαφορές έστω και με το A300 τότε το τσιμπάς.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Δεν ειπα (απ την αρχη) πως δε με καλυπτει αυτο που εχ ω, μιλησα για να κανω ανανεωση, αναβαθμιση σε κατι καλυτερο!

Γιατι οχι, αν υπαρχει κατι νεο φρεσκο με καλυτερη εικονα κ περισσοτερες δυνατοτητες, γιατι οχι?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.958
Δανείσου ένα popcorn από την παρέα των Σαλονικιών. Νομίζω ότι ο Γιάννης και ο Alex το έχουν. Έτσι θα εντοπίσεις τυχόν διαφορές στην εικόνα.

Αν βλέπεις 3D, τότε έχει νόημα μια αναβάθμιση, αν δεν υπάρχουν ορατές διαφορές στην εικόνα.

Στη δική μου περίπτωση, αφού το 3D δεν με ενδιαφέρει, το Dune έχει επεξεργαστή sigma και παίζει απροβλημάτιστα από δίκτυο, ικανοποιούνται σχεδόν όλες οι ανάγκες και δεν έχει νόημα η αναβάθμιση.

Reaction score
1.458
Γιάννη δες κάποιο popcorn και αν σ'άρέσει η εικόνα πας για το Α-410.Περίμενε λίγο να γράψουν εντυπώσεις και άλλα παιδιά που το παραλαμβάνουν σε λίγες μέρες,όπως πχ ο melina!;)

Το medx3d είναι πολύ καλά σε 3d iso,έχουν και auto framerate (δεν ξερω αν έχει το himedia),δεν παίζουν divx.Εχουν ενσωματωμένο media scraper στο fimware και συνεχή υποστήριξη από την εταιρία.Αν πας σε realtek είναι ότι καλύτερο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
χμμ, ευχαριστω! Οποτε για την ωρα μονο σε PopCorn ετσι, δεν εχω αλλη αξιοπρεπη λυση...

Ας περιμενω να ακουσω εντυπωσεις απο παιδια που το εχουν, κ βλεπουμε!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.761
Εδώ διαφωνώ.
Τα media players είναι, πατάς το κουμπί και βγαίνει μια χοντρή, δηλαδή πατάς και παίζει.
Με τα PC αν δεν το ρυθμίσεις πολύ σωστά και αν δεν ξέρεις να το ρυθμίζεις σωστά, άστα να πάνε, βρίσκεις τον μπελά σου.
Αν το καταφέρεις να το φέρεις εκεί που πρέπει, θα πάρεις τέλεια εικόνα, κίνηση, ήχο κ.λ.π.
Αν δεν όμως, ............... την έβαψες.
Έκανα ένα πολύ καλό HTPC με οδηγό bluray για να τα παίζω όλα εκεί και να τελειώνω.
Αλλά................. ο ένας player έχει καλή εικόνα αλλά δεν έχει κίνηση, ο άλλος δεν αναγνωρίζει ελληνική γραμματοσειρά, ο άλλος δεν δέχεται ρυθμίσεις, ο άλλος έτσι κι ο άλλος αλλιώς.
Το σιχάθηκα το PC και πήρα ένα bluray player της Sony κι ένα media player Med8er και τέλος.
Άσε που στο κwλοPC πατάς τριάντα κλικ μέχρι να το βάλεις να παίξει.
Και άσε τις μπλε οθόνες, πιο σπαστικό δεν έχει.
Στην μέση της ταινίας να θέλει επανεκκίνηση.
Του διαβόλου μηχανήματα.

Reaction score
1.458
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Dune Base 3D που σε εικόνα και κίνηση είναι άψογο.Εχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα με το 3D αλλά πιθανόν να τα έχουν διορθώσει πλέον.Υπάρχει και η ανάλογη αναφορά φίλου σε άλλο νήμα.

Popcorn hour a 400 ή Dune HD Base 3D

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.109
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead