Αναζητώ τα καλύτερα ακουστικά για EDM μουσική,

Reaction score
11.898
Γιατί θεωρείς το Premium καλύτερο;
Τι διαφορές άκουσες σε ήχο; π.χ. σε καθαρότητα στα highs, μπάσο, soundstage, άνεση κτλ;
Εμένα προσωπικά μου είχαν φανεί πιο καθαρά και πιο “ανοιχτά” τα Premium, αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω τη δική σου εμπειρία.»
Για ποιον λόγο προτιμάς τα DT990 Premium από τα DT990 Pro; Τι διαφορές άκουσες σε ήχο (highs, bass, σκηνή) και άνεση;»
Tα Premium είναι ξεκάθαρα ανώτερα: πιο ανοιχτή σκηνή, καλύτερη καθαρότητα, λιγότερο “πιεσμένη” αίσθηση.

Reaction score
6
Tα Premium είναι ξεκάθαρα ανώτερα: πιο ανοιχτή σκηνή, καλύτερη καθαρότητα, λιγότερο “πιεσμένη” αίσθηση.
Συμφωνώ ότι τα Premium ακούγονται πιο ανοιχτά και καθαρά—έτσι τα είχα ακούσει κι εγώ.
Απλά από περιέργεια: εσύ από πού το συμπεραίνεις αυτό;
Το λες επειδή τα είχες και τα δύο και τα έκανες A/B σύγκριση, ή επειδή είδες τις τεχνικές διαφορές (clamp force, pads, housing);
Θέλω να καταλάβω πώς το άκουσες εσύ.

Reaction score
6
Απλά για να ξέρω: το “πιο ανοιχτή σκηνή και καθαρότητα” το λες από προσωπική ακρόαση των δύο ή από specs;»

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.062
Οι όροι "πιο ανοιχτή σκηνή" και "καθαρότητα" στην ποιότητα του ήχου αποτελούν υποκειμενικές εκτιμήσεις που προκύπτουν αποκλειστικά από την προσωπική ακρόαση και εμπειρία.
Δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια ή να προβλεφθούν πλήρως μόνο από τις τεχνικές προδιαγραφές (specs) μιας συσκευής, καθώς η αντίληψη του ήχου διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνοπτικά:
Προσωπική ακρόαση: Είναι ο μόνος τρόπος να αξιολογήσει κανείς έννοιες όπως η "ηχητική σκηνή" (soundstage) ή η "καθαρότητα", καθώς αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τον ήχο.
Specs: Παρέχουν τεχνικές πληροφορίες (π.χ., εύρος συχνοτήτων, βάθος bit) που μπορούν να υποδείξουν τις δυνατότητες μιας συσκευής, αλλά δεν εγγυώνται μια συγκεκριμένη υποκειμενική εμπειρία.
Επομένως, μια τέτοια δήλωση βασίζεται σε ακουστική δοκιμή και όχι σε απλή ανάγνωση προδιαγραφών.

Reaction score
6
Οι όροι "πιο ανοιχτή σκηνή" και "καθαρότητα" στην ποιότητα του ήχου αποτελούν υποκειμενικές εκτιμήσεις που προκύπτουν αποκλειστικά από την προσωπική ακρόαση και εμπειρία.
Δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια ή να προβλεφθούν πλήρως μόνο από τις τεχνικές προδιαγραφές (specs) μιας συσκευής, καθώς η αντίληψη του ήχου διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνοπτικά:
Προσωπική ακρόαση: Είναι ο μόνος τρόπος να αξιολογήσει κανείς έννοιες όπως η "ηχητική σκηνή" (soundstage) ή η "καθαρότητα", καθώς αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τον ήχο.
Specs: Παρέχουν τεχνικές πληροφορίες (π.χ., εύρος συχνοτήτων, βάθος bit) που μπορούν να υποδείξουν τις δυνατότητες μιας συσκευής, αλλά δεν εγγυώνται μια συγκεκριμένη υποκειμενική εμπειρία.
Επομένως, μια τέτοια δήλωση βασίζεται σε ακουστική δοκιμή και όχι σε απλή ανάγνωση προδιαγραφών.

Συμφωνώ ότι το soundstage και η καθαρότητα γίνονται αντιληπτά υποκειμενικά.
Η ερώτησή μου, όμως, ήταν συγκεκριμένη:
εσύ το συμπέρανες επειδή έχεις ακούσει και τα δύο (Pro & Premium) σε άμεση σύγκριση, ή μιλάς γενικά;

Γιατί εγώ, όταν τα είχα ταυτόχρονα, άκουσα ξεκάθαρη διαφορά υπέρ του Premium.»*

Reaction score
11.898
Τα είχες; Δεν τα έχεις πια; Αν τα είχες δεν ήσουν ικανοποιημένος να ακούς αυτά τα είδη μουσικής; Γιατί τα έδωσες; Χάλασαν;

Reaction score
6
Τα είχες; Δεν τα έχεις πια; Αν τα είχες δεν ήσουν ικανοποιημένος να ακούς αυτά τα είδη μουσικής; Γιατί τα έδωσες; Χάλασαν;
**«Ναι, τα είχα. Και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με τα DT990 Premium για trance / psy / techno / goa.
Τα έδωσα όχι επειδή δεν μου άρεσαν — το αντίθετο.
Τα είχα πολλά χρόνια, τα χρησιμοποιούσα συνέχεια, και απλά τότε ήθελα να δοκιμάσω κι άλλα μοντέλα για σύγκριση.
Δεν χάλασαν, ούτε με απογοήτευσαν.

Αν κάτι, σήμερα το μετανιώνω λίγο που τα έδωσα, γιατί για τα είδη που ακούω ήταν από τα πιο “σωστά” που είχα δοκιμάσει.»**

Reaction score
6
Ξαναπάρτα αν το μετάνιωσες. Απ' ό,τι φαίνεται ήταν τα πιο κατάλληλα.
«Ναι, τα DT990 Premium ήταν πολύ καλά για τα είδη που ακούω, αλλά θέλω απλώς να ακούσω και άλλες γνώμες σε ακουστικά που ταιριάζουν σε EDM, techno, psytrance, goa κτλ.
Δεν σημαίνει ότι τα απορρίπτω — απλά θέλω να δω αν υπάρχει κάτι άλλο που ίσως μου ταιριάζει το ίδιο ή και καλύτερα.»

Reaction score
6
Πολύ δύσκολο. Τα DT990 Premium είναι πολύ καλά.
Συμφωνώ, τα DT990 Premium ήταν από τα πιο ισορροπημένα που είχα.
Απλώς θέλω να δω μήπως υπάρχει και κάποια άλλη επιλογή που να ταιριάζει το ίδιο καλά ή και καλύτερα σε EDM, techno, psy, trance κτλ.
Δεν τα αποκλείω καθόλου — απλά ψάχνω όλες τις πιθανές προτάσεις πριν ξαναπάρω τα ίδια

Γιατί λες ότι είναι τόσο δύσκολο;
Επειδή δεν υπάρχουν εύκολα ακουστικά που να παίζουν τόσο καλά σε EDM/techno/psy;
Ή επειδή θεωρείς ότι τα Premium είναι σε σημείο που δύσκολα ξεπερνιούνται;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@