Ανακαλωδίωση πικάπ

Reaction score
1.547
χθες αποφασισα να αλλαξω την εξωτερικη καλωδιωση των mk2 οπως και τα rca plugs (rean). Πριν περιπου 12-13 χρονια η καλωδιωση ειχε αλλαχτει ξανα απο τεχνικο ο οποιος μου ειχε βαλει ΤΕLE καλωδια και αυτος ηταν και ο λογος που ειπα να βαλω κατι καλυτερο. Αφου αρκετοι εχουν δοκιμασει τα mogami 2965 ειπα να τα βαλω και εγω, απο το περισσευμα ομως που ειχα μου εφτανε μονο για τα 2 απο τα 3 πικαπ μου. Ευκαιρια για συγκριση λεω...
Περιεργος ηχος το μογκαμι. Σκληρα μεσαια - μεσαιοψηλα , αρκετα πιο γρηγορο απο το τελε και με λιγο καλυτερο κεντρο στο στερεο ιματζ αλλα δεν μπορω να πω και καλυτερο σε ηχο. Η δοκιμη εγινε με την ιδια κεφαλη και στα 3 πικαπ ωστε να μην υπαρχουν διαφορετικες φθορες. Υπαρχει καποιο καλωδιο με πιο μαλακο ηχο; Οι κεφαλες ειναι ΜΜ γυρω στα 6mv
IMG_20180624_181534_127.jpg

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
καλησπέρα, πόσες ώρες περίπου έπαιξαν τα mogami πριν κάνεις τη σύγκριση με τα tele?
Σε ρωτάω γιατί κι εγώ χρησιμοποιώ mogami το 2497 όμως, για τη σύνδεση μεταξύ phono και ενισχυτή, και vdh ανακαλωδιομένο rb 300.
Αρχικά το mogami σε μένα τουλάχιστον, απλά δεν ακούγονταν, ήταν τραγικά! Σε σημείο απαγοητευτικό!
μετά τις πρώτες 70-90 ώρες άρχισε να γλυκαίνει ο ήχος και να βελτιώνεται μέχρι περίπου τις 200 ώρες όπου πιστεύω ότι έπιασε τα τωρινά του standard. Τώρα, πολύ δύσκολα θα τ άλλαζα με κάτι άλλο.
ελπίζω να σε βοήθησα

Reaction score
1.754
Γιἀ πιὀ μαλακὀ, δεν ἐχω ἀποψη.
Γιἀ το πιὀ σωστὀ αν θες, δοκἰμασε τον συνδυασμὀ:
Belden 1800F / Elecaudio TE-RC90S
(χαμηλἠ χωρητικὀτητα χωρἰς κολλἠσεις)
ΥΓ. Ἁν τα πἀρεις, στεἰλε pm να σου πω τον τρὀπο, πὠς να τα φτιἀξεις.

Reaction score
1.547
καλησπέρα, πόσες ώρες περίπου έπαιξαν τα mogami πριν κάνεις τη σύγκριση με τα tele?
Σε ρωτάω γιατί κι εγώ χρησιμοποιώ mogami το 2497 όμως, για τη σύνδεση μεταξύ phono και ενισχυτή, και vdh ανακαλωδιομένο rb 300.
Αρχικά το mogami σε μένα τουλάχιστον, απλά δεν ακούγονταν, ήταν τραγικά! Σε σημείο απαγοητευτικό!
μετά τις πρώτες 70-90 ώρες άρχισε να γλυκαίνει ο ήχος και να βελτιώνεται μέχρι περίπου τις 200 ώρες όπου πιστεύω ότι έπιασε τα τωρινά του standard. Τώρα, πολύ δύσκολα θα τ άλλαζα με κάτι άλλο.
ελπίζω να σε βοήθησα
τα καλωδια δεν εχουν παιξει ουτε 2 ωρες αλλα τα περι στρωσιματος καλωδιων μου ακουγονταν παντα λιγο καπως. Στις 100 ωρες θεωρω πως απλα θα τα εχω συνηθισει. Παντως οντως τωρα δεν ακουγονται ...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
τα καλωδια δεν εχουν παιξει ουτε 2 ωρες αλλα τα περι στρωσιματος καλωδιων μου ακουγονταν παντα λιγο καπως. Στις 100 ωρες θεωρω πως απλα θα τα εχω συνηθισει. Παντως οντως τωρα δεν ακουγονται ...
το συγκεκριμένο καλώδιο της mogami δε το χω δοκιμάσει, το 2497 όμως, επειδή είναι τερματισμένο και απ τις δύο μεριές με rca neutrik, η δυνατότητα σύγκρισης με άλλα interconnect ήταν άμεση.
Κάνε λίγο υπομονή, μη βιαστείς να ξαναλλάξεις καλώδια, στρώνοντας το ένα μόνο πικάπ απ τα δύο και μετά από 50 ώρες ήδη θα μπορείς να καταλάβεις διαφορές μεταξύ του ¨στρωμένου¨, του άστρωτου και του tele.
θα αναθεωρήσεις άποψη περί του στρωσίματος!!

I

iason

Guest
Παντως εαν παίζουν χάλια το χαλια δεν συνηθίζεται. Οσο και εαν προσπαθησεις.

T

Tadakis

Guest
Το γνήσιο της Technics από ότι λενε είναι αρκετά καλο. Ίσως ανάλογο των canare, mogami κλπ. Δε παραγγέλνεις και ένα τέτοιο από το eBay για το τρίτο; Όταν ήμουν σε ανάλογη αναζήτηση για τα δικά μου μκ2 κατέληξα σε αυτό αφού είχα απογοητευτεί από κάποια mogami και VDH. Τα αλλά προσπαθούσαν να δώσουν ένα πιο ‘high-end’ χαρακτήρα με σοβαρά trade-offs που στη house μουσική ίδιως τα έκανε τα πράγματα αφύσικα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οι ΜΜ ειδικα χρειαζονται ιδιαιτερη προσοχη στην επιλογη του καλωδιου.Ενας απο τους λογους που παντα προτεινω το συγκεκριμενο canare.Καλο και με ΜΜ και MC

Reaction score
1.547
Το γνήσιο της Technics από ότι λενε είναι αρκετά καλο. Ίσως ανάλογο των canare, mogami κλπ. Δε παραγγέλνεις και ένα τέτοιο από το eBay για το τρίτο; Όταν ήμουν σε ανάλογη αναζήτηση για τα δικά μου μκ2 κατέληξα σε αυτό αφού είχα απογοητευτεί από κάποια mogami και VDH. Τα αλλά προσπαθούσαν να δώσουν ένα πιο ‘high-end’ χαρακτήρα με σοβαρά trade-offs που στη house μουσική ίδιως τα έκανε τα πράγματα αφύσικα.
δυστυχως το γνησιο ειναι κοντο για την αποσταση που θελω (κατα 20 ποντους)

Reaction score
1.657
Βelden 1800f του πέρασα πρόσφατα και είμαι ευχαριστημένος από τις πρώτες κιόλας ώρες.
Λίγο παίδεμα πως και τι θα συνδέσω/κολλήσω λόγω ασχετοσύνης μου αλλά τα κατάφερα με τη βοήθεια του Geoch.

Reaction score
283
Υπομονη φιλε,το χαλι δεν συνηθιζεται,απλα το καλωδιο θελει στρωσιμο,μετα απο 100 ωρες θα εχεις αναθεωρησει!

Reaction score
3.492
Κάθε κεφαλή κινητού μαγνήτη ΜΜ για να αποδώσει σωστά θα πρέπει να τερματιστεί με το ιδανικο φορτίο (π.χ. αντίσταση 47KΩ παράλληλα με πυκνωτή 200pF). To καλώδιο σύνδεσης του πικάπ με το phono stage έχει κάποια χωρητικότητα της τάξης των 50-200pF.
Τα περισσότερα phono stages διαθέτουν στην είσοδο ένα πυκνωτή μικρής χωρητικότητα της τάξης των 100pF παράλληλα με μία αντίσταση 47KΩ ή 50KΩ.
Οι διαφορές που ακούτε μεταξύ διαφορετικών καλωδίων οφείλονται κυρίως στις μεταβολές της σύνθετης αντίστασης του φορτίου που "βλέπει" η κεφαλή του πικάπ σας, γιατί ως φορτίο, χωρητικό κυρίως, συμπεριφέρεται και το καλώδιο διασύνδεσης.
Ο σωστός τερματισμός της κεφαλής μπορεί να γίνει μόνο με ειδικο δίσκο test και αναλυτή φάσματος. Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν είναι υποκειμενικά. Με 5mv μέγιστο σήμα κεφαλής δεν στρώνουν τα καλώδια χαμηλού σήματος. Με το στρωτίρι καλωδίων της Nordost είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα πολύ πιο σωστά και σε μικρότερο χρόνο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.981
Στα καλώδια αυτά, η μόνη παράμετρος που έχει σημασία στην απόδοση, είναι η χαμηλή χωρητικότητα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι μάντολες.

Επίσης, στα καλώδια αυτά, η πολυ καλή θωράκιση είναι απαραίτητη, για να μην ανεβάσει επίπεδα θορύβου, κι είναι παράμετρος που αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του καλωδίου (ποσοστό % ).

Αυτα.

Reaction score
707
Παντως εαν παίζουν χάλια το χαλια δεν συνηθίζεται. Οσο και εαν προσπαθησεις.
Υπομονη φιλε,το χαλι δεν συνηθιζεται,απλα το καλωδιο θελει στρωσιμο,μετα απο 100 ωρες θα εχεις αναθεωρησει!
Εδώ ο άλλος έβλεπε ανεστραμμένα και μετά από λιγο ο εγκέφαλος του νομιζε ότι βλεπει σωστά. Εσεις νομίζετε ότι δεν μπορείς να συνηθίσεις τις χριές ενός καλωδίου?

T

Tadakis

Guest
Επίσης, στα καλώδια αυτά, η πολυ καλή θωράκιση είναι απαραίτητη, για να μην ανεβάσει επίπεδα θορύβου, κι είναι παράμετρος που αναγράφεται στα χαρακτηριστικά του καλωδίου (ποσοστό % ).
Τα περισσότερα πλέον σοβαρά καλώδια phono δεν έχουν θωράκιση καθότι επηρεάζει τη χωρητικότητα και την αυτεπαγωγή. Η αντίσταση συνήθως είναι παρα πολύ χαμηλή και άσχετη για τις κεφαλές MC που είναι η πλειοψηφία των αγοραστών.

Το guidance που παίρνεις γενικά είναι να κρατάς τη δρομολόγηση του καλωδίου μακρία από περίεργα πεδία (μετασχηματιστές κλπ) ακόμα και να χρειαστεί να αυξηθεί το μήκος για μερικά εκατοστά (που επίσης προτείνεται να αποφεύγεται).

Ακόμα και η γεωμετρία τους είναι η πλέον απλοποιημένη - straight χωρίς περίεργα πράγματα. Αποδείχθηκε (μάλλον?) ότι σε αυτή τη σύνδεση θες ότι πιο απλό χωρίς ιδιαίτερες πατέντες και ας συνεχίζουν κάποιοι να κάνουν πειράματα (π.χ. ηλιο για διηλεκτρικό, ενεργή θωράκιση κλπ).

Reaction score
283
Εδώ ο άλλος έβλεπε ανεστραμμένα και μετά από λιγο ο εγκέφαλος του νομιζε ότι βλεπει σωστά. Εσεις νομίζετε ότι δεν μπορείς να συνηθίσεις τις χριές ενός καλωδίου?
Εσεις μιλάτε για χροιές,αν ένα καλώδιο ακούγεται στεγνό η σκληρό πολύ,αυτό δεν συνηθίζεται,εφόσον είναι καινούργιο πρέπει να παίξει κάμποσες ωρες μετά κάνεις κριτική.Τωρα δεν θα μπω στο διαδικασία αν έχουν αλλαγές με το λεγόμενο στρώσιμο η οχι,ο καθένας έχει τα πιστεύω του.Το μόνο που μένει για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα είναι ο κύριος που έβαλε αυτό το καλώδιο στο πικάπ να κάνει υπομονή,και θα τον παρακαλούσα με να μας πει τις εντυπώσεις του και φυσικά αν άλλαξε η ηχητική συμπεριφορα του καλωδίου.
[DOUBLEPOST=1530101350][/DOUBLEPOST]
Σίγουρα χρειάζεται στρώσιμο το καλώδιο...μέχρι να βρει το σήμα το δρόμο του και να μην σκοντάφτει στις γωνίες...καμιά εκατοστή ώρες και βάλε είναι απαραίτητες...
Ακριβώς όπως το είπες μετά από 150 ώρες όλα είναι οκ!Τότε δεν θα σκοντάφτει συμφωνα τον εγκέφαλο καποιων.

Reaction score
30.455
Ακριβώς όπως το είπες μετά από 150 ώρες όλα είναι οκ!Τότε δεν θα σκοντάφτει συμφωνα τον εγκέφαλο καποιων.
Θες να μας πεις τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό ενός καλωδίου ,ώστε αυτό να "στρώσει"?
Περιμένω με ανυπομονησία να ακούσω!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89