Ανακλήσεις

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Μέσα στις εταιρίες που γίνεται η ανάκληση είναι και μια εταιρία γενοσήμων που είναι πολυεθνική και είναι θυγατρική εταιρίας πρωτότυπων.
Αυτές οι δυο εταιρίες κυκλοφορούν το ίδιο φάρμακο και ως πρωτότυπο και ως γενόσημο. Πιστεύεις ότι παίρνουν από άλλου την πρώτη ύλη για τα δύο;

Όλοι Ευρώπη χρησιμοποιεί γενόσημα φάρμακα όπου και αυτά είναι κανονικά όπως τα υπόλοιπα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρίες που παρασκευάζουν φάρμακα με τα υψηλότερα στάνταρ που υπάρχουν και τα εξάγουν σε όλο τον κόσμο.
Πολύ σωστά.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δραστικές ουσίες δεν παράγουμε εδώ. Εισάγουμε από διάφορα κράτη, μεταξύ αυτών και οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια. Πως εισάγουν οι εταιρείες; Άντε έτσι; Συνήθως επιλέγουν παραγωγό που έχει ελεγχθεί από κάποια Ευρωπαϊκή αρχή υγείας και κατέχει κάποιο αντίστοιχο πιστοποιητικό , τον οποίο έχουν και υποχρέωση να ελέγξουν. https://extranet.edqm.eu/4DLink1/4DCGI/Web_View/mono/2423
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παραγωγός δραστικής άλλαξε τον τρόπο σύνθεσης (κάποιο στάδιο) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η ύποπτη ουσία σαν παραπροϊόν, σε ποσότητα βέβαια πάρα πολύ μικρή (δηλ. ένα τσιγάρο σου κάνει πιο πολύ κακό από ένα χάπι), αλλά όπως και να'χει, ο παραγωγός πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.274
αυτο που γνωριζω ειναι πως εδω και 20 ημερες υπαρχει διαφημιστικη καμπανια με το μηνυμα για το ποσο καλα ειναι τα γενοσημα και πως ετσι βοηθαμε και την οικονομια μας.
Αυτή μάλλον είναι μνημονιακή υποχρέωση, για μεγαλύτερη διείσδηση των γενόσημων στην ελληνική αγορά.

Όσο για την ανάκληση, είναι πανευρωπαϊκή.

https://www.thepharmaletter.com/art...oming-from-china-being-recalled-across-the-eu
https://edition.cnn.com/2018/07/06/health/valsartan-heart-drug-recall-intl/index.html
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.274
αν δεν ήταν όμως γενόσημα και ήταν πρωτότυπα θα κόβαμε όλα τα πρωτότυπα, oh well
Η προέλευση της δραστικής ουσίας των γενόσημων έχει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των φαρμάκων.
http://www.aei.org/publication/cheap-indian-generic-drugs-not-such-good-value-after-all/
https://www.peoplespharmacy.com/2017/03/02/indian-generic-drug-company-spanked-again-by-the-fda/
 


Μηνύματα
14.877
Reaction score
20.422
Τρελό παπατζιλικι

Θυμήθηκε η μαζντα τις ανακλήσεις που έθαψε ο χρεοκοπημενος εισαγωγέας πριν 10 χρονια

Πήγα προχθές (μετά από αναμονή 5 μηνών) και μου αλλάξανε ψαλίδια ζεύγος για ανάκληση του 2012.
Φορτώσανε τα λίγα εξουσιοδοτημένα του δικτυου με πελάτες για ανακλησεις (ανταλλακτικά καλύπτει το εργοστάσιο αλλά εργασία από ότι κατάλαβα όχι όλη) μπας και τους κρατήσουν για μετά αλλά τραβάνε τα μαλλιά τους γιατί και ακούν γκρίνια για την καθυστέρηση και δεν πληρώνονται.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Αθήνα 13 Ιουλίου 2018 Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση συσκευασμένου τυριού
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία "OPTIMA Α.Ε." σχετικά με την ανάκληση συσκευασμένου τυριού, καθώς, στο πλαίσιο αυτοελέγχου, διαπιστώθηκε σε αυτό η ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "ΜΑΝΟΥΡΙ ΗΠΕΙΡΟΣ", σε συσκευασία των 200g, με ημερομηνία λήξης 18.12.2018, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε." από την "ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.".
Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ, από πλευράς ΕΦΕΤ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 11526 Αθήνα Τηλ: 213-2145800 Fax: 213-2145860 E-mail: [email protected] Ιστότοπος: www.efet.gr
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.274
Απαγόρευση διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής από τον ΕΟΦ

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX PINK και BIG BANG αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).


Ειδικότερα, το BOXED ΗARD MAN (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil και τα BOXED GOLD MAX PINK και BIG BANG (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Tadalafil και Sildenafil Citrate, οι οποίες δεν δηλώνονται στην επισήμανση ούτε δικαιολογείται η παρουσία τους στα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής με φυτικές ύλες. «Η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία» επισημαίνει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, συνιστώντας να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
https://www.onmed.gr/farmako/story/369518/apagoreysi-diakinisis-sympliromaton-diatrofis-apo-ton-eof
 





D

Deleted member 23222

Guest
Αγγλία μάλλον. Τα μεχικάνικα είναι για τις αμερικάνικες ηπείρους.

Τι ωραίο που θα ήταν ένα HR-V με το 1.5 turbo. :geek:
Mόνο το CRV βρίσκω εκεί...
Διαβαζω ότι στο Μεξικό παράγεται και για τις δύο ηπείρους.,,

Μια...κοτσίδα ελεύθερη στον άνεμο, και οι Άγγλοι θα την εντόπιζαν νομίζω...
 

Μηνύματα
14.877
Reaction score
20.422
Αγγλία μάλλον. Τα μεχικάνικα είναι για τις αμερικάνικες ηπείρους.

Τι ωραίο που θα ήταν ένα HR-V με το 1.5 turbo. :geek:
και 4κινητο συναμα (και 10 ποντους κοντιτερο - ο καθενας με τον πονο του)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Στη βόρεια Αμερική πωλείται με 1.8 141hp και υπάρχει τετρακίνητη έκδοση. Μόνο με CVT.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.420
Reaction score
94.036
Η Adidas ανακαλεί παιδικά μαγιό με επικίνδυνες ρίγες

«Η adidas ανακοινώνει σήμερα την εθελοντική ανάκληση των παιδικών μαγιό Infinitex 3-Stripe. Συνιστάται σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 14 ετών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ανακληθέντα προϊόντα. Τα προϊόντα που έχουν επηρεαστεί μπορούν να επιστραφούν στα adidas Stores αλλά και στα συνεργαζόμενα καταστήματα αθλητικών ειδών από όπου πραγματοποιήθηκε η αγόρα για πλήρη επιστροφή χρημάτων.
«Η adidas έλαβε πρόσφατα αναφορές πελατών πως τα three stripes στα μαγιό της συλλογής Infinitex μπορεί να αποκοπούν απροσδόκητα όταν έρθουν σε επαφή με το νερό. Μετά από έρευνα ανεξάρτητου φορέα, η χρήση των μαγιό που επηρεάζονται έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει δυνητικό κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς οι ρίγες ενδέχεται να πιαστούν σε αντικείμενα ή σε άλλα παιδιά έξω ή μέσα στο νερό και να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.»


 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.274
Όλα τα μικρά του VW group έχουν το ίδιο ακριβώς -αδιόρθωτο- πρόβλημα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις ζώνες του νέου Ibiza και Arona, όπως είχαμε δει πριν μερικούς μήνες. Η προσωρινή "λύση" που δόθηκε ήταν να πιαστούν οι συρμάτινες βάσεις των ζωνών ασφαλείας που ήταν σε επαφή με tie wrap :o, ώστε να μεγαλώσει η μεταξύ τους απόσταση, λύση που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι δεν έλυσε το πρόβλημα.

Με επιστολή που ήρθε από την Seat αναγραφόταν (όπως στο άρθρο) ότι "στα επηρεαζόμενα οχήματα, για λόγους ασφαλείας, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον η μεσαία πίσω θέση έως την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών μέτρων, για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση των ιδιοκτητών".
Στον φάκελο περιεχόταν και ειδικό αυτοκόλλητο που προειδοποιούσε ότι πρακτικά το αυτοκίνητο είναι πλέον τετραθέσιο και όχι πενταθέσιο... :headbang:

Ουσιαστικά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχει η ανάκληση, αφού δεν επιδιορθώνει το πρόβλημα, απλώς το γνωστοποιεί.
 

Μηνύματα
6.905
Reaction score
5.783
Η BMW ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 1,6 εκατ. diesel οχήματά της παγκοσμίως για να επιδιορθώσει τεχνικό πρόβλημα το οποίο έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε κινητήρες οχημάτων της στη Νότια Κορέα.

Μια ελαττωματική ηλεκτρονική μονάδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) στα diesel οχήματα της BMW έχει προκαλέσει την ανάφλεξη 28 κινητήρων στη Νότια Κορέα φέτος, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να ανακαλέσει 160.000 οχήματα στη χώρα και να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαρροή του ψυκτικού υγρού από την ομάδα ανακύκλωσης καυσαερίων.

Η BMW τώρα προχωρά στην ανάκληση οχημάτων παγκοσμίως, επεκτείνοντας την ανάκληση 324.000 μοντέλων της στην Ευρώπη που είχε ανακοινώσει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα εφοδιάζονται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2010 και του 2017, δήλωσε η BMW.

https://www.autoblog.gr/2018/10/23/...n-ths-bmw-pagkosmiws-logw-kindynou-pyrkagias/
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.556
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top