Αναλογία κοστους αναμεσα σε ηχεια και ενισχυτη

Reaction score
65
Καλησπερα μετα απο καιρο
εχω στο χώρο μου εναν accuphase E 211, παραχωρηση συγγενους λογω ανακαινισης.
Ο Δικος μου ενισχυτης ειναι ενας marantz nr 1200 με ηχεια dali ikon 7
Perpetum embner pe800 με nagaoka mp200 και phono της ελληνικης εταιρειας phos με 3 λυχνιες jj

Η πρωττης μου εντυπωση στην αλλαγη ενισχυτη ηταν συγκλονιστικη στο soundstage και σε δυναμη.
Το ερωτημα μου ειναι ποια πρεπει να ειναι η σχεση τιμης αναμεσα σε ενισχυτη κ ηχεια? Πρεπει να ειναι τα ηχεία ή ο ενισχυτης ακριβοτερος ??

Reaction score
5.614
Για δικάναλο η μεγαλύτερη δαπάνη πρέπει
να είναι για τα subwoofers, μετά για τους 2 ενεργούς δορυφόρους και μετά για το dac-pre.

TGD

Reaction score
10.580
Ο Accuphase αυτή την εποχή μεταχειρισμένος έχει σχεδόν τα διπλά απ' ότι ο δικός σου καινούργιος. Ό,τι καλύτερο βάζεις, τόσο κερδίζεις.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλησπερα μετα απο καιρο
Perpetum embner pe800 με nagaoka mp200 και phono της ελληνικης εταιρειας phos με 3 λυχνιες jj

Η πρωττης μου εντυπωση στην αλλαγη ενισχυτη ηταν συγκλονιστικη στο soundstage και σε δυναμη.
Το ερωτημα μου ειναι ποια πρεπει να ειναι η σχεση τιμης αναμεσα σε ενισχυτη κ ηχεια? Πρεπει να ειναι τα ηχεία ή ο ενισχυτης ακριβοτερος ??
Ο σωστός ενισχυτής είναι αυτός που κάνει τα ηχεία σου να παίζουν στα καλύτερα τους.
Καλοσχεδιασμένα σχετικά φτηνά ηχεία μπορεί να σε κάνουν να χαμογελάσεις με τον κατάλληλο ενισχυτή.
Η σχέση τιμής επιδόσεων είναι άλλο φρούτο και δεν μπορώ να σου πω κάτι..
Πολλοί ορκίζονται στους Hypex π.χ. (δεν έχω εμπειρία) που δεν είναι τραγικό το κόστος τους.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον flash παραπάνω..

(flash δεν σου βάζω like διότι δεν θέλω να είμαι αυτός που θα ''χαλάσω'' τα 3άρια.. :p )

Last edited:

Reaction score
65
Ο σωστός ενισχυτής είναι αυτός που κάνει τα ηχεία σου να παίζουν στα καλύτερα τους.
Καλοσχεδιασμένα σχετικά φτηνά ηχεία μπορεί να σε κάνουν να χαμογελάσεις με τον κατάλληλο ενισχυτή.
Η σχέση τιμής επιδόσεων είναι άλλο φρούτο και δεν μπορώ να σου πω κάτι..
Πολλοί ορκίζονται στους Hypex π.χ. (δεν έχω εμπειρία) που δεν είναι τραγικό το κόστος τους.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον flash παραπάνω..

(flash δεν σου βάζω like διότι δεν θέλω να είμαι αυτός που θα ''χαλάσω'' τα 3άρια.. :p )
Από καλώδια τι έχεις;
Κατι audioquest απο phono στον accuphase καπου 150 ευρω τα ειχα πληρωσει, μονο αυτο θυμαμαι, και στα ηχεια dynavox αυτο το μαυροκοκκινο περιβλημα τετρακαλωδιωση. Κι ενα φιλτρο ρευματος furman δεν θυμαμαι μοντελο καμια 200 ευδω εκανε

Reaction score
7.039
Κατι audioquest απο phono στον accuphase καπου 150 ευρω τα ειχα πληρωσει, μονο αυτο θυμαμαι, και στα ηχεια dynavox αυτο το μαυροκοκκινο περιβλημα τετρακαλωδιωση. Κι ενα φιλτρο ρευματος furman δεν θυμαμαι μοντελο καμια 200 ευδω εκανε
Χωρίς το φίλτρο έχεις δοκιμάσει ΑΒ;

• Like
Reactions: ika

Reaction score
9.075
Καλησπέρα φίλε Καλαματιανέ !!!
Μέρα με τη νύκτα η σύγκριση των δύο ενισχυτών, δεν είναι μόνο η τιμή που κάνει τη διαφορά αλλά η κατασκευή (πυκνωτές-τροφοδοτικό) και όλη η ποιότητα του Accuphase, δε ξέρω αν θα τον κρατήσεις η είναι για δοκιμή.
Όσο για τα καλώδια ηχείων μια χαρά είναι το Dynavox, και το Audioquest στο πικάπ, φυσικά οι γνώμες διίστανται αλλά μη μπλέξεις με καλώδια θα τρελαθείς.
Τέλος και εγώ χρησιμοποιώ furman ίσως έχουμε το ίδιο ac-210a, με δύο πολύπριζα supra συνδεμένα πάνω του, να σου πω την αλήθεια δε έχω καταλάβει μεγάλη διαφορά, άμα εσύ τι καταλάβεις οκ.

D

Deleted member 50795

Guest
Ο accuphase είναι πολύ καλός ενισχυτής , υψηλής κατηγορίας ήχου.:thumbsup:
για ηχεια μπορείς να κινηθείς από τη μεσαία κατηγορία , έως όσο θέλεις και αντέχει η τσέπη σου.
καλο είναι τα ηχεια να είναι ψηλότερης κατηγορίας τιμής από τον ενισχυτή.
αν δε μπορείς σε καινούργια , κοίταξε σε μτχ.
(τα dali για αρχή μια χαρά είναι, μια χαρά πηγή έχεις …δεν υπάρχει λόγος για φαγούρα….άκουσε μουσική :geek:)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Τέλος και εγώ χρησιμοποιώ furman ίσως έχουμε το ίδιο ac-210a, με δύο πολύπριζα supra συνδεμένα πάνω του, να σου πω την αλήθεια δε έχω καταλάβει μεγάλη διαφορά, άμα εσύ τι καταλάβεις οκ.
Καλώδια, φίλτρα, και άλλα καλούδια (υπάρχουν πολλά τέτοια να χώσεις χρήμα αν το θες) εγώ πιστεύω είναι καλύτερα να τα ψάξει κάποιος (αν και δεν το βρίσκω απολύτως απαραίτητο 8-)) προς το τέλος της πορείας.
Αφού θα έχει χτίσει το καλύτερο σύστημα που μπορεί και έχει φροντίσει και λίγο (ή πολύ :p) τον χώρο του.
Αν κάτι του ''λείπει'' και τότε (που δεν θεωρώ καθόλου σίγουρο πως θα συμβεί) ε, ας πειραματιστεί..
Ο φίλος ας πούμε τα χρήματα που έδωσε αρχικά για το φίλτρο και τα ελαφρώς ''τσιμπημένα'' καλώδια αν τα είχε επενδύσει αρχικά σε έναν ανώτερο ενισχυτή (εφόσον τα ηχεία του αξίζουν την αναβάθμιση) ή sub (δεν ξέρω αν έχει), πιστεύω θα είχε μεγαλύτερο όφελος.

Πάντως φίλε billts δεν πιστεύω πως είσαι και άσχημα με το
ενισχυτάκι που έχεις..
Οκ, όσο ανεβαίνεις κατηγορίες θα βλέπεις διαφορές..
Και άλλα ηχεία (καλύτερα ή διαφορετικής φιλοσοφίας) αν βάλεις στον ενισχυτή που έχεις μάλλον κάτι διαφορετικό θα ακούσεις.. ;)

Κολοκυθόπιτα.. :p

Μην βιαστείς για κινήσεις, σχεδίασε προσεκτικά.
Υπάρχει υλικό για διάβασμα..

ika

News
Reaction score
16.759
Πριν πολλά χρόνια, έλεγαν πως πρέπει τα ηχεία να κάνουν το 50% του συνόλου, το πικάπ το 20-25% και ο ενισχυτής το άλλο 25-30%. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα καθόσον το R&D, η παραγωγή και η τεχνολογία έχουν αλλάξει.
Αυτό που είδα στο αρχικό σύστημά, ήταν πως ο ενισχυτής ήταν το φτηνότερο και συνεπώς ασθενέστερο κομμάτι.
Λογικό με τον Ε211 να δεις διαφορά.
Τα Ikon με τρία woofer δεν είναι ένα εύκολο ηχείο, ειδικά αν ακούς και δυνατά. Όσο πιο βαρβάτο ενισχυτή τους βάζεις τόσο πιο πολύ θα φαίνεται διαφορά.

Reaction score
7.089
Καλησπερα μετα απο καιρο

Δεν υπάρχει κάνονας........ ο ενισχυτής που είχες απλά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που έχεις τώρα στο σύστημα σου. Από την άλλη ο ενισχυτής που είχες, ήταν λίγος για τα ηχεία σου (και προφανώς τον χώρο σου γιατί αυτά τα ηχεία δεν τα βάζεις σε ένα δωματιάκι να παίζουν). Με το δεν υπάρχει κανόνας, θέλω απλά αν πω, ότι σημασία έχει ο χώρος μας, τα χρήματα που θέλουμε να δώσουμε για ενισχυτή και ηχεία, αλλά και οι ανάγκες μας για συνδέσεις-ευκολιες. Αν για παράδειγμα έχεις 2000 ευρώ, αλλά μικρό χώρο (άρα ηχεία βάσης), θα κάνεις διαφορετικές επιλογές, από ότι αν έχεις μεγάλο χώρο και χρειάζεσαι ηχεία δαπέδου. Αν θέλεις απλά έναν δικαναλο ενισχυτή ή αν θέλεις κάποιον δικαναλο με dac, streamer κλπ, αλλάζει τελείως η αναλογία. Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να κάνουν έναν συμβιβασμό στο μέγεθος των ηχείων (άρα στα χαμηλά) και να προτιμήσουν ένα πιο καλό ηχείο βάσης, που μπορεί να μην κατεβαίνει χαμηλά, αλλά στο υπόλοιπο φάσμα να αποδίδει καλύτερα, από χαμηλότερης ποιότητας ηχεία δαπέδου. Η κάποιοι που απλά θέλουν να προχωρήσουν μελλοντικά σε αγορά ενεργού υπογουφερ.

Reaction score
65
Καλησπέρα φίλε Καλαματιανέ !!!
Μέρα με τη νύκτα η σύγκριση των δύο ενισχυτών, δεν είναι μόνο η τιμή που κάνει τη διαφορά αλλά η κατασκευή (πυκνωτές-τροφοδοτικό) και όλη η ποιότητα του Accuphase, δε ξέρω αν θα τον κρατήσεις η είναι για δοκιμή.
Όσο για τα καλώδια ηχείων μια χαρά είναι το Dynavox, και το Audioquest στο πικάπ, φυσικά οι γνώμες διίστανται αλλά μη μπλέξεις με καλώδια θα τρελαθείς.
Μαλλον θα τον κρατησω για πολυ καιρο γιατι ο συγγενης μου εχει μπλεξει με αλλαγη σπιτιου οικογενεια κλπ

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Μηχάνημα που τελικά αποτελεί την Βάση για ένα καλό (γιατί όχι) hiend σύστημα.
Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις είναι ο βασικός κανόνας.
Μελετάμε αρχικά τον χώρο. Βασικός παράγοντας! Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν.
Σε μικρούς χώρους πάμε για Ηχεία βάσης με την προσθήκη Sub. (Ένα ή ακόμη καλύτερα δύο).
Χρειαζόμαστε κατόπιν ένα dac μιας και ο ενισχυτής δεν διαθέτει. Θα μας χρειαστεί για την σύνδεση κάποιου pc κλπ.
Από εκεί και πέρα:
Το αναλογικό σου κομμάτι είναι αξιοπρεπέστατο, άρα εδώ είσαι ok.
Ένα καλό ηχείο πχ βάσης το οποίο αυτήν την περίοδο το βρίσκεις σε καλές προσφορές είναι το Chario Delphinus.
Σε αυτήν την κατηγορία ηχείων και άνω θα πρέπει να κινηθείς για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες αυτού του ενισχυτή.

Reaction score
65
Μηχάνημα που τελικά αποτελεί την Βάση για ένα καλό (γιατί όχι) hiend σύστημα.
Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις είναι ο βασικός κανόνας.
Μελετάμε αρχικά τον χώρο. Βασικός παράγοντας! Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν.
Σε μικρούς χώρους πάμε για Ηχεία βάσης με την προσθήκη Sub. (Ένα ή ακόμη καλύτερα δύο).
Χρειαζόμαστε κατόπιν ένα dac μιας και ο ενισχυτής δεν διαθέτει. Θα μας χρειαστεί για την σύνδεση κάποιου pc κλπ.
Από εκεί και πέρα:
Το αναλογικό σου κομμάτι είναι αξιοπρεπέστατο, άρα εδώ είσαι ok.
Ένα καλό ηχείο πχ βάσης το οποίο αυτήν την περίοδο το βρίσκεις σε καλές προσφορές είναι το Chario Delphinus.
Σε αυτήν την κατηγορία ηχείων και άνω θα πρέπει να κινηθείς για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες αυτού του ενισχυτή.
Ειναι ψηλονταβανος ο χωρος , παλιο νεοκλασσικο 4 Χ5 μηκος πλατος. Τα βασης θα ειναι μικρα πιστευω

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
1665993918617.png

-
Αδερφέ μου .....τι σπίτι είναι αυτό γιά την τρέλα μας ! Φτου ! φτου ! φτού !
-
1665994212145.png

-
Γειά σου Βασίλη .
....... ΄Ο χώρος μου , καθώς μένω σε ψηλοτάβανο σπίτι (ύψος ταβανιού 3.90μ) διακρίνω έκο
-
Έκανες κάτι για αυτό ;
Έχεις ενα Υπέροχο χώρο . Αν δεν φτιαχτεί αυτό , ποτέ δεν θα ακούσεις αυτό που πρέπει από όποιο σύστημα θα βρεθεί εκεί , είτε κάνει 1000e είτε κάνει 40.000e .

Φιλικά και με Αγάπη , με λίγα χρήματα και προσωπική εργασία , ρώτα τους ειδικούς εδώ , πως θα φέρεις σε αποδεκτά επίπεδα το χώρο σου .
Αν φτιάξεις λίγο τον χώρο σου και με τον accuphase για παρέα , θα ακούσεις παπάδες και καμπάνες να σκάνε δίπλα σου .
-

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo