Αναλογική vs ψηφιακή βιντεοκάμερα

Reaction score
0
Γεια χαρά παίδες. Θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε μερικές απορίες που μου δημιουργήθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στις κάμερες και με αφορμή μια συζήτηση που είχα με ένα φιλαράκι, που ψάχνει να βρει μια κάμερα να πληρεί τις "ιδιαίτερες" απαιτήσεις του.
Ο φίλος μου που λέτε είχε μια αναλογική βιντεοκάμερα που την χρησιμοποιούσε πάρα πολύ και του χάλασε πριν κανα-δυο χρόνια. Το κόστος για την επισκευή του από τη sony (που όπως φαίνεται έχει στάνταρ ταρίφα) ήταν 200 ευρώ, οπότε και δημιουργήθηκε το εξής δίλημμα: Να πάρει καινούργια βιντεοκάμερα ή να φτιάξει την παλιά του;
Η εύκολη απάντηση θα ήταν να πάρει καινούργια. Έλα όμως που για τους σκοπούς που πρώτιστα θα την χρησιμοποιήσει, όλες οι καινούργιες κάμερες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του. Ο φίλος μου θέλει την κάμερα κυρίως για να τραβάει τα παρτάκια που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μιλάμε δηλαδή για συνθήκες χαμηλού φωτισμού με έντονη κίνηση. Όλες οι βιντεοκάμερες νέας τεχνολογίας (είτε miniDV, είτε εγγραφής σε DVD, είτε εγγραφής σε σκληρό) που δεν είναι σε επαγγελματικό επίπεδο (με ανάλογο κόστος), δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και το αποτέλεσμα είναι σπαστά καρέ και δεν ξέρω τι άλλο. Ακόμη και οι κάμερες HD εγγραφής τα ίδια. Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλε από προσωπική εμπειρία με το αποτέλεσμα που πήρε από ανάλογες περιπτώσεις και από τις συζητήσεις που έκανε με πωλητές σε καταστήματα ηλεκτρονικών, όπου όταν επέμενε για τον αν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν τα μοντέλα που κυκλοφορούσαν σε αυτό που ζητούσε, του έλεγαν ότι μόνο οι επαγγελματικές είχαν αυτή την δυνατότητα. Δε μιλάμε για βιντεοσκόπηση τη μέρα και με αργές κινήσεις, αλλά για γρήγορη κίνηση, συνδυασμένη με χαμηλό φωτισμό (μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ακόμη και μόνο με την γρήγορη κίνηση).
Υπάρχουν λοιπόν κάμερες στην αγορά που να μην έχουν πρόβλημα σε τέτοιες συνθήκες και να έχουν μια λογική τιμή; (όχι πολύ πάνω από 1000 ευρώ) Είναι δυνατόν ενώ υποτίθεται εξελίσεται η τεχνολογία, η ποιότητα να γίνεται χειρότερη; Μου είπε για παράδειγμα ότι μια ξαδέρφη του αγόρασε μόνο για τον γάμο της μια κάμερα. Το bachelor party της το έκανε στον κήπο της. Ε, όλα βγήκαν χάλια και όλη η ταινία πηγαίνει καρέ καρέ. Φαντάσου ξενέρωμα που έφαγε η κοπέλα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l