Αναμνήσεις!!!

Reaction score
62
Amstrad, Spectrum, Commodore 64,Amiga, Atari (ST, 2600 κ.τ.λ), ποιός ξεχνάει μία ολόκληρη γενιά υπολογιστών και γιατί όχι και παιχνιδομηχανών, μιάς και οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούσαν 80% για να παίζουν και 20% για όλα τα υπόλοιπα? Ποιός ξεχνάει τα πρώτα του βήματα στον προγραμματισμό, όταν έγραφε εντολές στο PC/M του Amstrad ή σε κάποια logo και συχτήριαζε, όταν έβλεπε το "syntax error" στην οθόνη? Ποιός ξεχνάει τον πόλεμο μεταξύ amigάδων και atarάδων για το ποιός έχει το καλύτερο μηχάνημα? Ποιός ξεχνάει παιχνίδια κλασσικά, όπως adventures της sierra, lukasarts, arcades/platforms της ocean, psygnosis κ.α? Ποιός ξεχνάει περιοδικά-θρύλοι του χώρου, όπως το Pixel και το User και την εκπομπή computer show, που προβαλλόταν κάθε παρασκευή βράδυ στην ΕΡΤ1 τότε?? Αφορμή γι΄αυτό το flashback στάθηκε ένα link σε ένα φόρα άλλο που κάνανε παρόμοια συζήτηση και μελαγχόλησα τα παιδικά μου χρόνια! Αλήθεια ποιός θυμάται το πρώτο του παιχνίδι ή την πρώτη κονσόλα, computer που απέκτησε? Εγώ είχα αποκτήσει έναν Atari 520STfm και το θυμάμαι σαν χθές, όταν τον αγοράζαμε και τον πρωτοάνοιξα στο σπίτι.

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
DIMITRIS K. said:
Ποιός ξεχνάει τον πόλεμο μεταξύ amigάδων και atarάδων για το ποιός έχει το καλύτερο μηχάνημα?
Καλά τι μου θύμισες. Πραγματικός πόλεμος με τις δύο πλευρές να λυσσάνε πάνω από τα μόνιτορ με τα kick-off δίπλα δίπλα και τους amigaδες να κράζουν "κοίτα γραφικά" και τους atarάδες να απαντάνε "ναι αλλά κοίτα εδώ ταχύτητα" :mrgreen:

DIMITRIS K. said:
Ποιός ξεχνάει περιοδικά-θρύλοι του χώρου, όπως το Pixel και το User
Έχω κρατήσει επίτηδες πολλά παλιά τεύχη, ειδικά του Pixel!! έχω ακόμα και εκείνο που είχε το Σαραβάκο στο εξώφυλλο!! :lol: :lol:

DIMITRIS K. said:
και την εκπομπή computer show, που προβαλλόταν κάθε παρασκευή βράδυ στην ΕΡΤ1 τότε??
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΘΕΙΚΟ!!!Με τον Πατρίκο (αρχισυντάκτης του Pixel τότε) να κοιμάται στην αρχή της εκπομπής σε κρεβάτι με μαξιλάρι τον Atari ST του, και τον "μπάτλερ" να του φέρνει πρωινό ένα pac-man joystick!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Εγώ ξεκίνησα με τον θρυλικό Spectrum ZX , μετά πήγα σε Amstrad 6128, μετά ήταν τα χρόνια της ατελείωτης πόρωσης με τον Atari 1040ST και τέλος βέβαια περάσαμε στα πισάκια μαααας...

Νάσαι καλά ρε Δημήτρη, θυμήθηκα μεγαλεία :D :D :D

Reaction score
62
Ωραίες εποχές τότε! Εγώ φυλάω έναν Amstrad CPC464, CPC6128 - Amiga 600,1200 - Atari 520st, falcon 030. Σαν καινούρια τα έχω!!

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
ΧΑ!

Εδώ θα πρέπει να σταθώ στο ύψος μου και ως γνήσιος 16bit-ος gamer που σέβεται τον εαυτό του και το παρελθόν του, θα πρέπει να ΑΠΟΚΥΡΗΞΩ το ερχόμενο εκ κόλασης sensible soccer και να το αποθέσω στην πυρά όπου και ανήκει.

Kick Off ρουλς. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
62
Δευκαλίων Καλογρίδης said:
Kick Off ρουλς. :lol: :lol: :lol:
Το 1 όμως, που δεν είχαν κάν διχτάκια τα τέρματα. Και το μόνο speech που είχε ήταν ένα "συναχωμένο" foul και penalty!!!!

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
Και τον ανεκδιήγητο διαιτητή Mr. Screech να δίνει κόκκινη σε κάθε μαρκάρισμα!! Ε, ρε τι θυμήθηκα η καμήλα!!! :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.210
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney