Ανησυχίες

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Εχουν στερεψει απο ιδεες ή θελουν να βγαλουν πιο ευκολα χρηματα...

Παντου ετσι ειναι... ακομα και τα σιριαλ στην TV καθε χρονο τα ιδια....
Ερωτας μεταξυ...
πλουσιου-φτωχης
Αλλοδαπου-ντοπιας
δασκαλου-μαθητριας κλπ....
Ένα σίριαλ βγήκε φέτος με πραγματικά ξεχωριστό και έξυπνο σενάριο και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις! (στο ΠΑΡΑ 5 αναφέρομαι)
Όσο για τον κινιματογράφο.....άσε που το έχουν ρίξει όλοι και στα κινούμενα σχέδια....Βρήκαν την λύση για να γλιτώνουν τις παχυλές αμοιβές τον ηθοποιών του Χόλιγουντ!!!!!!
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Η έμπνευση δεν είναι δυνατόν να έχει στερέψει.. Πιο πιθανό είναι να έχουν γίνει πιο φειδωλοί οι χρηματοδότες για κάτι νέο, οπότε χωρίς παχυλό budget = αντίο εφέ, πράγμα που σήμερα είναι μεγάλο αντικίνητρο για κάποιον που προσβλέπει στη θεαματικότητα της ταινίας που θα γυρίσει.
Από την άλλη, μια πραγματικά καλή ταινία (ταινιάρα) θέλει αυτοσυγκέντρωση για να την παρακολουθήσεις. Ίσως λοιπόν, ιδιαίτερα σήμερα που ο εξοπλισμός του σπιτιού μας μπορεί να είναι απο αξιοπρεπής ως κορυφαίος για το χώρο, πολλοί να το προτιμούν έτσι. Μεταξύ αυτών κι εγώ. Η προσήλωση στην αίθουσα του κινηματογράφου, ανάμεσα στον ήχο από το κινητό του ενός, τα πατατάκια του άλλου, τα γέλια και τα σχόλια είναι δύσκολο πράγμα, εκτός κι αν το έργο που πας να απολαύσεις είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι είναι τόσο δύσκολο, που όποιος βρίσκεται στην αίθουσα έχει πάει εν γνώσει του για να το παρακολουθήσει, κι όχι επειδή.. "πάμε κανένα σινεμά;"
 

Μηνύματα
5.115
Reaction score
7
Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες.Δεν είναι εύκολο να στερέψουμε από ιδέες.Απλά οι Μεγάλοι πιστεύουν ότι μόνο τα μπλόκμπάστερ αξίζουν.Κακώς.Αυτό που μου κάνει περίεργο είναι οτι δεν εκμεταλλεύονται τα δυνατά ονόματα του χώρου.Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά πόσο καιρό έχουμε να δούμε καλή ταινία με τον Αλ Πατσίνο,τον Νίκολσον ή τον Ντε Νίρο.Μιλάω για τέτοια μεγέθη.Ένα Heat,ένα Ronin.Απλά πατάμε στον εύκολο δρόμο.Οι ήρωες πουλάνε περισσότερο και κυρίως ευκολότερα.Και δεν είναι ανάγκη να έχεις τα υπερονόματα για να κάνεις μια τέτοια ταινία.Δείτε το Spiderman,τους Fantastic Four.Με εξαίρεση την Άλμπα (που δεν είναι και καμμιά ηθοποιάρα,απλά είναι γνωστή) οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι άγνωστοι.Δεν χρειάζονται τον ηθοποιό να τραβήξει την ταινία.
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Εγω νομίζω πως είναι συνδυασμός και των δυο.
Δηλαδή και ιδεών, αλλα και τρόπου σκηνοθεσίας – δημιουργίας μιας ταινίας , με περισσότερο μερίδιο στο δεύτερο
Η πλειοψηφία των σεναρίων πλεον δεν εχουν καμια πρωτοτυπία.
Πόσες φορές δεν έχουμε δει ξανα και ξανα το ιδιο στόρι με διαφορετικούς ηθοποιούς η σκηνοθέτη.
Από την άλλη και οι σκηνοθέτες εχουν σκαλώσει στον ιδιο τροπο δημιουργίας φαστ φουντ ,μην μπορώντας να βγαλουν κατι διαφορετικό.
Δεν νομιζω πως φταινε τα μπλόκ-μπάστερ. Τετοια υπηρχαν παντα.
Αν κάτσουμε και θυμηθούμε θα δούμε πως πολλα από αυτά εξακολουθούν μεχρι και σημερα να τα βλέπουμε με ευχαρίστηση και να αναζητούμε τις επανεκδόσεις τους σε dvd.
Πραγμα που στα σημερινα μπλόκ-μπάστερ αμφιβάλω πολύ αν θα κανουμε το ιδιο μετα από λιγα χρονια.
Από την άλλη τους παραγωγους (και κατά επέκταση τα μεγάλα στουντιο) , μονο τσιγκούνηδες δεν θα μπορουσα να τους πω.
Στις μερες μας ξοδεύονται πολύ περισσότερα από ότι πριν 5 - 10 χρονια..
Πριν λιγα χρονια ο Night Shyamalan εφτιαξε κάποιες ταινιες που ξεχώρισαν όχι τοσο στο σενάριο τους αλλα στον τροπο σκηνοθεσίας – δημιουργίας.
Και αυτος όμως δειχνει , βλέποντας την τελευταια του ταινια μια κάμψη.
Και επειδή όλα τα παραπάνω είναι αποτελεσμα έμπνευσης - σε μια κοινωνια που ζει με ιλιγγιώδεις ρυθμους , φαστ φουντ και βιντεο κλιπ είναι δυσκολο να παρει ανασα η έμπνευση .
 

Μηνύματα
31
Reaction score
0
Εγω πιστευω οτι ειμαστε στην εποχη του remake παλιων ταινιων που κανανε θραυση εμπλουτιζοντας τες με εφε, οπτικα και ηχητικα για να τις δουμε με τον ματι της συγχρονης τεχνολογιας. Ειναι αληθεια οτι εχει κανει "κοιλια" οσο αφορα τα νεα θεματα, αλλα ετσι ειναι ολα τα πραγματα στην ζωη..ευτυχως που υπαρχουν ακομη ενα σωρο βιβλια τα οποια καποια στιγμη θα γυριστουν σε ταινιες. αυτα θα ειναι οι ταινιαρες που ολοι περιμενουμε...
η συνεχεια στις οθονες.....
α!! και για τα video clubs που ειπατε δεν πανε αψογα οι δουλειες οπως θα περιμενε κανεις... γιατι εκτως απο μερικες ταινιες που αξιζουν υποχρεωνονται να φερουν και οτι αλλη σαβουρα τους δωσει η συνεργαζομενη εταιρια..ασε που με το adsl η το δορυφορικο internet οι περισσοτεροι βλεπουν τις ταινιες πριν βγουν καν στο cinema.........
:
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Το ανικανοποιητο μας βεβαια εχει να κανει και με την συνηθεια. Οταν ημουν μικρος το να παω σινεμα ηταν γιορτη! Και μιλαμε το πολυ μια φορα το μηνα! Ακομα και ταινιαρα να μην ηταν, μονο και μονο η τεραστια εγχρωμη εικονα (τοτε ασπρομαυρη τηλεοραση ειχαμε μονο) σε εβαζε σε ενα κοσμο μαγειας. Τωρα τα πραγματα εχουν αλλαξει...Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι δεν υπηρχαν ταινιαρες τοτε. Απλα η ταινιαρα τοτε, επαιρνε επιπλεον διαστασεις και με την βοηθεια της ποιοτητας που δεν μπορουσαμε να εχουμε πουθενα αλλου εκτος κινηματογραφου. Για τον γραφοντα τουλαχιστον.
Γι'αυτο πιστευω σημερα ειμαστε πιο ανικανοποιητοι. Συν το γεγονος οτι δεν βγαινουν ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ. Ποσο καιρο θα κανουμε να δουμε ενα αλλο Τιτανικο, Φορεστ Γκαμπ, Τελευταια εξοδος Ριτα Χεηγουορθ κτλ? ( Η επιλογη των ταινιων ειναι καθαρα υποκειμενικη και προσδιοριζουν τον ορο ταινιαρα για τον γραφοντα.)
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.933
Reaction score
3.741
Διαβαζα προσφατα οτι αναπτυσεται νευρωνικο λογισμικο που θα προβλεπει την θεαματικοτητα των ταινιων χωρις καν να λαμβανει υποψιν του το σεναριο!
Αυτο ειναι το αποκορυφωμα, πια τεχνη υπηρετειται πλεον μονο τα $$$$ μετρανε.
Κάποιος έβλεπε πάλι το Simone... :wink:
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.682
Μηνύματα
2.869.863
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top